arabelax 24.03.18, 10:01 Nie wiem, czy ja jestem psychiczna, bo ciągle chce nowa, czy inni też tak mają. Problem pierwszego świata kupujecie nowa, jak obecną zniszczy się, czy kolekcjonujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milva24 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:03 Trzy duże i cztery kopertówki (w ciągu ostatnich 13 lat kupione). Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:06 Około 10, ale i tak używam 3 najulubieńsze . Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:06 Zwykle kupuję jedną nową rocznie, plus kopertówkę. Mam około 10 torebek, bo porządne skórzane przez rok się nie zniszczą. Przechowuję się porządnie i czasami wyciągam. A wczoraj coś mnie podkusiło i kupiłam nową od Michaela Korsa, chociaż do ostatniej chwili patrzyłam na Zaca Posena. Chyba teraz będę opłotkami przemykać, bo zawsze twierdziłam, że MK to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 15:15 MK to jedna z marek, którą mogę nosić na okrągło. Kiedyś tak mialam z Kazarem dopoki MK nie odkrylam. W zasadzie tylko tej firmy mam. Cenię za jakość, na którą bardzo, bardzo zwracam uwagę. Chociaż kawalek wystajacej nitki czy krzywy szew i już nie kupilabym torebki. Na MK się jeszcze nie zawiodłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 17:13 tez tak mialam, dopoki nie kupilam pierwszej torebki tej firmy i teraz jestem fanka. Jakosc jest naprawde niezla, jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 17:15 tez tak mialam, dopoki nie kupilam pierwszej torebki tej firmy i teraz jestem fanka. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 23:23 leanne_paul_piper napisała: > Chyba teraz będę opłotkami przemykać, bo zawsze twierdziłam, że MK to obciach Bo obciach , Korsy sa dobre dla kogos, kto chce miec "brand" z TJ Maxx . Sama tez ostatnio kupilam kurtke MK (choc sie zarzekalam, ze nigdy nic) za $25, piekna, czarna, a ja wygladam w niej mlodo i chudo, hehe. Wiec nigdy nie mow nigdy . Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:08 Około 15-20. Zakres cenowy 20-700 I bardzo staram się nie kupować więcej. Wiosną skusiłam się tylko na dwie nowe, no nie mogłam się oprzeć: torebka-portfel z motywem Wenecji (mój portfel już trochę wytarty ) i ręcznie malowaną płócienną z aukcji charytatywnej (to dobry powód, aby ją kupić, prawda? ). Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:10 Kiedyś zrobiłam czystki, wszystko oddałam wszystkie i zostawiłam trzy najładniejsze. Miałam wtedy nadzieję, że tak już zostanie. Naiwność Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:09 Trzy torebki, jedna nerka, dwa plecaki ale używane na spółkę z mężem, więc nie wiem czy się liczy. Ale ja jestem bardzo nietorebkowa, mało co mi pasuje, niewiele mi się podoba, nie lubię zmieniać torebek. Za to buty hoho...tego mogłabym mieć pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:11 Właśnie, dobrze, że nikt nie zapytał o buty lub perfumy . Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 16:42 Torebek, butów i perfum nigdy za wiele... ja nie liczę i nie wiem jak można mieć 3 pary butów, 2 torebki i 1 perfumę Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Ile macie torebek? 27.03.18, 08:32 Można też mieć 1 torebkę, 2 pary butów i 1 perfumy, o ile akurat się nie skończyły. Witaj w moim świecie Taka małopotrzebowa jestem i przywiązuję się do rzeczy, a do tego alergicznie nie znoszę zakupów ubraniowych, więc robię je tylko wtedy, gdy już naprawdę muszę. Za to książki mogłabym kupować na tony, zwłaszcza kulinarne... Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:17 Ja też nietorebkowa, a i od butów się "uwolniłam". Wybrukowane uliczki starego miasta skutecznie wybiły mi z głowy kupowanie kolejnych szpilek. A za szpilką poszła reszta. Zresztą ostatnio prowadzę taki tryb życia, że w ogóle przestałam ubrania kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:15 Ze trzy pewnie. Nie wiem dokładnie, bo używam jednej tak z raz na trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:17 Siedem. Na co dzień noszę plecak, bo jest wygodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:18 9 typowych wieczorowych, głównie kopertowki, 6 małych bardziej klasycznych, które pasują do dżinsów i do małej czarnej, 1 duży czarny kuferek teczkę - typowo biurowa, 2 shoppery, 1 średniej wielkosci na ramię, w rockowym stylu i jeden kuferek, którego używam jako torbę na strój sportowy. Mam pewnie jeszcze jakieś pochowane w schowku. Odpowiedz Link Zgłoś
domowapani Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:19 PS. Butów mam zdecydowanie mniej. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:23 Chyba 3, w tym jedną, którą muszę zanieść do kaletnika do naprawy. Szukam plecaczka, który spełniłby moje wymagania (lekki, ma mi się podobać i nie zsuwać z ramion) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:42 Mam dwie małe na uroczystości i dwie większe (jedną na sezon letni a drugą na zimowy) codzienne. Torebki to zdecydowanie nie moja bajka. Kupuję jak się zniszczą albo jak muszę mieć do konkretnego stroju i żadna z moich nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jem.gluten Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 10:44 Trzy plus kopertówkę po babci, której nigdy nie użyłam, trzymam z powodów sentymentalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ile macie torebek? 24.03.18, 11:10 4 codzienne, dwa plecaki i dwie kopertówki, z których jedna, kupiona 1,5 roku temu ma jeszcze metkę 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:25 Trzy duże (czarna, brązowa sztywna, brązowy miękki worek), jedną małą czarną, dwie kopertówki (czarna i miedziana), jeden plecak. Nie lubię kupować torebek, torebki mnie nie kręcą. Buty to co innego Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:27 koło 20. Ale ponieważ noszę tylko materiałowe kolorowe listonoszki to nie powinno to robić wrażenia. Cena - max 150 zł - więcej to wyrzucanie kasy w błoto. Wg mnie oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
yadrall Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:30 Zadnej. Albo plecak,albo torba do wozka. Odpowiedz Link Zgłoś
werdipurke Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:33 kolekcjonuję wlasnie kupilam kolejną. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:37 Mam jedną codzienną i dwie wieczorowe, z których jedną sobie sama uszyłam. Plus parę toreb-worków, też szytych Ale ja jestem straszliwie wymagająca chyba w stosunku do torebek, bo mi się zasadniczo mało co podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
zla.m Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:42 1, której faktycznie często używam (na zmianę z plecakiem, bo jednak laptopa wolę mieć na plecach niż na ramieniu), 1 ładną czerwoną, która jednak nie jest wygodna, więc ma sens tylko gdy nie mam dużo=prawie nigdy, więc rozważam jej sprzedanie, 1 wieczorową (już nie pamiętam,kieyd się przydała), ze 2 "szmaciane" letnio-plażowo-wyjazdowe (gdy wyjazd na lekko i podlega redukcji ilość/waga bagażu) i 2 letnie (w tym jedna, która mi się znudziła). To stan na wczoraj, dziś i pewnie najbliższe 3 lata. Zupełnie nie rozumiem torebkowych orgazmów (ale może to moja strata ) , a duża liczba torebek to dla mnie tylko zwiększenie prawdopodobieństwa zapomnienia czegoś, bo było "w drugiej torebce". Rozumiem, że torebka może czasem uzupełniać strój, ale w większości przypadków normalnego życia jest po prostu "czymś do noszenia, żeby nie popylać z reklamówką,a kieszeni nie wypychać kluczami". Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:53 Może z pięć, ale na raz używam jednej, aż do całkowitego podarcia. Nosze tak dużo gratów i różnego barachła w tej torbie, że nie chciałoby mi się tego wszystkiego przekładać za każdym razem przy zmianie stylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 12:59 Trzy, w tym jedna kopertówka. Nie cierpię się przepakowywac i może dlatego traktuję torebki wyłącznie użytkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 13:08 Mam torbe na rower i plecak xD czasem sobie mysle ze moglabym miec jakas kobieca torebkę, ale zawsze mam wazniejsze wydatki. No i lunch do pracy mi sie do takiej nie zmiesci, a smiesznie wyglada moim zdaniem jak ktos ma elegancka torebke i niesie siatke z jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Ile macie torebek? 26.03.18, 14:07 Mam obecnie 2 shopperki, 2 mniejsze (takie do biura, business casual), 2 listonoszki i 3 kopertowki. Kupuję co jakiś czas, jak mi coś wpadnie w oko, ale nie zawsze czekam, aż obecna się zniszczy. Bez żalu wydaję torebki, które już mi się znudziły. Odpowiedz Link Zgłoś