Dodaj do ulubionych

Wniosek racjonalizatorski

19.01.18, 19:56
Chciałabym do moderacji złożyć wniosek racjonalizatorski. Mianowicie: zróbmy tak, żeby na samej górze był jeden wątas, do którego wrzucamy wszystkie wątasy, w których aktualnie toczy się jakaś dobra rozróba.
Składam ten wniosek, bo znów ominęła mnie dobra draka w wątku, do którego w życiu bym nie zajrzała, mianowicie film Shellerki w jakimś tam wątku o dodzie. To już drugi raz w krótkim czasie - poprzedni był o historii sztuki. Ewentualnie może oznaczajmy takie wątki jakąś gwiazdką czy coś? Stop dyskryminacji osób, które nie siedzą cały czas na forum wink
Obserwuj wątek
    • pade Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:01
      big_grinbig_grinbig_grin
      Ale Ciebie nic nie ominęło poza filmikiem, który został usunięty przez właścicielkę. Nic nie straciłaś, zdjęcie jest nadal w wątku, bo ktoś je uprzejmie umieścił.
      • chatgris01 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:07
        To chyba zdjecia aktorek podobnych do Shell na filmiku? Nie widzialam jej zdjecia w watku (moze przegapilam?)
      • anberte1 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:33
        nie ma zdjecia. Ale jezeli bylo to trzeba autorce pogratulowac odwagi!
        • pade Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:01
          jak nie ma jak jest, tylko, że to nie Shell je wstawiła
          • anberte1 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:07
            Ja nie znalazlam .to z dzisiejsza data czy wczorajsza?
          • chatgris01 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:36
            pade napisała:

> jak nie ma jak jest, tylko, że to nie Shell je wstawiła
            >
            Aaa, cos widze, ta fota z drinkiem i paznokciami z ciemnym lakierem? Jesli ta, to nie zalapalam wczoraj, ze to Shell.
            • anberte1 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:43
              Nie widze.
            • domowapani Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 08:49
              big_grin wiadomo. Jak z drinem to odrazu Shell!
            • dziennik-niecodziennik Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:19
              To nie Shellerka, tylko aktorka Ewa Bukowska.
              • chatgris01 Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:29
                dziennik-niecodziennik napisała:

> To nie Shellerka, tylko aktorka Ewa Bukowska.
                >

Dzieki za wyjasnienie, czyli jednak nie przegapilam zdjecia Shell. Nie znam tej aktorki, stad pytanie.
                • kouda Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:31
                  ano wlasnie, ja widzialam aktorke, ale nie widzialam shellerki
              • pade Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 10:40
                Serio??? Widziałam filmik i podobieństwo do zdjęcia jest uderzające. Aktorki nie znam, więc byłam na 200% przekonana, że to Shellerkabig_grin
                • domowapani Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 15:32
                  Dzięki smile potraktuje to jako komplement 😘
      • chicarica Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:36
        No więc właśnie! A ja filmik chciałam!
        • chatgris01 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:40
          Na filmik to sie tez spoznilam, udalo mi sie tylko wczoraj jeszcze wyguglac jego zdjecie na stronie wyszukiwarki...
        • heca7 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:45
          A ja się jak rzadko załapałam wink Filmik był nudny. Szczupła kobieta około 46 lat siedząc w sypialni kręciła sobie włosy lokówką. Uprzednio pokazując jak je rozczesuje przy pomocy szczotki tangle teezer i nakładając jedwab. Filmik trwał ponad 18 minut. Na koniec pani spryskała włosy lakierem , także od spodu. W tle było słychać dzieci. Koniec smile Shell twierdziła, że to jej matka chrzestna i wypisywała dziwne rzeczy na temat jej wieku i robionych zmian na twarzy ( albo nierobionych).
          • a1ma Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:49
            Serio obejrzałas cały ten film???
            Ja kliknęłam, zobaczyłam Shell przez jakieś 30 sekund i wyłączyłam, po co oglądać dalej? Plus miałam to na mute, wiec ominęła mnie wada wymowy wink
            • heca7 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 22:03
              Ja się zawiesiłam wink Bo próbowałam połączyć to co Shell pisała w wątku z tym co było na filmie. Dojrzeć to podobieństwo do Romy i Dody. No i czekałam na jakiś zwrot akcji...nie wiem... wejście dzieci, męża czy coś.
            • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 22:17
              a1ma napisała:

> Serio obejrzałas cały ten film???
              > Ja kliknęłam, zobaczyłam Shell przez jakieś 30 sekund i wyłączyłam, po co ogląd
              > ać dalej? Plus miałam to na mute, wiec ominęła mnie wada wymowy wink
              >

Ja dokładnie tak samo smile
              • heca7 Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:34
                Skoro widziałyście choć kawałek to napiszcie w czym ta kobieta z filmiku przypominała Dodę? Ani kolor włosów, ani ubiór ani twarz- no nic co mogło mi się skojarzyć z naszą celebrytką.
                Dopiero styczeń a Shell już wysoko podniosła poprzeczkę jeśli chodzi o najbardziej absurdalny wątek roku 2018 wink
                • kouda Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:41
                  no nie, Dody nie przypominała smile
                • ichi51e Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 16:51
                  Rzekomi na koncu robila mine jak Doda. Zachowanie i maniera nastolatki w kazdym razie
                  • domowapani Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 17:03
                    Wyglupilam się z tym pytaniem. Nie wiedziałam jak zagaic i zainteresować linkiem smile cała ja smile
                    • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 18:57
                      domowapani napisał(a):

> Wyglupilam się z tym pytaniem. Nie wiedziałam jak zagaic i zainteresować linkie
                      > m smile cała ja smile

Zrobilas to więc w najgorszy możliwy sposób.
            • ichi51e Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 16:50
              O matko to i tak duzo wytrzymalas. Ja widzialam z 5 sec bo pytanie bylo o wiek.
          • lauren6 Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:05
            Zaraz zaraz, shell ma koło 40 lat. Jeżeli tam była starsza kobieta to albo nie shell, albo ktoś tu nam nasciemniał z wiekiem wink Druga pani Rozenek-Majdan? big_grin Z resztą nigdy nie wierzyłam, że można zrobić sobie złote nici z haczykami przed 40-stką, więc ten drobny szczegół się zgadza wink

Filmu nie widziałam, bo zazwyczaj nie chce mi się wchodzić w wątki o filmiku z netu.
    • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:18
      Widzisz, nie zainteresowala Cię historia sztuki to masz za swoje wink
      • anberte1 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:38
        eee, wasza klotnia zepsula tamten watek. Jezeli trafiam na sprzeczke to nie, nie sledze z wypiekami na twarzy i paczka popcornu - o nie! Zazwyczaj opuszczam watek i juz nie wracam.
    • kkalipso Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:25
      Łączę się w bólu, też "imprezę" przegapiłam. Nie chciało mi się w wątek wchodzić zbyt wiele ich zakłada o byle bzdetach. Wiem jak wygląda z dawnej fotki ale wideo to dopiero ...cóż może pokaże jak poprosimy.
    • dziennik-niecodziennik Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:26
      Tez mam ten ból. Nie ogarniam wszystkich burz big_grin
    • 89mumin Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:36
      W związku z tym, że mój czynny udział w forum trwa krótko i zupełnie nie odróżniam nicków awanturujących się i nie, ani nicków zakładających wątki z potencjałem i bez <poza bardzo nielicznymi wyjątkami>, to wykształciłam w sobie umiejętność rozpoznawania wątków z draką na podstawie innych symptomów.

Z moich obserwacji:
      - potencjał na drakę rośnie wprost proporcjonalnie do niezrozumiałości tematu wątku - tutaj chyba chodzi o to, że dużo osób sprawdza o co w wątku chodzi z ciekawości, a jak już wejdzie, to się wypowie no i draka gotowa,
      - prawdopodobieństwo draki w wątku rośnie, jeśli w szybkim czasie nabiera on wagi - wychodzisz do pracy i widzisz na emamie wątek o niezrozumiałym tytule, wracasz a tam 150 postów, to wiedz, że coś się dzieje,
      - podobnie jest często z wątkami nudnymi z założenia, tego nie jestem w stanie wytłumaczyć i nie zawsze działa (jak któregoś dnia po pracy zobaczyłam, że w wątku o podkładach jest ponad 100 wpisów, to byłam pewna, że jest jakaś draka, a tu masz ci babo placek - 100 wpisów o podkładach).

A poza tym cały sens tej zabawy polega na tym, żeby wątek z draką namierzyć odpowiednio wcześnie, by zdążyć wyjść po popcorn i obejrzeć drakę na żywo. Więc może nie ma co spoilerować wink

#draka #manual #niespoileruj
      • chicarica Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:37
        No dobra, ale - historia sztuki?...
        • 89mumin Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 20:41
          No to był taki "nudny" wątek - weszłam tam, żeby się wypowiedzieć na temat i zamknąć, a potem nagle zaczął tyć, to i sprawdziłam o co chodzi i czy to przypadkiem ja kogoś nie obraziłam smile To nagłe tycie jest chyba najbardziej charakterystyczne.
          • domowapani Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:13
            smile)) ciekawa koncepcja.
          • ichi51e Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 16:53
            To jest jedyny najwazniejszy znak. Jesli watek nagle puchnie wiedz ze cos sie dzieje (chyba ze w tytule jest cos o religii wtedy moga sie klocic bardzo nudno dwie osoby)
      • nathasha Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 21:57
        Mnie kiedys tak ominal watek o au-pairce. Au-pairka jak au-pairka, been there done that, nic specjalnego. Cos mnie tknelo jak watek.urosl do 200 postow. Ilez mozna o au-pair dyskutowac??!! A tam byla taka piekna jatka sad
        • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 22:19
          nathasha napisała:

> Mnie kiedys tak ominal watek o au-pairce. Au-pairka jak au-pairka, been there d
          > one that, nic specjalnego. Cos mnie tknelo jak watek.urosl do 200 postow. Ilez
          > mozna o au-pair dyskutowac??!! A tam byla taka piekna jatka sad

Pamiętam ja bo często biorę udział w jatkach. Sfornarina szukala au-pair wtedy 😆
    • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 19.01.18, 22:21
      Choć wystarczy zaglądać do wątków niektórych forumek. W moich też niestety czesto bywaja jatki i dyskusje 😄
      • dziennik-niecodziennik Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 09:21
        Bo je prowokujesz.
    • alicia033 Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 10:09
      mądrość ludowa głosiwink, że czasami lepiej siedzieć cicho, niż się odezwać i rozwiać złudzenia.
      "Występ" shellerki należał do tej samej kategorii, tylko w dzialewink co się zobaczyło, to się nieodzobaczysad.
      Widziałam to video i naprawdę, wolałabym nie widzieć i zachować złudzenia co do cud-miód urody i młodego wyglądu shellerki, niż rozwiać je tym żenującym nagraniem.
      • domowapani Re: Wniosek racjonalizatorski 20.01.18, 15:33
        Ty, mylisz mnie z bergą. To ona jest cud miód. Ja ciągle narzekam na urodę.
        • agrypina6 Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 00:19
          Wiele lat temu widziałam Twoją fotke na forum uroda. Co prawda twarz miałas zasłonięta telefonem, ale długie blond włosy i figura jakoś tak mnie przekonały, że jesteś bardzo ładna. No ale to już było dość dawno.. Podziwiam Twoją odwagę, że pokazalas się na forum. Mysle2, że źle nie wyglądasz, tylko ten film był kiepskiej jakości. A większość ludzi wygląda na tyle lat, ile ma. Z zabiegami, czy bez.
        • bergamotka77 Re: Wniosek racjonalizatorski 21.01.18, 18:49
          domowapani napisał(a):

> Ty, mylisz mnie z bergą. To ona jest cud miód. Ja ciągle narzekam na urodę.

Jezu wy macie co poniektore obsesję. W życiu nie napisałam, ze jestem cud-miód i powalam uroda - Z z kimś mnie mylicie. Raczej to prostuje bo mi się często zarzuca, ze mam dobre stosunki z facetami dzięki urodzie. Na szczęście nie spędza mi to snu z powiek. Czuje się kochana i spełniona więc moja uroda czy jej brak mnie nie zajmuja za bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka