Dodaj do ulubionych

depilacja laserowa

28.12.17, 23:39
Kto robił? Polecacie? Warto? Na co zwrócić uwagę przy wyborze zakładu i sprzętu? Czy jest gwarancja, że te włosy znikną raz na zawsze? I dlaczego, u diaska, nie można robić przy karmieniu piersią? Przecież to światło, miejscowe, a ja chcę zrobić bikini.
Obserwuj wątek
    • ania.mala256 Re: depilacja laserowa 29.12.17, 10:29
      Ja byłam na serii 4 zabiegów bikini w Poznaniu w Sylvetka Atelier laserem Vectus Palomar. Zabieg był bezbolesny, a efekty są takie, że włoski stały się cieńsze i rzadsze po pierwszym zabiegu, a z każdym kolejnym było ich coraz mniej, aż w końcu zniknęły. Z tego co wiem dużo jednak zależy od grubości włosa i to jak szybko uzyskamy oczekiwane efekty jest sprawą bardzo indywidualną. I na pewno nie jest to efekt na całe życie, a zabieg trzeba powtórzyć po roku czy dwóch dla podtrzymania efektu.
      • mamkaantka Re: depilacja laserowa 29.12.17, 11:24
        Właśnie wcale nie trzeba, przynajmniej ja po dwóch latach nie muszę. Wypowiadaj się raczej na podstawie własnych doświadczeń, a nie tego co ci się wydaje,
    • chocolate-cakes Re: depilacja laserowa 29.12.17, 10:44
      Chodziłam, bardzo polecam. Z tym że miałam aż 8 zabiegów. Po 4 miałam wrażenie, że jest zero efektów. Generalnie po tylu zabiegach jest szansa na usunięcie 80 % włosów.
      Miałam robione całe nogi i bikini.
      Minęły zdaje się dwa lata i nic nie odrasta, ale podobno trzeba chodzić co 2-3 lata na zabieg przypominający. Na razie nie byłam. Jestem bardzo zadowolona. Ale to nie jest tak, że nie mam żadnych włosów na nogach. Coś tam zostało, parę włosków, ale w porównaniu z tym co było kiedyś to jest rewelacja.
    • mamkaantka Re: depilacja laserowa 29.12.17, 11:26
      Mi zniknęły raz na zawsze, a zabieg zakończyłam dwa lata temu. To znaczy rośnie tylko taki delikatny meszek jak u małych dzieci, Jednak zadzieje się tak tylko wtedy kiedy skorzystasz z dobrego lasera, a nie jego substytutu, takiego jak IPL. Ja zanim się zdecydowałam dużo na ten temat czytałam i wybrałam laser Vectus nowocześniejszą i mniej bolesną wersję lasera Light Sheer. Nie jest prawdą, że jest bezbolesny tak jak to reklamują niektórzy, ale ból jest do wytrzymania, bardziej wrażliwe osoby mogą skorzystać ze specjalnej maści. Za to jest prawdą, że laser ten potrafi idealnie dopasować się do koloru naszych włosów, dlatego jest też skuteczny w przypadku włosów jaśniejszych.
      • cauliflowerpl Re: depilacja laserowa 29.12.17, 15:07
        Że zniknęły "raz na zawsze" to będziesz mogła powiedzieć na łożu śmierci a nie po zaledwie DWÓCH latach big_grin
    • araceli Re: depilacja laserowa 29.12.17, 11:27
      A nie można było skorzystać z wyszukiwarki? Tyle wątków...
    • koronka2012 Re: depilacja laserowa 29.12.17, 15:15
      Efekty zależą od barwnika.
      Robiłam parę lat systematycznie - niestety efekty zadowalające jedynie częściowo.
      Nie licz, że włosy znikną raz na zawsze, niezależnie od tego ile zabiegów byś nie zrobiła, po paru latach coś się pokaże.
      Na nogach mam obecnie jasny meszek, którego nie da się usunąć (laser jest bezradny).
    • una_mujer Re: depilacja laserowa 29.12.17, 17:24
      Robiłam 15 lat temu; niedługo po tym, jak ta technologia w ogóle weszła do Polski. Włosy na nogach miałam bardzo gęste, czarne i grube. Po 4 zabiegach te z łydek praktycznie zniknęły bezpowrotnie, na kolanach zaczęły odrastać po jakichś 10 latach (rzadsze), na udach trochę odrosły, ale o wiele mniej. W zeszłym tygodniu robiłam zabieg przypominający. Kosmetyczka powiedziała, że tak spektakularne efekty to zasługa właśnie takich włosów - grubych i ciemnych. Przy jaśniejszych są gorsze. Bardzo polecam.
      Uwaga, IPL to nie to samo.
      Czy boli? Owszem, tak, ale bez przesady.
      Przy karmieniu i w ciąży nie robią, bo zmienia się wrażliwość skóry i boją się, że cię poparzą. To samo jak bierzesz jakieś leki.
    • anaduska Re: depilacja laserowa 29.12.17, 18:46
      Robiłam bikini przy karmieniu piersią i nic mi nie było. No może ból jakby większy. Generalnie działa i efekty są trwałe. Chyba że zamierzasz się jeszcze rozmnażać to ja bym poczekała. Robiłam wąsik i po dwóch ciążach dorosło mi dość dużo włosków.
    • crea.tura Re: depilacja laserowa 29.12.17, 19:02
      Robiłam bikini i pachy - Light Sheer, jestem bardzo zadowolona z tym, że do efektu WOW potrzebowałam aż 9 sesji - to dużo. Przyczyny upatruję w dziewczynie która robiła mi zabiegi - kiedy tylko mówiłam, że zaczyna boleć przechodziła do następnej "partii" i tym samym zabieg był mało bolesny ale też mało skuteczny. Raz jeden kiedy była na wakacjach trafiłam na jej koleżankę - tu nie było litości, miała zupełnie inne podejście nastawione na maksymalizację efektów no i po sesji z nią widziałam skokowy wzrost efektów smile Włosy mam ciemne i grube, cerę jasną.
    • nightdream Re: depilacja laserowa 29.12.17, 20:40
      Ja jestem w trakcie - robię nogi, miałam 2 sesje i włosów zdecydowanie jest mniej. Robię Vectusem.
      Dziewczyny, jak wyglada robienie bikini? Bo mam straszną ochotę ale szczerze - krępuję się big_grin No i boje się ze będzie kosmicznie bolało. Nogi mnie bolą trochę tylko, ale tak do wytrzymania.
      • crea.tura Re: depilacja laserowa 29.12.17, 21:48
        nie krępuj się w ogóle, kosmetyczka jest jak ginekolog, widziała już tyle cipek że Twoja pewnie - z całym szacunkiem - nie zrobi na niej wrażenia smile kładziesz się na tym ich łóżku czy fotelu w koszulce, ściągasz majtki i może dostaniesz takie jednorazowe stringi fizelinowe które umówmy się - są formalnością i tylko powiększają ilość niepotrzebnych śmieci na świecie. dostajesz okulary na twarz. Zabieg - na szczęście dla osób wsydliwych - boli. Kiedy zaczyna boleć zapominasz trochę o wstydzie. Kosmetyczka sobie Twoje nogi kładzie tak jak jej wygodnie, smaruje żelem jak so usg i strzela laserem. Jak trafisz na fajną laskę to wstyd mija po jakiejś minucie.
        Ja jeszcze zanim trafiłam na depilację laserową oduczyłam się wstydu trafiając na depilację woskiem u takiej starej wyjadaczki. Kobita miała niesamowite poczucie humoru, opieprzyła mnie za jakieś wymysły zostawania w bieliźnie, kazała się położyć, rozłożyć i powiedziała że jak będę się spinać to po prostu będzie bardziej bolało więc ona odradza. Boli? NO CO PANI MÓWI, PRZECIEŻ NIE BOLI, TRACH! HAHHA! Dodatkowo wciąż gadała, śmiała się w głos i wprowadzała atmosferę bardzo wyluzowaną. Z tego co później rozmawiałam z innymi kosmetyczkami to dla nich spięta klientka to też jest problem i wolą dziewczyny wyluzowane i rozliźnione. Przychodzisz w jednym celu, jesteś pewnie 5 albo 10 klientką tego dnia a 40 w miesiącu, nie ma się czym ekscytować i tak należdy do tego podchodzić.
        A co do bólu - jeśli będzie Cię bardzo bolało to kosmetyczka (kosztem efektywności niestety) zmniejszy siłę lasera i ilość powtórzeń. Poza tym głowica lasera się sama chłodzi, poproś o większe odstępy między strzałami a ból będzie symboliczny - piszę Ci to jako straszy bólowy wrażliwiec i panikarz smile
      • ooosa2 Re: depilacja laserowa 28.01.18, 20:51
        nightdream - ja mam te same obawy big_grin Z tym, że ja w ogóle nigdy nie robiłam takiej depilacji i nie wiem z czym to się je tongue_out
        Może ktoś robił już bikini i może objaśnić, jak to wygląda, czy dostajemy jakieś majtki jednorazowe, mamy możliwość odświeżenia się ? To dość istotne kwestie tongue_out Nie chciałabym na miejscu wyjść na jakiegoś dziwaka big_grin
        • dziennik-niecodziennik Re: depilacja laserowa 29.01.18, 01:25
          Chodze do DepilConceptu. Bikini nie robiłam, ale robilam pachy i pachwiny. Nie bolalo wcale, odrobinke "zagrzalo" w pewnym momencie. Jest lazienka, mozna sie odświeżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka