Dodaj do ulubionych

Opener nocleg gdzie

28.01.18, 22:34
Kobiety rady potrzebuje bo totalnie nie ogarniam Trójmiasta. Jakie opcje polecamcie na nocleg w trakcie festiwalu dla 2 doroslych z karnetami + babcia i 2 malych dzieci. Plan jest taki ze za dnia zwiedzamy okolice a wieczorem my na koncerty, babcia z dziećmi ( sama chciala 😝).
Do trojmiasta raczej wybierzemy sie autem, ale na miejscu i na koncerty my mozemy dojezdzac skm (z dowolnego miejsca) lub autobusem z centrum Gdyni. Chodzi mi o miejscowke typu 1. obrzeza, blisko urocza plaza livzac ze bedzie pogoda
lub 2. cos w miare w centrum coby bylo blisko do atrakcji
W trójmieście ostatnio bylam ok 23 lat temu wiec kazda porada cenna
Obserwuj wątek
    • 89mumin Re: Opener nocleg gdzie 28.01.18, 22:51
      O rety - babcia i dzieci w Trójmieście w czasie openera - jesteś pewna? smile Może być ciężko, moja mama (65l) kiedyś pojechała w tym czasie z koleżankami i skracały pobyt, bo takiego tłoku i hałasu dawno nie widziały.

A co do meritum - jeśli poza trójmiastem, to polecam miejscowości na wschód od Gdyni - Mosty, Rewa, za moich czasów w czasie festiwalu puszczane były busy nocne (chyba do Rewy, ale głowy nie dam) od strony mniej zatłoczonego wyjścia z terenu festiwalu, więc trochę szybszy powrót możliwy. Na festiwal i do Gdyni dojedziesz bez problemu (tak przynajmniej było kiedyś) transportem miejskim. Jak tam jest z plażami, to nie wiem, w Babich Dołach była całkiem spoko plaża, więc może i w Rewie jest.

Jeśli Trójmiasto, to - nie wiem, chyba unikałabym Gdyni, tam jest w tym czasie naprawdę potworny tłok (w Sopocie i Gdańsku też, ale chyba w Gdyni najgorzej), a do tego ceny części "apartamentów" dostosowane są do zachodnich gości. Ja zazwyczaj nocowałam w Sopocie, gdzieś daleko od Monciaka, tylko że powrót z festiwalu do Sopotu trochę trwa - najpierw maszerujesz do wyjścia, potem walczysz w tłumie o wejście do busa wiozącego na stację, potem o miejsce w SKM, a potem już tylko walczysz ze sobą, żeby nie przespać swojej stacji smile

A poza tym Opener jest spoko i jakbym była młodsza, to też bym jechała big_grin
      • niu13 Re: Opener nocleg gdzie 28.01.18, 22:59
        Opener bez radosnego seksu po koncertach to nie Opener😉
        Żartuję, pomysł jest spoko, my kiedyś mieszkaliśmy w apartamentach na wynajem na Wyspie Spichrzów w Gdańsku. Było nie najtaniej, ale bardzo komfortowo. Dojeżdżaliśmy skmką do Gdyni i stamtąd openerowym busem. Niestety, nie pamiętam już nazwy, znalazłam przez booking.
        • mancipi Re: Opener nocleg gdzie 28.01.18, 23:11
          A ile taki powrot do Gdanska zajmowal bo ja bardziej Sopot obstawialam, bo blizej lub na wschod w strone Wejherowa.
          • niu13 Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 00:28
            Nawet po nocy jechaliśmy ok 1,5 godziny. W Sopocie ceny zabijają.
      • mancipi Re: Opener nocleg gdzie 28.01.18, 23:09
        Ech mlodosc- prezent dla M na 35 wiec mlodzi to tez nie jestesmy, no ale kiedy jak nie teraz, nigdy nie bylismy. ad tlum to moze byc jedyna okazja zeby dzieci Baltyk z rodzicami zobaczyly bo ja nie uznaje polskiego morza, ile razy tam bylam zawsze padalo, zawsze byl tam z mama, a ona wlasnie do opieki wiec jakby ktos liczyl ze w 1 weekend lipca tam slonce bedzie no to nie, nie bedzie 😂😂😂
        • 89mumin Re: Opener nocleg gdzie 28.01.18, 23:24
          Z moich 5 czy 6 Openerów, 2 były mocno słoneczne, więc nie ma się co negatywnie nastawiać. Z drugiej strony zaliczyłam też ten - chyba - najbardziej deszczowy. Jeśli prognozy na tydzień przed będą mówić o deszczu, to koniecznie weźcie kalosze. W czasie deszczowego Openera w całym Trójmieście panuje totalny deficyt kaloszy - sprawdzałam. A wejście na teren festiwalu w innych butach grozi wtedy pożarciem butów przez błoto i powrót na bosaka wink

Jeszcze odnośnie tłumów - ja akurat w tłumie czuję się dobrze, a najlepiej odpoczywam w Neapolu, więc gwar też mi nie straszny, Tylko trzeba wziąć poprawkę na to, że w czasie Openera ten tłum jest festiwalowym tłumem. W całym Trójmieście wtedy obowiązują trochę bardziej liberalne zasady, chociażby w kwestii palenia i picia w miejscach publicznych.

Ech, wzięło mi się na wspominki i zaraz będę mieć coroczną fazę - jadę na Openera wink
          • mancipi Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 10:03
            Ciesze sie ze moglam Cie zainspirowac 😎
      • 89mumin Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 10:38
        89mumin napisała:

> A co do meritum - jeśli poza trójmiastem, to polecam miejscowości na wschód od
        > Gdyni - Mosty, Rewa

Nie wiem jak mi ten wschód wyszedł, a pamiętam, że długo nad tym myślałam wink
        • mancipi Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 12:23
          Pozno było 😝
    • claudel6 Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 10:32
      weźcie kalosze bez względu na prognozy...
      najlepiej to wynająć dla was mieszkanie, ale pewnie na airbnb już są ceny zaporowe. sprawdź też gumtree, tam bywają lepsze ceny.
    • ludborka Re: Opener nocleg gdzie 29.01.18, 10:41
      Te dostępne i w granicach waszych możliwości finansowych. I im szybciej się zdecydujecie tym lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka