Dodaj do ulubionych

A która ma męża???

09.01.18, 22:00
Starszego o kilkanaście - kilkadziesiąt lat? I jak się żyje w takim związku? U dziecka w klasie jest taka rodzina, wszyscy, którzy nie wiedzą, strzelają gafy pt. "Dziadek po ciebie przyszedł". Wyglądają na spokojną szczęśliwą rodzinę, mają 2 dzieci, ale... nigdzie oni jako małżonkowie nie pojawiają się razem. Sama najpierw myślałam, że to jej ojciec.
Jakie kłopoty w codziennym życiu napotykacie? Czy różnica pokoleń, doświadczeń pokoleniowych jest bardzo odczuwalna w relacjach pomiędzy takimi małżonkami?
Obserwuj wątek
    • leyre1 Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:13
      Wyglądają na spokojną szczęśliwą rodzinę, mają 2 dzieci, ale... nigdzie oni jako małżonkowie nie pojawiają się razem. 

Nigdzie sie nie pojawia czyli gdzie? Jak dobrze ich znasz ze wiesz ze nigdzie sie nie pojawiaja razem?
      • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:53
        W sensie widuję ich w szkole, sklepie, kościele, spacerze z dziećmi. Tylko osobno.
        • leyre1 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 07:29
          Ale to nadal nie oznacza ze nigdzie nie chodza razem. Widujesz ich okazjonalnie tylko.
        • hopsi-daisy Re: A która ma męża??? 10.01.18, 07:41
          No wiesz... szkoła, sklep czy spacer po okolicznych placach zabaw to nie są miejsca na które ma się ochotę i potrzebę całą familię ciągać (o kościele się nie wypowiadam), poza tym - a przynajmniej tak jest u nas - może jeden rodzic zabiera dzieciaki, żeby drugi trochę oddechu złapał, a potem odwrotnie.
    • berdebul Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:16
      Kłopoty? Wścibstwo innych ludzi, ale tylko w Polsce. Nigdzie indziej nie patrzą na nas jak na kosmitów, nie strzelają tekstami o tatusiu/dziadku.
      Miłość to miłość, nie sprawdza peselu. Nam sie swietnie rozmawiało, mamy podobne zainteresowania. Pózniej pojawiło się coś więcej. Nie odczuwam „różnicy pokoleń”, ale zawsze miałam dużo starszych znajomych.
      • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:52
        berdebul napisała:

> Kłopoty? Wścibstwo innych ludzi, ale tylko w Polsce. Nigdzie indziej nie patrzą
        > na nas jak na kosmitów, nie strzelają tekstami o tatusiu/dziadku.

Chyba przesadzasz, myśl, że to dziadek jest całkiem naturalna. Nietypowo byłoby pomyśleć, że po 5-letniego Jasia przyszedł tata po 60, prawda? Bardziej prawdopodobne, że to dziadek, bo tak podpowiada nam doświadczenie życiowe. To nie wynika ze złej woli czy wścibstwa.
        • berdebul Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:00
          Naturalna dla kogo? Dla Ciebie być może tak, dla mnie nie. Moje doświadczenie życiowe mówi (i mówiło zanim sama byłam w takim zwiazku), że ludzie mają dzieci w rożnym wieku. Ba, na studiach nas uczylil, żeby najpierw dowiedzieć się kim jest opiekun dziecka (ojcem, dziadkiem, wujkiem), a dopiero pózniej używać określeń „Jasiu, dziadek po ciebie przyszedł”, bo można komus zrobic przykrość.
          Masz ewidentnie problem z takimi parami, żyj i pozwól żyć innym.
          • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:04
            Nie mam problemu, ale ponieważ w realu spotykam takie pary rzadko, to się zastanawiam, jakie jest życie w takich związkach. Ale twoja emocjonalna reakcja pokazuje, że ten temat cię boli, nie wiem czemu.
            • berdebul Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:48
              Masz problem, inaczej nie zajmowałabyś się życiem innych ludzi. Są ze sobą, bo chcą. W Polsce nie ma aranżowanych małżeństw od bardzo dawna.
              • klerjeser Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:56
                60-letni pan odbierający z przedszkola dziecko jednoznacznie kojarzy się z dziadkiem.

Owszem, są też i tacy tatusiowie, ale to promil, nie przenoś swojego przypadku na ogromną większośc społeczeństwa.

Wiem, wiem są celebryci i takie tam, ale to raczej egzotyka.
                • leyre1 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 07:35
                  To ze sie kojarzy to jedno, to ze mowi sie glosno o 'dziadku' to drugie i to jest zwyczajnie objaw brakow w podstawach zachowan spolecznych. Bardzo powaznych brakow, bo zasada jest prosta, mysle zanim cos powiem i to co mowie jest neutralne.
          • asia06 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 20:35
            Myślę, że jednak dla większości. Dlaczego? A no dlatego, że znacznie mniej jest 60-letnich tatusiów przedszkolaków niż tatusiów 30-letnich. Zdecydowana większość związków opiera się na zbliżonym wieku partnerów. Ot, cała filozofia.
        • aka10 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 20:53
          mamablue napisała:

>
          > Chyba przesadzasz, myśl, że to dziadek jest całkiem naturalna. Nietypowo byłoby
          > pomyśleć, że po 5-letniego Jasia przyszedł tata po 60, prawda? Bardziej prawdo
          > podobne, że to dziadek, bo tak podpowiada nam doświadczenie życiowe. To nie wyn
          > ika ze złej woli czy wścibstwa.

Znam kilka takich par. Roznica wieku 30 lat i ponad. Rekord pobila para , gdzie on ma 68 lat, ona 35. Dziecko ma 1,5 roku. Drudzy 60 i 30, dzieci 8 i 5 lat, trzecia para 70 i 40, dziecko ma 18.
    • m_incubo Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:43
      Ja mam.
      Mój pierwszy mąż był 15 lat starszy , obecny już tylko 8. Niestety to jego, nie mnie, wszędzie pytają o dowód niczym rasową ematkę, więc wyglądamy z grubsza na rówieśników wink
      Ale ja zawsze lubiłam starszych facetów i miałam też starszych znajomych.
      Nie ma między nami różnic pokoleniowych, bo łapiemy się na to samo pokolenie, pamiętamy te same wieczorynki i to samo śpiewaliśmy na obozach wink
      Właściwie w ogóle nie czuję różnicy wieku.
      Z moim byłym mężem jesteśmy do tej pory super kumplami, łączą nas zainteresowania, dzieci i fajna przyjaźń, rozminęliśmy się niestety fizycznie i m.in. też dlatego rozjechało się nam małżeństwo.
      • edelstein Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:45
        Ale 8 to nie kilkanascie lat.Do 10lat to calkiem normalna roznica.
      • magata.d Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:46
        Bo 12 czy 15 lat to nie jest różnica pokolenia. Różnica pokolenia to co najmniej 20 lat przecież.
      • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 22:55
        Jednak 8 lat to nie jest duża różnica. Ale 15 już tak, inne dobranocki, inna muza, inni idole.
        • berdebul Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:02
          ponad 30 lat różnicy. Czytaliśmy i czytamy te same książki, słuchaliśmy i słuchamy tej samej muzyki. Przestań myślec stereotypami, bo rece opadają jak się to czyta. uncertain
          • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:04
            To nie czytaj tongue_out
            • klerjeser Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:59
              40-latka i 70-latek to nie to sama muzyka i nie te same klimaty. Nawet języz różny.

Napisz jeszcz że w klubie i na im prezach wymiata całą noc big_grin
              • hopsi-daisy Re: A która ma męża??? 10.01.18, 07:49
                A bo ty lepiej wiesz jakie klimaty kogo kręcą. Ja mam 40 a nigdzie nie wymiatam całą noc bo nie lubię, nie robiłam tego nawet jak miałam 21 lat...
                Co do muzyki - moja ulubiona to Cohen, Sharon Robinson, także i tu nie widzę problemu.
                I o ilę się nie mylę to nie ma jeszcze przepisu nakazującego osobom urodznym między rokiem A a rokiem B słuchać Połomskiego a tym między rokiem C a rokiem D - Despasito...
                • hopsi-daisy Re: A która ma męża??? 10.01.18, 07:51
                  I żeby nie było - między mną a moim mężem jest rok różnicy a dzielą nas całe światy. Ja już moją ulubioną muzykę wymieniłam wyżej, do tego lubię sobie usiąść z szydełkiem przy serialu historycznym i tak spedzać wieczory. Natomiast mój mąż jest zapalonym metalowcem, sam nagrywa i produkuje (z niewielimi sukcesami) i całe wieczory włóczy się po metalowych koncertach - uwierzyłabyś pani, że da się i tak?
              • berdebul Re: A która ma męża??? 10.01.18, 08:55
                Prędzej in w klubie niż ja. To on uwielbia tańczyć i bawić sie do rana. To kwestia charakteru i upodobań, a nie wieku.
                Muzyka ta sama - jazz, klasyka, książki za dzieciaka - od Verne i Muminkow, po noblistów i klasycznych filozofów (tego ostatniego to ja więcej).
              • edelstein Re: A która ma męża??? 10.01.18, 09:12
                Znam pana mocno 60plus,ktory w weekendy jest widywany w dyskotekach mojego miasta.Ludzi 50plus to na peczki w soboty😀
        • jematkajakichmalo Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:15
          Wiesz, moj maz jest z innego kontynentu tak wiec bez wzgledu na wiek ogladal zupelnie inne dobranocki i czytal inne ksiazki... idoli tez mial innych...
          No i jak wytlumaczysz to, ze ja lubie np. Elvisa? tongue_out
          • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:18
            Też lubię, choć mógłby być moim dziadkiem big_grin O tym właśnie pomyślałam, że związek z osobą z innego kręgu kulturowego może być pod pewnymi względami podobnym doświadczeniem. Wiesz, ja to z jednego nieomal podwórka, więc jest inaczej.
    • jematkajakichmalo Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:11
      Ja mam. Wszystko OK, ani tu gdzie mieszkam, ani nawet w Polsce nie spotkalam sie z pytaniem czy okresleniem czy to tata czy dziadek. U nas jednak jest troche inaczej, bo ze wzgledu na pochodzenie meza wyglada on na 10-13 (serio) lat mniej. Do dzis nie ma ani jednego siwego wlosa (chyba, ze na zaroscie, ale to widac jak sie nie ogoli) i juz chyba nie bedzie mial. Jak go poznalam, to byl juz blisko 50 a WSZYSCY, ktorzy widzieli jego zdjecia byli przekonani, ze nie ma wiecej jak 38, moja mama myslala, ze ma 35.
      Do tego jest tak walniety jak ja. Mamy wspolnych znajomych w bardzo roznym wieku, i ja mam kolezanki grubo po 50 i on kolegow dopiero po 40.
      Mnie zreszta wczesniej zawsze ciagnlo do "starszych" (choc moj tata to najwspanialszy czlowiek na ziemi i pod tym wzgledem niczego mi nie brakuje). Lubie stara szkole wink
      • mamablue Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:14
        Ostatnie zdanie smile piękne smile Dzięki za wypowiedź z pierwszej ręki.
    • tanebo2.0 Re: A która ma męża??? 09.01.18, 23:41
      To może z innej beczki: gdybyście miały porównać facetów młodych i starych to czym się różnią?
      • aj.riszka Re: A która ma męża??? 10.01.18, 20:50
        tanebo2.0 napisał(a):

> gdybyście miały porównać facetów młodych i starych to c
        > zym się różnią?

gruboscia portfela tongue_out, nie wiedziales(as)?
      • loola_kr Re: A która ma męża??? 10.01.18, 21:13
        wiekiem big_grin
        kto by chciał w wieku 50 lat być z 80-letnim starcem.
        • jan.kran Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:26
          loola_kr napisała:

> wiekiem big_grin
          > kto by chciał w wieku 50 lat być z 80-letnim starcem.

—————————-> Emanuelle Seigner ,51? Ale Polanski w życiu na swoje 84 nie wygląda.
      • jem.gluten.i.cukier Re: A która ma męża??? 10.01.18, 21:20
        Wiekiem smile
    • szmytka1 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 00:00
      Przypadek z dalszej rodziny. Ona za kilka lat 40. 2 dzieci, jedno wiek nastoletni, drugie już pełnoletnie. On po 60 zdaje się, 7 wnuków, jego dzieci to jej rówieśnicy. Latem urodzi się ich wspólne dziecko. On chyba gdzieś jeszcze sobie dorabia, ale głównie to jest na rencie, zajmuje się domem, gotuje, piecze ciasta, wykonuje te wszystkie prace domowe, których ona nie za bardzo lubi. Rozpieszcza ją i traktuje chyba trochę jak królewnę, czego jej w poprzednim związku brakowało. Z minusów, on bardzo zazdrosny i trochę zaborczy chyba nawet. W imię zaopiekowania ona chyba to znosi. Wyglądaja jak ojciec i córka. On łysy, z brzuszkiem, no wygląda na swoje lata. Ona też nie żadna miss, kobieta przed 40, z lekka nadwagą. Ona ma kilka sióstr, każda z nich jest w związku ze starszym facetem, bądź takich wybieraja partnerów i sa po kilku związkach ze starszymi. Ewidentnie deficyty z dzieciństwa. No ale rozpisywac sie nie będę, świat jest mały. Kazdej z sis życze szczęścia, jesli któraś to przeczyta wink

• 89mumin Re: A która ma męża??? 10.01.18, 00:39
        Kurcze, za każdym razem jak pada argument o "deficytach z dzieciństwa" w kontekście związków kobiet z dużo starszymi mężczyznami, to się zastanawiam o jakie deficyty chodzi? I czy na odwrót to też działa? Pytam z ciekawości, zupełnie nie złośliwie.
        • antyideal Re: A która ma męża??? 10.01.18, 01:00
          A jeśli byłam w związku ze starszym o kilkanascie lat, a potem młodszym, również o lat kilkanaście, to co to mówi o moich deficytach z dziecinstwa? wink
          • berdebul Re: A która ma męża??? 10.01.18, 08:59
            Że najpierw zaspokoiłaś jedne deficyty, a pózniej wzięłaś się za drugie. big_grin big_grin big_grin
          • edelstein Re: A która ma męża??? 10.01.18, 09:16
            Ze jestes sobie sterem, zeglarzem,okretem i terapeuta.😂
            Osobiscie znam jedna pare gdzie on jest duzo starszy. Jakos wiekszosc ma roznice nieznaczna.
        • szmytka1 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 10:35
          Miałam na mysli wzrastanie w rodzinie dysfunkcyjnej, gdzie brak było nalezytej opieki nad dziećmi i gdzie to dzieci spełniały role dorosłych, a potrzeba zaopiekowania ze strony ojca jest realizowane po latach w zastępczy sposób przez dużo starszego partnera. Starszego, doświadczonego, który wprowadzi w świat, wiele nauczy, wiele pokaże ale i bedzie trochę nianczył, da poczucie bezpieczeństwa i jakiejś tam stabilizacji.
          • 89mumin Re: A która ma męża??? 10.01.18, 20:16
            Nie mam przekonania, że to jest reguła. Wychodziłoby na to, że sytuację w domu miałam wprost odwrotną - za dużo opieki i pełnienie roli wiecznego dziecka, bo od pełnoletności wiązałam się wyłącznie z młodszymi partnerami. A prawda jest taka, że wychowała mnie samotna matka, wiecznie młoda, spędzająca czas głównie w pracy. Natomiast na mojego partnera rodzice chuchali od maleńkości i tak im zostało do teraz, a ten się związał ze starszą jakby miał jakieś braki w dzieciństwie smile

Wiem, że od każdej reguły są wyjątki, ale ja to bym bardziej widziała regułę parowania się ludzi o podobnej dojrzałości emocjonalnej i priorytetach. Tak to przynajmniej wygląda w moim otoczeniu.
        • triismegistos Re: A która ma męża??? 10.01.18, 10:38
          Ja to mam w ogóle deficyty wszelakie, bo mój obecny partner jest młodszy wink
    • astrum-on-line Re: A która ma męża??? 10.01.18, 04:34
      Mam taką parę w moim otoczeniu. Jak się poznali to ona miała lat 19 on prawie 40. Z tego co ona mi czasem opowiada to jest relacja ojca i córki a nie małżeństwo. On jej pozwala wyjść z koleżnkami na kawę, on jej pozwala wziąć jego samochód.... Dziewczyna uważa to za normalne. Tematów wspólnych nie mają, raz że różnica wieku, dwa pochodzą z różnych krajów. Sama mówiła, że właściwie nie rozmawiają. Opowiadała, że on wraca do domu i siada przed telewizorem, ona się zajmuje dwójką jego dzieci z poprzedniego małżeństwa (jeżeli akurat u niego są).
    • edelstein Re: A która ma męża??? 10.01.18, 09:20
      Chyba jednak zwiazki z facetami w wieku ojca sa malo popularne.
      Najwieksza roznice w zwiazku jaka mialam to bylo 8,5 roku.Zwiazek z duzo starszym to nie moja bajka.
    • loola_kr Re: A która ma męża??? 10.01.18, 09:59
      znam takie 3 pary.
      jedna w szkole dziecka, nie wiem jak im się układa bo rzadko ich widuję.
      Druga para - jest ponad 30 lat różnicy, znany profesor, teraz już prawie niesłyszący dziadunio a zona w sile wieku, energiczna. Wyglądała jak jego córka lub opiekunka, prowadziła go, powtarzała co inni do niego mówią.
      Koleżanka - tez ponad 30 lat różnicy i tu widzę, ze nie bardzo to wszystko sie układa. ona pracuje, jest energiczna a on zrzędliwy emeryt. Patrząc na nich to stwierdzam, że lepeij mieć małżonka mniej więcej w swoim wieku, młodzi razem pracują, potem razem sa na emeryturze.
      Mój tata jest starszy od mamy 10 lat, niby nie dużo ale na starość ta różnica wieku wychodzi.
      ja sobie nie wyobrażam, żeby w wieku 50 lat opiekować się starym mężem jak mogłabym mieć kogoś młodszego z kim mogłabym normalnie żyć.
    • koralik37 Re: A która ma męża??? 10.01.18, 10:13
      17 lat. Bywa irytująco, kiedy w dyskusji lub sprzeczce z powodu braku innych argumentów mój mąż rzuca: bo jestem starszy, albo: jak będziesz w moim wieku wink Wtedy właściwie mentalnie to on się przenosi do podstawówki wink poza tym różnica wieku- bez znaczenia. Ale faktycznie on jest w niezłej formie fizycznej, żadne łysinki i brzuszki i kapcie i tv, tylko ogród, triathlon, czasem impreza. Przez pół roku nikt jeszcze w przedszkolu z "dziadkiem" nie wyskoczył wink z resztą właściwie przez 3,5 roku nikt z dziadkiem nie wyskoczył wink
      U nas to nie jest częste, ale faktycznie w innych krajach nikt się tak prostymi i banalnymi schematami jak u nas nie posługuje.
      Aaaaa i u mnie mogą to być "deficyty" z dzieciństwa wink acz ja je mam dosyć uświadomione i przepracowane, więc nie wiemwink
    • onnomatopeja Re: A która ma męża??? 10.01.18, 10:29
      Ja mam starszego o prawie ćwierć wieku. Moje trzecie małżeństwo, jego drugie, ja nie miałam dzieci, on miał dwóch dorosłych synów. Decyzja o małżeństwie i wspólnym dziecku niby przemyślana dokładnie, ale życie zweryfikowało. I tak jesteśmy już razem 14 lat, syn skończył 10. Mąż do niedawna się trzymał, niestety, przez kilka ostatnich lat mocno się "posypał" - częściowo z własnej winy. Kochamy się, szanujemy, mamy wspólne zainteresowania, jest troskliwy, mądry, zaradny, ciepły, niby wszystko gra, ale już na przykład w sferze intymnej są zgrzyty - on by chciał, a ja już nie, nie pociąga mnie i tyle. Z synem też w piłkę nie pogra, nie pobiega, bo kolana, bo kręgosłup itp. Owszem, rekompensuje to w inny sposób, ale jednak... Są więc "plusy dodatnie i plusy ujemne" tego małżeństwa wink
    • triismegistos Re: A która ma męża??? 10.01.18, 10:32
      Nie wiem, czy się kwalifikuję, ale byłam kilka lat w związku z facetem starszym o 20 lat ode mnie. Jakiejś specjalnej różnicy w menatlności, zainteresowaniach, słuchanej muzyce, etc. nie zauważyłam, z resztą związaliśmy się ze sobą właśnie ze względu na ogromną zbieżność zainteresowań.
      Do dzisiaj mamy kontakt i prowadzimy relacje towarzyskie, co chyba mówi samo za siebie. Dzieci nie mieliśmy.
    • hermenegilda_zenia Re: A która ma męża??? 10.01.18, 21:07
      Mam taka pare w rodzinie, różnica ponad 20 lat, tworzą super związek działający na zasadzie dopełniania sie charakterów - ona jest żywiołowa i czasami histeryczna, on typowa angielska flegma, dzięki której jest jedyna osoba znosząca bez mrugnięcia okiem najbardziej zwariowane pomysły żony i jej humory. Oboje po nieudanych wcześniejszych małżeństwach z rówieśnikami, ale jedyne dzieci jakie maja to wspólne, wiec nie ma kwasów wynikających z jakichś układów patchworkowych.
    • jem.gluten.i.cukier Re: A która ma męża??? 10.01.18, 21:19
      Partner jest ode mnie starszy o 15 lat. Jak się żyje? Normalnie, czasami mam ochotę go udusić, ale to nie z powodu wieku wink Różnica pokoleń to nie jest, bez przesady. Kłopoty w życiu codziennym? Żadnych, bo jakie niby mają być. Owszem, ludzie biorą mnie nieraz za jego córkę, ale ja mam wygląd typowej ematki pod tym względem wink Ale to nie kłopot, pośmiać się z tego można i tyle.
      • capa_negra Re: A która ma męża??? 10.01.18, 22:05
        Mój mąż jest starszy 12 lat. Jest bardzo energicznym człowiekiem, nie mogącym usiedzieć na 4 literach. Ja jestem typem lenia smile jak nie muszę to palcem nie ruszę smile wiec czasami ze mnie się śmieje, że jak on będzie w moim wieku.... albo, że jak go zabraknie to muszę szybko drugiego faceta poszukać, żeby koło mnie chodził. Zawsze mu wtedy mówię, że chyba już zacznę bo gdzie ja kogoś tak od ręki znajdę??? Takie małżeńskie żarty. Zainteresowania i gusty muzyczne mamy odmienne, ale czytamy to samo, myślimy podobnie. Mój tato jest od niego 18 lat starszy, jego córka jest ode mnie 7 lat młodsza. W każdą stronę stosunki bardzo dobre.
      • iberka Re: A która ma męża??? 11.01.18, 07:05
        Jak wygląda typowa, żeby nie powiedzieć wzorcowa, ematka?
        • jem.gluten.i.cukier Re: A która ma męża??? 11.01.18, 08:54
          Nie wiesz? Tak, że ją do 40. pytają o dowód smile
    • evee1 Re: A która ma męża??? 11.01.18, 06:50
      Ja osobiscie nie mam doswiadczenia ze starszymi, ale moja kolezanka (50) jest w zwiazku z facetem 67 lat. Ja mam 51 i dla mnie on ciut stary wink. Ale znam facetow w moim wieku, co to juz mentalnie sa na emeryturze, wiec to chyba nie zalezy to od wieku. Dla mnie bardziej problematyczna wydaje sie kwestia kontaktow intymnych, gdy w racji wieku nie bardzo sa juz z soba skorelowani i mam tu raczej na mysli roznice 20+ lat, ale nie gdy to mlodsze ma 30, tylko gdy to mlodsze ma 50+. Wiem, wiem, sa rozne pomoce...
    • bazia8 Re: A która ma męża??? 11.01.18, 07:13
      Twój post Mamoblue pachnie wścibstwem i zaściankowością. Przykład tej gafy o dziadku dobitnie o tym świadczy.
      Wcale nie chcesz znać blasków i cieni takiego związku, rajcuje cię odmienność od Twoich wyborów.
      Bleee
      • magata.d Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:31
        bazia8 napisała:

> Twój post Mamoblue pachnie wścibstwem i zaściankowością. Przykład tej gafy o dz
        > iadku dobitnie o tym świadczy.
        > Wcale nie chcesz znać blasków i cieni takiego związku, rajcuje cię odmienność o
        > d Twoich wyborów.
        > Bleee
        >
        Trafna uwaga.
    • takamania Re: A która ma męża??? 11.01.18, 07:52
      13 lat różnicy, w tym roku będzie 18 lat jak jesteśmy razem. Najczęściej słyszane zdanie o mnie od męża to "Gdybyś związała się z rówieśnikiem byłabyś już kilka razy po rozwodzie" big_grin No ale zaliczyłam z nim burzliwy romans, budziliśmy sensację u takich ludzi jak autorka wątku ( prawie 2 dekady temu taka różnica to dzisiajsze 20-30 lat) , moje bardzo złe momenty i czas kiedy brylowałam, 2 śluby, 2 dzieci (w tym 1 biologiczne jego ale ja bez formalnej adopcji zostałam matką a moi rodzice dziadkami). No dałoby się rozłożyć to na kilku facetów smile
    • jola-kotka Re: A która ma męża??? 11.01.18, 07:58
      Razem nie bywaja a ta wiedza to skad zapraszalas ich do siebie czy wyciagnelas taki wniosek bo nie widujesz ich razem w szkole. Uwazam,ze najwiekszym problemem kazdej pary odbiegajacej od schematu niezaleznie czy to roznica wieku, brak dzieci lub niepelnosprawnosc jednej strony zwiazku np. Wozek inwalidzki jest glupota ludzi ich pytania , glupie komentarze. Rozumiem,ze bezposrednio temat cie nie dotyczy wiec po co ten watek ? Tekst o dziadku zenada.
    • loola_kr Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:02
      powinnaś zapytać jakieś e-babcie smile
      W wieku gdy partnerzy mają 30 i 60 lat może żadnych problemów nie być, ale w wieku 50 i 80 już tak.
      • jan.kran Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:16
        Mam dwie przyjaciółki lat 58 i 59 ,mężowie odpowiednio 82 i 84.Małżenstwa bardzo udane, z trzydziestoletnim stażem.Mężowie nie wyglądali i nie wyglądają na swój wiek ,obydwaj uprawiają sporty, podróżują są w super formie.Pierwsza przyjaciółka owdowiała w wieku lat 23 , pierwszy mąż był jej rówieśnikiem .Z drugim ma dwóch synów 30 i 28 lat.Są świetnym małżeństwem ,mają wspólne zainteresowania i odpukać mąż jest w formie olimpijskiej .Druga przyjaciółka była pięknością i miała szereg atrakcyjnych młodych adoratorów ale wybrała rówieśnika swojego ojca.Córka lat 28.Mąż w formie niezłej , lubią spacerować po kilkadziesiąt kilometrów tygodniowo, podróżują sporo , właśnie wrócili z dalekiej wyprawy.Obydwaj mężowie zarówno fizycznie jak i psychicznie dorównują swoim młodszym żonom ,oby jak najdłużej smile

• kolpik124 Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:23
        broń Boże, 80-letni mąż ematki uprawia triathlon, prowadzi kilka firm i jest ostrym ogierem big_grin
        • edelstein Re: A która ma męża??? 11.01.18, 09:37
          Jakbys poczytal to dowiedzialbys sieze zadna ematka nie ma 80letniego meza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka