Dodaj do ulubionych

Prezent na komunie

24.02.18, 17:00
Jak w tytule. Dla dziewczynki, ktora naprawde wszystko ma. Chcialabym ja (i ewentualnie jej mlodsza siostre, jesli zechce) zabrac do Hansa Park albo do Legoland (rodzice sie zgodza). Nie chce kolejnej sukienki czy lalki, ktora rzuci po dwoch dniach w kat. Elektronika czy rower nie wchodza w gre, ma naprawde wszystko.
Czy moja propozycja ma sens?
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Prezent na komunie 24.02.18, 17:52
      Dziecka sie zapytaj czy ma ochote i chcialoby sie z toba tam wybrac w ramach prezentu.
      • kotekfelek Re: Prezent na komunie 24.02.18, 19:14
        Dziecko dzisiaj mowi, ze z ciocia wszedzie pojedzie smile co powie jutro, nie wiem. Mam dwie watpliwosci: czy prezent nie za tani i czy siostrzenica, ktora w sumie rzadko widuje (ale czesto kontaktuje sie z nia przez telefon) bedzie sie dobrze bawila bez rodzicow.
        • rb_111222333 Re: Prezent na komunie 24.02.18, 19:35
          Ty chcesz, dziecko się zgadza, rodzice też, w czym problem? Na pewno z siostrą będzie jej raźniej,a Tobie też będzie łatwiej jeśli dopadnie ją tęsknota za rodzicami.
        • jola-kotka Re: Prezent na komunie 24.02.18, 22:06
          Takich prezentow na kase sie nie przelicza a na wspomnienia.
        • kitka20061 Re: Prezent na komunie 24.02.18, 23:01
          Jak za rani, to może kup jej samochód, najlepiej zabytkowy, to zanim będzie miała prawo jazdy, to jeszcze zyska na wartości. To nie ważne za ile, tylko czy dziecku sprawi radość.
        • claudel6 Re: Prezent na komunie 27.02.18, 11:48
          za tani? przeciez taka wycieczka razem z dojazdem i noclegiem wyniesie kilka tysięcy.

ludzie, jakie wy robicie prezenty na komunię teraz? serio za 2-3 tysiące?
          • ichi51e Re: Prezent na komunie 27.02.18, 12:01
            Ona pewnie ma gdzies w okolicy ten legoland wiec w praktyce dzieci by do niej przyjechaly i by pojechali do LL na wycieczke. Kosztowalobg tyle co bilet do ll a i to niekoniecznie bo mozna go miec z katalogu.
    • ga-ti Re: Prezent na komunie 24.02.18, 23:11
      Jak za tani to wykup nocleg w Legolandzie, w ich domkach i zabierz dwie dziewczynki. Zawsze możesz dokupić im wypasione zestawy klocków w sklepie na terenie legolandu albo jakąś jeszcze niespodziankę na terenie parku, tam możliwości wydania kasy jest sporo wink Możesz zasponsorować wyjazd całej rodzince wink

Jeśli dziecku się pomysł podoba, a rodzice są 'za' i nie mają nic przeciwko, byś zabrała dziecko na taką wycieczkę i jeśli jeszcze masz możliwość zabrania siostry to nie ma się nad czym zastanawiać.
    • muchy_w_nosie Re: Prezent na komunie 25.02.18, 00:13
      Było w zeszłym roku poszukaj.
      Kup teleskop z zestawem okularów za 10 tysi to i rodzice się ucieszą.
      • aerra Re: Prezent na komunie 25.02.18, 00:24
        Auto nowe z wyższej półki, ubezpieczone i z kuponami na tankowanie przez rok - to na bank się rodzice ucieszą wink
      • kotekfelek Re: Prezent na komunie 25.02.18, 06:51
        Moze to glupio brzmi, ale wolalabym, zeby dziecko sie ucieszylo smile Bardzo lubie Mala, zreszta jej siostrzyczke tez. Ja po prostu nie wiem, co "wypada" dac, poniewaz jedyna komunia, ktora pamietam, odbyla sie jeszcze w PRL, a tu gdzie mieszkam prezenty na rozne okazje sa albo symboliczne, albo pieniezne. Mysle, ze dziecko wiecej bedzie mialo z wycieczki z ciotka niz kolejnych €€€ na koncie...
        • aerra Re: Prezent na komunie 26.02.18, 18:56
          Ale jak zależy Ci nam tym, żeby ucieszyło się dziecko, to po co pytasz na forum? wink
          Przecież stado nieznajomych forumek Ci nie odpowie, czy Twoja siostrzenica/bratanica się z wycieczki ucieszy czy nie wink
          Moje dziecko by się ucieszyło, ja osobiście też, ale na pewno sam z ciocią by nie chciał pojechać (ja bym go puściła).
          • fifiriffi Re: Prezent na komunie 26.02.18, 19:02
            może pyta, bo jak napisała nie wie co dzisiaj sie daje, co wypada dać, a czego nie.
            Skoro pamięta komunię z czasów PRLu to ma prawo nie wiedziec jakie są fajne prezenty,
            I super, że sa tacy ludzie, którzy oprócz kasy czy kolejnego ps albo nowszego telefonu myślą o faktycznie konkretnym prezenci dla dziecka, które sprawi im frajdę i dzieciak zapamięta to raczej na całe życie smile
    • majarzeszow Re: Prezent na komunie 25.02.18, 07:31
      irytuje mnie sformułowanie "za tani". W zeszlym roku moja corka miala komunie, nie chcieliśmy drogich prezentów, od moich rodziców dostała kolczyki, a od mojego brata chomika, o ktorym marzyla (klatke i wyposażenie kupilam ja, bo brata i jego rodziny nie stać na prezenty). Dostala go w sobote przed komunią. Pisk radości byl ogromny !
      Za rok ja jestem chrzestna u tegoż brata na komunii i nie zamierzam dać drogiego prezentu.
      Po prostu mnie to brzydzi w kontekscie sakramentu 9 czy 10-latka. I już.
      • kotekfelek Re: Prezent na komunie 26.02.18, 23:02
        Widzisz, jestem troche oderwana od polskich realiow. Dzieci w rodzinie tez niewiele i raczej z tych niekoscielnych, wiec nie bylo okazji przyuwazyc, co inni daja. Ja tez jako matka wolalabym, zeby moje dziecko dostalo cos wymarzonego (chomik smile) niz pieniadze. Nie przeliczam wiezow rodzinnych i uczuc na kase, ale jak czasem czytam watki o tym, ile wypada dac na slub czy osiemnastke, to mi wlosy deba staja. Przepraszam za niefortunne uzycie slowa "tani", niczyich uczuc urazic nie chcialam.
        • ichi51e Re: Prezent na komunie 27.02.18, 11:40
          A marzy o legolandzie? Lubi lego? Bo ja np kocham lego ale zwiedzanie legolandu niespecjalnie do mnie przemawia. No z klockow wszystko ale co z tego? 100 razy bardziej wolalabym Rovaniemi przejechsc sie sankami ciagnietymi przez psy i zobaczyc zorze polarna..
    • fifiriffi Re: Prezent na komunie 26.02.18, 19:00
      jako matka byłego komunisty powiem,że byłabym zachwycona, gdyby któraś ciocia zechciała zabrać moich dwóch synów na wyjazd big_grin

spokój.... błogi spokój bym miała wink
      • kotekfelek Re: Prezent na komunie 26.02.18, 22:56
        Dziekuje za odpowiedzi smile No to postanowione, zabieram maluchy tam, gdzie starsza bedzie chciala. A za jakis czas powtorka z rozrywki smile dla mlodszej.
        • jematkajakichmalo Re: Prezent na komunie 26.02.18, 23:22
          Taka mala rada / jedź tylko z tą, ktora ma komunie, a za jakis czas z druga. Niech to bedzie JEJ dzien i prezent.
          • lacynika Re: Prezent na komunie 27.02.18, 11:34
            Ekstra pomysł, moje byłyby zachwycone.
            Zerknij na ich stronach od jakiego wzrostu są dostępne atrakcje.
            W Legolandzie niektóre kolejki są dostępne od 120cm .
            Starsza pewnie tyle ma, a młodsza?

• memphis90 Re: Prezent na komunie 27.02.18, 17:23
            Jestem przeciw. To taka skala prezentu, że drugie może poczuć się meeeeega nieszczęśliwe i zazdrosne, a przecież nie o to chodzi. Z drugiej strony taka wycieczka jest "podzielna", czyli można zabrać dwójkę bez szkody dla solenizanta. A zabawa we dwoje jest fajniejsza, można też potem wspólnie wspominać całymi miesiącami.
            • kotekfelek Re: Prezent na komunie 27.02.18, 18:03
              Wezme dwie, bedzie im razniej. To sa jeszcze male dzieci i daleko od domu dobrze miec siostre ze soba (mam rodzenstwo, wiem co mowie smile) A poza tym jako egoistyczna ciotka bardzo sie ciesze na obie dziewuszki smile
    • hedna Re: Prezent na komunie 27.02.18, 15:45
      Nie wiem czy Ci pomogę.Moja córka miała komunię w zeszłym roku. Dostała złote kolczyki,zegarki,bransoletkę z pereł,lego,książkę o treści religijnej i pieniądze.Za pieniądze właśnie kupiliśmy po komunii rower,a resztę wpłaciliśmy do banku na specjalnie dla niej otworzone konto.
      • kotekfelek Re: Prezent na komunie 27.02.18, 18:11
        To bardzo mile, ze napisalas. Pieniedzy w zadnym wypadku nie chce dawac, chcialabym cos, co dziecko zapamieta i z czego sie ucieszy. Rozmawialam wczoraj z rodzicami Malej, podobno bardzo chce do Hansa Parku pojechac. No to postanowione smile
        • berdebul Re: Prezent na komunie 09.04.18, 13:01
          To jeszcze podpowiem, warto z takiej wycieczki wydrukować zdjęcia (lub robić je aparatem typu polaroid) i przygotować album. Po latach to świetna pamiątka.
    • mrs_jedi Re: Prezent na komunie 27.02.18, 18:19
      Dzieciak ma wszystko. To faktycznie dobry pomysł, aby podarować mu swój czas-bezcenne.
    • filippos0606 Re: Prezent na komunie 03.03.18, 15:09
      Obecnie jest promocja na bilety do Legolandu: wyjazdyzdzieckiem.pl/legoland-groupon/
    • bei Re: Prezent na komunie 09.04.18, 11:45
      pomysł swietnysmile- super wymyśliłassmile!

Ja gdy jestem zapraoszona na komunię to zamawiam ikonę z patronem-patronką "komunisty"
      Ikona jest projektowana specjalnie dla dziecka z zachowaniem calej sztuki ikonografii, patron, atrybuty, kolorystyka, farby, prawdziwe złocenia, oprawa. Taka ikona jest dzielem sztuki.
      Jest tez o wiele tansza niz "ikony" zrobione decupage i szlagmetalem a sprzedawane w sukiennicach po 1000plnsmile
      • malowanka06 Re: Prezent na komunie 09.04.18, 18:59
        możesz podać namiary na ikony?
    • woman_in_love zabierz ją na wolontariat do hospicjum dziecięcego 09.04.18, 11:57
      to będzie piękny prezent dla znudzonej bogatej dziewczynki " ktora naprawde wszystko ma".
      • jeziorowa Re: zabierz ją na wolontariat do hospicjum dzieci 09.04.18, 12:15
        Czy naprawdę uwažasz woman_in_love, że wolontariat w hospicjum jest odpowiednim „ucieraniem nosa” ( bo o to ci chyba chodzi) ośmioletniemu dziecku?😳😳😳
        • woman_in_love Re: zabierz ją na wolontariat do hospicjum dzieci 09.04.18, 12:18
          Nie wiem. Myślisz, że w wieku 18 lat będzie lepiej?
          • jeziorowa Re: zabierz ją na wolontariat do hospicjum dzieci 09.04.18, 13:37
            Przecież ośmiolatek nie pomoże w hospicjum, a pacjenci takich miejsc to bardzo chorzy ludzie, a nie „małpki w zoo” służące do „sprowadzenia na ziemię rozwydrzonego dzieciaka”. Wolontariat typu pomoc w hospicjach to wspaniała sprawa, ale dla młodzieży (licealnej, studenckiej), gdyż wtedy obie strony mogą dużo dać sobie wzajemnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka