Dodaj do ulubionych

Szampon do włosów przetłuszczających się - pomocy

09.03.18, 09:58
Może któraś polecić jakiś dobry szampon? Mąż używa Joannę z rzepą, ale ten zapach... chętnie ze średniej półki, taki raczej poniżej 20 zł smile
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:06
      Męska Schauma mint fresh , ale nie wiem czy dostępna w Pl, kupuję ją w De.
    • milva24 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:09
      Ja zamierzam testować do picia wierzbownicę drobnokwiatową. Działa też dobrze na prostatę więc dla męża w sam raz wink
      • milva24 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:10
        Aha, jest też w tabletkach.
    • black.emma Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:11
      Spróbuj micelarny Nivea. Całkiem przyjemny zapach, są chyba 2 do wyboru. Bardzo dobrze oczyszcza włosy i dłużej są świeże.
    • alpepe Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:22
      Przyjrzyj się swojej diecie, mojej córce zaczęły się bardzo przetłuszczać włosy, jak wyczytałam, jakie to fajne pożywienie te orzechy, nie ma bata, dużo tłuszczu podziałało.
      • alpepe Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:23
        nie ja wyczytałam, ona wyczytała.
      • morgen_stern Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:41
        To nie dla mnie, dla męża.
        • alpepe Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:57
          to niech on się przyjrzy diecie. A jeśli to kozie mleko Ziai nie pomoże, to Garnier seria z mlekiem ryżowym i owsem polecam, do tego maseczkę. Włosy o wiele mniej się przetłuszczają.
      • astomi25 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 18:53
        O matko serio? W sumie logiczne, ale nie powiazalam tego jakos...uwielbiam orzechy. Zwlaszcza laskowe i wloskie. A wlosy mi sie przetluszczaja masakrycznie...
        A do wlosow polecam szampon radical z apteki. Fioletowy,normalizujacy. Jest ich cala seria.
        • memphis90 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 18.03.21, 22:02
          Jakie logiczne? Przecież tłuszcz z orzechów nie wychodzi przez skórę... Gruczoły łojowe produkują wydzielinę "od zera"...
    • joa66 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:29
      Z doświadczenia - najlepsze są drogie lub tanie. Średnie są najgorsze (chyba, że jakies niszowe)
    • ewcia1980 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:34
      Nie chcę Cię martwić ale .... nie ma takiego.
      Z przetłuszczającymi się włosami mam problem od lat.
      Przetestowałam chyba wszystkie szampony dostępne na rynku.
      I mam na to jedną metodę .... myć włosy codziennie delikatnym szamponem.
      Obojętnie jakim.

I ja i moja mama i siostra i córka głowy myjemy codziennie.
      Trudno.
      • koraleznasturcji Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 19.03.21, 09:04
        O to to. Potwierdzam swoim doświadczeniem.

Przy czym zbyt "bogatym" szamponem, napchanym olejami i innymi dobrami, można to przetłuszczanie sobie przyspieszyć. Więc, paradoksalnie, najlepiej kupić tani, delikatny ziołowy szampon z najniższej półki w drogerii.
        • homohominilupus Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 19.03.21, 10:05
          koraleznasturcji napisała:

> O to to. Potwierdzam swoim doświadczeniem.
          >
          > Przy czym zbyt "bogatym" szamponem, napchanym olejami i innymi dobrami, można t
          > o przetłuszczanie sobie przyspieszyć. Więc, paradoksalnie, najlepiej kupić tani
          > , delikatny ziołowy szampon z najniższej półki w drogerii.

Świetny jest czarny szampon z aktywnym węglem Alterra
    • lucyjkama Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:35
      Mi podpasowała schauma zielona z ekstraktem 7 ziół. Kupowałam droższe a ten szampon jest tani i moim włosom dobrze robi😋
      • ginger.ale Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 05.11.20, 07:50
        Ja też zielona schauma, włosy myję co 2 dzień.
      • paniusia.aniusia Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 19.03.21, 07:10
        lucyjkama napisała:

> Mi podpasowała schauma zielona z ekstraktem 7 ziół. Kupowałam droższe a ten sza
        > mpon jest tani i moim włosom dobrze robi😋
        Potwierdzam. Zielona Schauma, choć inne np. różowa tez.
    • cud_bogini_w_bikini Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:40
      MI (podkreślam) na tłuste włosy (tłuste do tego stopnia, że umyte rano już po południu wyglądały beznadziejnie) pomógł szampon Ziaja kozie mleko. przeznaczony - uwaga! - do włosów suchych. Dodatkowo łupież zniknął. Z tłustymi włosami i łupieżem walczyłam lekko licząc jakieś 25 lat. Walka to między innymi leki apteczne przepisane przez dermatologa, kupowanie na bieżąco tego, co tylko na rynku się pojawiło i testowanie odkryć z stron włosomaniaczek. I nic - zero efektów. Od kilku miesięcy używam wyłącznie Ziai i jest cud. Po prostu. Wdzięczna byłabym gdyby ktoś fachowo napisał mi dlaczego działa u mnie szampon do włosów suchych i jednocześnie zniknął łupież.
      • cud_bogini_w_bikini Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:42
        Jeśli chodzi o mycie, mogę teraz śmiało, co 2 dni a nawet w ekstremalnych wypadkach mogę zaryzykować 3. Nie robię tak, bo lubię myć, ale odczuwam kolosalną różnicę między mogę a musząsmile
        • cud_bogini_w_bikini Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:44
          Zapomniałam jeszcze o jednym - to nie jest tak, że tylko ja widzę różnicę. W pracy dziewczyny pytają wprost, co robię, bo moje włosy wyglądają o niebo lepiejsmile
          • morgen_stern Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:46
            No ciekawe, może się ktoś pokusi o próbę wyjaśnienia big_grin
            • cud_bogini_w_bikini Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:52
              Póki co razem z moją fryzjerką doszłyśmy do roboczego wniosku, że może ten szampon po prostu jest delikatny, a skóra atakowana do tej pory nieustająco się broniła. Trochę teoria leży, bo próbowałam łagodnych szamponów polecanych przez włosomaniaczki i nic. A kupiłam, bo któraś forumka polecała mi kilka miesięcy temu kosmetyki Ziai, więc wybrałam się do ich sklepiku i przy okazji powąchałam ten szampon. W zasadzie chciałam się przekonać, czy pachnie równie źle jak kozi nabiałtongue_out Zapach mnie przekonał, kupiłam, umyłam i ...cudbig_grin
              • iwoniaw Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 19:19
                Po Twojej rekomendacji kupiłam dziś ten szampon i zobaczymy, czy też mam tyle szczęścia, żeby mi się ten sam cud stał. Bo póki co to myję włosy co dzień, góra co dwa - dawno, dawno temu był taki szampon L'Oreal w biało-niebieskiej butelce, z odżywką, nazywał się 3w1, który pozwalał moim włosom wyglądać super przez 3, a nawet 4 dni, ale oczywiście w toku kolejnych tzw. "reformulacji" zaginął w pomroce dziejów (albo istnieje w zupełnie innym opakowaniu pod zupełnie inną nazwą uncertain )
                Będę testować zatem ziaję i zobaczymy.
                • ardzuna Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 19:16
                  U mnie podobnie - jest doskonały efekt po szamponie Green Pharmacy do włosów suchych z olejem arganowym i granatem. Kupiłam go przez pomyłkę (używałam takiego z zeń-szeniem do tłustych włosów z suchymi końcówkami) i okazał się strzałem w dziesiątkę. Włosy wyglądają dużo lepiej i nie przetłuszczają się tak bardzo.
      • sineado Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:54
        Ja miałam tak z cerą. Ciągle trądzik i okropne przetluszczone czoło. Dermatologow, leków wiele. W końcu trafiłam do kosmetyczki. Powiedziałam co zalecali lekarze, ona kazała wszystko odstawić, zaleciła delikatną pielęgnację i nawilżanie. Rano zamiast żelu do mycia, woda termalna! Dla mnie to był szok, jak to nie zmyć tego tłuszczu tylko prysnac wodą?! I stał się cud. Po 2tyg poprawa. Teraz nawet cięższe kremy świetnie działają. Wchłaniają się szybko. Nawet wieczorem cera świeża. Źle pielegnowalam wcześniej. A cera się broniła produkując coraz więcej sebum... Koło się zamykał. Tak samo bronią się włosy przed źle dobranymi, wysuszajacymi kosmetykami.
      • nickbezznaczenia Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 21:04
        U mnie ten szampon nie działa.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 29.05.18, 20:18
        Ja do mojej tłustej cery nie używam drogeryjnych kosmetyków przeznaczonych do tłustej cery, bo raz, że i tak była tłusta po nich, a dwa często mi ją podrażniały. Używam delikatnej emulsji do mycia twarzy dla skóry suchej i wrażliwej i to jest strzał w 10. Więc pewnie u Ciebie ta sama zasada zadziałała. Zamiast wysuszać tłuste włosy czy skórę, co powoduje, że tłuszczą się jeszcze bardziej, trzeba je dobrze nawilżyć. To chyba cała tajemnica.
      • pampelune Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 30.05.18, 10:12
        Bogini - teraz już mogę, bo minął ponad miesiąc i zużyłam pierwszą butelkę Ziai- eksperyment się powiódł- DZIĘKI jak nie wiem co! Też miałam tłuste z łupieżem i działał tylko H&S co drugi dzień... Teraz co 3., co 4. A jeszcze jest taki tani. Zmieniłaś moje włosowe życie.
    • cosmetic.wipes Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 10:51
      Paraderm, koło 15 zeta kosztuje.
      Co prawda sam szampon zajeżdża mocno grillowanym oscypkiem (dziegieć), ale zapach z włosów się dość szybko ulatnia.
    • jatojagodnik Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 11:03
      Od 2 tygodni stosuję polecane tu w jakimś niedawnym wątku mycie włosów mąką żytnią. Efekt jest super. Włosy są czyste, nieprzyklapane. Szamponami musiałam myc codziennie, mąka wystarcza raz na 2-3 dni!
      • lellapolella Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 29.05.18, 20:40
        Jatojagodnik, wiem, że pytanie jest denne ale co tambig_grin Jaka ma być ta żytnia mąka konkretnie? Umyłam razową i rzeczywiście, czułam, że jest super ale sypałam otrębami przez dwa dniwink Jakaś konkretna, nazwa, sklep?
        • jatojagodnik Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 30.05.18, 10:21
          Mam zwykłą mąkę żytnią z Auchan i tez irytują mnie otręby. Lepiej jest jak się myje głowę pod kranem w umywalce - silniejszy strumień wody niż w prysznicu lepiej wypłukuje. Suszenie suszarką lub chociaż delikatne przedmuchanie suchych włosów też pomaga. Dla mnie osobiście najgorsze jest, że ta maka zawsze wlezie mi w zakamarki w małżowinie w uchu - żebym nie wiem jak dokładnie spłukiwała, to w pracy zawsze odkryje jakieś resztki zaschniętej mąki na krawędzi ucha big_grin
    • arleora Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 11:08
      Droższe niż 20 zł, ale za to wystarcza na bardzo długo - przy krótkich włosach 2-3 miesiące. Czarne mydło syberyjskie, koniecznie z serii Babuszka Agafia, inne nie są tak dobre.
      • kk345 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 09.03.18, 11:21
        Też jestem fanką, szczególnie, ze służy i włosom, i skórze, jako żel do kąpieli. Po umyciu włosy aż skrzypią, tak są domyte
        • heheszki78 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 21:38
          u mnie akurat to mydło się nie sprawdziło. Koszmarnie wysuszyło mi włosy i skórę. A szkoda, bo taki piękny zapach..
          • kropkaa Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 00:00
            U mnie też nie.
            Nadal włosy myte dzień w dzień.
          • araceli Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 19:26
            U mnie też czarne mydło to kompletna porażka.
            • kk345 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 20:27
              No jak wszystko- jednym służy, innym wcale...
        • memphis90 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 18.03.21, 22:07
          Jeżeli włosy "skrzypią" to akurat bardzo źle! To nie jest żadna oznaka "domycia", tylko zniszczonej warstwy lipidowej wlosa! Efektem będzie nadprodukcja sebum i wysuszone, połamane włosy.
    • zielona.zielona Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 19:43
      Codziennie herbatka z pokrzywy do picia. Dzieki temu moge myc wlosy co 2 dni. Dodatkowo skora na twarzy tez sie mniej przetluszcza i mam mniej syfow.
    • heheszki78 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 21:39
      Spróbuj Yves Rocher z wyciągiem z pokrzywy, ja mam wrażenie, że jest po nim lepiej.
      • niutaki tołpa 10.03.18, 22:05
        polecam, duza roznica.
        • karotka_plus Re: tołpa 10.03.18, 23:42
          Też go używam i sprawdza się rewelacyjnie.
          • araceli Re: tołpa 11.03.18, 14:18
            Też 'go' czyli jakiego? Jaki sens ma w dyskusji rzucanie marką, skoro ma ona kilka linii różnych produktów?
            • niutaki Re: tołpa 11.03.18, 18:04
              autorka szuka do wlosow przetluszczajacych, tak? wiec tołpa do przetłuszczajacych. nie dziekuj..
              • araceli Re: tołpa 11.03.18, 19:24
                niutaki napisała:
                >wiec tołpa do przetłuszczajacych. nie dziekuj..

Tołpa ma 3 szampony do włosów przetłuszczających więc nie - nie dziękuję. rada o kant d..y potłuc.
                • niutaki Re: tołpa 11.03.18, 20:00
                  biedactwo big_grin jak przeżyłaś do tej pory?
                  • araceli Re: tołpa 11.03.18, 20:20
                    niutaki napisała:
                    > biedactwo big_grin jak przeżyłaś do tej pory?

Bardzo dobrze. Po raz kolejny przekonuję się dlaczego tak mało kobiet robi kariery - wolą bezsensowne pier.nie zamiast konkretów.
                    • niutaki Re: tołpa 11.03.18, 20:46
                      big_grin
              • ardiss1 Re: tołpa 19.03.21, 09:45
                przecież wpisałaś się pod wypowiedzią o Yves rocher,a nie Tołpie.
    • biala_ladecka Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 10.03.18, 23:55
      Seboravit Farmony, ale to tez na bazie rzepy z tym charaktetystycznym zapachem.
      • margotka28 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 12:48
        potwierdzam, moje dzieci miały problem z przetłuszczającymi się włosami. Po tym szamponie - jak ręką odjął. Fakt, nie pachnie jakoś szczególnie, ale ma dobry skład. Jak czytam tutaj te garniery, tołpy i inne - dużo chemii, sama chemia. To źle działa niestety.
    • eliszka25 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 06:54
      u mnie najlepiej sprawdza sie szampon garnier cytryna - biala glinka. pachnie ladnie i latem moge myc wlosy nawet co drugi dzien. teraz pod czapka nie da rady, bo po jednym dniu sa sluste przy glowie. jak uzywam innego szamponu, to umyte rano wlosy sa tluste przy glowie juz po poludniu.
    • kouda Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 07:49
      a wy sprawdzcie ten, jest doskonaly, nawilza tez swietnie
      wprawdzie ja go stosuje na wszelkie swedzenia i luszczenia, ale ma olejek herbaciany i nie ma slsow, to moze byc dobry trop
      mowia, zeby przy przetluszczenia paradoksalnie zrezygnowac wlasnie zsilnie oczyszczajacej chemii
      • kouda Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 07:49
        no i bez linka
        www.rossmann.pl/Produkt/Petal-Fresh-szampon-do-wlosow-Tea-Tree-355-ml,362929,7130
        • kropkaa Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 12:18
          Wypróbowałam jak tylko się pojawił w Rossmannie. Nie działa ☹
    • tojamarusia Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 13:39
      s doświadczenia własnego- nie używaj szamponów do włosów przetłuszczających się bo one tylko pobudzają produkcję łoju i paradoksalnie wzmagają przetłuszczanie.
    • lady-z-gaga Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 18:54
      Wiadomo, że szampon dobiera się do skóry głowy, a ze skórą głowy może być tak samo, jak ze skorą na twarzy -czyli nadmierne wydzielanie sebum może być skutkiem tego, że skóra jest przesuszona ( zwłaszcza, jesli przetłuszczaniu towarzyszy łupież). Lepiej unikać kosmetyków do skory tłustej, bo one są agresywne. Moim zdaniem im mniej chemii, tym lepiej.
    • rejczel02 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 22:14
      Ja używam Yves Rocher z malwą (teoretycznie do włosów normalnych, ale na moje mocno przetłuszczające się działa super). Swojej mamie też go poleciłam i u niej też się super sprawdził.
    • mala_czajka Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 11.03.18, 22:39
      Przeciwłupieżowy.
      Serio. Drogeryjne szampony przeciwłupieżowe nie zwalczą żadnego łupieżu, robią natomiast co innego: nawilżają skórę głowy. Osoby, których włosy się przetłuszczają prawie zawsze mają problem z wysuszoną skóra głowy, organizm próbuje sobie z tym poradzić produkując dużą ilość sebum - i stąd tłuste włosy.
      • katia.seitz Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 11:44
        Podpisuję się. Paradoksalnie, szampony czy odżywki "do włosów przetłuszczających się" mogą wyrządzić więcej szkody niż pożytku (przynajmniej te tanie, drogeryjne). Wysuszają i tak suchą skórę głowy, która to sucha skóra jest - paradoksalnie -przyczyną przetłuszczania się włosów. Poszłabym raczej w stronę czegoś łagodzącego i nawilżającego... Mi np. zaszkodziła maska typu "zielona glinka", a pomogło olejowanie (!) olejem kokosowym, ale to raczej na dłuższe włosy wink
        • morgen_stern Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 11:58
          Już zgłupiałam. To ma znaleźć szampon do włosów suchych, czy po prostu jakiś łagodny szampon dla dzieci?
          • katia.seitz Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 12:13
            big_grin Ilu ludzi, tyle koncepcji...
            Może spróbujcie z tą Ziają kozie mleko (czyli do włosów suchych), którą ktoś wyżej polecał - mam dobre doświadczenia z tą serią, choć szamponu akurat nie próbowałam.
            • morgen_stern Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 13:00
              Chyba tak zrobię, dzięki smile
              • daisy Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 13:06
                Na pewno nie będzie śmierdział rzepą, ale efekty będą zapewne identyczne...
                Zdumiewa mnie ta wiara ludzi w kosmetyki. Przecież wydzielanie sebum sterowane jest przede wszystkim przez hormony. Potrzymanie przez pół minuty na dobę na głowie drogeryjnego szamponu nie przestawi człowiekowi gospodarki hormonalnej.
                Gdyby wysuszenie skóry skutkowało automatycznym przetłuszczaniem, wszystkie miałybyśmy przetłuszczające się dłonie. wink
                • iwoniaw Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 13:46
                  Gdyby wysuszenie skóry skutkowało automatycznym przetłuszczaniem, wszystkie mia
                  > łybyśmy przetłuszczające się dłonie

Twoja teoria miałaby sens, gdyby na dłoniach znajdowały się gruczoły łojowe. Niezależnie bowiem od przyczyn, łojotok może się pojawić tam, gdzie ma z czego się wydzielić.
                  • daisy Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 12.03.18, 14:03
                    Nie chodzi o wnętrze dłoni. Poza tym (i podeszwami stóp) gruczoły łojowe są wszędzie.
                    Ale właśnie - na dłoniach wydzielają mało. Tyle, ile im przeznaczone. Od przesuszenia nie zaczynają wydzielać więcej.
                    Podobnie jest z głową.
                    Zwłaszcza długofalowo oczywiście.
                    • borynkowa Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 29.05.18, 20:00
                      ja wraz z domownikami na przetłuszczające się włosy stosuję Seboradin Niger, rewelacyjny szampon, bardzo skuteczny seboradin.pl/pl/14-seboradin-niger
                    • memphis90 Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 18.03.21, 22:11
                      Ojessssu, przecież gruczoły łojowe NIE są rozmieszczone równomiernie na całej powierzchni skóry. Są regiony bogatsze w gruczoły, uboższe i takie, gdzie nie ma ich w ogole. Słyszałas o kimś, żeby miał lojotok łokci.. ? No wlasnie...
    • stara-a-naiwna Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 29.05.18, 20:31
      najlepsza ze wszystkich pollena EVA czarna sierdząca rzepa
      smile

a testowałam różne w różnych przedziałach cenowych
      ewentualnie babuszka Agafia (tak to sie pisze?) do włosów przetłuszczających się
      ale czarna rzepa lepszy
      • stara-a-naiwna Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 29.05.18, 21:00
        a i jeszcze jest jeden szampon
        ziaja (biały) przeciwłupieżowy

też dobry na włosy tłuste (chociaż ta rzepa dla mnie lepsza)

odnośnie tego co piszą powyżej - ja nie mogę stosować szamponów dla dzieci więc chyba każdy musi coś spróbowac
    • ms.piggy Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 04.11.20, 14:15
      jezeli faktycznie nie wytrzymuja od porannego mycia do wieczora, to w ciagu dnia psiknąć suchym szamponem
    • chersona Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 18.03.21, 20:46
      ja używam Hipp sensitive (kiedyś jeszcze Druide, ale to nie na moją kieszeń). włosy nadal się przetłuszczają, ale przynajmniej głowa nie swędzi. jedyne dwa momenty w życiu, kiedy włosy mniej mi się przetłuszczały i myłam je co parę dni to:
      1) podczas rocznego pobytu w Indiach
      2) podczas ciąży i do 2 lat po porodzie.
      Przynajmniej punkt 1 może twój mąż wypróbować
      • jeszcze_blizniaki Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 19.03.21, 07:41
        Spróbuj szampon z peelingiem do skóry głowy. Mogę polecić Anwen, miętowo cudnie pachnie. Używa się raz na tydzień, resztę dni normalne szampony.
      • lumeria Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 28.03.21, 15:22
        >włosy mniej mi się przetłuszczały i myłam je co parę dni to:
        >1) podczas rocznego pobytu w Indiach

To ciekawe. Co myślisz było powodem?
    • mama-ola Re: Szampon do włosów przetłuszczających się - po 18.03.21, 22:33
      Fryzjerka mi powiedziala, że te szampony przynoszą odwrotny skutek. Wysuszają skórę głowy, skóra dostaje informację, że jest sucho, i zaczyna produkować wiecej łoju.
      Lepiej myć zwykłym szamponem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka