fifiriffi 20.03.18, 20:56 Poprosze o pomysły. Lubię małe, albo dzielnice na uboczu miasta.... Bo siedze i szukam i już mi mózg paruje. Tak wiem, elyta ematkowa już dawno tam nie jeżdzi, ja jednak mam zamiar No i może jeszcze coś pamiętają z tych wyjazdów sprzed dekady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aguar Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 07:15 My w tym roku wybieramy się do Posedarje, podobno nie jest tam przesadnie tłoczno, a za to bardzo ładnie. Ale czy jest to miejsce godne polecenie będę wiedziała dopiero w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:06 Byłam w malutkim Karlobagu. Nam się podobało. Mało ludzi, wieczorem super atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:12 Uwielbiam małe miejscowości, lubię odpocząć od zgiełku, który mam przez cały rok. Polecam google maps i obserwację wybrzeża, od Zadaru do Dubrownika. Ja tak szukam miejscówek. Ma być kilkanaście domów na krzyż, sklep i konoby mogą być w mieście obok. Na google widać też od razu, czy woda ma odpowiadający nam kolor. Polecam Murter, Vinisce, Bratus itp Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:13 O, specjalistka od tanich wakacji i blokowania kart tol8 napisała: > Uwielbiam małe miejscowości, lubię odpocząć od zgiełku, który mam przez cały ro > k. > Polecam google maps i obserwację wybrzeża, od Zadaru do Dubrownika. Ja tak szuk > am miejscówek. Ma być kilkanaście domów na krzyż, sklep i konoby mogą być w mie > ście obok. Na google widać też od razu, czy woda ma odpowiadający nam kolor. > Polecam Murter, Vinisce, Bratus itp > Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:34 Znów żal tyłek ściska biedaka? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:38 Widzisz można być biednym ale uczciwym Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:25 Na Murter jest ciekawa plaża z białym piaskiem. Kolor jak z bajki. Są też miejsca gdzie można skakać ze skał. Jest dobre pole biwakowe. No i nie trzeba płacić za prom, można mostem wjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:26 Miało być kolory MORZA jak z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:20 kagrami napisała: > Na Murter jest ciekawa plaża z białym piaskiem. Kolor jak z bajki. Są też miejs > ca gdzie można skakać ze skał. Jest dobre pole biwakowe. No i nie trzeba płacić > za prom, można mostem wjechać. > no właśnie szukałam obok. Betina.Ale nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:18 tak własnie szukam... ale już mi sie dwoi i troi Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:22 Ja dawno nie jeżdżę, bo już nigdzie nie jeżdżę .. teraz dzieci mają po kilka obozów. Ale byłam w CRO 11 razy. Najlepiej odpoczęłam w miejscowości Promajna, bo mieliśmy nowy apartament, czyściutki, dobre jedzenie było, ale nie u gospodarzy. Niedrogie knajpki ze świeżymi rybkami i kalmarami. Nie ma tam starego miasta, za to blisko jest do innych okolicznych miejscowości, z których każda jest inna - fajnie zwiedzić! Promajna była idealna z dziećmi kilkuletnimi, najlepiej we wrześniu bo ciepła woda, mniej ludzi. Z nastolatkami w lipcu-sierpniu wybrałabym inne miejsce. Drvenik też jest fajny, ale tam tylko odwiedzaliśmy znajomych. Mule w knajpce koło plaży.. mmm.. Najbardziej ci polecam wyspy, a dzieci w jakim wieku i co lubią robić? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:23 moje na takich wakacjach robia wszystko pływają do ostatnich sił własnie fajnie by było jakby jakies miasta były niedaleko. Ostatnio byłam w Kasteli i do Trogiru blisko i do Splitu.O takie cos mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:33 Ciovo. Mała wysepka, ale nie trzeba się przeprawiać promem, bo jest połączona z Trogirem mostem. Jeździliśmy do Trogiru na zakupu, na super targ, jakieś 5 km. Miejsce świetne, mało ludzi, ze wszystkich stron woda, więc można do woli wybierać plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:52 Wyspa Ciovo, Okrug Gornji, 20 minut spacerem do Trogiru Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 08:55 Namiary na bardzo fajny nocleg: Villa Bianca Marulovo 26 Trogir, 21220, Chorwacja. Bardzo miło wspominam gospodarzy, Jitkę i Billy`ego - rewelacyjni ludzie, mogliby nas adoptować ;D Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:26 pitupitt napisał(a): > Trogir, 21220, Chorwacja. Bardzo miło wspominam gospodarzy, Jitkę i Billy`ego - > rewelacyjni ludzie, mogliby nas adoptować ;D dziekuje... Trogir mi sie wyjątkowo nie spodobał Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 09:42 Ciovo od strony południowej ma praktycznie tylko betonowe pomosty, do sklepów trzeba iść spory kawałek. Strona północna mocno zatloczona. W sezonie przejazd na ląd mostem w Trogirze to masakra, korki do godziny. Ale generalnie fajne miejsce. Sprawdź Vila Motar. Inna rzecz, że szukając teraz już niczego fajnego w rozsądnej cenie nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
feliz_madre Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 10:05 > szukając teraz już niczego fajnego w rozsądnej cenie nie znajdziesz. Bzdura. Jeździliśmy trzy lata z rzędu w sierpniu w ciemno, zatrzymywalismy się tam, gdzie nam się spodobało, zawsze trafiała nam się super miejscówka, z wielkim tarasem, pełnym wyposażeniem, super gospodarzami i za dużo mniejsze pieniądze niż rezerwacja przez internetowych pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 10:24 Bzdura, może było tak 5 i więcej lat temu. Teraz już w styczniu większość fajnych miejscowek jest już zajęta. Owszem, zawsze coś się znajdzie ale n a pewno nie przy plaży, a standard może być kiepski. No chyba że chcesz zapłacić 200 euro/doba albo wiecej za apartament dla 4 osób. Bez posrednikow Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 10:39 Rezerwowałam jakieś 2-3 tygodnie temu i jeszcze był na tyle duży wybór, że trudno mi się było zdecydować Celem były noclegi za ok. 250 zł/dobę dla trzech osób w szczycie sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 11:52 A gdzie był ten szeroki wybór apartamentów przy plaży w sierpniu? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 12:46 Interesowały mnie okolice Zadaru (w promieniu do 30 km), a także Puli. Ja mam, poza tym, utrudnione zadanie, bo szukam apartamentu dostępnego dla osoby niepełnosprawnej. A i tak wśród tych kilku, które "przeszły do finału" było trudno się zdecydować. Były to m.in. Vir, Petrcane, Posedarje, sam Zadar, sama Pula, Fazana. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 13:13 Ale konkrety proszę, ap. przy plaży, z parkingiem ogrodem, w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 13:46 A ja Ci mam apartament znaleźć? Pisałam już w jakiej cenie. Poza tym dla każdego ważne jest coś innego, dla nas: parking, Wi-Fi, lodówka, pralka, mikrofala, prysznic "bezprogowy", spokój, a może nie być np. grila, telewizora, basenu, dyskotek w pobliżu... Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 14:01 Dyskoteka nie należy do wyposażenia apartamentu. Wyboru miejscowek w ciekawszych miejscowosciach na sietoien nie było już na początku roku. Rzeczywiście, biorąc pod uwagę twoje wymogi, Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 14:03 Południowa, ładniejsza, część Dalmacji nie wchodziła w twoje zainteredowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:27 aguar napisała: > Interesowały mnie okolice Zadaru (w promieniu do 30 km), a także Puli. Ja mam, > poza tym, utrudnione zadanie, bo szukam apartamentu dostępnego dla osoby niepeł > nosprawnej. A i tak wśród tych kilku, które "przeszły do finału" było trudno si > ę zdecydować. Były to m.in. Vir, Petrcane, Posedarje, sam Zadar, sama Pula, Faz > ana. w Zadarze mam cudną miejscówkę... Dosłownie 5 min do plaży. Stamtąd blisko do Nin czy Vir.. ale miejscówka pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 09:08 Małe miejscowości znajdziesz na wyspach , choćby na Hvarze- Zarace, Milna, Ivan Dolac, Zavala. Vrboska w sumie też nieduża . A z Riwiery Makarskiej to może Podgora? Wszystko zależy od tego co uważasz za małe miasteczko Drvenik może i jest nieduży ale kwaterę należy wybierać z głową. W sezonie od rana do wieczora z portu w Drveniku pływają wahadłowo promy na Hvar. W centrum panuje permanentny korek. Trzeba sobie znaleźć kwaterę na uboczu. Nieduże ale bardzo popularne wśród Polaków jest Igrane tylko nachodzić się trzeba bo czasem do kwatery jest ostro pod górę ale widoki za to piękne. Nie wiem czy tu byłaś ale warto zajrzeć- www.cro.pl/forum/ A dokładniej tu www.cro.pl/regiony-i-miejscowosci-turystyczne-f8.html Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 09:45 Hvar Zarace to kilka domów na krzyż. Nawet nie miejscowość. Lepiej Zivogosce, Mimice, trochę większy Primosten, Omis Nemira. Ale na coś sensownego już raczej za późno . Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 10:05 Byłam 2 razy w Drage, w tej mniejszej południowej części. Dobra baza wypadowa do Zadaru, Szybenika, Splitu, wodospadów Krka. Chyba był tam jeden bar, jedna lodziarnia, i pan sprzedający kukurydzę. Żadnych straganów i głośnej muzyki. Cześć plażowa wysypana drobnymi kamyczkami. Tak było 7 lat temu. Wróciłabym, ale trzeba nowe miejsca zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
kennaa Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 14:51 Zaborica, Bilo - rejon Primostenu. Wyspa Pasman Dingac na półwyspie Peljesac Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 19:33 tak sie jeszcze zastanawiam...Patrze i fajne miejscówki sa w kilku miejscach i zastanawiam sie czy w tym roku nie jechac tak nisko na południe, tylko poszukać czegoś max do Zadaru...A nawet bliżej. Tylko nie wiem jak tam z tą magistralą? Ona nie przechodzi przez te miejscowości? Myslałam Sveti Juraj, Tribanj, Prizna, no nie wiem... szukam i wuja widze. Odpowiedz Link Zgłoś
klerjeser Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 21:00 okolice Zadaru w porównaniu z południową Dalmacją od Splitu w dół i południowowymi wyspami to liga niżej jeśli chodzi o widoki Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 20:56 Proponuję Sladenovici, tam jest chyba nie więcej niż 6 domów i camping. I to wszystko nad samym morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: małe miejscowości w Chorwacji 21.03.18, 21:50 nie aż takie małe miejscowości Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: małe miejscowości w Chorwacji 22.03.18, 08:59 Ja ci moge polecic wyspe Cres. Odpowiedz Link Zgłoś