Dodaj do ulubionych

Żona idealna serial

11.12.17, 22:38
Ogladalyście? Ja ostatnio wpadłam na niego na Netflixie i się wciągnęłam choć sama się sobie dziwiesmile Serial przypomina mi seriale omprawnikach z lat 90 niby nie jest wybitny ale w sobie coś co mnie wciągnęło.Ma 7! sezonów i jest idealnym przerywnikiem w pracy (pracuje w domu) po 3-4 godzinach pracy włączę sobie jeden dwa odcinki i to ki wystarcza dla odstresowania się. Nie to co Narcos dla którego nie raz zarwała noc ale taki dla relaksu dla mnie ok. Chciałam zapytać czy on do 7 sezon będzie w takim samym stylu(jestem na 4 odc.sezonu 2) czy cis później się zmienia? Tylko prosze bez zdradzania fabuły smile
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Żona idealna serial 11.12.17, 22:41
      Obejrzałam cały - bardzo go polubiłam.
    • broceliande Re: Żona idealna serial 11.12.17, 22:42
      Moim zdaniem cały czas jest dobry.
      Sprawy świetne, koleje życiowe głównej bohaterki ciekawe. Czasem jakaś gwiazda zagra, fajny, serio.
    • agata_abbott Re: Żona idealna serial 11.12.17, 22:57
      Cały czas dobry. No, może z jedna seria słabsza. Zaleta - świetne postacie drugoplanowe, które są lepsze z sezonu na sezon (np. Eli Gold) smile
      • zona_mi Re: Żona idealna serial 12.12.17, 09:52
        O, tak, to prawda.
        W ogóle zagrany jest świetnie.
        • bialeem Re: Żona idealna serial 12.12.17, 14:05
          On ma teraz własny serial
          www.imdb.com/title/tt4124758/
          wink
          • agata_abbott Re: Żona idealna serial 12.12.17, 16:38
            Oooosmile)

Swoją drogą - facet totalnie nie w moim typie, ale w Good Wife stworzył super postać. W zasadzie co odcinek lubiłam go bardziej. Zresztą, takich postaci było więcej (córka Golda, ta szalona prawniczka, która czasem broniła Alicię... nawet teściowa robiła się z wiekiem coraz lepszasmile))
            • szarsz Re: Żona idealna serial 12.12.17, 17:39
              > Zresztą, takich postaci było więcej

Przez pierwsze trzy sezony byli przecież regularnie nominowani do Nagrody Gildii Aktorów Ekranowych za grę zespołową. Zasłużenie imho.
            • bialeem Re: Żona idealna serial 13.12.17, 00:34
              Ja przestałam oglądać chyba po 2-3, ale jakoś ot tak. Szalona prawniczka jest też w The good fight smile
              • agata_abbott Re: Żona idealna serial 13.12.17, 08:02
                Wiem, uwielbiam jąsmile)
    • aga.doris Re: Żona idealna serial 11.12.17, 23:11
      Oglądałam cały. Bardzo mnie wciągnął. Najdramatyczniejszy jest 5 sezon... Chwilami gula w gardle i łzy w oczach, choć nie jestem skora do filmowych wzruszeńwink
      Jak skończysz żonę obejrzyj spin off - "The good fight", tez niezły choć już bez Alicji.
    • pade Re: Żona idealna serial 11.12.17, 23:12
      Zazdroszczę Cismile
    • szarsz Re: Żona idealna serial 12.12.17, 09:37
      Ja też go lubię, nawet mogłabym powiedzieć, że to jeden z moich ulubionych smile Czwarty sezon dla mnie był słabszy, ale potem, już nie pamiętam, piąty, szósty? sezon, serial znowu dostaje kopniaka i ogląda się świetnie. Bardzo niegrzeczny politycznie się robi. Miałam zastrzeżenia do końcówki, bardzo niewiarygodne zachowanie jednej z głównych bohaterek. Ale przebolałam i wybaczyłam smile
      • nathasha Re: Żona idealna serial 12.12.17, 09:45
        oj tam oj tam - fajnie sie skonczylo, wyzwalajaco wink tez jeden z moich ulubionych ale pamietam ze jedna z serii byla nudna do bolu, pewnie ta czwarta. i duzo mieli bardzo aktualnych tematow - to tez bylo fajne.
        • szarsz Re: Żona idealna serial 12.12.17, 11:32
          Samo zakończenie fajne - ale to co doprowadziło do zakończenia nie spodobało mi się. Nie widzę jakoś tego, żeby dla przyjaźni postąpić tak, jak postąpiła przyjaciółka głównej bohaterki. Tym jednym postępkiem przekreślając całą swoją przyszłość.
          • nathasha Re: Żona idealna serial 12.12.17, 17:25
            Lucca czy Diane? Bardzo mi bylo zal Diane - lubie te postac i w good fight tez byla fajna. Lucca to nie moja bajka, w sensie nigdy nie kupilam tej przyjazni, za to Kalinda to co innego smile
            • szarsz Re: Żona idealna serial 12.12.17, 17:32
              Lucca. Po tym, co zrobiła, miałaby w Diane wroga. Nie sądzę, aby kobieta tak doświadczona przez los, mogła się na to zdecydować. Ja też za Luccą nie przepadałam, chociaż była taka jedna scena, też już blisko końca, która fajnie pokazywała tę przyjaźń. Dwóch kobiet po przejściach, które nie oddadzą siebie na 100%, ale mimo wszystko mogą na siebie liczyć.
              Kalindę uwielbiałam smile
              • pade Re: Żona idealna serial 12.12.17, 19:37
                Ja teżsmile
                Ciężko mi było pogodzić się z końcem tego serialu.
    • kropkacom Re: Żona idealna serial 12.12.17, 09:43
      Bedą zmiany, ale moim zdaniem warto. Też dla relaksu.
    • alpepe Re: Żona idealna serial 12.12.17, 09:51
      to jest to, co po niemiecku nazywa się Good wife?
      • annajustyna Re: Żona idealna serial 12.12.17, 10:18
        Tak
        • alpepe Re: Żona idealna serial 12.12.17, 10:22
          Oglądałam jakiś czas temu, oczywiście w streamingu i nielegalnie, ale po śmierci kochanka bohaterki jakoś mi się odechciało. Podkochiwałam się w Macie Chuchrym smile. Ponoć pół-Ukrainiec.
    • joxanna1 Re: Żona idealna serial 12.12.17, 10:14
      no proszę, ja myślałam, że tylko ja go sobie znalazłamsmile. Mnie się bardzo podoba wielowątkowość - same sprawy prawne w zasadzie są drugorzędne, cała fabula to i relacje w związku, i kampania wyborcza - a potem problemy w urzędzie (podoba mi się nieoczywistość niektórych problemów), i kryzys 40latka, i nastolatki. Jestem na razie w 3 sezonie, chyba jeszcze z pół roku zajmie mi oglądanie go, ale to naprawdę duża przyjemność.
    • silenta Re: Żona idealna serial 12.12.17, 16:46
      Podobał mi się cały, ale siódmy sezon najsłabszy, koniec mi też nie podpasował. Najlepszy chyba sezon
      piąty.
      • gingers73 Re: Żona idealna serial 12.12.17, 17:19
        Oglądałam
        Bardzo mi się podobał i było to dla mnie zaskoczeniem
        Alicja chwilami mnie irytowała, lubiłam Kalinde
        Generalnie super
    • memphis90 Re: Żona idealna serial 12.12.17, 20:47
      Bardzo mi się podobał, uwielbiam Eli'a i jego córkę. IMO 7 sezon nie trzymał poziomu, a w 6 zepsuli postać Elsbeth. Podoba mi się investigator z 7, wreszcie jakiś sensowny facet! Mr Big wygląda jak Orzeł z Muppetow, a Will jest taki... mało męski. Cary to dzieciak i ciągle się zastanawiam, gdzie są Gilmore Girls (tu spojler- babcia gilmore się pojawia na chwilę wink)
    • memphis90 Re: Żona idealna serial 12.12.17, 20:52
      A propos - oglądam właśnie Crown i widzę aktorów z Good Wife... 😂
    • lodomeria Re: Żona idealna serial 13.12.17, 00:16
      Taki ostatni to ten serial nie jest
      • lodomeria Re: Żona idealna serial 15.12.17, 00:47
        Christine Baranski <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka