Dodaj do ulubionych

Pralka Miele- pytanie do posiadaczek

25.02.18, 14:06
Mam jakiś starszy model I generalnie nie mam zastrzeżeń, pierze bardzo dobrze ale.. pod koniec każdego programu mieli 😉 i mieli to pranie.. Człowiek już czeka, by sobie powiesił I miał spokój a ta się bawi. Dwa obroty-stop- dwa obroty- stop I tak przez 10 minut. . To normalne jest czy coś z nią nie tak?
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:12
      A dlaczego zwyczajnie nie otworzysz i nie powiesisz? Moja (model z 2008) zawsze po zakonczeniu programu przez 30 minut jeszcze kreci bebnem, zeby pranie nie mialo zagniecen, gdy nie mozna go od razu wyjac, ale w kazdej chwili moge otworzyc drzwiczki i rozwiesic (zreszta, jak nie moge pilnowac zakonczenia, to przewaznie wybieram opcje STOP-Z-WODA-W-BEBNIE czy jak to sie nazywa, i odwirowuje pozniej).
      • same-old_mona Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:17
        Moja chyba starsza jeszcze... na otworzenie drzwiczek podobnie długo muszę czekać, to mi bez różnicy :p
        • chatgris01 Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:21
          A drzwiczki sie otwieraja automatycznie przez nacisniecie guzika na tablicy programow, czy "klamka" na drzwiczkach?
          • chatgris01 Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:23
            A, i jeszcze-to pralka gornoladowana czy przednioladowana?
            • same-old_mona Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:27
              Przednio i guzik. Ale po wyłączeniu nie idzie otworzyć ładnych kilka minut
              • chatgris01 Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:34
                To nie wiem, albo sie cos zacina, albo moze starsze typy tak maja? (poprzednia Miele mialam gornoladowana, wiec nie mam doswiadczenia z przednioladowanymi sprzed 2008).
                W mojej (aktualna jest przednioladowana) musze tylko odczekac, az beben znieruchomieje po wirowaniu (bo sie jeszcze chwile kreci z rozpedu), fakt, czasem trwa to z minute, ale nie tak dlugo jak u Ciebie.
                • same-old_mona Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:57
                  A cholera ją wie.. wynajmowana jest i cała po holendersku, z tłumaczem Google pierwsze pranie robiłam :p
    • bistian Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:13
      Taki program, czeka aż piana opadnie, żeby tanio i szybko wypłukać.
      • same-old_mona Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:28
        Ale ona tak miągwi po płukaniu i wirowaniu
    • jollyvonne Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:50
      Moja co prawda nie Miele, ale tez miele wink Ile czasu to nie wiem, bo ja kolo niej nie stoje, ale juz kilka razy widzialam ze po odwirowaniu jeszcze sobie pranie mielila, jakby ise z nim rozstac nie mogla.
    • kondolyza Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 14:59
      moja miele luzuje pranie na koniec ale nie trwa to jakos kosmicznie dlugo, normalnie jak w kazdej.
    • aaa-aaa-pl Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 15:17
      Marka zobowiązuje wink
      • zurekgirl Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 15:57
        moja nowa miele tez mieli, ale w trakcie mielenia mozna zakonczyc program, bo pokazuje juz wtedy koniec cyklu, zero minut do konca, ale sama nie zapiszczy, ze skonczyla. Trzeba podejsc, nacisnac przycisk i da sie wtedy otworzyc.
    • snakelilith Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 17:39
      Moja starsza Miele taż tak miała. No może nie 10min, ale miała takie zabezpieczenie, które nie pozwalało otworzyć drzwiczek natychmiast po skończeniu prania, a dopiero po 2-3 minutach. W ty czasie kręciła tak jak piszesz. Nowa Miele tego już nie ma.
      Ale 10 min., to zdecydowanie za długo. Na wszystkich programach?
    • pani-noc Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 20:57
      Moja nie-Miele też mieli. To się nazywa rozluźnianie prania, cokolwiek to znaczy.
      • same-old_mona Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 25.02.18, 21:02
        Jakoś sobie nie przypominam, żeby moje poprzednie pralki tak długo rozluźniały, może miałam mniej spięte pranie wink
    • yva-na Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 17.01.19, 00:56
      To nie tylko normalne ale potrzebne. Moja nowa Miele "miele" ok. 15 minut - to ochrona przed zagniataniem. Prania po wyjęciu nie trzeba już strzepywać i formować.
      Wyjąć wcześniej zawsze można naciskając przycisk start/pauza ale warto poczekać big_grin
    • bei Re: Pralka Miele- pytanie do posiadaczek 17.01.19, 09:24
      Oj tam, skończy to zawoła😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka