Dodaj do ulubionych

Cierpliwości!

26.01.18, 19:22
Nie jestem cierpliwa. Muszę mieć efekt/decyzję natychmiast. Nie umiem czekać, a przecież czasem nie da się inaczej. Zamiast dać czas - sobie, komuś - podejmuję decyzje, szukam natychmiastowych rozwiązań. Decyzje są przedwczesne, rozwiązania drogie... Jak się nauczyć?
Obserwuj wątek
    • niu13 Re: Cierpliwości! 26.01.18, 19:37
      Nie zmieniaj tego. Szybkie decyzje po czasie zawsze okazują się najlepsze.
      • aerra Re: Cierpliwości! 26.01.18, 19:48
        Chyba, że nie.
        • laruara Re: Cierpliwości! 26.01.18, 20:34
          Moje szybkie decyzje zazwyczaj nie są najlepsze.
          Jak się nauczyć...?
          U mnie przyszło z wiekiem big_grin
          • niu13 Re: Cierpliwości! 26.01.18, 21:37
            Ja sobie cenię tę umiejętność, dzięki niezawodnej intuicji wiem, że pierwsza myśl jest najlepsza. Cierpliwości też mi brakuje i to akurat ciężar, bo nie potrafię np. czekać, co jest bardzo frustrujące.
            • memphis90 Re: Cierpliwości! 27.01.18, 23:22
              Mój mąż też tak sądzi... W efekcie wygląda to tak, że wprowadza w czyn dowolny idiotyzm, który wpadnie mu do głowy, bez refleksji, że to totalnie głupi pomysł był...
    • annpierle Re: Cierpliwości! 26.01.18, 20:38
      Chciałabym tak umiec.
      Mnie kazda decyzja ciąży, nie mogę się zdecydować, rozwazam za i przeciw, i następne za, i następne przeciw, wyobrażam sobie tak i inaczej i jest to po prostu straszne!! Uwierz mi, z dwojga złego, Twoje latwiejsze do przeżycia. Chcesz się zamienić?
      • mamablue Re: Cierpliwości! 27.01.18, 08:43
        O, to tak jak ja. Nic fajnego wink Z dwojga złego wolałabym być szybka i niecierpliwa. Charakteru nie zmienisz.
    • cauliflowerpl Re: Cierpliwości! 27.01.18, 08:54
      Też tak kiedyś miałam, a najgorzej z przypadłościami.
      Wypadła plomba - do dentysty już! Jutro! nie, lepiej dziś! I w tym stylu wszystko.

Wyluzowało mnie chyba moje własne lenistwo, a może też otaczająca mnie rzeczywistość. Właśnie wypadła mi plomba - moja dentystka ma termin na 5 lutego. Przeszkadza mi bardzo ta wypadnięta plomba? Nie. No to luz.
      Przebiłam oponę - zostawiłam ją w wulkanizacji na cały weekend, bo wczoraj tak lało, że mi się nie chciało jechać odbierać. Co będzie jak w międzyczasie przebiję drugą? Zadzwonię do ubezpieczyciela i niech wyśle pomoc drogową i mnie odholuje, w końcu za to mu płacę.

Spróbuj to przepracować, usiądź spokojnie i pomyśl, co się stanie, jeśli nie rozwiążesz problemu natychmiast. Wpisz w telefon alarm na dzień, w którym już naprawdę powinnaś się za ten problem wziąć. I jeśli się nie wali i nie pali, za każdym razem gdy Cię najdzie, zacznij myśleć o czymś innym. "Pomyślę o tym 4 lutego po południu".
    • tinatin Re: Cierpliwości! 27.01.18, 14:53
      Ale nie zawsze się tak da. Czasami coś jest procesem, i po prostu musi trwać. No, ziemniaki na przykład muszą się ugotować. Albo dzieciak dojrzeć. I nie wolno wymagać natychmiastowej decyzji, tylko trzeba poczekać spokojnie, aż się do tej decyzji dojrzeje. A ja nie umiem sad
      • jola-kotka Re: Cierpliwości! 27.01.18, 17:00
        Swiadczy o chorobie lekarz. Bo jak ktos ma problem ze np. Dziecko musi dojrzec to juz wyrzadza tym krzywde bo zachowanie takiej osoby jest adekwatne do tego co czuje. Ziemniaki to jak nie chcesz czekac mozesz jescsurowe twoj bol. Dopoki twoj problem nie dotyka innych okale jak juz widzisz ze tak terapia dla dobra tez twojego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka