Dodaj do ulubionych

Ile macie torebek?

24.03.18, 10:01
Nie wiem, czy ja jestem psychiczna, bo ciągle chce nowa, czy inni też tak mają. Problem pierwszego światasmile kupujecie nowa, jak obecną zniszczy się, czy kolekcjonujecie?
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:03
      Trzy duże i cztery kopertówki (w ciągu ostatnich 13 lat kupione).
    • vasaria Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:06
      Około 10, ale i tak używam 3 najulubieńsze wink.
    • leanne_paul_piper Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:06
      Zwykle kupuję jedną nową rocznie, plus kopertówkę.
      Mam około 10 torebek, bo porządne skórzane przez rok się nie zniszczą. Przechowuję się porządnie i czasami wyciągam.

A wczoraj coś mnie podkusiło i kupiłam nową od Michaela Korsa, chociaż do ostatniej chwili patrzyłam na Zaca Posena.
      Chyba teraz będę opłotkami przemykać, bo zawsze twierdziłam, że MK to obciachwink.
      • nutella_fan Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 15:15
        MK to jedna z marek, którą mogę nosić na okrągło. Kiedyś tak mialam z Kazarem dopoki MK nie odkrylam. W zasadzie tylko tej firmy mam. Cenię za jakość, na którą bardzo, bardzo zwracam uwagę. Chociaż kawalek wystajacej nitki czy krzywy szew i już nie kupilabym torebki. Na MK się jeszcze nie zawiodłam.
      • mayaalex Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 17:13
        tez tak mialam, dopoki nie kupilam pierwszej torebki tej firmy i teraz jestem fanka. Jakosc jest naprawde niezla, jestem bardzo zadowolona
      • mayaalex Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 17:15
        tez tak mialam, dopoki nie kupilam pierwszej torebki tej firmy i teraz jestem fanka.
      • majenkir Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 23:23
        leanne_paul_piper napisała:
        > Chyba teraz będę opłotkami przemykać, bo zawsze twierdziłam, że MK to obciachwink

Bo obciach big_grin, Korsy sa dobre dla kogos, kto chce miec "brand" z TJ Maxx wink.
        Sama tez ostatnio kupilam kurtke MK (choc sie zarzekalam, ze nigdy nic) za $25, piekna, czarna, a ja wygladam w niej mlodo i chudo, hehe. Wiec nigdy nie mow nigdy smile.
    • butch_cassidy Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:08
      Około 15-20. Zakres cenowy 20-700 wink
      I bardzo staram się nie kupować więcej.
      Wiosną skusiłam się tylko na dwie nowe, no nie mogłam się oprzeć: torebka-portfel z motywem Wenecji (mój portfel już trochę wytarty wink ) i ręcznie malowaną płócienną z aukcji charytatywnej (to dobry powód, aby ją kupić, prawda? smile ).
      • butch_cassidy Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:10
        Kiedyś zrobiłam czystki, wszystko oddałam wszystkie i zostawiłam trzy najładniejsze. Miałam wtedy nadzieję, że tak już zostanie. Naiwność big_grin big_grin big_grin
    • maggi9 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:09
      Trzy torebki, jedna nerka, dwa plecaki ale używane na spółkę z mężem, więc nie wiem czy się liczy.
      Ale ja jestem bardzo nietorebkowa, mało co mi pasuje, niewiele mi się podoba, nie lubię zmieniać torebek. Za to buty hoho...tego mogłabym mieć pełno.
      • vasaria Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:11
        Właśnie, dobrze, że nikt nie zapytał o buty lub perfumy tongue_out.
        • capa_negra Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 16:42
          Torebek, butów i perfum nigdy za wiele... ja nie liczę i nie wiem jak można mieć 3 pary butów, 2 torebki i 1 perfumę wink
          • jkl13 Re: Ile macie torebek? 27.03.18, 08:32
            Można też mieć 1 torebkę, 2 pary butów i 1 perfumy, o ile akurat się nie skończyły.
            Witaj w moim świecie wink Taka małopotrzebowa jestem i przywiązuję się do rzeczy, a do tego alergicznie nie znoszę zakupów ubraniowych, więc robię je tylko wtedy, gdy już naprawdę muszę. Za to książki mogłabym kupować na tony, zwłaszcza kulinarne...
      • cauliflowerpl Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:17
        Ja też nietorebkowa, a i od butów się "uwolniłam". Wybrukowane uliczki starego miasta skutecznie wybiły mi z głowy kupowanie kolejnych szpilek. A za szpilką poszła reszta.
        Zresztą ostatnio prowadzę taki tryb życia, że w ogóle przestałam ubrania kupować.
    • fil.lo Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:13
      Ok. 20-tu.
    • cauliflowerpl Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:15
      Ze trzy pewnie. Nie wiem dokładnie, bo używam jednej tak z raz na trzy miesiące.
    • tol8 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:17
      Siedem. Na co dzień noszę plecak, bo jest wygodniejszy.
    • domowapani Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:18
      9 typowych wieczorowych, głównie kopertowki, 6 małych bardziej klasycznych, które pasują do dżinsów i do małej czarnej, 1 duży czarny kuferek teczkę - typowo biurowa, 2 shoppery, 1 średniej wielkosci na ramię, w rockowym stylu i jeden kuferek, którego używam jako torbę na strój sportowy.
      Mam pewnie jeszcze jakieś pochowane w schowku.
      • domowapani Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:19
        PS. Butów mam zdecydowanie mniej. Tak sądzę.
    • joa66 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:23
      Chyba 3, w tym jedną, którą muszę zanieść do kaletnika do naprawy.
      Szukam plecaczka, który spełniłby moje wymagania (lekki, ma mi się podobać i nie zsuwać z ramion)
    • lucyjkama Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:42
      Mam dwie małe na uroczystości i dwie większe (jedną na sezon letni a drugą na zimowy) codzienne. Torebki to zdecydowanie nie moja bajka. Kupuję jak się zniszczą albo jak muszę mieć do konkretnego stroju i żadna z moich nie pasuje.
    • jem.gluten Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:44
      Trzy plus kopertówkę po babci, której nigdy nie użyłam, trzymam z powodów sentymentalnych.
    • cosmetic.wipes Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 11:10
      4 codzienne, dwa plecaki i dwie kopertówki, z których jedna, kupiona 1,5 roku temu ma jeszcze metkę 😁
    • vivyan Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:25
      Trzy duże (czarna, brązowa sztywna, brązowy miękki worek), jedną małą czarną, dwie kopertówki (czarna i miedziana), jeden plecak. Nie lubię kupować torebek, torebki mnie nie kręcą. Buty to co innego wink
    • beataj1 Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:27
      koło 20. Ale ponieważ noszę tylko materiałowe kolorowe listonoszki to nie powinno to robić wrażenia.
      Cena - max 150 zł - więcej to wyrzucanie kasy w błoto. Wg mnie oczywiście smile
    • yadrall Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:30
      Zadnej. Albo plecak,albo torba do wozka.
    • werdipurke Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:33
      kolekcjonuję smile
      wlasnie kupilam kolejną.
    • aerra Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:37
      Mam jedną codzienną i dwie wieczorowe, z których jedną sobie sama uszyłam.
      Plus parę toreb-worków, też szytych wink
      Ale ja jestem straszliwie wymagająca chyba w stosunku do torebek, bo mi się zasadniczo mało co podoba.
    • zla.m Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:42
      1, której faktycznie często używam (na zmianę z plecakiem, bo jednak laptopa wolę mieć na plecach niż na ramieniu), 1 ładną czerwoną, która jednak nie jest wygodna, więc ma sens tylko gdy nie mam dużo=prawie nigdy, więc rozważam jej sprzedanie, 1 wieczorową (już nie pamiętam,kieyd się przydała), ze 2 "szmaciane" letnio-plażowo-wyjazdowe (gdy wyjazd na lekko i podlega redukcji ilość/waga bagażu) i 2 letnie (w tym jedna, która mi się znudziła). To stan na wczoraj, dziś i pewnie najbliższe 3 lata. Zupełnie nie rozumiem torebkowych orgazmów (ale może to moja strata wink ) , a duża liczba torebek to dla mnie tylko zwiększenie prawdopodobieństwa zapomnienia czegoś, bo było "w drugiej torebce".

Rozumiem, że torebka może czasem uzupełniać strój, ale w większości przypadków normalnego życia jest po prostu "czymś do noszenia, żeby nie popylać z reklamówką,a kieszeni nie wypychać kluczami".
    • fomica Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:53
      Może z pięć, ale na raz używam jednej, aż do całkowitego podarcia. Nosze tak dużo gratów i różnego barachła w tej torbie, że nie chciałoby mi się tego wszystkiego przekładać za każdym razem przy zmianie stylizacji.
    • szorstkawelna Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:59
      Trzy, w tym jedna kopertówka.
      Nie cierpię się przepakowywac i może dlatego traktuję torebki wyłącznie użytkowo.
    • jehanette Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 13:08
      Mam torbe na rower i plecak xD czasem sobie mysle ze moglabym miec jakas kobieca torebkę, ale zawsze mam wazniejsze wydatki. No i lunch do pracy mi sie do takiej nie zmiesci, a smiesznie wyglada moim zdaniem jak ktos ma elegancka torebke i niesie siatke z jedzeniem wink
    • chyba.ze Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 13:58
      Trzy.
    • princy-mincy Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 14:07
      Mam obecnie 2 shopperki, 2 mniejsze (takie do biura, business casual), 2 listonoszki i 3 kopertowki.
      Kupuję co jakiś czas, jak mi coś wpadnie w oko, ale nie zawsze czekam, aż obecna się zniszczy. Bez żalu wydaję torebki, które już mi się znudziły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka