conena Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 13:18 w tym roku postanowiłam, że kupuję klasyczne futrzane góralskie kapcie, takie jakie nosiła moja Mama. ma być zima stulecia. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 13:55 Zawsze noszę kapcie. Nawet w upały. Kupuję zapas w Zakopanem😁. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:04 Wszyscy nosimy w domu Crocsy od kiedy pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:28 Krótką pamięć masz, firma powstała na pewno po 2000 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:10 W rożnych, w lecie na boso albo w japonkach w zimie szerszy wybor: klapki basenowe, kapcie zwykle i kapcie sypialniane. Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:18 W Birkenstockach z pianki. Bardzo lekkie i można opłukać pod kranem, więc nadają się i do ogrodu. Albo boso. Ale ja w gorącym klimacie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:08 jaką żywotność maja birkenstocki? Odpowiedz Link Zgłoś
al_sahra Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 00:16 Klasyczne Birkenstocki, czyli skórzane na korku trwają wiecznie. A te z pianki niestety nie. Jedna para mi pękła po roku, teraz mam drugą i zobaczymy co będzie. Tyle, że one są dużo tańsze od tych skórzanych. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:39 Tak, w japonkach lub górskich bamboszach z primaloftu (mam zimne mieszkanie) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:40 Jak w serialach - w szpilkach lin kozaczkach (obcas - obowiązkowy). Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:40 Kapcie zwierzątka Mam misiaczki, przymierzam się do jednorożców z Etam Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:41 Boso. Bez skarpet. Duszno mi w skarpetkach W mieszkaniu mam panele. Czasem zimą jak bardzo zimno to w bamboszach puchatych bez pięty ( takie klapki). Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:44 Latem boso, jak sie robi chłodniej to mam takie skarpety milusie albo takie same tyle ze baleriny. Zimna zwykle skarpetki plus kapcie klaki takie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 15:44 Boso albo w klapkach Crocs Cleo. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 16:04 W japonach różnych no crocsa Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 18:05 Crocsy, li i jedynie dlatego, że moje dzieci mi wiecznie deptały po palcach, po crocsach trudniej. Gdyby nie to, i gdyby nie gres półpoler o właściwościach szmergla, chodziłabym w kapciach-balerinach. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 18:28 gumiaki prosto z decatlonu/ . jak chodzi podłogówka, to z przyjemnością - boso. ale podłoga musi być naprawdę ciepła. inaczej marzną mi stopy i potem bolą. jestem z tych, co im zawsze zimno w stopy. zresztą sezon nocnych skarpetek też już rozpoczęłam ( mogę mieć cieniutką koszulkę na ramiączka - ale na stopach muszą być cieplutki skarpetki. inaczej marznę, budzę się w nocy, nogi bolą) . natomiast mąż jest atykapciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 18:32 Jeszcze chodzę w japonkach, czasem chwilę boso ale jak zimno to tylko w kapciach takich z twardą podeszwą i porządnych. W skarpetach sobie nie wyobrażam, często wskakuję na kanapę czy łóżko poleżeć i za każdym razem musiałabym zdejmować bo jednak podłogi nie da się utrzymać w idealnej czystości. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:11 Ja też najczęściej noszę takie kapciowe baleriny. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 18:52 Przez 10 miesięcy boso, grudzień, styczeń w skarpetach. Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:07 latem - jak jest ciepło w tym w czym chodzę na zewnątrz - klapki, japonki w simie mam super ciepłe wypasione (i jak dla mnie drogie) kapcie z sorela (ale ja z tych co marzną - wcześniej miałam filcowe kapcie z podeszwą z korka - też fajne tylko wytrzymały neicałe 2 sezony grzewcze) Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:09 Boso. Zimą w skarpetkach. W domu tylko mąż nosi kapcie, takie z bazarku za 12 zeta, i jeszcze się tym delektuje. A ja uważam kapcie za wyjątkowe antyseksy ( ex aequo z kalesonami), skutecznie zniechęcające do wszelkich igraszek. Mąż sobie nie da powiedzieć, no i tak trwamy przez lata, okopani na swoich pozycjach Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:15 Generalnie od dziecka na boso. Ale znudziło mi się ciągle mycie stóp i teraz w czymś w rodzaju crocsow. Albo kapciowate balerinki. Wzglednie cos a la uggi, ale kapciowate z Biedronki(w zimie). Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Chodzice w domu kapciach? 28.09.17, 21:21 Skarpety z ABS. Jak bardzo zimno to pluszowe chodaki. Odpowiedz Link Zgłoś
satoja Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 18:26 W mieszkaniu (stała temperatura nie niższa niż 22 stopnie) cały rok w gumowych japonkach na gołe nogi W domu (temperatura zmienna, zależna od tego co za oknem i ile dorzucę do kominka) w lecie też w cienkich klapkach, a w zimie w specjalnych wełnianych papuciach z usztywnioną podeszwą. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz1978 Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 19:33 przez caly rok w klasycznych kapciach - czasem pelnych, czasem z odkrytymi palcami - takie welurowe Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 20:20 W balerinkach. Na ulicy zresztą też Odpowiedz Link Zgłoś
kokoryczko Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 20:42 Tak, najfajniejsze kapciochy to klapki Birkenstocki (lub w tym typie). Za szybko się u mnie kurzy i brudzi,by boso chodzić (mimo częstego sprzątania). Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Chodzice w domu kapciach? 29.09.17, 21:06 Chodzę w klapkach crocsa. Wcześniej miała klapki Scholla ale szybko pękały. Nie mogę chodzić boso, marzną mi stopy. Odpowiedz Link Zgłoś