Dodaj do ulubionych

smartfon SONY XPERIA

14.11.17, 09:45
Muszę zmienić telefon służbowy (obecny się kończy).
Szef dał wolną rękę w wyborze (no może nie do końca jeśli chodzi o kwestię cenysmile)
wzięłabym iphone(z obserwacji wynika, że to chyba najmniej wadliwe telefony) ale zależy mi na telefonie dual sim,wiec iphone odpada niestety
nigdy nie miałam Sony a nad tą firma się zastanawiam
polecacie ?
odradzacie?
a może jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • aagnes Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 09:53
      odradzam x perie z całego serca. wszystkie po kolei modele, co jeden to gorszy.
    • edelstein Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 09:54
      Sony to tylko design ma fajny,reszta to porazka.To telefon na klej, oszczedzaja na srubach, tak wiec jego naprawa czy wymiana baterii to gehenna
      • kk345 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 12:46
        Trudno mi sobie wyobrazić potrzebę własnoręcznego otwierania telefonu- czy to na śrubach, czy na klejusmile Sama sobie wymieniasz wbudowane akumulatory? Przecież serwis od tego jest.
        • kolpik124 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 13:24
          Edel używa telefonów otwieranych śrubokrętem, zasilane paluszkami AA big_grin
    • black_halo Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:05
      Mialam zamiar kupic Xperie XZ Pro ale po pierwsze jakos mi zle w rece lezala. Po drugie doradzono mi Huawei P10. Nie wiem czy maja model dual sim. Ale wlasnieogladalam w sklepie Huawei Mate 10 i gdyby nie rozmiar to bralabym.
      • lewababa Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:27
        owszem jest dual sim
        ale ta wielkość -cegła jak dla mnie i też odpada
        SONY wlasnie przekonywał mnie tym, ze jest trochę węższy niż HUAWEI
        • konstancja16 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:33
          odradzam. wprawdzie nie mialam do czynienia ze wspomnianym dual sim tylko z prostym XA, ale totalne rozczarowanie. slaba bateria, kiespskie zdjecia, szwankuje dzwiek. ekran potluczony mimo zabezpieczenia. dobijam juz tylko ten model, z nadzieja na szybka zmiana. bardzo bronilam sie przed Huaweiem, ale w obliczu licznych pozytywnych opinii znanych mi osobiscie uzytkownikow moze przelamie uprzedzenia. albo doloze troche do jakiegos bardziej wypasionego samsunga. Xperia to byl moj pierwszy i ostatni telefon Sony.
          • lewababa Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:41
            Huawei użytkuję już prawie 2 lata -niestety, ostatni miesiąc to już jakaś porażka ,wiec zmieniam
            chciałam zmiany i stąd padło na Sony..
            a może Samsung?
            sama nie wiemsad
            • jematkajakichmalo Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:50
              Dlugo mialam Sony i bylam bardzo zadowolona. Do dzis bym go miala, ale dostalam w prezencie Samsunga wink Sony uzywam jako 2 telefon jak wyjezdzamy na wakacje i kupujemy miejscowe karty. Ja chwale go za baterie. Samsung tez super (ja mam S6 edge), ale bateria trzyma krotko, musze codziennie ladowac, a czasami nawet 2 x dziennie.

Jeszcze wczesniej mialam Huawai i tez byl super wink Ten P10 jest chyba dual sim, ale faktycznie wielki.
            • black_halo Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:54
              Ja chcialam Xperie ze wzgledu na aparat. Przesiadlam sie po zacmieniu umyslowym, ktore naklonilomnie do kupienia Lumii 950. Nigdy wiecej. P10 jest bardzo zgrabny i dobrze lezy w dloni, moge obdlugiwac jedna reka.

Rozwazalam Xperie XZ ale jest strasznie kanciasta i za duza a z kolei XA za slaba do moich potrzeb.

Samsung S7 moze byc dobrym wyborem. Nie wiem jaki masz budzet, zgaduje, ze ok. 2 tys. Bierz albom tego Huawei P10 dual sim albo doloz troche do Mate 10. Bawilam siew sklepie, naprawde fajny.
              • lewababa Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 11:01
                Black_halo a powiedz mi proszę na czym polega różnica miedzy P10 a mateP10?
                • black_halo Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 12:32
                  Mate P10 jest wiekszy, nowosc na rynku. 5.7 albo 6 cali, P10 ma 5.1. Specyfikacje podobne. Ale Mate 10 dwie kamery z przodu i z tylu, P10 ma dwie z tylu i jedna z przodu. W porownaniu do Xperii ma 64Gb pamieci wenetrznej, mozna dolozyc do 256 Gb i to bylo dla mnie wazne. No Mate 10 ma Androida 8.0, P10 jedzie na 7.0.
                  • lewababa Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 13:32
                    dzięki za mega dokładną specyfikacjęsmile
    • annajustyna Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 10:51
      Bardzo mala pamiec wewnetrzna odradza. Kiepska, woooolna kamera...
      • klerjeser Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 11:28
        Doskonale telefony, od paru lat tylko Sony. Dlugo trzymają na baterii, dobry aparat. Mam xa ultra, wcześniej z i że.
        • annajustyna Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 14:16
          Taa, 5 appkow wlezie, reszta juz nie idzie, a na zewnetrznej karcie nie da sie ich zaladowac. Kicha.
          • c2h6 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 14:58
            annajustyna napisała:

> Taa, 5 appkow wlezie, reszta juz nie idzie, a na zewnetrznej karcie nie da sie
            > ich zaladowac. Kicha.

Ciekawe. Kilkanaście programów na moim Sony siedzi sobie spokojnie na karcie pamięci. Pewnie nie wiedziały, że się nie da.
            • annajustyna Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 16:50
              Na moim sie nie da. Kicha totalna. Dodatkowa karta w 90% pusta...
          • semihora Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 17:35
            Też zrzucałam apki na pamięć zewnętrzną w Xperii.
            • annajustyna Re: smartfon SONY XPERIA 15.11.17, 08:32
              U mnie nie idzie. Probowalam ja i pare osob obcykanych z technika.
              • c2h6 Re: smartfon SONY XPERIA 15.11.17, 08:47
                annajustyna napisała:

> U mnie nie idzie. Probowalam ja i pare osob obcykanych z technika.

A próbowaliście włożyć kartę?
                • annajustyna Re: smartfon SONY XPERIA 15.11.17, 09:48
                  Karta jest juz w srodku od dwoch lat, moge na nia tylko zdjecia przerzucac. App nie ida.
    • c2h6 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 11:29
      lewababa napisała:

> wzięłabym iphone(z obserwacji wynika, że to chyba najmniej wadliwe telefony) al
      > e zależy mi na telefonie dual sim,wiec iphone odpada niestety
      > nigdy nie miałam Sony a nad tą firma się zastanawiam
      > polecacie ?

Od kilkunastu latu używam Sony, od kilku różnych Xperii. Spoko polecam.
    • norra.a Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 13:41
      Mój poprzedni telefon to była Xperia z5 compact. Fajny, wydajny telefon, robiący przyzwoite zdjęcia. Byłam zadowolona.
    • kolibeer2 Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 18:52
      www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-mi-a1-64gb-czarny.bhtml
      ma dobre parametry w stosunku do ceny
      mam tej firmy bardzo podobny kupiony u chińczyka - było taniej, ale u ciebie pewnie ważna faktura
      dziewczyny moje mają xiaomi redmi note 4, też działają ok
      mąż się ze mnie podśmiewywał troszkę, jak kupowałam, ale tak mi się wydaje że następny u niego też będzie chińczyk, bo się intensywnie rozgląda
    • jak_matrioszka Re: smartfon SONY XPERIA 14.11.17, 19:05
      W pierwszej Sony Z3 bylam zachwycona bateria, trzymala 3-5 dob przy czytaniu ebookow po kilka godzin dziennie (plus inne uzytkowanie). Druga pod tym wzgledem gorsza, Z3+, ale jak laduje noca, to dzien obleci.
      Ekran pierwszej nie wytrzymal temperatur na polskiej plazy, i po prostu pekl nagle bez zadnego udezenia (w sloncu moglo byc 30 stopni, aparat lezal w cieniu). Drugiej jeszcze nie mialam w temperaturze pow. 25 stopni, wiec nie wiem ile wytrzyma. Mrozy znosi lepiej, ale traci wtedy szybciej prad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka