Dodaj do ulubionych

Watki na ten sam temat

29.01.18, 21:14
Ile ich moze byc? Cos mi sie wydawalo, ze kiedys je moderacja jednak sklejala w jeden? Straszna sraczka watkow o Mackiewiczu nastapila, jestem bardzo zdziwiona,ze akurat ematki sie daly tak porwac tematowi... Serio tak Was to pasjonuje? Czy to tylko kilka nickow sie udziela goraczkowo i takie wrazenie powstaje, ze cale forum zyje Mackiewiczem?
Obserwuj wątek
    • adriana.la.cerva Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:15
      Wlasnie mialam zalozyc taki watek ! Dzieki !
    • wapaha Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:18
      Na koty moderacja zareagowała źle
      Teraz nie reaguje źle
      Ciągle komuś źle
      tongue_out
      • fornita111 Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:20
        A to akurat nie bylo do moderacji (juz sie pogodzilam,ze sa beznadziejni), tylko bardziej do ematek: o co chodzi z ta zbiorowa podnieta? Chcialabym poznac motywacje wink
        • 1matka-polka Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 08:06
          Zbiorowa podnieta to cel sam w sobie, takie wspolne brandzlowanie sie, rodzaj orgii.
      • lady-z-gaga Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:24
        liczne wątki o kotach to była akcja odwetowa, za usunięcie JEDNEGO wątku na ten temat
        czyli całkiem inna sytuacja smile
    • nickbezznaczenia Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:18
      Bo tylko o kotach do przygarnięcia nie wolno.
      Tam jatki nie było.
      • zlababa35 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:54
        Tam była jednomyślność wręcz.
        Jednomyślność = brak g...burzy = brak linków do "ciekawych" dyskusji = brak kliknięć. Finito.
    • kropkacom Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:25
      Jak pierwszy raz przeczytałam o tym co się w tych górach stało to zaraz pomyślałam, że ematki będą histeryzować ponad miarę. Mogłam w ciemno obstawiać temat histerii: facet, pasja, dzieci i alimenty.
    • 89mumin Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:30
      Nie mam TV, ale na głównej stronie Gazety ten temat jest poruszany od piątku i od piątku wisi jako główny temat dnia (za chwilę tygodnia). Coś w tym więc musi być, że ludzie chcą o tym czytać. Relacje "na żywo" z różnych tragedii to ostatnio (a może i nie ostatnio - w mojej świadomości to się zaczęło wraz z relacją z zamachów na WTC) jedna ze specjalizacji mediów. Dlaczego tak jest, nie wiem. Staram się nie wkręcać w ten mechanizm, ale przyznaję, że nie zawsze mi się udaje.

Nie zmienia to jednak faktu, że przyłączam się do apelu o niemnożenie wątków na ten temat, zwłaszcza że każdy po chwili zmienia się w dokładnie tę samą dyskusję.
      • feliz_madre Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 22:09
        > Coś w tym więc musi być, że ludzie chcą o tym czytać.

Moim zdaniem wcale nie chcą, ale są zmuszani, bo wszędzie gdzie nie wejdziesz temat Nangi i Tomka. Dawno nie widziałam takiej histerii w mediach.
        • vasaria Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 09:34
          zgadzam się z tym. wcale nie chcą. ja np. mam już odruch wymiotny na jakąkolwiek wzmiankę o nim. mam wrażenie, że mi zaraz z lodówki wyskoczy. nie mam ochoty o nim czytać. wszystko co miałam do powiedzenia, już powiedziałam/napisałam. w związku z tym, gdzie mogłam - powygaszałam (np. fejs), gdzie się nie da - nie wchodzę (efekt uboczny taki, że mam odpoczynek stron typu wp, onet smile.
      • purchawkapuknieta Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 12:55
        A po to w wiertniczoczerskich mediach jest mielony, by w końcu ktoś napisał: to ty żabojadzie powinnaś tam umrzeć, a nie Polak. O, i wtedy od nowa można grzać rasizm prymitywnego polskiego katola.
    • fornita111 Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:30
      Tzn ok: rozumiem,ze watki dlugie bo sa jatki i pyskowki- normalka. Rozumiem,ze tragedia, rozumiem, ze kontrowersje bo gosc byl jaki byl...ale AZ TAK? Toz nawet polityka i religia i inne "samograje" tak ematek nie nakrecily dawno... Owczy ped?
    • manon.lescaut4 Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 21:32
      Teraz jest Mackiewicz, wiadomo, ale ogólnie jest pewna prawidłowość na emamie. Ktoś założy niepozorny wątek, który migiem zamieni się w jatkę na kilkaset wpisów, i jest to oczywista oczywistość, ze zaraz pojawia się wątki typu „Czy naprawdę wy...”, „W nawiązaniu do...” Nie potrafię tego do końca zrozumieć, ale śmieszne to.
      • a.va Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:11
        To jest akurat proste - jak wątek jest bardzo długi, to kolejne posty giną w powodzi innych, więc jeśli ktoś ma poczucie, że ma do napisania coś bardzo ważnego, to zakłada nowy wątek, żeby post był zauważony.
        • lady-z-gaga Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:26
          >jeśli ktoś ma poczucie, że ma do napisania coś bardzo ważnego, to zakłada nowy wątek, żeby post był zauważony.

w 90% to poczucie jest niesłuszne
        • zlababa35 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:52
          Właśnie. Poczucie big_grin.
    • jola-kotka Re: Watki na ten sam temat 29.01.18, 22:34
      Tutaj jednak kazdy ten watek jest na troszke inny temat tylko dotyczy tej samej osoby. I jednak koty a czlowiek ktory zginal to jest roznica.
      • fornita111 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 08:26
        Wiesz ilu ludzi ginie codziennie w bardziej tragicznych okolicznosciach? I koty nic a nic do tego nie maja big_grin Ale histeryzuj w 10 watkach dalej, skoro tak to lubisz.
        • moadek Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:20
          ludzi, ematki poruszyła ta historia ot cała tajemnica kilku wątków, a w sumie co z tego że jest ich kilka, przecież można założyć wątek z innym tematem, a do tych nie zagladąć
      • zlababa35 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:51
        Nie są inne - wszystkie sprowadzają się niestety do tego, że parę nicków zaczyna się z Tobą kłócić o prawo do pasji kontra odpowiedzialność za rodzinę, i dalej jest już tylko monotematycznie.
    • stephanie.plum Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:23
      dziwisz się, dziwisz, i co?

sama założyłaś kolejny...
      • fornita111 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 12:41
        Nie, nie zalozylam watku o nim tylko o was...
    • zlababa35 Re: Watki na ten sam temat 30.01.18, 11:48
      He he, pamiętamy obydwie, co było z kotami, nieprawdaż.
      Wątki o Tomku i wyprawie - ok. Tylko dlaczego 90% z nich obrabia od postu startowego 1 i tylko 1 temat, czyli nieodpowiedzialność idącego w góry. Chyba wszystko już zostało powiedziane z pierwszym takim wątku wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka