Dodaj do ulubionych

Mazury - ośrodek wczasowy

25.03.18, 09:48
Szukam ośrodka wczasowego na Mazurach, w którym można by wynająć domek, i powoli popadam w desperację. Dotychczas jeździliśmy nad Jezioro Sławskie i kuchnia/aneks kuchenny w domku oraz fakt, że ośrodek ma dostęp do jeziora, to był standard.

Na Mazurach na razie znalazłam dużo pięknych ośrodków z domkami bez kuchni (jest lodówka, czajnik elektryczny) oraz jeden z kuchniami, ale za to brakiem dostępu do jeziora. Znacie coś, co miałoby obie te rzeczy? Jeśli tak, to proszę, pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 10:17
      Znalazłam jeszcze kilka z kuchniami i nad jeziorem, ale za to wymuszające "w sezonie" rytm sobota-sobota (my zazwyczaj jeździmy i wracamy w środku tygodnia, żeby uniknąć korków) z wykupieniem pełnego wyżywienia (po co w takim razie te kuchnie?).
      • pani-noc Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 22:10
        Co za problem wykupić 1-2 noclegi po drodze by jechać w środku tygodnia? Tygodniowe turnusy sobota-sobota w sezonie letnim to absolutna norma poza hotelami. Własciciele obiektów przez kilka miesięcy muszą zarobić na cały rok i nie opłaca im się robić kilkudniowych dziur między wynajmem lokali/domków. Jak powiedziałam wyjątkiem są hotele, bo one zazwyczaj zarabiają przez okragły rok na konferencjach czy eventach typu wielkanoc i mogą sobie pozwolić na większą elastyczność z terminami. Tyle, że za hotel nad jeziorem pewnie w sezonie zaplacisz 2x więcej niż za ten domek. Coś za coś.
        • asia_i_p Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 23:05
          W południowo-zachodniej części kraju to nie jest norma - i w Wiśle, i nad Jeziorem Sławskim bez problemu wynajmowałam wtorek-wtorek czy czwartek-czwartek. Jak również standardem była możliwość elektronicznej rezerwacji na stronie, a nie wysyłanie maila z pytaniem o dostępność. A pomysł, żeby w domku nie było kuchni albo żeby wykupienie posiłków było obowiązkowe, to już z punktu widzenia moich dotychczasowych doświadczeń zupełne kuriozum.
    • arwena_11 Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 10:28
      Pytanie o standard.
      Jak nie musi być wysoki - to Ruciane-Nida PTTK. Ale w ogóle tam dużo ośrodków. Tylko nie znam w środku, bo ja tam na jachtach. A z zewnątrz to standard nie najwyższy.
      Fajny ośrodek miał kiedyś NBP też nad Rucianym. To się nazywa Guzianka ( właśnie się dowiedziałam, bo dla nas zawsze był Bankowiec - ja zawsze ośrodki znam od wody tongue_out ) - tam był standard całkiem niezły. AAA właśnie sprawdziłam - niestety nie ma tam kuchnisad
      • asia_i_p Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 10:47
        Absolutnie nie musi być wysoki, starczy, żeby była ta kuchnia i nie latały pluskwy. Ruciane-Nida coś sprawdzałam, ale nie PTTK, zaraz sprawdzę, dzięki.
        • agiq Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 13:44
          szukaj domku samego, niekoniecznie w ośrodku (chyba że to warunek), wydaje mi się że wtedy jest więcej ofert np.
          www.mazury.pc.pl/wypoczynek-na-mazurach/domy-i-domki
          My byliśmy rok temu w Chacie Czepiela - fajny domek, nie za wielkie jezioro z którego da się też przepływać na sąsiednie w obu kierunkach, takie totalne zadupie, spokój, można stamtąd się wybrać gdzieś zarówno rowerami jak i autem.
          Najlepiej jednak nadaje się dla dwóch rodzin, tak żeby wziąć całą chatę...
        • asia_i_p Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 23:22
          Sprawdziłam, znowu śliczne domki efektownie zagubione w sosnach i bez kuchni.
      • cosmetic.wipes Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 17:56
        Weś, przecież tam jest śluza Guzianka, stąd nazwa osiedla, nie wiedziałaś?big_grin
        • arwena_11 Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:04
          No właśnie zawsze był "Bankowiec". Płyniemy do Bankowca, nocujemy w Bankowcu. To że jest śluza i jak ona się nazywa - wiem. Ale nie wiedziałam, że ośrodek wziął od niej nazwę. I zastanawiam się czy zawsze się tak nazywał.
          • cosmetic.wipes Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:07
            Nie zawsze. NBP sprzedał kilka lat temu tę nieruchomość i od tego czasu nazywa się Guzianka.
            • arwena_11 Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:28
              No widzisz. Ja tam cumowałam jachtami od lat 90. Więc jestem usprawiedliwiona smile
    • asmarabis Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 13:52
      Te mazury to jakas tragedia, tez wlasnie szukam. Ceny jak na Kanarach, nie wiem za co takie ceny??????
      I najlepsze - szukam hotelu - wszedzie hotele gdzies w lesie duzo miejsca wkolo i .... oplata za parking kolo hotelu 25-35 pln za dobe!!!!!!!!!!!!!!
      Kto im cos takeigo napedza, dlaczego zgadzacie sie na takie oplaty?????
      Toz to w czntrum wawy parking zamkniety mniej kosztuje!!!!!!!

Juz nie wiem czy w ogole tam jechac, taki kawal sie tluc, nic nie ma do zobaczenia, jesli pogoda nie dopisze to juz w ogoel mogila, nie wiem co robic......
      • bywalec.hoteli Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 15:54
        To jedz do Grecji z niemieckiego biura podróży za 3000 zł na cała rodzine. Tak twierdziłas ze masz
        • asmarabis Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 15:59
          Z niemieckiego biura chce jechac w maju, ale lato zawsze w polsce, tylko niedlugo malediwy beda tansze niz pobyt w polsce w niezbyt atrakcyjnym regionie ;-(
          • cosmetic.wipes Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:00
            Po xuj się pchasz w niezbyt atrakcyjne miejsca, lubisz się umartwiać?
            • asmarabis Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:10
              Zwiedzam atrakcyjne i nieatrakcyjne a ty cale zycie siedzisz w jednym miasteczku wiec dla ciebie wszystko byloby atrakcyjne, tule
              • cosmetic.wipes Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 18:15
                Czyli jesteś idiotką big_grin
      • berber_rock Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 19:32

> i .... oplata za parking kolo hotelu 25-35 pln za dobe!!!!!!!!!!!!!!
        > Kto im cos takeigo napedza

Podpowiem ci polu, niewidzialna ręka rynku smile
        • nelamela Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 21:04
          Może Sorkwity i przystań PTTK? Ja wprawdzie miejscowa ale właśnie często tam korzystam z kajaków.Mają tam parę domków,fajna letnia restauracja.
          W Choszczewie-Kwiatowy Zakątek(wprawdzie nie ośrodek ale pokoje do wynajęcia...)
          Zyndaki,Warpuny-tu też powinno coś się znaleźć.Pozdrawiam.
    • arwena_11 Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 21:08
      Asia jeszcze zobacz AZS Wilkasy.
      • asia_i_p Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 23:10
        Śliczne domki, brak kuchni.
    • nickbezznaczenia Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 21:13
      Sprawdź Bajkowy zakątek w Guzowym Piecu.
    • kolibeer2 Re: Mazury - ośrodek wczasowy 25.03.18, 22:02
      te są fajne, ale drogo -
      copernicus.olsztyn.pl/pl/domki
      i nie wiem, czy są turnusy sobota-sobota, bo jeżdzę tam do restauracji smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka