25.02.18, 10:58
To nie jest wątek o rozkminie czy zachował się w porządku. Dla zainteresowanych moim zdaniem wydaje mi się że nie do końca, choć podobno jego poglądy na temat zimy były znane i kierownik wyprawy mógł się spodziewać samowoli.
To jest wątek jak obstawiacie. Uda mu się?
To jest robot do wspinania i mnie się wydaje że da radę.
Choć noc poza obozem zmniejsza jego szansę.
Wpisujcie swoje typy
Obserwuj wątek
    • bei Re: Urubko. 25.02.18, 11:02
      Uda, myślę, że tak doświadczony wspinacz wie co robi.
    • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 11:05
      Uda mu sie i prawda jest taka ze albo on albo nikt. Moim zdaniem dobrze zrobil. Wielickiemu cos slabo idzie cala ta wyprawa sie wali i nie wyglada na to zeby oprocz Denisa ktos tam mial szanse. Wylamal sie bo wiedzial to plus jego osobist poglad na kalendarz.
    • tanebo2.0 Re: Urubko. 25.02.18, 11:05
      Nie uda mu się. K2 to bardzo trudna góra dlatego że największe trudności alpinistyczne są na samej górze. W strefie śmierci.
    • anika772 Re: Urubko. 25.02.18, 11:07
      Obawiam się że skończy jak Mackiewicz, realizując swoje marzenie, i jednocześnie narażając życie kolegów i grzebiąc ich szanse na zdobycie szczytu.
    • asia_i_p Re: Urubko. 25.02.18, 11:12
      Myślę, że mu się uda.
      Co więcej, myślę, że to było uzgodnione z kierownikiem wyprawy i z resztą, skoro reagują z tak filozoficznym spokojem, tylko nie mogli dać oficjalnego zezwolenia, zwłaszcza w tej atmosferze, jaka panuje po śmierci Mackiewicza, więc dali nieoficjalne. W niezabranie telefonu nie wierzę, w to, że o jego zabraniu nie chcą mówić prasie, wierzę jak najbardziej.
      • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 11:21
        Troche kupy sie ta twoja teoria spiskowa nie trzyma. Bo to nie mialoby sensu szczegolnie z tym telefone w razie nieszczescia caly ukryty plan poszedlby sie je...
        • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 12:12
          i niby jak mieliby ukrywac ten spisek skoro w bazue jest juz jeden a za chwile dwoch dziennikarzy? ze niby nie wzial ale wzial a laczyc sie bedą jak? nocą tylko jak dziennikarze beda w swoich namiotach? a jak ktiry zostanie do 1 pograc w karty to urubko nie zamelduje o tym ze zdobyl szczyt? no ludzie....
          • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 12:23
            O ludzie
            Czy w komunikacie było ze nie zabrał?
            Wiec jest nieoficjalne przypuszczenie ze nie zabrał ale co hak sie okaże ze jednak go ma, pojedziecie w Himalaje i spuscicye im manto ?

Nue wiem hak z tym telefonem ale tez stawiam ze akcja jest zaplanowana, zeby budować napięcie u was i zwiększać ilośc like na Facebook wink
            • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 12:25
              Oczywiscie ze bylo ze nie zabral.
              • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 12:32
                Zacytuj gdzie
                Ja nie widzę
                • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 12:40
                  Fb ci wszystko powie szukaj
                  • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 12:42
                    Nic o telefonie nie było w komunikacie, odstaw wino
                    • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 12:56
                      Ty sie wypowiadaj o tym o czym wiesz a jak nie wiesz to nie pisz bzdur wystarczy tv wlaczyc dwie minuty minelo od informacji.
                      • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 13:08
                        Pytam sie tylko gdzie jest oficjalna informacja pisemna organizacji ze nie ma z nim możliwości łączności z jego strony?

Ja sie nie spotkałam , podczas akcji ratunkowej mackiewicza tez były sprzeczne informacje ,wiec tak wszystkiego nie łykaj jak pelikan ...
                        • antyideal Re: Urubko. 25.02.18, 13:18
                          Wystarczy zajrzeć na oficjalną stronę wyprawy i jest tak informacja podpisana przez kierownika wyprawy, wystarczy chcieć
                          polskihimalaizmzimowy.com/2018/02/25/k2-wiesci-25-02-2018/
                          • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 13:25
                            Odmówił wzięcia ze soba ( drugiego?) radiotelefonu?
                            Skąd oni wiedzieli ze nie na swojego telefonu , zrobili mu przeszukanie osobiste ?
                            Gdzie jest jego telefon według was ?
                            • antyideal Re: Urubko. 25.02.18, 13:55
                              Może został w bazie i dlatego chcieli mu dac swój. Po co wciskaliby mu drugi widząc, że zabrał ze sobą sprzęt do łączności?
                              • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 14:00
                                Tak bo na 8000 nik wspina sie każdy dzierżąc telefon w ręku dlatego od razu widzieli ze nie ma bo miał pusta rękę i mu wciskali swój

- to jest zwyczajne przejęzyczenie
                                Mi sue wydaje ze tam powinno byc napisane ze chcieli zeby porozmawiał z szefem z ich telefonu a od odmówił

Hahahahaha
                                • antyideal Re: Urubko. 25.02.18, 14:10
                                  *Wiedzieli

Tobie to się może wydawać co sobie tylko chcesz.
                                  • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 14:21
                                    Chyba niebyłas nigdy w górach poza Morskim okiem
                                    Myślisz ze tam w namiocie telefony trzyna na wierzchu jak w salonie i wszyscy wiedza ile par skarpetek maja inni uczestnicy i gdzie te skarpetki sa spakowane
                                    To tak niestety nie działa
                                • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 14:55

> Mi sue wydaje ze tam powinno byc napisane ze chcieli zeby porozmawiał z szefem
                                  > z ich telefonu a od odmówił

dokladnie tak bylo. tak mowil wielicki w wywiadzie dla tvpinfo
                        • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 13:30
                          Wlacz kurde tv i przestan mi tu mowic o pelikanach . Nie ma telefonu zrozum to wreszcie. Ani on nie skontaktuje sie z nimi dlatego miin. Bielecki sie bardzo denerwuje ani oni z nim.
                          • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 13:54
                            No tak- nie kontaktuje sie , nie chce w tej chwili kontaktu z nikim z wyprawy= nie ma telefonu

Juz łykam - chlupchlup
                            Bo myślałam wcześniej ze telefon mozna wyłączyć
            • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 12:51
              tak w komunikacie o spotkaniu kolegow w C1 bylo ze odmowil rozmowy i nie wzial radiotelefonu od nich
              • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 12:56
                Ze nie wziął do ręki telefonu kolegów gdzie na linii był kierownik to oznacza oczywiście ze nie miał swojego telefonu ze soba
                To oczywista oczywistość tak
                • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 12:57
                  Nie ma telefonu ze soba po co sie klocisz w tv trabia o tym fb zasypane a ta dalej swoje
                • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 13:51
                  posluchaj nawet jesli ma 5 komorek i 3 radiotelefony to nie chce gadac i nie ma z nim łączności. o co bić piane?
      • naplaze Re: Urubko. 25.02.18, 16:28
        >Co więcej, myślę, że to było uzgodnione z kierownikiem wyprawy i z resztą, skoro reagują z tak filozoficznym spokojem

Wielicki rozmawiał przez telefon z którąś ze stacji telewizyjnych i bynajmniej nie był spokojny. Tzn. trzymał nerwy na wodzy, jak kulturalny człowiek, ale mocno czuć było podskórne zdenerwowanie Zapytany wprost - przyznał, że decyzję Urubki traktuje jak samowolkę.
        • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 17:05
          Wiadomo to nie serial i nikt by nie sciemnial bo po co
    • manon.lescaut4 Re: Urubko. 25.02.18, 11:34
      Ja myśle, ze mu się uda i trzymam za niego kciuki. Moim zdaniem wszystkie wielkie pierwsze osiągnięcia w himalaizmie nie mogą obyć się bez, nazwijmy to kolokwialnie, nutki szaleństwa a ryzyka nie da wyeliminować w takich warunkach. Trochę tu nawiązuje do tych wszystkich hejtow, także na emamie, w sprawie Mackiewicza- ze to dlatego, ze nie miał kasy, nie wykupił ubezpieczenia, nie opłacil magików, którzy by go na szczyt wnieśli w lektyce. Nie da się niestety kupić bezpieczeństwa na ośmiotysięczniku, a żeby na niego wejść trzeba mieć odwagę i determinację. I Tomek i Denis maja je aż w nadmiarze.
      • tt-tka Re: Urubko. 25.02.18, 13:08
        manon.lescaut4 napisał(a):

Nie da się niestety kupić bezpie
        > czeństwa na ośmiotysięczniku, a żeby na niego wejść trzeba mieć odwagę i determ
        > inację. I Tomek i Denis maja je aż w nadmiarze.

Jezeli piszesz o Mackiewiczu, to on juz niczego nie ma w nadmiarze. Poza ewentualnie sniegiem.
    • alpepe Re: Urubko. 25.02.18, 11:40
      A ja sądzę, że nie.
    • olikol Re: Urubko. 25.02.18, 11:52
      Mam nadzieję że nie pójdzie na samobója ale jesli będzie trudno to wycofa się na czas by przeżyć i wrócić za rok.
    • asmarabis [...] 25.02.18, 12:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 12:26
        Ojp
        • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 16:10
          Blokuje asma. Ta wypowiedzią pokazała poniżej dna.
      • 71tosia Re: Urubko. 25.02.18, 14:51
        jak bardzo trzeba byc zaburzna osoba by cos takiego napisac
        • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 14:54
          zglaszajcie post do usuniecia
          • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 16:14
            Zgłosiłam. Mimo że wiem kim jest ten Nick to i tak nic tak mną telepnelo jak kolejna odsłona jej moralnego dna.
            • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 16:37
              Pogięło cie ?
              Co jest nieprawdziwego w mojej wypowiedzi?

Do tej pory nie ustalono dlaczego Francuzka co trochę zmienia wersje wydarzeń na nanga ale od udzielania wywiadów nie stroni i tv z pokoju w szpitslu nie wychodziła

Po prostu cudowna moralność która wspierasz , spójrz najpierw w lustro
              • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 17:09
                Reprezentujesz świat odwroconych wartości.
                • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 18:40
                  Ty nie masz za to żadnych wartości
                  Jak śmiesz zgłaszać takie prawdziwe posty, ciekawe co cie do tego upoważnia?

I ciekawe czy odszczekasz swoje oszczerstwa jedli za jakiś czas Francuzka wystąpi w jakimś programie rozrywkowym sad((?
                  • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 19:02
                    lecz sie asmarabis.
                    • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 19:18
                      Ty sie lecz
                      Ale najpierw poczytzj cos na temat na ktorzy sie wypowuadasz bo ciezko mi kopac lezacego
                    • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 19:56
                      kondolyza napisała:

> lecz sie asmarabis.

To samo miał napisać.
                      Mam wrażenie,że te posty napisała osoba zaburzona.
                      • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 20:10
                        To samo pomyslalam o twooch
                        Brzmisz jak ofiary przrmocy domowej ktora wypiera rzeczywistosc
                    • tt-tka Re: Urubko. 25.02.18, 20:01
                      kondolyza napisała:

> lecz sie asmarabis.

...na nogi. Bo na glowe za pozno.
                      • asmarabis Re: Urubko. 25.02.18, 20:12
                        Jest was wiecej
                        Znany mechanism
                        Nic takiego nie napisamam ake wy reagujecie histerycznie, to rezultat życia przez dłuższy czas w nieszczęściu
                      • sanrio Re: Urubko. 25.02.18, 20:43
                        No sorry ale asma samą prawdę napisała, przyzwoitość nakazywałaby tej całej Eli, żeby chociaż starła z twarzy ten swój półuśmiech, kiedy udzielała pierwszego wywiadu. Partner ginie w męczarniach a ta udziela wywiadów na prawo i lewo ze szczegółami opisując jego agonię.
                        • manon.lescaut4 Re: Urubko. 26.02.18, 12:59
                          Polecam obejrzeć odcinek Envoye special poświęcony jej i Tomkowi - dla znających francuski. Wcale nie jest jej do śmiechu, a nawet płacze. Widzimy ja tez w szpitalu w Islamabadzie, gdzie uśmiecha się, bo myśli, ze akcja ratunkowa Tomka wciąż trwa, a uśmiech znika z jej twarzy, gdy dowiaduje się, ze już po wszystkim. Ona nawet nie wiedziała, ze idą po nią, jej życie tez było zagrożone wiec chyba oczywiste, ze się ucieszyła, ze została ocalona?
                          • iziula1 Re: Urubko. 26.02.18, 13:18
                            Manon,komu to tłumaczysz? Przecież empatia u asmy jest wielkości rozwielitki.
                            • manon.lescaut4 Re: Urubko. 26.02.18, 13:32
                              Wiem... ale nadzieja, ze warto spróbować przemówić komuś do rozumu, chyba umiera ostatnia...
                            • tiszantul Re: Urubko. 26.02.18, 15:58
                              iziula1 napisała:

> Manon,komu to tłumaczysz? Przecież empatia u asmy jest wielkości rozwielitki.

Ale jaka empatia? Empatię to można mieć dla sierot po Mackiewiczu. Przecież Francuzka poszła w góry z własnej woli, przygotowana tak jak chciała, a może współczuć należy, bo nie znała poziomu zagrożenia i myślała, że idzie na Morskie Oko? A może Francuzka nie wiedziała, że nie każde wyjście w góry kończy się sukcesem? Wszystkie problemy ściągnęła na siebie sama, chcąc pokazać, że zrobi to, czego inni nie mogli, owszem, to budzi współczucie, jednak innego rodzaju. Okazało się, że jednak nie dała rady zrobić tego, czego inni też nie dają rady zrobić - w czym problem? Wyobrażacie sobie himalaizm bez ofiar? Ofiary to sens himalaizmu, do tego znakomicie podbijają temat w mediach.
                              • tiszantul Re: Urubko. 26.02.18, 16:10
                                Chciała wejść samodzielnie, nie tylko nie weszła samodzielnie, ale jeszcze zaangażowała setki osób na świecie do jej ratowania, bo jej się zamarzyło wykazać się przed światem samodzielnością. Przecież to groteska.

Czapkins wspinał się w ambitnym stylu - bez kursów, bez przygotowania, bez sprzętu, bez pieniędzy, bez niczego. Okazało się, że kursy, przygotowanie, sprzęt, pieniądze to nie przesąd, jednak mają spore znaczenie. Facet tego nie wiedział, musiał sam sprawdzić. Groteska.
                                • manon.lescaut4 Re: Urubko. 26.02.18, 16:17

> Czapkins wspinał się w ambitnym stylu - bez kursów, bez przygotowania, bez sprz
                                  > ętu, bez pieniędzy, bez niczego. Okazało się, że kursy, przygotowanie, sprzęt,
                                  > pieniądze to nie przesąd, jednak mają spore znaczenie. Facet tego nie wiedział,
                                  > musiał sam sprawdzić. Groteska.
                                  Wkurza mnie już ten mit, jakoby Czapkins był całkowitym amatorem wiec muszę to napisać. Jaki to sprzęt niby gwarantuje bezpiecznie wejście i zejście z ośmiotysięcznika? Przypominam, ze nie zerwała mu się lina, nie spadł w przepaść, nie spadł mu z nogi klapek Kubota, tylko zmarł na chorobę wysokościowa w strefie śmierci. Na szczyt wszedł, czyli chyba nie był tak do końca nieprzygotowany? Czy to, ze jego kombinezon nie przypominał baneru reklamowego oznacza, ze był bez sprzętu?
                              • manon.lescaut4 Re: Urubko. 26.02.18, 16:12
                                Francuzka na pewno nie wiedziała z czym się ta wyprawa wiąże, a skąd! W końcu tylko z Alp pochodzi... (co ona ma wspólnego z Morskim Okiem tak w ogóle?). Poza tym pierwszy raz była w Himalajach, nie to co tiszantul, stary wspinaczkowy wyjadacz w wolnych chwilach trollujacy politycznie na damsko-macierzyńskim forum.
                                • jola-kotka Re: Urubko. 26.02.18, 16:14
                                  I gowno burza od nowa bo to zla kobieta byla.
                                • asmarabis Re: Urubko. 26.02.18, 18:54
                                  A jaka wysokość ty zdobyłaś ?
                                  ( morskiego oka nie liczymy )
                              • ganesza Re: Urubko. 26.02.18, 16:39
                                tiszantul napisała:

> Przecież Francuzka poszła w góry z własnej woli, przygotowana tak jak chciała, a może współ
                                > czuć należy, bo nie znała poziomu zagrożenia i myślała, że idzie na Morskie Oko

bodajże w 2007 (nie chce mi się sprawdzać) jako pierwsza kobieta zdobyła bez butli tlenowej samotnie Broad Peak, Gaszerbrum I i Gaszerbrum II. faktycznie myślała, że idzie na Morskie Oko.

> ? A może Francuzka nie wiedziała, że nie każde wyjście w góry kończy się sukces
                                > em?

W kwietniu 2009 roku próbowała zdobyć Annapurnę. w 2015 i 2016 z Tomkiem próbowała zdobyć Nanga Parbat. no faktycznie, nie wiedziała.

jak się na forum pracuje w temacie 'jaki ten PiS cudowny', to albo się siedzi cicho w innych tematach, albo się nie pisze bzdur. bo jak się pisze bzdury i durnoty tu, to znaczy, ze i tam też. a za tak h....... robotę mogą nie zapłacić. i płacz będzie.
                            • asmarabis Re: Urubko. 26.02.18, 19:09
                              Hahahahaha twoja empatia jest jak K2 w zimie
                              Oczy ci przesłania i rozum
                          • asmarabis Re: Urubko. 26.02.18, 19:01

gdzie uśmiecha się, bo myśli, ze akcja ratunkowa Tomka w
                            > ciąż trwa, a uśmiech znika z jej twarzy, gdy dowiaduje się, ze już po wszystkim
                            > .

Tak bo akcja ratunkowa to tak radosne wydarzenie ze nie sposób sie nie uśmiechać

I zastanów sie co piszesz- bo to jak opis jakiegoś zwyrodnialca - nawet my niedoświadczone nie usmiechalysmy sie jak Bielecki i urobku podjęli decyzje ze ja ściagają i nie pójdą wyżej bo to znaczyło ze mackiewicz jest stracony , a ona jeszcze dobę (czy pózniej bo nie wiem kiedy ta telewizja tam dojechała ?) po sie uśmiechała ?????
                            • kondolyza Re: Urubko. 28.02.18, 13:35
                              ha! i wycieli cie asma!
    • antyideal Re: Urubko. 25.02.18, 12:33
      Wszystko zależy od pogody.
      Sądzę, że przedmucha go na wys. C3 i wróci. tongue_out
      Tak optymistycznie zakładajac, że nie straci rozsądku.
    • woman_in_love czym się różnią bezmózgi wchodzące w klapkach na M 25.02.18, 12:38
      orskie Oko od uczestników "narodowych" wypraw w Himalaje?
      ---
      Uczestnicy "narodowych" wypraw w Himalaje mają raki na klapkach.
      • kondolyza Re: czym się różnią bezmózgi wchodzące w klapkach 25.02.18, 12:46
        jesli nie wiesz czym sie różnią to znaczy że jesteś tym klapkiem
        • olikol Re: czym się różnią bezmózgi wchodzące w klapkach 25.02.18, 13:01
          big_grin
    • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 12:44
      wg mnie nie uda mu się. przeszkodzi mu pogoda lub zmięknie po spotkaniu z zespolem w C3
    • bei Re: Urubko. 25.02.18, 13:23
      Ponoć miał wcześniej w nocy halucynacje, zmartwiła mnie ta informacja🙁
      • pamel-a1000 Re: Urubko. 25.02.18, 13:28
        pogoda ma sie niestety pogorszyc, a to nie wrozy dobrze
      • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 13:52
        mozliwe ze te jego zmiany zachowania są objawem choroby wysokosciowej
        • black-cat Re: Urubko. 25.02.18, 17:41
          Taka była moja pierwsza myśl, gdy się dowiedziałam o jego decyzjiuncertain
    • tt-tka Re: Urubko. 25.02.18, 13:56
      jasnoklarowna napisała:

> To jest wątek jak obstawiacie. Uda mu się?

Coz, zycze, zeby sie udalo. Obstawiac nie bede, bo nie bawi mnie gra w ruska ruletke.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Urubko. 25.02.18, 14:55
      Uda mu się.
      Wielicki nie bardzo ogarnia.
      Urubko chciał iść z Bieleckim, Bielecki nie może to poszedł sam. Jego poglądy na temat zimy są powszechnie znane i można się było tego spodziewać.
      • tiszantul Re: Urubko. 26.02.18, 16:15
        zuleyka.z.talgaru napisała:

> Uda mu się.

Internauci tak pragną wykazać się publicznie życzliwością i optymizmem, że kibicują atakowi na szczyt, nawet kiedy żadnego ataku nie ma, a później okazuje się, że dzielny himalaista tylko poszedł pozbierać swoje rzeczy.
    • kotomama Re: Urubko. 25.02.18, 16:00
      Kiedy składka na helikopter?
    • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 16:11
      Typowo ruska fantazja.
      • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 16:43
        bywalec.hoteli napisał:

> Typowo ruska fantazja.
        Ruska??? Jak coś to "rosyjska" ale Urubko zdaje się jest Ukraincem.

Ktoś napisał na TT "jak zdobędzie K2 i przeżyje będzie wielkim polskim bohaterem. Jak zginie ukraińskim idiota za cudze pieniądze"tongue_out
        Nie podzielam tego typu myślenia ale wątkach o Tomku tak to niestety wygląda.
        • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 17:13
          Urodził się w Kazachstanie a wyglada na Ruska. A czym się różni Ukraińiec od Rosjanina? smile
          • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 17:17
            bywalec.hoteli napisał:

> Urodził się w Kazachstanie a wyglada na Ruska.

Jeszcze się raz: Rosjanin nie "rusek".

A czym się różni Ukraińiec od Ro
            > sjanina? smile

Tym samym czym Polak od Rosjanina.
            • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 17:25
              Przecież Ukraina jest sztucznym tworem i nie ma historii państwa ukraińskiego, to skąd ma to być osobny naród? To Ruscy tylko często ciemniejszej skory.
              • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 17:44
                W takim razie każde państwo to sztuczny twór.
                👎
              • bialeem Re: Urubko. 26.02.18, 12:44
                Ukraina geograficznie jest sztucznym tworem i większość wschodniej jest bardziej rosyjska (swoją drogą Rosja to dopiero sztuczne multikulti), ale nie obrażaj Ukraińców. Oni istnieją i też się między sobą różnią (jak mawiał znajomy Ukrainiec - od wioski do wioski), ale różnią się od Rosjan na tyle, że chcieli i mogli tworzyć własną, odrębna historię i kulturę. W końcu ktoś taki jak Włoch tez nie istnieje, a i Niemcy są skupiskami plemion.
            • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 17:29
              Poza tym urodził się w Rosji, ma obywatelstwo ruskie i polskie (miał kazachskie). Wg mnie to Rusek.
              • jola-kotka Re: Urubko. 25.02.18, 17:32
                A jakie to wogole ma znaczenie i nie rusek a rosjanin.
                • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 17:43
                  jola-kotka napisała:

> A jakie to wogole ma znaczenie i nie rusek a rosjanin.

W szacunku lub jego braku. I piszemy z dużej litery tak jak Polak.
                  • berdebul Re: Urubko. 25.02.18, 18:29
                    Co najwyżej wielką. wink
                    • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 19:58
                      berdebul napisała:

> Co najwyżej wielką. wink

Stojąca wyżej od innych wink
              • iziula1 Re: Urubko. 25.02.18, 17:41
                Rosjanin. Tak ciężko przestać używać obraźliwych określeń?
                • tiszantul Re: Urubko. 26.02.18, 16:20
                  iziula1 napisała:

> Rosjanin. Tak ciężko przestać używać obraźliwych określeń?

"rusek" wcale nie musi być obraźliwe, może być po prostu potoczne. IMHO znacznie bardziej normalne zachowanie niż doszukiwanie się wszędzie obrazy. Ludzie naprawdę nie obrażają się o byle co, jak chcieliby ormowcy poprawności politycznej.
    • kondolyza Re: Urubko. 25.02.18, 18:02
      to jest 100% Rosjanin!
      Kazachskie obywatelstwo mial swego czasu
      ma obecnie takze obywatelstwo polskie ale nie zmienia to faktu ze to 100% Rosjanin
      z Ukrainą nie ma nic wspolnego, sprawdz sobie w Wikipedii
      • bywalec.hoteli Re: Urubko. 25.02.18, 18:04
        No właśnie! Mówiłem, ze to Rusek. A Iziula z uporem godnym lepszej sprawy mówi, ze to Ukrainiec!
    • antyideal Re: Urubko. 26.02.18, 07:29
      Schodzi.
    • agnes_topesto Re: Urubko. 26.02.18, 07:57
      może mu sie nie udać i kto wie, czy nie skończy, jak Mackiewicz.
    • kagrami Re: Urubko. 26.02.18, 08:18
      Uda mu się.
      Nie wygląda na lekkoducha jak ś.p.Mackiewicz.
      • tiszantul Re: Urubko. 26.02.18, 16:23
        > Uda mu się.
        > Nie wygląda na lekkoducha jak ś.p.Mackiewicz.

kibicujemy żywym, hejtujemy przegranych zmarłych, jest to jakiś pomysł

"Uda mu się. Nie wygląda na takiego pechowca jak Kukuczka"
    • bei Re: Urubko. 26.02.18, 08:51
      Wciąż nie wiadomo, czy zaliczył szczyt?
      Jeden z portali zamieścił informację, ze zdobył, na innych, ze wycofuje się, bo warunki straszne.
      Niech szczęśliwie dotrze do bazy.
    • mrs_jedi Re: Urubko. 26.02.18, 11:13
      No to już wraca. Takich ciężkich warunków się w zimie na K2 nie spodziewał...
      Facet 44 lata, pięcioro dzieci.
      • jasnoklarowna Re: Urubko. 26.02.18, 11:16
        Wiem że teraz to raczej fantazjuję, ale jakie by były jaja jakby ten szczyt faktycznie zdobył
      • woman_in_love oooo, pozytywnie mnie zaskoczył, że w tym szaleńst 26.02.18, 11:21
        -wie, jednak mu się instynkt samozachowawczy włączył
    • mrs_jedi Re: Urubko. 26.02.18, 12:14
      O tu jest ciekawa teoria
      "Przyjaciel Urubki: Możliwe, że Denis poszedł tylko zebrać swoje rzeczy"
      Czyli on poprosił Bieleckiego o pomoc w przytarganiu paru drobiazgów, co mu się zawieruszyły przy wspinaniu.
      • thank_you Re: Urubko. 26.02.18, 13:28
        Jest już w bazie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka