Dodaj do ulubionych

Wasz stosunek do Policji

17.03.18, 13:11
Po zabójstwie Igora Stachowiaka, po bezmyślnych prześladowaniach uczestników pokojowych protestów, po Kulsonie zaciera mi się różnica pomiędzy policją a milicją. Wiecie dlaczego jak zmieniano ministra Błaszczaka to wybrano innego na Be? Po to żeby nie zmieniać nazwy Służb. Wcześniej były Służby Błaszczaka teraz Brudzinskiego.

Wstrząsnął mną ten clip i słowa.

Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 13:21
      Po zabójstwie Igora Stachowiaka, po bezmyślnych prześladowaniach uczestników pokojowych protestów, po Kulsonie zaciera mi się różnica pomiędzy policją a milicją

Hahahahahah
      Jak patrzę na Mateusza kijowskiego to tez mi sie zaciera różnica miedzy dobrem i złem
      Jak zyc ?
    • bialeem Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 13:41
      Za młoda jestem żeby pamiętać milicję, ale mam niejasne wrażenie, że do pałowania przechodniów policji daleko. Uczestniczyłam w kilku demonstracjach i złego słowa na policję nie mogę powiedzieć. Moje ogólnożyciowe doświadczenia z policją są rzadkie i bardzo pozytywne. Nie mam zamiaru generalizować i przyklejać gęby ministra do 100 tysięcy ludzi. Zresztą musiałaby im się często ta gęba zmieniać. To trochę jak ta ustawa deubekizacyjna. Pisiaki widzą w każdym, kto pracował dla państwa przed 89 jakiegoś czerwonego kata i potwora. Odmawiam stosowania identycznych uproszczeń.
      • asmarabis Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 13:53
        Uczestniczyłam w kilku demonstracjach i złego s
        > łowa na policję nie mogę powiedzieć.

To niepopularna wypowiedz na tym forum.
        Zaraz zostaniesz wyzwana od troli, i bedziez miala szczescie jesli twojego posta nie zglosza do usuniecia
      • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:06
        bialeem napisał:

> Za młoda jestem żeby pamiętać milicję, ale mam niejasne wrażenie, że do pałowan
        > ia przechodniów policji daleko

Zaraz się dowiesz, że jesteś pisiorem, bo dla opozycji najgorzej, gdy na takie stwierdzenia pozwalają sobie normalni ludzie. Przecież według ich narracji obecnie ludziom zabiera się wolność, a na ulicach szerzy się faszyzm.

> Pisiaki widzą w każdym, kto pracował
        > dla państwa przed 89 jakiegoś czerwonego kata i potwora. Odmawiam stosowania i
        > dentycznych uproszczeń.

Jeśli tak ambitnie odmawiasz uproszczeń, to na pewno zainteresuje Cię uszczegółowienie, że bynajmniej nie w każdym i bynajmniej nie czerwonego kata. Ale to już moja obserwacja - osoby najwięcej deklamujące przeciwko uproszczeniom same robią ich całą masę. Do tego najwyraźniej nieświadomie.
      • niu13 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:47
        Bardzo dobrze to ujęłaś. W punkt
        • niu13 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:49
          Oczywiście bialeem
    • larrisa Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 13:58
      Nie mam złych doświadczeń. Wzywałam dwa razy do pijanych leżących zimą na śniegu, raz był to pan z psem, biedny psiak siedział obok i trząsł się z zimna. Przyjechali błyskawicznie, grzecznie podziękowali za reakcję, zapakowali pana i psa, pełna profeska.
    • martaesz Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 14:00
      Ale to co kotomamo , z resztą moja ulubiona😉.
      Jednym słowem zlikwidować tę niedobrą policję.
    • biceps_of_steel Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 14:45
      Jak za PO policjant kopał po głowie uczestnika marszu, to było fajnie.
      A, że policjanci zakatowali dresiarza? Policja ma z automatu alergię na naćpanych ChWDP dresiarzy, więc mógł taki być po jakichś środkach, rzucać się i wyzywać policjantów i przy próbie spacyfikowania odlecieć na zawsze, bo serce mogło tego nie wytrzymać, jak był po dopalaczach.
      • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 14:54
        > A, że policjanci zakatowali dresiarza? Policja ma z automatu alergię na naćpany
        > ch ChWDP dresiarzy, więc mógł taki być po jakichś środkach, rzucać się i wyzywa
        > ć policjantów i przy próbie spacyfikowania odlecieć na zawsze, bo serce mogło t
        > ego nie wytrzymać, jak był po dopalaczach.

To był agresywny przestępca, w takich sytuacjach zawsze jest ryzyko, że na policji coś pójdzie nie tak. Ale ematka wysłałaby go na terapię do dobrego terapeuty i po pięciu latach po dwie sesje w tygodniu byłby prawdziwy ideał, stabilny psychicznie, pracowity, błyskotliwy, z poczuciem humoru, nawet znalazłby sobie hobby dla wypełnienia wolnego czasu.
    • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 14:48
      kotomama napisał(a):

> Po zabójstwie Igora Stachowiaka

Wielokrotny przestępca, narkoman i diler? Pobicie, kradzież, nękanie, groźby karalne? Własna rodzina musiała prosić policję o ochronę przed nim. Naprawdę szkoda, że straciliśmy tak niezwykłą jednostkę, wielka strata dla społeczeństwa. Ile jeszcze wspaniałych czynów mógłby w życiu dokonać. Następny bohater opozycji, po Kijowskim, Piniorze, Farmazonie i tych sędziach, co kradną a to wiertarki, a to pendrajwy, a to 50 zł, a to prowadzą po pijaku. Społeczeństwo naprawdę się przejmie, że straciliśmy doświadczonego dilera narkotyków i fachowca od pobić. Nagłośnijcie w TVN.
    • pani_tau Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 14:51
      Abstrahując od urazu do służb mundurowych jakiego nabawiłam się dwadzieścia lat temu wchodząc w przelotny związek z ich przedstawicielem uważam, że tak samo jak w przypadku lekarzy czy nauczycieli są w nim osoby wybitnie kompetentne i godne szacunku jak i takie, których miejsce jest w zakładzie zamkniętym.
    • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:11
      kotomama napisał(a):

> Po zabójstwie Igora Stachowiaka

Nie dziwię się, że opozycja taka zbulwersowana, przecież Igor mógł zrobić karierę jak Tomasz Piątek - po dwudziestu latach picia i ćpania heroiny zostać autorytetem opozycji.
    • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:20
      > po Kulsonie

To opozycja nie uwierzyła w Kulsona i wciąż stoi na stanowisku, że policjant naprawdę powiedział brzydkie słowo na literę K? Czy opozycja naprawdę już nie ma nic innego, z czym mogłaby wiązać jakieś nadzieje, niż insynuowanie policjantowi, że użył brzydkiego wyrazu na literę K? Gdyby tak wbrew dotychczasowym danym okazało się, że jednak policjant w ferworze zabezpieczania manifestacji politycznej faktycznie użył brzydkiego słowa na K, to z pewnością odmieniłoby los opozycji.

Jak nie użył, to w czym problem? Następnym razem prowokujcie bardziej, są spore szanse, że w końcu doczekacie się upragnionego słowa. I co z tego?
      • niu13 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 15:52
        Bo używał i naprawdę nie trzeba być po tej, czy po tamtej stronie, żeby mieć upośledzenie słuchu
    • milva24 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 16:52
      Ja mam z policją same pozytywne doświadczenia. Pewnie jestem naiwna ale jakoś tak wierzę, że uczciwy człowiek mimo wszystko nie ma się co bać, nieważne jaką opcję polityczną popiera.
      • tiszantul Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 17:41
        milva24 napisała:

> Ja mam z policją same pozytywne doświadczenia. Pewnie jestem naiwna ale jakoś t
        > ak wierzę, że uczciwy człowiek mimo wszystko nie ma się co bać, nieważne jaką o
        > pcję polityczną popiera.

wartościowy głos, ale a propos opcji - czy to wszyscy policjanci są pisowcami, czy może zdarzają się zwolennicy platformy? przecież według opozycji wszyscy poza pisowcami są przeciwnikami pisu, więc tych przeciwnikow pisu jest tam bardzo dużo. I co, wszyscy zastraszeni przez pisowski zarząd, wprowadzają faszyzm za pieniądze? biedaczki.
        • karme-lowa Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 17:50
          Nie mam negatywnych doświadczeń z policją. Wręcz przeciwnie. Tak jak w każdym innym zawodzie, są źli i dobrzy pracownicy.
        • milva24 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 18:14
          Mój szwagier jest policjantem i pomimo, że pisowiec bardzo porządny człowiek.
          • niu13 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 18:52
            BTW ta piosenka z wątku jest straszna- jak raz nowy hymn do zagrzewania kibolstwa do walki.
    • karola2122 Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 19:42
      Miałam kilka razy kontakty z policją, i cóż.. Najgorzej oceniam drogówkę, bo raz była próba wymuszenia łapówki (za nic!) i wulgarne teksty, raz było polowanie na kierowców, raz trafiłam na chama, mizogina, homofoba i rasistę, który, m.in. zaczął do mnie zwracać się na "ty": "Czy rozumiesz, kobieto, że..?", to ja do niego: "ale czy TY rozumiesz..?", to go zatkało, i zaczął normalnie do mnie się zwracać. Niestety nie nagrywałam tej interwencji. Kolejna policjantka kiedyś dowiedziała się, że nagrywałam jeszcze jedną interwencję policji powiedziała mi, że absolutnie nie wolno tego robić (gdzie tam.. a jak inaczej udowodnić, że były takie sytuacje jw.?). Przeróżni dzielnicowi, z którymi miałam do czynienia byli OK. Na komendzie z kolei nie chcieli przyjąć sprawy, to musiałam dzwonić do działu skarg i wniosków (centrala), wtedy przyjęli. Na przesłuchaniach przy takich sprawach są mili i kulturalni, ale potem sprawy te są umarzane i podpisywane tak przez prokuratora, nawet jak sąd postanawia zwrócić sprawę do ponownego prowadzenia czy jakoś tak. Słowem, uważam, że nic się nie zmieniło, część (z pewnością mniejsza) jest fatalna, reszta działa jak kiedyś, z tym że w białych rękawiczkach. Dotyczy także prokuratury. Poza tym, z pewnością są też normalni, ale słyszałam, że środowisko doprowadza do zepsucia. Słowem, jest tak sobie...

PS jak obejrzałam film "Drogówka", to czułam, że w dużej mierze to jest powtórka tego, co doświadczyłam.
    • jem.gluten Re: Wasz stosunek do Policji 17.03.18, 19:57
      Był czas, że z policją mieliśmy do czynienia 2-3 razy w miesiącu, bo tyle razy ex faceta zabierała dzieci i doprowadzała się do takiego stanu, ze niezbędna była interwencja. Za każdym razem byli dość szybko i działali profesjonalnie. W sumie miałam do czynienia z policją kilkadziesiąt razy i tylko raz spotkałam buca i człowieka, który nie powinien w tej formacji być. Czyli generalnie zdanie mam bardzo na plus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka