Dodaj do ulubionych

jak postąpić-tesciowa

13.03.18, 10:34
Tesciowa mowi nagrywajcie mi serial ten o koronach wladzcow.Potem przychodzi w sobote czy w niedziele i oglada naraz te 4 odcinki tydzien w tydzien.Zaczyna mnie to irytowac.Bo jak oglada trzeba byc cicho ,nie mozna przelączyć kanału.Ma swoj telewizor u siebie tylko nie ma czasu ogladac.Najchetniej bym skasowala tylko ,ze maz sie wscieknie ,ze mama nie obejrzy zaleglych odcinkow.I jestem w dylemacie,Prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • pani-noc Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:41
      Dajcie jej w prezencie od Zajączka nagrywarkę.
    • chyba.ze Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:43
      Macie tylko jeden pokój?
      • morgen_stern Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:00
        Telewizor jest zapewne w salonie, mają na 4 godziny przenieść się do pokoju dzieci lub sypialni? W sumie ta druga opcja kusząca tongue_out
        • agonyaunt Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:55
          4 odcinki to nie 4 godziny, badziew jest krótki, wyjdzie półtorej godziny góra. Mniej jak się czołówkę i napisy przewinie. Co nie zmienia faktu, że mnie by szlag trafił po minucie przymusowego oglądaniasmile
      • mallard Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:43
        chyba.ze napisała:

> Macie tylko jeden pokój?

Zawsze to piszę, - uwielbiam takich mędrców - ripostowców domowego chowu, którzy rzucą coś takiego j.w. w wielkim przekonaniu jacy to oni są kał i łul (albo łał i kul - nie pamiętam) tongue_out
    • nihiru Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:46
      cieszyć się, że to tylko korona królów, a nie np.: sędzia anna maria wesołowskabig_grin
    • cauliflowerpl Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:47
      Nie moze Ci sie nagrywarka "zepsuc"?
    • milka_milka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:49
      Ja zrobiłabym tak, żeby nagrywać jej w jej pokoju i nich sobie ogląda, ile chce. Albo na TVP vod.
    • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:51
      Pogodzic sie ze nie jestes pepkiem swiata ?
      • dziennik-niecodziennik Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 10:59
        jolka, wez sie walnij w czółko, bo zaczynasz przeginac.
        autorko, odwiedzcie tesciową i zaprogramujcie jej nagrywanie całego sezonu.
        • kokosowy15 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:14
          Zdajesz sobie sprawe, że jest jeszcze kilka osób bez dostępu do kablówki, vod i mają tylko telewizję naziemna z dekoderem?
          • dziennik-niecodziennik Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:27
            z tego co pamietam tesciowa korniz nie należy do tych osob. ale oczywiscie moge sie mylic.
            mozna dokupic w prezencie urodzinowym nagrywarke.
          • kolpik124 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:30
            praktycznie każdy dekoder, dziadziu, ma gniazdo USB, do którego wpina się pendriva i nagrywa na nim dowolny program po wcześniejszym zaprogramowaniu kanału i godziny
            • kokosowy15 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:38
              Być może, nie korzystam.
        • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:04
          Czasami przegiac kazdemu wolno smile
      • amsterdama Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:02
        Jolu, wybacz, ale niemiłe to co piszesz. Sama jesteś jak duże dziecko, wokół którego świat się kręci. Nie wiesz jak wygląda normalne życie, więc nie dowalaj bezsensownie innym.
        • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:59
          Za to ty wiesz co to jest normalne zycie bo przeciez tylko twoje to to normalne kazde inne juz nie smile
        • ichi51e Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:52
          Sory tesciowa chce sobie tv poogladac to jej zlosliwie skasujemy zeby nam tu nie brzeczala. Jak to inaczej nazwac niz jola ujela?
      • jak_matrioszka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:15
        Bo pepkiem swiata jest tesciowa?
        • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:03
          A to zalezy jakie jest podejscie jej meza do matki . Sytuacja wymaga rozmowy z mezem.
      • chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:30
        Ty nie miałaś odejść z forum? Obiecanki cacanki, hę?

Jasne, ma co niedzielę znosić teściową usadowioną w salonie na sofie przez 4 godziny i we własnym domu nie móc normalnie korzystać z pomieszczenia, bo teściowa siedzi i ogląda i trzeba stąpać na paluszkach.
        • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:01
          Ma meza a to jego matka i tez jego dom wiec skoro mezowi nie przeszkadza to albo niech sie dostosuje albo niech rozmawia z mezem. A problem z du... bo rozwiazan jest conajmniej milion malym kosztem.
          • kotekfelek Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:36
            Ty nie mozesz byc prawdziwa...
            Meza matka, meza dom, wiec niech autorka watku najlepiej co sobote w piwnicy siedzi, bo tesciowa u niej w domu seriale bedzie ogladac? Jestesmy w Polsce czy w Indiach?
          • chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 18:21
            Nie odpowiedziałaś na moje pytanie, ponawiam: nie miałaś odejść z forum? Bo jak tu ostatnio zaglądałam to się żegnałaś.
    • iwo_nka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:06
      powtórki są w sobotę, oraz na innych kanałach i na vod. www.teleman.pl/search?q=korona+kr%C3%B3l%C3%B3w
    • jak_matrioszka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:14
      Jeśli tesciowa przychodzi w dzien, to wychodz na te 4h. Ja bym w ten dzien jadla na miescie, albo szla do rodziców lub znajomych, na dluzej niz czas odtwarzania. Moze dasz rade sie uspokoic i jakos wytrzymasz do konca serialu. Gorzej jak tesciowa upatrzy sobie jakiegos tureckiego tasiemca, wtedy lepiej kupic jej nagrywarke w prezencie. Albo nagrywac na kasety i podrzucac co tydzien.
      • magkul99 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:59
        Ale 4 odcinki tego serialu trwają tylko 2 godz., a nie 4😁
      • agonyaunt Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:11
        Żartujesz? Ma co weekend wiać z własnego domu? Jak teściowa taka serialofanka, a mąż taki wspierający, to niech mamusi zorganizuje dostęp u niej zamiast rozstawiać własną żonę po jej własnych kątach.
        • jak_matrioszka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 15:27
          Tesciowa serialofanka, ale pewnie oprocz ciszy ma jeszcze inne wymagania/zachcianki. Moze sie myle, ale wyglada na to, ze tesciowa juz jest zadomowiona i to przy pelnym poparciu syna. Synowa moze stawic bierny opor: wyjsc z domu, nie przejmujac sie "gosciem", nie zrobic kawki i ciasta do niej, nie podac obiadu po serialu. Zamiast sie wsciekac, przerzucam czesc wscieku na tesciowa, a sama staram sie wykorzystac dzien jak najlepiej.
    • chyba.ze Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:15
      Pomyślałaś, że jej czas spędzany u Was (nie "z" Wami) może wynikać z samotności i chęci pobycia z najbliższymi?
      Zapraszasz ją czasem ot tak do siebie?
      • morgen_stern Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:18
        Bardzo fajny sposób na spędzanie czasu z bliskimi - 4 godziny siedzenia cicho, żeby nie przeszkadzać mamusi w oglądaniu filmu.
        • chyba.ze Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:43
          Może wystarczyłoby zaprosić mamusię na kawę i ciastko na 2 godz poświęcając jej czas zamiast siedzieć i milczeć 4 godz?
          • pani-noc Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:46
            Kawę teściowa ma u siebie w domu. Do nich przychodzi w konkretnym celu obejrzenia serialu.
            • szalona-matematyczka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:52
              Kupcie jeszcze jeden telewizor i niech tesciowa oglada te filmy w innym pokoju. Powiedz, ze nie chcecie jej przeszkadzac, ale jak obejrzy to niech do was przyjdzie.😉
              Tu zakladam, ze nie macie jednego pokoju i ze macie pieniadze, by kupic ten dodatkowy telewizor (wiadomo, ze Mazda emama zrobila kariere, wiec pewnie macie...)
            • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:06
              ale kawa inaczej smakuje w dobrym towarzystwie smile
          • chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:55
            Ja bym raczej podejrzewała, że teściowa ma cel dydaktyczny - serial jest "prawomyślny", więc nie chodzi o to, że to teściowa chce obejrzeć, tylko że cała rodzina ma oglądać razem z nią.
            Pogoniłabym. Męża w pierwszej kolejności. W MOIM domu nie będzie mi nikt włączał propagandy z tvp.
            • filga Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:06
              Rozumiem, że u ciebie mąż nie ma nic do gadania, bo to jest tylko twój dom.
              Nie oglądam tv w ogóle, ale z tego co słyszałam jest to serial o średniowiecznej Polsce. To jaka to propaganda?
              Chyba ci nienawiśc oczy zaślepia
              • rysiowa85 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 15:16
                to jest taki chłam, że na poważnie nie da się temu przysłuchiwać, ani oglądać. Propaganda, bo w propagandowej telewizji i może nie wszyscy chca nabijac im ogladalność. Jaka nieniewieści??? ja tam na przykład uważam że porządni ludzie nie oglądają reżimówki i nie wspierają jej w ten sposób.

• chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 18:24
                  Dokładnie. W moim domu tvp nie jest oglądana, nie chodzi o nienawiść tylko o spokój domowego ogniska i niewpuszczanie do niego reżimowej propagandy o poziomie Russia Today.
              • chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 18:23
                Mój mąż przede wszystkim konsultuje ze mną plany na weekend, a ja z nim. Nie widzę opcji, by członkowie mojej czy jego rodziny przesiadywali u nas w weekendy w salonie, okupując sofę i tv, przy dezaprobacie jednego z nas. Szanujemy się nawzajem, szanujemy nasze prawo do wypoczynku w weekendy i nie robimy sobie takich rzeczy, jak zapraszanie mamusi wbrew woli drugiego.
    • leni6 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:49
      Postępowanie zależałoby od szczegółów. Jeśli mam małe dzieci i zasadę że nie oglądamy przy nic tv (albo nie tak duzo) to proszę teściowa o dostosowanie się do naszych zasad w naszym domu. Jeśli nie to sobie normalnie żyje ale nie zmieniam postępowania że względu na teściowa czyli nie jestem cicho (mamusia wybaczy ale ja musze to zrobić teraz), jak chce coś obejrzeć to zapowiadam od razu ze o godzinie x oglądam coś tam itd. Jak jestem bardzo miła to organizuje teściowej ekran w innym pokoju.
    • agonyaunt Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:51
      Nagrajcie, zgrajcie na DVD i dostarczcie teściowej. Albo załóżcie jej internet, będzie mogła sobie wszystko na VOD.
      Przede wszystkim: jak Ci się nie podoba i nie chcesz, to to zmień. Twój dom, Twój telewizor, Twoja niedziela - naprawdę nie musisz jej spędzać pod cudze dyktando. Mówisz, że mąż się wścieknie - wścieknij się pierwsza.
      • korniz Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:09
        Tesciowa ma swoje mieszkanie ma internet ,itp tylko ze dla wygody woli przyjsc do nas na kawe i pijac ta kawe chce w ciszy obejrzec serial.A jak kiedys powiedzialam ,ze nie chce ogladac tego serialu to obrazila sie i wyszla.Nie przyszla do wnukow czy pogadac przy kawie tylko obejrzec serial.I ten fakt mnie wkurza to ,ze zaczela traktowac nasz dom jak kino.W tygodniu nie ma czasu ogladac powtorek bo codziennie lata na caly dzien do kosciola.
        • esme83 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:14
          No to jesli musi miec towarzystwo przy ogladaniu, to moze niech maz do niej zajdzie i z nia oglada smile potem moze przyprowadzic do was na kawe.
        • leni6 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:16
          To faktycznie kiepsko, ale chyba musisz najpierw z mężem się dogadać w tej kwestii.
        • agonyaunt Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:18
          No ale to nie jest, a przynajmniej nie powinien być Twój problem. Skoro teściowa nie chce przychodzić _do Was_, to niech nie przychodzi. Nic na siłę. Wasz dom, Wasze zasady. Chcecie weekendu bez TV, to robicie sobie weekend bez TV. Gorzej jeśli mąż staje po stronie teściowej i nie widzi problemu w ustawianiu własnej rodziny pod jej zachcianki. Ale to wtedy nie na teściową powinnaś się złościć, tylko na męża.
          • leni6 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:31
            U nas było trochę podobnie, z tym że nie z serialem tylko że sportem. Tylko że my z mężem mamy takie samo zdanie, rozmawiałam z rodzicami i teraz starają się oglądać u siebie a do nas przyjeżdżać w innych terminach.
        • beata985 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:31
          Kilka razy może bym i zacisnela zęby ale tylko kilka....
          Kto nagrywa??? Jeżeli ty to na twoim miejscu zaczelabym mieć początki sklerozy... suspicious
          • rysiowa85 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 15:19
            a ten serial ma mieć tysiące odcinków, więc lepiej rozwiazac ten problem a nie się męczyć.
            • beata985 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 16:27
              NO pewnie tak byłoby najlepiej...
        • bazia8 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:34
          korniz napisała:

>
          > o ,ze zaczela traktowac nasz dom jak kino.

wydrukuj biletysmile biorąc pod uwagę jakość tego dzieła min. 100 zł za odcinek
        • lot.ti Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 16:32
          Tesciowa ma swoje mieszkanie ma internet ,itp tylko ze dla wygody woli przyjsc do nas na kawe i pijac ta kawe chce w ciszy obejrzec serial.

To jest CHORE, aż trudno uwierzyć że COŚ TAKIEGO ma miejsce. Twój stary to żałosny maminsynek i pantoflarz mamusi, który nie ma niestety kompletnie szacunku do swojej żony. Pogoniłabym babę w cholerę, a staremu wybiła z pustego łba nagrywanie jakichś seriali dla mamuni. Jak dziad nie ma zamiaru dorosnąć niech wraca do niej i niech mu mamusia dalej tyłek podciera.
    • chicarica Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:53
      Te seriale są na stronie tvp więc niech sobie u siebie ogląda.
    • volta2 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 11:57
      oj, miałam założyć podobny wątek z odwrotnym problemem

czy teściowa wie, że w soboty/niedzielę(trzeba sprawdzić) idzie hurtem z całego tygodnia w godzinach porannych typu 9-11rano. to też jej nie pasuje? nie ma polonii czy jedynki (chyba te kanały powtarzają?)

jeśli powtórki jej też nie pasują a mąż chętnie matce robi przysługę to:
      idziemy sobie poczytać/odespać do sypialni
      wychodzimy z dziećmi na spacer na 2 godziny ( nie opowiadaj, że w tygodniu ten serial leci 4 godziny ciurkiem, bo 3 to raczej max?, no chyba że wydłużyli odcinki z uwagi na powodzenie serialu? nie wiem),
      wychodzimy do znajomych/kina/cokolwiek o ile wyjście nam pasuje
      oddelegowujemy małżona do towarzyszenia mamie w jej pasjismile
      wywalamy teściową do innego pokoju z laptopem i tam jej puszczamy na vod(o ile jest?)
      chorujemy i odwołujemy wizytę
    • esme83 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:00
      A teściowa ma może internet? Bo prawie na pewno serial będzie na vod tvp.
    • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:08
      Nie dziwię się, że zaczęło Cię to wkurzać... nie wyobrażam sobie, żebym każdą niedzielę musiała spędzać pod czyjeś dyktando... ani wyjść, ani wyjechać... to nie jest normalna sytuacja. Dostałaś tu sporo dobrych podpowiedzi, które warto wykorzystać. Ale przede wszystkim pogadaj z mężem. Naprawdę mu nie przeszkadza, że nie możecie się nigdzie ruszyć, bo serial...? Co to za argument, że "się wścieknie"? A nie obawia się, że w końcu Tobie puszczą nerwy?
      • volta2 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:17
        ale chyba nikt nie pisał, że nie wolno wyjść? skoro teściowa i tak ogląda w ciszy i skupieniu to chyba nie zależy jej na towarszystwie? ja bym wyszła i wróciła z zakończeniem równo.
        • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:26
          Sama to pewnie, że mogłaby sobie czasem gdzieś wyskoczyć, ale miałam na myśli raczej wspólne wyjście czy wyjazd z mężem (i z dziećmi, jeśli są).
        • koronka2012 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:49
          volta2 napisała:

> ale chyba nikt nie pisał, że nie wolno wyjść? skoro teściowa i tak ogląda w cis
          > zy i skupieniu to chyba nie zależy jej na towarszystwie? ja bym wyszła i wrócił
          > a z zakończeniem równo.

Ale dlaczego ktoś miałby przymusowo wychodzić na 2-3 godziny w sobotę/niedzielę rano, niezależnie od pogody i własnych planów/chęci?

Powiedziałabym jasno, że mi to nie pasuje, nie ogladając się na fochy.
          • arwena_11 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:53
            A jak jej mężowi pasuje?
            • lot.ti Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 16:35
              A jak jej mężowi pasuje?

to niech mąż ogląda sobie ten durny serial z mamunią w mamuni domu na mamuni telewizorze
      • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:24
        Jak pod dyktando tesciowa siedzi oglada ona moze robicmilion rzeczy ktore chce w tym czasie. Mezowi matka nie przeszkadza wiec on jej dotrzyma towarzystwa.
        • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:35
          A jak chciałaby od czasu do czasu wyskoczyć gdzieś z mężem? Należy jej się, czy seriale mamusi ważniejsze, Twoim zdaniem?
        • agonyaunt Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:50
          A jeśli autorka chce w tym czasie w ciszy poczytać książkę w salonie? Albo potrzaskać garnkami w aneksie do salonu? Albo odurzyć mieszkanie? Albo pograć w planszówki z dziećmi?

Widzisz, Joluś, nie każdy mieszka w pałacach, dla niektórych zaanektowanie jednego pokoju z wymogiem ciszy absolutnej to poważny problem. To, że Ty masz inaczej, nie oznacza, że masz prawo ten problem trywializować.
    • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:09
      I mamy kolejny super watek jak to stare jest niepotrzebne i przeszkadza ale jako niania hu... bo hu... co popelnia mase bledow wobec wnukow ale darmowa jest ok. Obraz ematki ech.
      • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:18
        Uważasz, że autorce to przeszkadza tylko dlatego, że to teściowa? Że gdyby to byli znajomi, to takie akcje byłyby w porządku? No dla mnie nie.
        • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:22
          Znajomi to inna bajka autorka ma meza ktoremu jak widac to nie przeszkadza a to jego matka i zaznaczam tez jego dom. Gdyby ta tesciowa przychodzila odwiedzic tego syna coniedziela tez by powstal watek jak to zle.
          • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:30
            No i dlatego proponowałam jej rozmowę z mężem. Bo argumenty w stylu "jemu nie przeszkadza" i "jego dom", to w małżeństwie brzmią jakoś tak bardzo nie halo...
            • jola-kotka Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:08
              I tez jego dom nie " jego dom"
              • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:35
                No dobra, jego dom, ale w małżeństwie taki argument jest poniżej pasa. Z lodówki też żona nie może swobodnie korzystać, jak mąż ją kupił?
          • karme-lowa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 17:47
            jola-kotka napisała:

> Znajomi to inna bajka autorka ma meza ktoremu jak widac to nie przeszkadza a t
            > o jego matka i zaznaczam tez jego dom. Gdyby ta tesciowa przychodzila odwiedzic
            > tego syna coniedziela tez by powstal watek jak to zle.
            Jola, ile razy w tygodniu odwiedza Cię teściowa?
      • thea19 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:02
        oj jola, jola. zniknac z forum mialas. widze, ze jednak lekow nie bierzesz, zdanie zmienilas i porad zyciowych udzielasz.
    • arwena_11 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:12
      A po co nagrywać? Przecież chyba w soboty powtarzają odcinki z tygodnia
    • 66paspartu Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 12:48
      Weź skasuj zapis kilka razy, albo wyłącz nagrywarkę i w piątek zadzwoń do teściowej, że nie wiesz co się stało, musiała się nagrywarka zepsuć bo nie macie nagrania. Ale ty wiesz jak problem uratować, niech sobie ukochana teściowa weźmie długopis i zanotuje i sprawdzi u siebie czy to działa - jest w tv powtórka w sobotę od godziny do godziny, a w internecie to na stronie takiej i takiej, niech sobie teściowa wpisze adres, tam są odcinki wszystkie i można oglądać kiedy się chce.. Jak teściowa poszpera w internecie jakie cuda tam oglądać można to może w ogóle do was nie będzie przychodzić wink

Problem większy masz z mężem. Jego musisz ustawić, a jak mu się nie podoba że mamusia nie ogląda, to nich idzie co sobotę do mamuni z nagraniami i z nią sobie obejrzy u niej.

• woman_in_love nie ma czasu oglądać u siebie, a u was ma? 13.03.18, 13:09
      nic nie rozumiem big_grin
      • majaa Re: nie ma czasu oglądać u siebie, a u was ma? 13.03.18, 13:32
        Pewnie chodzi o to, że w tygodniu nie ma czasu, więc nadrabia w niedzielę.
    • agnes_topesto Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:40
      cóz możesz zrobić? nic, prócz pogodzenia sie z myślą, że nie masz nic do powiedzenia we własnym domu i pozwolić matce męża na codzienne seanse filmowe.
      nie sądzę, żebyś otrzymała tu dużo mądrzejszych rad, niz moja.

• majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:22
        Jola Ci zaraz napisze, że to męża dom, a nie Korniz. Nic to, że są małżeństwem...
        • agnes_topesto Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 15:34
          jola to małolata, która nie ma męża, tylko chłopaka i mieszka na garnuszku rodziców.
          dziwie się, że z nią ktoś tutaj jeszcze gada. przecież gołym okiem widać, że nie ma o niczym pojęcia i troluje.
          • majaa Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 15:49
            co prawda, to prawda... jak coś nieraz palnie, to jak łysy grzywką o parapet...
    • koronka2012 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 13:54
      Od razu storpedowałabym pomysł wskazując na możliwość obejrzenia powtórek w tv czy necie. Prowadziłabym normalne życie zgodnie z własnymi planami, odkurzanie czy wspólne wyjście i takie tam.
      Mąż się wścieknie? trudno, od tego się nie umiera.

• feliz_madre Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 14:22
      Powiedz jej, że powtórki z całego tygodnia są w każdą sobotę. Niech obejrzy u siebie na tvp, a popołudniu przyjdzie do Was towarzysko.
    • alba27 Re: jak postąpić-tesciowa 13.03.18, 19:23
      Kupić słuchawki bezprzewodowe, nie będzie trzeba być cicho😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka