Dodaj do ulubionych

Rodzina zalegla poKOTEM

30.12.17, 01:25
Kaszla i kichaja. Czytałam, że przytulenie KOTA pomaga. Co wy na to ?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 01:29
      Nic.
      Koty mamy w dudzie.
      • stillgrey Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 01:36
        kropkaa, gazeta ci płaci? big_grin
        • kropkaa Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 01:47
          Tylko pracodawca.
          W dodatku ja płacę za Gazetę.
    • eliszka25 Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 01:37
      o, to chyba o mojej rodzinie, bo wszyscy leza z goraczka pokotem. kotow zadnych do przytulania nie mamy, ale to i lepiej, bo obecnosc kota jest dla mnie niebezpieczna.
      • nathasha Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 01:41
        Eliszka, zzera mnie ciekawosc, koci tesc stanal na wysokosci zadania i kupil wszystko jak obiecywal?
        • eliszka25 Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 02:08
          znaczy o wigilie ci chodzi? jestem z lekka przytlumiona choroba, ale chyba dobrze pamietam, ze o tym pisalam?

no wiec bylo tak, jak przypuszczalam, czyli duzo obiecywania, a poza tym niewiele. cala wigilie stalam w kuchni z goraczka. moj maz, tez z goraczka i chlopaki dzielnie mi pomagali. tesc udzielal rad z pozycji wszechwiedzacego, a poniewaz gotowaniem "zainteresowal" sie z przymusu, gdy jakies 2-3 lata temu tesciowa przestala gotowac z powodu choroby, to maz nie wytrzymal i skonczylo sie awantura. przez chwile myslalam, ze kaze nam sie pakowac, ale chyba byl zbyt chory i rozeszlo sie po kosciach. dobre z tego bylo, ze tesc sie na chwile obrazil i przynajmniej poszedl z kuchni.

ostatecznie do wigilii siedlismy miedzy 20 a 21, juz nie pamietam dokladnie. maz chyba z 500 razy jechal do sklepu, gdy okazywalo sie, ze wlasnie brakuje jakiegos skladnika do zrobienia tego czy tamtego. na stole mielismy barszcz, uszka, pierogi, smazonego karpia i sledzie po kaszubsku oraz przywieziony przeze mnie piernik. tesc zaczal gotowac barszcz i usmazyl karpia. reszte robilismy my. na wiecej nie starczylo nam sily i czasu, bo trzeba bylo przygotowac tez nadzienie do pierogow i uszek.

aaaa, tesc zrobil jeszcze galarete z karpia, ktorej potem nawet nie postawil na stol. ja o niej zupelnie zapomnialam, bo nikt z nas nie lubi, a tesc ja wyniosl do lodowki stojacej w szopce w ogrodzie. tesc raczej tez nie przez zlosliwosc, tylko zapomnial, ze tam ja wyniosl.

gdyby nie to, ze bylismy chorzy, to nie byloby tak zle. choc bylam z lekka wkurzona, ze w rzeczywistosci niemal wszystko spadlo na mnie, a tesc jeszcze fochy strzelal. kiedy o 16 przypomnialo mu sie, ze jeszcze trzeba poszukac w skrzyniach przeprowadzkowych, a potem umyc serwis obiadowy, zeby bylo na czym te kolacje zjesc, to mialam ochote walnac go garem pelnym barszczu w leb.

no, ale przezylismy i pewnie za kilka lat bedziemy sie z tego smiac.
          • nathasha Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 08:58
            Eliszka, no to super dzielna jestes! Maz i chlopaki tez zreszta! Pytalam bo wczesniej opisywalas ze nie wiesz na co sie nastawiac a ze ja tez mam taki wszech wiedzacy egzemplarz w rodzinie, dziadka, ktory nam dal mocno w kosc w te swieta to bylam ciekawa czy jest szansa ze cos te wszech wiedzace egzemplarze zmienia. Ale widze ze slabo z tym. zdrowiejcie!!! I na pewno bedziecie sie z tego smiac za jakis czas, potencjal jest wink
            • eliszka25 Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 12:07
              taka okrojona wigilia nam w sumie wcale nie przeszkadzala, bo i tak bylismy chorzy i nie mielismy za bardzo ochoty sie objadac. wspolne lepienie pierogow bylo fajne. gdyby nie fochy tescia i ta nieszczesna klotnia ojca z synem, byloby calkiem przyjemnie. niestety, tesciowi na starosc upierdliwosc sie wyostrza i czasami ciezko z nim wytrzymac.
    • aerra Re: Rodzina zalegla poKOTEM 30.12.17, 02:32
      Przytulenie kota _zawsze_ pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka