mysiam 09.10.04, 22:27 Podobno jest oznaką braku czegos w organiżmie ,ale czego? od jakiegos czasu bardzo często odczuwam drganie prawej powieki? co to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dethy Re: Brak magnezu 09.10.04, 22:58 no wlasnie ! Najlepiej ogranicz kawe i kup sobie magnez z wit.B6,ktora pomaga w przyswajaniu tego pierwiastka. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: drgająca powieka?:) 09.10.04, 23:02 Ja to miałam z nerwów. Przez jakiś miesiąc żyłam w potwornym stresie i przez cały ten czas drgała mi powieka. Stres minął i o powiece zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: drgająca powieka?:) 09.10.04, 23:16 olamad napisała: > Ja to miałam z nerwów. Przez jakiś miesiąc żyłam w potwornym stresie i przez > cały ten czas drgała mi powieka. Stres minął i o powiece zapomniałam. Raczej na odwrot Jak w organizmie brak jest magnezu,to oprocz drgajacej powieki,czlowiek moze byc rozdrazniony i podatny na depresje. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: drgająca powieka?:) 10.10.04, 10:08 A o tym nie pomyslałam). Ale powód do stresu był ogromny, więc myslę, ze nawet własciwy poziom magnezu by mi nie pomógł). Odpowiedz Link Zgłoś
dethy Re: drgająca powieka?:) 10.10.04, 16:03 Olu,pomoglby ,bo gdybys miala odpowiedni poziom magnezu w organizmie ,to inaczej spojrzalabys na te stresowa sytuacje.Moze Twoje zmartwienia trwalyby krocej,bo latwiej buys sobie z nimi poradzila.... Czesto slyszy sie,ze ktos w stresie czy smutku zajada sie czekolada.Bo czekolada zawiera magnez i organizm sam sie go dopomina.Przy braku magnezu czesciej tez boli glowa.Orzechy tez zawieraja ten pierwiastek. Ja lykam czasem magnesium asparicum + wit.B compositum.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: drgająca powieka?:) 10.10.04, 17:03 Absolutnie nie wątpię w zbawienne działanie magnzeu na nasze samopoczucie, ale to co przeżyłam, skończyło się wizytą u psychiatry i lekach antydepresyjnych. Teraz jest juz ok, terapia zakończona, a magnez sobie łykam właśnie dla lepszego samopoczucia, nie martwienia się kurczami łydek w nocy i okazuje sie ze też drgającą powieką) Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: drgająca powieka?:) 11.10.04, 20:41 Albo w druga strone. Bo stres zzera magnez Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ewa25 Re: drgająca powieka?:) 12.10.04, 10:01 Magnez zdecydowanie magnez. Pij musujące tabletki z magnezem. Dobre w smaku i pomagają Odpowiedz Link Zgłoś