Dodaj do ulubionych

Za co kocham e-mamę

31.12.17, 14:19
Na zakończenie roku wątek czysto podlizowy (i fajnie by było, gdyby go w tym klimacie utrzymać).

Oczywista odpowiedź to za ludzi.

Druga przyczyna jest w 100% związana z wykorzystywaniem tychże ludzi, więc mi ją wybaczcie - ale to jest najlepsza wyszukiwarka w necie. We wszystkich innych musisz wiedzieć mniej więcej, co chcesz. Na e-matce piszesz "Widziałam film, w pierwszej połowie były kobiety w żółtych sukienkach, a pod koniec trzeciej ćwiartki solówka na trąbce" i nie pamiętając nic innego dostajesz tytuł filmu. Chociaż w końcu często okazuje się, że kobiety tak w zasadzie miały pomarańczowe spodnie, a solówka była na puzonie.
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:21
      Za wątki o kocie i za to,ze rzeczywiście dziewczyny wiedzą niemal wszystko. Wszystkiego dobrego w nowym roku!
    • ksionzka Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:30
      Za co lubie, nie kocham.
      Trafilam tu przypadkiem z innego forum. I zostalam bo tutaj niemalże wszystkiego można sie dowiedzieć. Mozna tez podyskutowac merytorycznie. Szkoda tylko, ze procz takich niefajnych emocji w trakcie zagorzalych dyskusji wkrada sie tu tyle takiego kozackiego chamstwa. Na zasadzie ales ty glupia bo masz takiego meza. Ja bym za takiego nie wyszla, a jak nawet to bym sie rozwiodla, zakopala go w ogrodku itp. A potem nowe nicki, z podobnym problemem niby od lat czytajace ;p bo wstyd takiej kozackiej kobiecie, zimnej zawsze dobrze robiacej sie przyznac ze ma problem smile
      I tu nie chodzi o brak slodzenia sobie.
    • krecik Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:35
      Za to, ze moge sie uczyc na cudzych bledach, cieszyc cudzymi sukcesami i zobaczyc swiat cudzymi oczyma...

Ag
    • asia-loi Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:40
      Za wiele ciekawych dyskusji. Za pomoc. Za różnorodność tematów, każdy znajdzie coś dla siebie.
      To forum to - kopalnia wiedzy. A i wiele wątków/postów, potrafi rozbawić do łez. smile
    • a.va Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:49
      Za tyle cudownych kobiet, które mają chęć pomagać innym. Ile razy prosiłam tu o radę, tyle razy ją dostałam. I były to mądre, przemyślane rady, a nie jakieś pitu pitu. A nie zliczę, ile razy skorzystałam na cudzych wątkach, gdzie radzono nie mnie, a mnie się potem bardzo przydało. Jestem wam za to bardzo wdzięczna.
    • princesswhitewolf Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:52
      wszedzie ciezko o obiektywna opinie roznych produktow bo laza producenci i wrzucaja opinie. Natomiast tu jak sie szybko wrzuci to kobitki odpowiadaja co tam im sluzy i nie sluzu
    • szara_w Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 14:56
      Za to, że jest ze mą całe dorosłe kobiece życie, odkąd zaczęłam prace i zaraz potem wyszłam za mąż i urodziłam dziecko. Wszystkie te etapy z emamą. Za rozkminki, które dają mi przekroj poglądów i postaw nieosiągalny w zwykłych, codziennych bezpośrednich kontaktach, co znacznie mi poszerzyło horyzonty. Za historie z życia wzięte, które doprowadzały mnie do łez ze śmiechu (wątki typu: czego robić nie należy). Za życzliwość, która wypływała tu w wątkach prawdziwie kryzysowych, za to ze emamy potrafiły to wyczuć i stanąć na wysokości zadania. Za zdanie , które juz może denerwować moich bliskich: "przeczytałam na forum..." wink Za to że czuję się częścią społeczności, choć nie jestem najaktywniejszą w pisaniu forumką.
      • 1maja1 Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 20:59
        Hahaha, ja czesto zaczynam rozmowy z moim - na forum dziewczyny pisaly😂
    • echtom Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 15:33
      Za różnorodność i za to, że dziewczyny na co dzień kłócące się o bzdety potrafią w razie potrzeby stanąć murem za forumką jak w cudownym piątkowym happeningu wink A co się z tym wiąże - za kreatywność smile
    • kalia-kalia Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 16:14
      Za różnorodność uczestniczek.
      Ktoś zakłada jakiś wątek i okazuje się, że siedzą tu prawdziwe specjalistki w jakiejś superwąskiej dziedzinie. Serio to piszę. Dziewczyny z ogromną wiedzą w jakimś temacie. A ja sobie czytam, odkrywając nowe światy.

Za mądre, ciekawe dyskusje, dzięki którym zaczynam rozumieć inny punkt widzenia, a czasem zmieniam nie tylko swoją opinię w temacie, ale nawet przekonania.

Za wątki śmieszne, zabawne, spontaniczne. W typie tych imprez, które pamięta się długo, a wiadomo, że powtórzyć się nie da, bo w powietrzu była wtedy magiawink.
    • alfa36 Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 17:32
      Za to, że zawsze można na nią liczyć. I oby tak zostało. Wszystkiego dobrego Emamy!!!
      • alfa36 Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 17:36
        I jeszcze... trafiłam tu kilkanaście lat temu. Mało się udzielam, ale był czas, że dużo pytałam. Zawsze potrafiłyście mnie ustawić do pionusmile Sporo też mam wiedzy z ematki (wiedzy różnej rzecz jasna). Zdecydowanie się odprężam siadając wieczorem przy kompie. Lubię to forum.
    • ludborka jak to jest być ematką? 31.12.17, 17:45
    • aj.riszka Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 17:49
      Za to, ze jest.
      • 7katipo Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 02:12
        To tak, jak ja. Same plusy ma big_grin
        • szeptucha.z.malucha Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 08:56
          Oprócz tego, że uzależnia😛
    • szeptucha.z.malucha Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 19:22
      Hm, to już 16 rok czytania, trochę pisania - dla mnie to miejsce, które pokazało mi sposoby patrzenia na różne zdarzenia z perspektyw, których istnienia nawet nie podejrzewałam😉 W międzyczasie zmieniłam sama światopogląd o wiele stopni i jakiś czas temu zaskoczona odkryłam, że forumki, których poglądy zdawały mi się diametralnie inne od moich, myślą podobnie🤔
      Kilka osób udało mi się zidentyfikować z mojego otoczenia towarzyskiego, ciekawe, czy z wzajemnością?
      Ale generalnie lubię różmorodność.
    • mamablue Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 22:45
      Lubię, bo jest ze mną w całym dorosłym życiu (czyli tym po ślubie), już te naście lat. Czasem wkurza, czasem obraża, ale zawsze jest. Za to, że spotykam tu dużo mądrych kobiet. Oraz za śmiech do łez big_grin
      • wolveryana Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 23:03
        Za to, że w potrzebie forumki potrafią się zjednoczyć (tak, nawiązuję do ostatnich dni - chociaż nie tylko o tym piszę, wcześniej też potrafiły smile)
        Lubię emamę również za rózice, szczotkę w zmywarce, kosz (brak kosza) w łazience, szefa wyganianego z papierosem przed blok, za te wszystkie wątki, przy których wyłam ze śmiechu big_grin
        • 7katipo Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 02:14
          I za dżihad sandałowy big_grin , to było COŚ!
    • isa_bella1 Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 23:22
      Albo chcesz znac tytuł piosenki co leci tak la la lalala la ...i juz za chwilę masz smile
    • issa-a Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 23:24
      jestem tu juz od dawna, od bardzo dawna choć pod trzecim (chyba) nickiem. Zaczęłam przygodę z forum kiedy moi synowie byli w podstawowce, dzis pracują!
      Forum to fajne kobitki i w razie potrzeby zawsze cie pocieszą i przytula, co samej mi się zdarzyło w najmniej spodziewanym, przeze mnie, momencie.
      Jednocześnie to także kopalnia "wiedzy", stad dowiedzialam się o różnych kosmetycznych nowosciach, linkach sklepowych i innych tp.
      Żałuję, że nie było go wcześniej, wtedy kiedy byłam w ciazy, rodziłam i miałam niemowlaki oraz kiedy miałam problemy w małżeństwie. Dziewczyny tu potrafią zawsze "naprostować" naiwną i wskazać właściwą drogę.
    • ruscello Re: Za co kocham e-mamę 31.12.17, 23:52
      Za uratowaną tarczycę. Gdyby nie wyśmiewana tarczyca, nie skojarzyłabym objawów, nie uparłabym się na znalezienie dobrego endokrynologa i nie mogłabym się leczyć smile
    • solejrolia Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 00:13
      Za to że jest 🤗
    • yuka12 Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 00:41
      Lubie emame za wiele madrych forumowiczek tutaj sie wypowiadajacych, madrych zyciowa wiedza i zakatkow ludzkiej natury. Jestem tez wdzieczna za tony informacji, takze o obecnym zyciu w Polsce. Dzieki wam nie trace kontaktu z rzeczywistoscia i jezykiem. Przy okazji zycze wszystkim Szczesliwego Nowego Roku. Niech kot i niekot beda z wami.
    • whitney85 Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 00:45
      Na innych forach poziom minimum połowy wypowiedzi jest żenujący a tu niektóre wypowiedzi czyta się z wielką przyjemnością.
    • goodnightmoon Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 01:29
      Boże, za wszystko! Przecież to forum jest cudne, dziewczyny wspaniałe, mądre, z poczuciem humoru i umiejące szybko postawić do pionu. Nie można nie kochać ❤️
    • duszyczka-ciemna Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 09:40
      Za wszystko. Za otwarcie oczu na moją sytuację życiową, za dodanie mi odwagi w kilku sprawach pracowych i życiowych. Za danie mi kilku kopniaków, żebym przejrzała wreszcie na oczy i przestała się dawać wykorzystywać, bo czasami jestem za łagodna. Za postawienie diagnozy- to o złamanym palcu smile . To mój drugi nik i jestem z Wami ponad 10 lat. DZIĘKUJĘ!!!
    • mid.week Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 09:57
      za to że się tu dowiaduje o rzeczach o które nawet bym nie zapytała.
    • chocolate-cakes Re: Za co kocham e-mamę 01.01.18, 10:23
      Może nie kocham, ale lubię zajrzeć smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka