Dodaj do ulubionych

Reklama Volvo

26.09.17, 22:26
Widzialyscie? Te co to w niej na końcu auto SAMO się zatrzymuje przed dziewczynka?
Mam jakies głębokie wewnetrzne fuj na te reklame. Czy tylko mi sie wydaje ze ma ona jakies niewlasciwe przeslanie?...
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:29
      Dla mnie jest chore pokazywanie, że jedziesz i masz nos w telefonie...
      • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:31
        olinka20 napisała:

> Dla mnie jest chore pokazywanie, że jedziesz i masz nos w telefonie...
        >
        Jazdę z nosem w telefonie reklama piętnuje chyba jako postępowanie niewłaściwe, prawda?
        • olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:34
          Nie do końca.
          Najwazniejsze jest w reklamie pokazanie, że auto samo się zatrzyma...
    • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:30
      Mam jakies głębokie wewnetrzne fuj

Jak to czytam, to nie wiem, czy mieć takie głębokie wewnętrzne ha ha, czy raczej chlip chlip.
      • cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:31
        Ty powinnaś mieć puk puk w czoło, bo twoje do...lanki są żenująco žalosne.
        • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:42
          Niech sie lepiej nie puka, puste latwo pęka...
      • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:45
        Nie czytaj.
    • cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:30
      Powiem szczerze, że też mam mętlik, bo na pierwszy plan nie wysuwa się bezpieczny samochód, tylko roztrzepana, nieuważna baba za kierownicą. Ciekawe, że akurat w tej reklamie kierowcą nie jest facet.
      • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:44
        No wlasnie. W pierwszym ogladaniu myslalam ze moze to jakas kampania spoleczna - patrz jak jedziesz itd.
        Nie. Reklama samochodu. Kup fajna fure to bedziesz mogla zajmowac sie pie...mi podczas jazdy.
        No nie podoba mi sie to!...
        • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:48
          I oczywiscie w ramach protestu tego volvo nie kupisz tongue_out
          • olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:51
            No ja nie wink
            Wolę francuskie i włoskie auta big_grin
            • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:53
              A ja tak smile mimo sympatii do alf smile Slinka nam cienka na XC 90. Po przeprowadzce, jak juz expedition nie bedzie potrzebny smile
              • olinka20 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59
                Heh u mnie w dou francuz, włoch i japoniec big_grin
                • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:01
                  olinka20 napisała:

> Heh u mnie w dou francuz, włoch i japoniec big_grin
                  >
                  Dwóch południowców i jeden żółty. tongue_out

Japońców nie lubię.
                • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:03
                  dwa szwedy, japoniec i amerykus smile byl jeszcze chinczyk ale przehandlowalismy na tego amerykusa
          • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:51
            Po co mi trzeci samochod?...
    • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:41
      Reklamy zwykle graja na emocjach i tu nie jest inaczej. Dziecko w niebezpieczenstwie i legendarne bezpieczenstwo Volvo, marketingowo swietne polaczenie.

Kocham Volvo miloscia wielka smile
      • cosmetic.wipes Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:46
        Pierwsze skojarzenie to volvo dla kretynek. Słaby to marketing, bo znacząco zawęża target.
        • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:48
          Ja tam nie widzialam kretynki a samochod, ktory jest bezpieczny dla obydwu stron. Ale moge miec spaczony oglad.
    • wipsania Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:47
      Ale podobno rzeczywiście zatrzymuje się "samo". Opowiadał mi użytkownik takowego, że mu się zdarzyło zagapić, a samochód przed nim zaczął hamować, wiec jego volvo też.
      • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:50
        No dobrze, ale to mozna bylo jakoś inaczej pokazac - chocby wlasnie tak jak piszesz, jakis sznur samochodow, albo nie wiem - zwierze wyskakuje. A nie tak, ze jedzie kretynka, grzebie w radio, oblewa sie kawa i dziecka nie zauwaza. Ble.
        • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:54
          dziennik-niecodziennik napisała:

> No dobrze, ale to mozna bylo jakoś inaczej pokazac - chocby wlasnie tak jak pis
          > zesz, jakis sznur samochodow, albo nie wiem - zwierze wyskakuje. A nie tak, ze
          > jedzie kretynka, grzebie w radio, oblewa sie kawa i dziecka nie zauwaza. Ble.

Dziecko oddziałuje najsilniej z wymienionych.
      • wipsania Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:50
        Aha - może dlatego reklama mi nie przeszkadza, bo obejrzałam ją już po tym, jak wiedziałam. Z drugiej strony - faktycznie, szkoda że nie facet.
        • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:55
          Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na drodze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam...
          • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:56
            dziennik-niecodziennik napisała:

> Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na dr
            > odze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam...

Pod warunkiem, że to jest volvo. Zawsze miało opinię najbezpieczniejszego samochodu.
            • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59
              Inne auta też hamują przed przeszkodami, już w 2009 r. miałam okazję takim jeździć. I nie, nie było to Volvo.
              • beataj1 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:17
                My mamy skode z tym systemem. Faktycznie fajny. Ze dwa razy już się mi uruchomił o ułamek sekundy przed moją reakcją.
        • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:55
          wipsania napisała:

> Aha - może dlatego reklama mi nie przeszkadza, bo obejrzałam ją już po tym, jak
          > wiedziałam. Z drugiej strony - faktycznie, szkoda że nie facet.

Może targetem są baby?
          • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:58
            Calkiem mozliwe.
      • leyla76 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:38
        Moj nie Volvo a tez sam hamuje, ba kierownicy nawet nie trzeba trzymać bo też będzie sie sam prowadził no chyba, ze mu sie znudzi to daje sygnał żeby jednak złapać za kierownice😃
      • conena Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:45
        wipsania napisała:

> Ale podobno rzeczywiście zatrzymuje się "samo". Opowiadał mi użytkownik takoweg
        > o, że mu się zdarzyło zagapić, a samochód przed nim zaczął hamować, wiec jego v
        > olvo też.

no ale to nie jest jakiś wielki i niespotykany wynalazek, zwykły hyundai i30 ma taką funkcję.
    • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:58
      Widziałyśmy. To raczej przestroga - patrz na drogę, są rzeczy ważniejsze niż twój telefon, tym razem temu dziecku się udało, ale co będzie, gdy spotka takiego samego kretyna, tylko w innym aucie?

Nie mam siły rozkładać na czynniki pierwsze banalnych reklam i dopatrywać się seksizmu u ich autorów.
      • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 22:59
        thank_you napisała:

> Widziałyśmy. To raczej przestroga - patrz na drogę, są rzeczy ważniejsze niż tw
        > ój telefon, tym razem temu dziecku się udało, ale co będzie, gdy spotka takiego
        > samego kretyna, tylko w innym aucie?

Bez sensu. To jest reklama volvo, a nie innych aut jako takich.
        • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:02
          Moja droga - ktoś, kto się autami interesuje, ten wie, że to nihil novi.

Reklama miała wywołać emocje i przypieczętować myślenie, że Volvo to auta, które potafią zminimalizować (lub uniknąć) skutki błędu kierowcy.
          • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:06
            thank_you napisała:

> Moja droga - ktoś, kto się autami interesuje, ten wie, że to nihil novi.

A ktoś, kto się interesuje samochodami, to wyższa forma życia?

Ja się kompletnie nie interesuję, samochód ma jeździć.
            • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:08
              Tam wyżej pisałaś, że tylko Volvo hamuje przed przeszkodą. Jeśli się nie interesujesz, to po co zabierasz głos w temacie? Może jednak pozostań przy ortografii lub gramatyce?
              • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:14
                thank_you napisała:

> Tam wyżej pisałaś, że tylko Volvo hamuje przed przeszkodą. Jeśli się nie intere
                > sujesz, to po co zabierasz głos w temacie?

W sprawie. Błąd merytoryczny, niewłaściwe użycie słowa "temat".

Odpowiedź brzmi: bo mam ochotę i wątek mnie ciekawi.

Może jednak pozostań przy ortografii
                > lub gramatyce?

Na forum dominują błędy składniowe. E-matka już wie, że nie wypada robić błędów ortograficznych i gramatycznych, do składni jeszcze nie doszła.

Gdybym przy nich pozostała, to dopiero zaczęłyby się wrzaski, jak to się wszystkich czepiam. tongue_out
                • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:22
                  Szkoda, że do ciebie nie dotarło, aby wypowiadać się w sprawie. Ale może kiedyś dorośniesz i zaczniesz.
                  • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:27
                    thank_you napisała:

> Szkoda, że do ciebie nie dotarło, aby wypowiadać się w sprawie. Ale może
                    > kiedyś dorośniesz i zaczniesz.

Wątek traktuje o reklamie czy o rozwoju motoryzacji?
                    • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:32
                      > Z facetem tez by bylo niefajnie. Po prostu reklama sugeruje ze nie musisz na dr
                      > odze zachowywać ostroznosci, bo samochod sprawe zalatwi sam...

Pod warunkiem, że to jest volvo.

Gdy dowiadujesz się o czujnikach parkowania, to też przypisujesz je jednej marce? big_grin
                      • taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:39

> Pod warunkiem, że to jest volvo.
                        >
                        > Gdy dowiadujesz się o czujnikach parkowania, to też przypisujesz je jednej marc
                        > e?

Zwrot "pod warunkiem, że to jest volvo" odnosił się do PRZESŁANIA REKLAMY, a zarazem głównego jej motywu, a nie do moich sądów o samochodach.

• taki-sobie-nick Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:41
                          Idę sobie.
            • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:10
              No i to volvo jezdzi i nawet samo sie zatrzymuje jak trzeba
      • dziennik-niecodziennik Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:01
        To nie chodzi o seksizm. Jak pisalam wyżej - ta sama reklama z facetem tez by mi sie nie podobala. Tu chodzi raczej o zdejmowanie odpowiedzialności.
        • thank_you Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:03
          Tam wyżej było - dlaczego kobieta? Bo jeśli roztrzepana, to tylko kobieta. Mężczyzny by tak nie pokazali.

No k... big_grin
          • gaga-sie Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:26
            Doszukujecie się śmietany na goownie. Ja tam widziałam w reklamie samochód z fajnym systemem, który wzmacnia bezpieczeństwo na drodze. Nie przyszłoby mi do głowy, że dzięki niemu mam sobie pozwolić na beztroskie korzystanie z telefonu w czasie jazdy.
            • fogito Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:40
              A mnie reklama sie podoba i mojemu nastoletniemu synowi tez. Dużo jeżdzę i rano czesto jestem zaspana. W takich sytuacjach łatwo o chwile nieuwagi. Samochód sam zatrzymujący sie to ratunek w takich sytuacjach zagapienia. Mój niestety systemu nie ma. Walnęlam kiedyś w tyłek faceta, który ruszył a potem sie zatrzymał. No coz nie przewidziałam, zmęczona byłam.
              • muchy_w_nosie Re: Reklama Volvo 26.09.17, 23:58
                Mniejsza o samochod wazne jest prawidłowe przewożenie pasażerów, patrz śmierć trojki dzieci w volvo przy czołówce z fordem gdzie dzieciom nic się nie stało. Ale volvo ładne jest, reklama do dupy.
                • muchy_w_nosie Re: Reklama Volvo 27.09.17, 00:01
                  Warszawą.tvn24.pl/informacje,news,wyprzedzala-na-luku-w-nocy-zginely-dzieci-sa-zarzuty,224904.html
                  To jest dobra reklama, tylko, że dla forda.
                  • thea19 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 03:44
                    to nie reklama dla forda tylko reklama wozenia dzieci zapietych w fotelikach a nie na poddupnikach i byle jak.
                  • mysiulek08 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 05:44
                    Zadne poduszki/koldry/jaski/kurtyny/abesy/basy/ebedery/espesy/kamery/czujniki i inne superhiper systemy nie zwalniaja od myslenia. Na glupote i volvo nie pomoze.
    • mamma_2012 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:01
      Reklama działa, nie wiedziałam, że takie systemy istnieją, a kiedy będę zmieniała samochód postaram się kupić z takim.
      Niezależnie czy prowadzi "baba" czy "chłop" sekundy nieuwagi na drodze zdarzają się każdemu, oprócz ematek oczywiście.
      Czy akurat volvo nie wiem, bo nigdy nie miałam.
    • anika772 Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:08
      Widziałam, tak. Nie wiem, co lub kto zatrzymuje samochód, ale za kierownicą siedzi nieuważna kobieta, i to mnie zastanawia.
      Intuicja mi podpowiada, że statystycznie patrząc, to nie kobiety rozjeżdżają ludzi na pasach, tylko mężczyźni.
    • melancho_lia Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:44
      Nie podoba mi sie ta reklama. Zamiast patrzeć na drogę to możesz robić co chcesz bo auto sie zatrzyma. Slepe zaufanie do systemów i automatyki. Słabe to jest.
      Jako wspomaganie to jest fajne ale ta reklama ma fatalny wydźwięk.
    • conena Re: Reklama Volvo 27.09.17, 07:49
      nie widziałam.

legendarne volvo... a ja wolałabym saaba, ehhh wink
    • mozambique Re: Reklama Volvo 27.09.17, 11:11
      jeszcze jedna reklama kóry informuje kierowce ze moze miec w dupie to co sie dzieje przed nim i za nim
    • pitupitt Re: Reklama Volvo 27.09.17, 12:04
      Jak dla mnie reklama ma wydźwięk "baby są beznadziejnymi kierowcami i gdyby nie nasze bajery, rozjechałyby połowę ludzkości". Cóż, volvo zrobiło sobie kuku. NA pewno nie chciałabym samochodu reklamowanego w ten sposób...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka