dziennik-niecodziennik 26.09.17, 22:26 Widzialyscie? Te co to w niej na końcu auto SAMO się zatrzymuje przed dziewczynka? Mam jakies głębokie wewnetrzne fuj na te reklame. Czy tylko mi sie wydaje ze ma ona jakies niewlasciwe przeslanie?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:29 Dla mnie jest chore pokazywanie, że jedziesz i masz nos w telefonie... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:31 olinka20 napisała: > Dla mnie jest chore pokazywanie, że jedziesz i masz nos w telefonie... > Jazdę z nosem w telefonie reklama piętnuje chyba jako postępowanie niewłaściwe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:34 Nie do końca. Najwazniejsze jest w reklamie pokazanie, że auto samo się zatrzyma... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:30 Mam jakies głębokie wewnetrzne fuj Jak to czytam, to nie wiem, czy mieć takie głębokie wewnętrzne ha ha, czy raczej chlip chlip. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:31 Ty powinnaś mieć puk puk w czoło, bo twoje do...lanki są żenująco žalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:42 Niech sie lepiej nie puka, puste latwo pęka... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:30 Powiem szczerze, że też mam mętlik, bo na pierwszy plan nie wysuwa się bezpieczny samochód, tylko roztrzepana, nieuważna baba za kierownicą. Ciekawe, że akurat w tej reklamie kierowcą nie jest facet. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:44 No wlasnie. W pierwszym ogladaniu myslalam ze moze to jakas kampania spoleczna - patrz jak jedziesz itd. Nie. Reklama samochodu. Kup fajna fure to bedziesz mogla zajmowac sie pie...mi podczas jazdy. No nie podoba mi sie to!... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:48 I oczywiscie w ramach protestu tego volvo nie kupisz Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:51 No ja nie Wolę francuskie i włoskie auta Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:53 A ja tak mimo sympatii do alf Slinka nam cienka na XC 90. Po przeprowadzce, jak juz expedition nie bedzie potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59 Heh u mnie w dou francuz, włoch i japoniec Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:01 olinka20 napisała: > Heh u mnie w dou francuz, włoch i japoniec > Dwóch południowców i jeden żółty. Japońców nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:03 dwa szwedy, japoniec i amerykus byl jeszcze chinczyk ale przehandlowalismy na tego amerykusa Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:51 Po co mi trzeci samochod?... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:41 Reklamy zwykle graja na emocjach i tu nie jest inaczej. Dziecko w niebezpieczenstwie i legendarne bezpieczenstwo Volvo, marketingowo swietne polaczenie. Kocham Volvo miloscia wielka Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:46 Pierwsze skojarzenie to volvo dla kretynek. Słaby to marketing, bo znacząco zawęża target. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:48 Ja tam nie widzialam kretynki a samochod, ktory jest bezpieczny dla obydwu stron. Ale moge miec spaczony oglad. Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:47 Ale podobno rzeczywiście zatrzymuje się "samo". Opowiadał mi użytkownik takowego, że mu się zdarzyło zagapić, a samochód przed nim zaczął hamować, wiec jego volvo też. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:50 No dobrze, ale to mozna bylo jakoś inaczej pokazac - chocby wlasnie tak jak piszesz, jakis sznur samochodow, albo nie wiem - zwierze wyskakuje. A nie tak, ze jedzie kretynka, grzebie w radio, oblewa sie kawa i dziecka nie zauwaza. Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:54 dziennik-niecodziennik napisała: > No dobrze, ale to mozna bylo jakoś inaczej pokazac - chocby wlasnie tak jak pis > zesz, jakis sznur samochodow, albo nie wiem - zwierze wyskakuje. A nie tak, ze > jedzie kretynka, grzebie w radio, oblewa sie kawa i dziecka nie zauwaza. Ble. Dziecko oddziałuje najsilniej z wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:50 Aha - może dlatego reklama mi nie przeszkadza, bo obejrzałam ją już po tym, jak wiedziałam. Z drugiej strony - faktycznie, szkoda że nie facet. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:55 Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na drodze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:56 dziennik-niecodziennik napisała: > Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na dr > odze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam... Pod warunkiem, że to jest volvo. Zawsze miało opinię najbezpieczniejszego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59 Inne auta też hamują przed przeszkodami, już w 2009 r. miałam okazję takim jeździć. I nie, nie było to Volvo. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:17 My mamy skode z tym systemem. Faktycznie fajny. Ze dwa razy już się mi uruchomił o ułamek sekundy przed moją reakcją. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:55 wipsania napisała: > Aha - może dlatego reklama mi nie przeszkadza, bo obejrzałam ją już po tym, jak > wiedziałam. Z drugiej strony - faktycznie, szkoda że nie facet. Może targetem są baby? Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:38 Moj nie Volvo a tez sam hamuje, ba kierownicy nawet nie trzeba trzymać bo też będzie sie sam prowadził no chyba, ze mu sie znudzi to daje sygnał żeby jednak złapać za kierownice😃 Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:45 wipsania napisała: > Ale podobno rzeczywiście zatrzymuje się "samo". Opowiadał mi użytkownik takoweg > o, że mu się zdarzyło zagapić, a samochód przed nim zaczął hamować, wiec jego v > olvo też. no ale to nie jest jakiś wielki i niespotykany wynalazek, zwykły hyundai i30 ma taką funkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:58 Widziałyśmy. To raczej przestroga - patrz na drogę, są rzeczy ważniejsze niż twój telefon, tym razem temu dziecku się udało, ale co będzie, gdy spotka takiego samego kretyna, tylko w innym aucie? Nie mam siły rozkładać na czynniki pierwsze banalnych reklam i dopatrywać się seksizmu u ich autorów. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59 thank_you napisała: > Widziałyśmy. To raczej przestroga - patrz na drogę, są rzeczy ważniejsze niż tw > ój telefon, tym razem temu dziecku się udało, ale co będzie, gdy spotka takiego > samego kretyna, tylko w innym aucie? Bez sensu. To jest reklama volvo, a nie innych aut jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:02 Moja droga - ktoś, kto się autami interesuje, ten wie, że to nihil novi. Reklama miała wywołać emocje i przypieczętować myślenie, że Volvo to auta, które potafią zminimalizować (lub uniknąć) skutki błędu kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:06 thank_you napisała: > Moja droga - ktoś, kto się autami interesuje, ten wie, że to nihil novi. A ktoś, kto się interesuje samochodami, to wyższa forma życia? Ja się kompletnie nie interesuję, samochód ma jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:08 Tam wyżej pisałaś, że tylko Volvo hamuje przed przeszkodą. Jeśli się nie interesujesz, to po co zabierasz głos w temacie? Może jednak pozostań przy ortografii lub gramatyce? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:14 thank_you napisała: > Tam wyżej pisałaś, że tylko Volvo hamuje przed przeszkodą. Jeśli się nie intere > sujesz, to po co zabierasz głos w temacie? W sprawie. Błąd merytoryczny, niewłaściwe użycie słowa "temat". Odpowiedź brzmi: bo mam ochotę i wątek mnie ciekawi. Może jednak pozostań przy ortografii > lub gramatyce? Na forum dominują błędy składniowe. E-matka już wie, że nie wypada robić błędów ortograficznych i gramatycznych, do składni jeszcze nie doszła. Gdybym przy nich pozostała, to dopiero zaczęłyby się wrzaski, jak to się wszystkich czepiam. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:22 Szkoda, że do ciebie nie dotarło, aby wypowiadać się w sprawie. Ale może kiedyś dorośniesz i zaczniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:27 thank_you napisała: > Szkoda, że do ciebie nie dotarło, aby wypowiadać się w sprawie. Ale może > kiedyś dorośniesz i zaczniesz. Wątek traktuje o reklamie czy o rozwoju motoryzacji? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:32 > Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na dr > odze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam... Pod warunkiem, że to jest volvo. Gdy dowiadujesz się o czujnikach parkowania, to też przypisujesz je jednej marce? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:39 > Pod warunkiem, że to jest volvo. > > Gdy dowiadujesz się o czujnikach parkowania, to też przypisujesz je jednej marc > e? Zwrot "pod warunkiem, że to jest volvo" odnosił się do PRZESŁANIA REKLAMY, a zarazem głównego jej motywu, a nie do moich sądów o samochodach. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:10 No i to volvo jezdzi i nawet samo sie zatrzymuje jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:01 To nie chodzi o seksizm. Jak pisalam wyżej - ta sama reklama z facetem tez by mi sie nie podobala. Tu chodzi raczej o zdejmowanie odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:03 Tam wyżej było - dlaczego kobieta? Bo jeśli roztrzepana, to tylko kobieta. Mężczyzny by tak nie pokazali. No k... Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:26 Doszukujecie się śmietany na goownie. Ja tam widziałam w reklamie samochód z fajnym systemem, który wzmacnia bezpieczeństwo na drodze. Nie przyszłoby mi do głowy, że dzięki niemu mam sobie pozwolić na beztroskie korzystanie z telefonu w czasie jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:40 A mnie reklama sie podoba i mojemu nastoletniemu synowi tez. Dużo jeżdzę i rano czesto jestem zaspana. W takich sytuacjach łatwo o chwile nieuwagi. Samochód sam zatrzymujący sie to ratunek w takich sytuacjach zagapienia. Mój niestety systemu nie ma. Walnęlam kiedyś w tyłek faceta, który ruszył a potem sie zatrzymał. No coz nie przewidziałam, zmęczona byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:58 Mniejsza o samochod wazne jest prawidłowe przewożenie pasażerów, patrz śmierć trojki dzieci w volvo przy czołówce z fordem gdzie dzieciom nic się nie stało. Ale volvo ładne jest, reklama do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Reklama Volvo 27.09.17, 00:01 Warszawą.tvn24.pl/informacje,news,wyprzedzala-na-luku-w-nocy-zginely-dzieci-sa-zarzuty,224904.html To jest dobra reklama, tylko, że dla forda. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 03:44 to nie reklama dla forda tylko reklama wozenia dzieci zapietych w fotelikach a nie na poddupnikach i byle jak. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 05:44 Zadne poduszki/koldry/jaski/kurtyny/abesy/basy/ebedery/espesy/kamery/czujniki i inne superhiper systemy nie zwalniaja od myslenia. Na glupote i volvo nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:01 Reklama działa, nie wiedziałam, że takie systemy istnieją, a kiedy będę zmieniała samochód postaram się kupić z takim. Niezależnie czy prowadzi "baba" czy "chłop" sekundy nieuwagi na drodze zdarzają się każdemu, oprócz ematek oczywiście. Czy akurat volvo nie wiem, bo nigdy nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:08 Widziałam, tak. Nie wiem, co lub kto zatrzymuje samochód, ale za kierownicą siedzi nieuważna kobieta, i to mnie zastanawia. Intuicja mi podpowiada, że statystycznie patrząc, to nie kobiety rozjeżdżają ludzi na pasach, tylko mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:44 Nie podoba mi sie ta reklama. Zamiast patrzeć na drogę to możesz robić co chcesz bo auto sie zatrzyma. Slepe zaufanie do systemów i automatyki. Słabe to jest. Jako wspomaganie to jest fajne ale ta reklama ma fatalny wydźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:49 nie widziałam. legendarne volvo... a ja wolałabym saaba, ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Reklama Volvo 27.09.17, 11:11 jeszcze jedna reklama kóry informuje kierowce ze moze miec w dupie to co sie dzieje przed nim i za nim Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Reklama Volvo 27.09.17, 12:04 Jak dla mnie reklama ma wydźwięk "baby są beznadziejnymi kierowcami i gdyby nie nasze bajery, rozjechałyby połowę ludzkości". Cóż, volvo zrobiło sobie kuku. NA pewno nie chciałabym samochodu reklamowanego w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś