marynica 04.01.18, 22:07 Obejrzałam dzisiaj w Czarno na białym reportaż o Sędzim Igorze Tulei. Panie sędzio - czapki z głów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niu13 Re: Sędzia Igor Tuleja 04.01.18, 22:31 Oglądajcie, oglądajcie, bo cos sie boję, że lada chwila po panu sędzi pozostanie ino wspomnienie. W każdym razie, jak na niego patrzę, to widzę człowieka zastraszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 01:05 Nie oglądałam, ale dzięki za info - zaraz będzie powtórka dla nocnych marków Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 01:18 Przyznał odszkodowanie Boguckiemu. On przypadkiem też nie doprowadził do uniewinnienia Słowika? Naprawdę "szlachetny" sędzia. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:14 Nie pamiętam, kto zadecydował o uniewinnieniu Słowika - nie "doprowadził", od doprowadzenia jest adwokat - ale Ty to formułujesz tak, jakby jakiś sędzia uniewinnił go z całej działalności gangsterskiej, podczas gdy chodzi o niesłuszne oskarżenie w jednej sprawie. I tak, sprawiedliwość polega na tym, że jeśli ktoś został niesłusznie oskarżony, to ma prawo do uniewinnienia, choćby poza tym był zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:14 Nie pamiętam, kto zadecydował o uniewinnieniu Słowika - nie "doprowadził", od doprowadzenia jest adwokat - ale Ty to formułujesz tak, jakby jakiś sędzia uniewinnił go z całej działalności gangsterskiej, podczas gdy chodzi o niesłuszne oskarżenie w jednej sprawie. I tak, sprawiedliwość polega na tym, że jeśli ktoś został niesłusznie oskarżony, to ma prawo do uniewinnienia, choćby poza tym był zbrodniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 08:25 przyznał odszkodowanie gdyż tak stanowi nasze prawo. jeżeli zostałeś tymczasowo aresztowany w sprawie w której zostałeś potem uniewinniony należy ci się odszkodowanie za niesłuszne pozbawienie wolności. w tym zakresie przepisy obowiązują od kilkudziesięciu lat i sędzia sam nic nowego nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
marynica Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 09:45 Sędzia Igor Tuleja nie słucha "głosu ludu" tylko głosu prawa. I za to szacun, bo to nie jest w dzisiejszej rzeczywistości takie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:27 a nie Tuleya ? ciekawe, jak długo jeszcze będzie sędzią, tak się zastanawiam, co zrobi minister Z.ero, żeby odsunąć go od orzekania Odpowiedz Link Zgłoś
isa_bella1 Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:35 Sędzia na uslugach po ...pogratulowac idola... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Sędzia Igor Tuleja 05.01.18, 10:39 Mam mieszane uczucia. Miałam wrażenie, że jednak nieco brak mu obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś