rosapulchra-0 10.01.18, 17:23 takiej prawdziwej, swojskiej, świeżej, smażonej kaszanki z cebulą.. Na samą myśl się zaśliniłam Nie zasnę chyba dziś z tej ochoty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:25 O nie, kaszanka, nie tknelabym, fu. Za to pomidorowa z makaronem. Albo pierogi mojej mamy - mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:31 O matko! Wysłać Ci trochę? Mam pół zamrażarki w kaszankach, domowych beczkach i szynkach😂 Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:34 karmelowa, ty swinko, juz myslalam ze cos mi bedziesz wysylala a to do rosy - w ramach rekompensaty poprosze o pomidorowa Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:36 Mogę wysłać😂. Tata sam wędzi. Robię dobre pierogi, mogę Cię poratować😌 Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:39 a ja sie mialam odchudzac ale bede pamietala Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:39 Karmelowa!!! masz fach w ręku!!! pierogi!!! otwórz pierogarnie może?! p.s. i głowa do góry, a siorę olej! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:48 to zrob to - znajoma mamy robila pierogi na swieta - zarobila na czysto dobre pieniadze, a i tak odmawiala czesci zamowien. inna znajoma robi taki dowozony zdrowy i dietetyczny katering. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:59 Dokladnie, natasha ma racje. U mnie dziewczyny to samo robia i to niekoniecznie nawet dietetyczny katering a zwykly, cos w rodzaju polskich obiadow. Idzie jak woda. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:34 wlasnie sprawdzilam - u niej to tez jest nie tylko dietetyczne, ale wlasnie takie swojskie jedzienie, a sprzedaje sie bo naprawde to jest domowe zarcie, to zupelnie inny smak niz ten zamowiony w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 23:06 Rany boskie! Dziś męża do polskiego sklepu wysłałam, ale nie było A ile byś za tę kaszankę chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 10:43 rosapulchra-0 napisała: > Rany boskie! Dziś męża do polskiego sklepu wysłałam, ale nie było A ile byś > za tę kaszankę chciała? > Kiedy będziesz w PL? Zapraszam na kaszankę i inne dobroci😌 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:48 nathasha napisała: > Za to pomidorowa z makaronem. Właśnie zrobiłam, wysłać ci? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:51 Ooo to za mna leniwe chodza, takie ze smietana i cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:55 A ja bym zjadła knedle ze śliwkami, ale nikt mi nie chce zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:57 taaaak, knedle tez bym zjadla! musze sie opanowac bo chlop kateogorycznie stwierdzil ze nie zmienia menu i mam ladnie zjesc tego kurczaka z makaronem. a ja chce zupe i knedle. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:33 www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/leniwe_jak_u_babci/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 23:36 Ale ich sie nie je ze smietana? Tylko z bulka tarta. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:17 Jaką bułką? Polane masełkiem i posypane cukrem! Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:54 a ja bym zjadła pierogów ze świeżymi truskawkami, ze śmietaną i cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 17:58 Pyzy, pyzyy. Takie z podsmażanym boczusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:03 A ja chcę ciasto drożdżowe - babcia robiła takie zwykłe na całą blachę z kruszonką - i do tego kubek mleka prosto od krowy...Albo bułeczki drożdżowe z kaszą gryczaną i twarogiem... Kurcze głodna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:05 Mogą być bułeczki cynamonowe? I do tego herbata z pomaranczą, goździkami, imbirem i sokiem malinowym😌 Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:11 Może być - do herbatki jeszcze szczypta chili ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:27 Ojej,robiłam w sobotę drożdżówek,ale bez cukru,robiłam też własny ser. Mleko kupione ale też pyszne. Następnym razem jak będę robić uprzedzę,może wpadniesz Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:24 A ja z synem mamy ochotę na risgrøt. Właśnie gotujemy. Jeszcze z 30 minut mieszania Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:42 Matko mnie to krew zalewa przy mieszaniu. Miałam nawet taką maszynkę do mieszanie w garze, ale właśnie akumulatorek jej padł i poszła do śmieci. I anegdota, jak moja starsza miała ok. 3 lat i ja stoję i mieszam ten ryż ale przerwałam na chwilę bo się zagadałam z mężem a ta mała paskuda na to "mama, ty niegadaj tyle tylko tam masuj i masuj w tym garnku, bo się przypali i mi nie będzie smakowało" - teraz się przyjeło i na mieszanie w garze mówimy "masowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 19:12 Dałam radę Nic nie przywarło. Ale następny raz.....długo długo nie. Powiem,że smak zaskakuje. Bo wg przepisu tylko sól,podobnie do drożdżówki. I jest dobre. Z łyżką slonego masła i cynamonem...mniam 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:29 Przerobiłam wczoraj resztki i mam wielką zapiekankę ziemniaczaną. Chłop wyjechał i przez 3-4 dni będę żarła w kółko to samo, a mam ochotę na dobry rosołek Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Ale bym zjadła 10.01.18, 18:30 Na bank wymyslili juz wegetarianskie zdrowotne kaszanki bez tluszczu Odpowiedz Link Zgłoś
anagat1 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 01:43 haha.. nie tknelabym Nigdy nie znosilam juz chocby zapachu kaszanki, jeszcze gorzej z flakami. Ale zjadlabym, to co wlasnie ugotowalam na jutro (jestem na bardzo smacznej diecie ).. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 11:07 Nie bądź sobek, podziel się tą smaczną dietą Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:11 Ja to bym wszystko zjadła.. I kaszankę I pierogi, knedle, pyzy.. wczoraj byłam w pl sklepie ale jakoś pusto było. Pierogi mieli tylko z kaczką a ja chcę ruskie.. twarogu niet, kaszanki niet.. jakiś marnawy ten sklep tu mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:28 A u mnie w pracy koleżanka wczoraj opowiadała, jaki dobry bigos zrobiła. I tak mi się zachciało... ale mojego bigosu, takiego z chudym mięsem, z dobrą kiełbasą, grzybami, śliwkami... Czasem tato chce mnie poczęstować bigosem, ale on wrzuca tam nieprawdopodobne ilości takich tłustych paskudztw, więc ja zawsze grzecznie dziękuję i mówię, żem niegłodna Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:31 knedliki z jagodami, ale takie prawdziwe, czeskie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:34 Ale moja mama dziś przywiezie prawdziwą polską golonkę! O! Zjeść pewnie nie zjem, ale co sobie popatrzę i powącham to moje! Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 10:32 Dobra golonka jest pycha! Z chrzanem. Mniam. Ale mi smaka narobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:39 pączka z lukrem - prawdziwego, polskiego pączka a nie donuts najlepiej z tej cukierni koło sądu w Pruszkowie, albo ewenutalnie tej na Szopena, jeśli jeszcze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 08:44 O , pączka. . Macie jakiś dobry przepis na pączki? ? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Ale bym zjadła 11.01.18, 13:39 Ja też bym nie zasnęła. Ze zgrozy, że mi się przyśni, że mi to ktoś każe jeść. Odpowiedz Link Zgłoś