Dodaj do ulubionych

Bardzo dziękuję

28.03.18, 07:35
Za wątek o cellulicie.
Co prawda czuje się trochę jak klacz z tą szczotą codziennie rano i wieczorem, ale cud! Skóra jest taka, jakbym nie wiem ile ćwiczyła, a robię używam szczoty od 5 dni. Potem prysznic, potem lodowaty prysznic taki, że tupie z szoku.
Zastanawiam się nad podobnym potraktowaniem twarzy smile))
Obserwuj wątek
    • gaga9562 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 07:45
      A co to za szczota?
    • karme-lowa Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 07:46
      Podpowiedz jaką masz szczotę? I jak to robisz? Na sucho? Długo?
      • raczek47 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 07:49
        No właśnie-jak długo?Najgorzej z tym czasem rano.
      • domowapani Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:24
        Na sucho. Szczota drewniana, z bardzo twardym włosiem, chyba sztucznym.
        Szczotkę około minuty, do trzech. Przy czym na brzuchu staram się nie naciągnąć skóry. Za to udom i dupsku nie żałuję wink skóra aż piecze. Jest zaczerwieniona, a po potraktowaniu jej po wszystkim lodowata woda, wygląda 5 lat młodziej.
    • heca7 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:30
      A już myślałam, że to wątek pożegnalny big_grin coś w stylu - dziękuję wam wszystkim za wspólnie spędzone lata... wink A tu o celulicie.
      • cauliflowerpl Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:39
        No, pozegnalny. Zegnaj celulicie smile
    • izak31 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:44
      Zdjęcie szczoty i gdzie to można kupic, ładnie poprosimy smile
      • cosmetic.wipes Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:50
        Proszę:

www.rossmann.pl/Produkt/For-Your-Beauty-drewniana-szczotka-do-masazu-1-szt,360299,5369
        • pani-noc Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:58
          No to teraz po pracy wszystkie ematki rzucą się do rossmanna po szczotkę.
        • aerra Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:12
          Ja mam taką, tylko jeszcze z tymi wypustkami do masażu wink
    • morgen_stern Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 08:48
      Zastanawiam się nad tym, co piszecie. Ja już machnęłam ręką i nie chce mi się wierzyć, że się go pozbędę, uznałam, że taka już moja uroda i starość smile poza tym zastanawiam się, jakie macie stadium? Znika pewnie ten niewielki...
    • beata985 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:01
      no i wsZylko jasne....wszystko przez to ze szczotkuje tylko rano a tu pewnie wieczór istotny suspicious
      też dodałam naprzemienne zimnie przysznice ale tylko uda i zadek....więcej rady nie dam...
      celulit mój masię świetnie...
      kupiłąm szczotkę w rossmanie
      https://www.ros.net.pl/GalleryImages/product_photos/360_350/6871_128867_360_350.png
      • capa_negra Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 18:39
        Też mam taką na długim kiju - mąż używa
        • beata985 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 00:35
          I jak się m8ewa jego celulit? suspicious
          • znowu.to.samo Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 22:23
            😀😀😀
        • wielki_uscisk Re: Bardzo dziękuję 03.04.18, 23:19
          capa_negra napisała:

> Też mam taką na długim kiju - mąż używa

Powiedział, że masuje skórkę pod prysznicem, a Ty biedulo, sobie resztę dopowiedziałaś smile

To ja wczoraj dętkę zmieniałem z małżonką - tylko wycieku długo szukaliśmy zanim się spieniło ^_^
    • joanna_poz Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:06
      też pod wplywem tego watku zakupiłam szczotke i szczotkuję - od 19 III czyli ponad tydzień.
      zazwyczaj rano i wieczorem (ale rano krótko), czasem tylko wieczorem.
      efektów wypatrujęsmile
      • isanek Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:11
        A ja właśnie dziś zamierzam kupić szczotkę- w końcu jako za chwilę bezrobotna będę miała czas na masaże wink
      • aqua48 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:15
        Ja tylko wieczorem. Od pierwszego wątku na ten temat. Na sucho. Szczotka na długiej rączce, żeby sięgnąć wszędzie. I efekty są wspaniałe - skóra jedwabista i gładka, lepiej wchłania balsam. Po wieczornym porządnym masażu całego ciała świetnie się śpi. Nogi mam odczuwalnie lżejsze. Ale celulitu jak nie było tak nie ma smile
        • beata985 Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:31
          aqua48 napisała:

Ale celulitu jak nie było tak nie
          > ma smile
          chcesz?? odstąpię Ci mój big_grin
        • anika772 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 09:40
          Ja z kolei tylko rano. Szczotkowanie działa na mnie wybitnie pobudzająco, chyba bym nie zasnęła po masażu. A rano, to jakbym dostała kofeinę z guaraną dożylnie w dużej dawce.
    • mid.week Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:16
      Tez kupiłam sobie szczotkę, ale na tym skończył się mój zapał.
      Przydała się raz, jak miałam pokrzywkę bo świetnie się nią drapie.
      Czy któraś testowała jak wpływa na cellulit sam fakt jej posiadania?
      • black_magic_women Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 10:57
        Szczotkę mam i ja. Obawiałam się jak to będzie przy mich naczynkach, ale na razie nie widzę nowych. Mam okrągłą z końskim włosiem z Rossmana (w promocji za 9zł była), szczotkuje najpierw wierzch stóp, potem idę w górę. Fajnie dobudza i dodaje energii i wcale nie boli! Co do cellulitu to nie wierzę w zanik. W dużej mierze hormony niestety, skoro nawet mega wysportowana mistrzyni gimnastyki na rurze ma (sama wrzuciła do sieci zdjęcie), to jest to coś niezależnego od nas. Może jedynie chirurg by pomógł uncertain Ja liczę na ujędrnienie i ładniejszą skórę.
      • cosmetic.wipes Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 18:05
        mid.week napisała:

> Czy któraś testowała jak wpływa na cellulit sam fakt jej posiadania?

Ja. Mam szczotkę i cellulit, oba nietknięte 😁
      • aankaa Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 18:45
        mid.week napisała:

> Czy któraś testowała jak wpływa na cellulit sam fakt jej posiadania?

cellulit niegramotny, po internetach nie błądzi i nie wie, że powinien się jej bać
        • beata985 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 00:34
          Mój mnie kocha miłością wieczną i nie opuści mnie aż do śmierci....przynajmniej on wierny tongue_out
      • antyideal Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 01:11
        Miałam zapał przez 3 dni, po czym opadł, więc postanowiłam, minimalistycznie, skupić się na udach i posladkach, szczotka + masażer. Niestety zwykle po wymaltretowaniu yy wymasowaniu prawej nogi opada mi zapał, więc skończę pewnie z boską prawą nogą i lewą, no, taką sobie.
        • milva24 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 09:34
          big_grin
        • joanna_poz Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 10:42
          to może w dni nieparzyste zaczynaj od prawej, a w parzyste od lewej..
          zamiast boskiej jednej i takiej sobie drugiej - będzie po równo..smile
      • 7katipo Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 20:46
        Mniej więcej tak, jak oglądanie filmików o treningach na YT. Jestem tak zmęcxona samym oglądaniem, że na pewno trochę chudnę tongue_out
    • onnomatopeja Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 23:03
      Próbowałam szczotkowac, ale zrobiły mi się strupy po dwóch dniach.
      • yoma Re: Bardzo dziękuję 28.03.18, 23:08
        Bo to nie drucianą się robi!
      • mid.week Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 10:32
        na szczotce?
    • milva24 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 09:37
      A ja na skutek tego wątku przypomniałam sobie, że rok temu nabyłam olejek antycellulitowy z bańką chińską. Na razie w ciągu dwóch tygodni zastosowałam parę razy i muszę powiedzieć, że efekty są (cellulit na udach nad kolanami widoczny gołym okiem staje się widoczny dopiero po ściśnięciu skóry). Ale obawiam się, że jak przestanę to znikną...
      • mid.week Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 10:35
        zawsze mam wrażenie, że te bańki to transportują pod skórą cellulit z miejsca na miejsce. Takie tam obserwacje z youtuba, bo nie mam i sama nigdy nie robiłam.
      • bei Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 10:40
        Milva, jak nie przytyjesz to nie wrócą.
        • milva24 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 20:59
          A bo ja wiem. Całe życie ważyłam mniej więcej tyle samo, no w ciągu ostatnich trzech lat 3 kg na plusie ale nadal w normie. A ten cellulit mi dwa lata temu znienacka wyskoczył, wcześniej nie miałam.
    • bei Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 10:39
      Na cellulit ruch, masaż i.....wacum- czyli w domu można zrobić to odkurzaczem. Moja koleżanka w jednym roku miała vacum, purchle zniknęły po 6 zabiegach. Bolało i tam, gdzie ssało to był jeden siniak.
      Po trzech latach ciąża, przytyła i cellulit wrócił. I zrobiła sama odsysanie purchli odkurzaczem. Smarowała oliwką i ssała.
      Efekt spektakularny-ten finansowy również😊. Poleciałam sposób A kilku koleżankom, każda mega zadowolona.
      • srubokretka Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 22:54
        Odkurzacz dobra rzecz. Kiedys podsuszylam wlosy odkurzaczem , bo uszarka sie obrazila.
        Kolezanka tak usta powiekszyla ;D Zapytam czy celulita szturmowala smile
    • domowapani Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 17:39
      fotoforum.gazeta.pl/photo/7/di/aj/u2uy/q9E3tfToWZeebKWu3B.jpg
      Foto szczotki
    • princesswhitewolf Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 21:05
      >czuje się trochę jak klacz z tą szczotą codziennie rano i wieczorem,

ahahahahhaa...

>Zastanawiam się nad podobnym potraktowaniem twarzy smile))

a to akurat zly pomysl. Na twarzy nie masz celulitu a naciaganie skory twarzy jej nie sluzy tak jak i masaze.
      • aqua48 Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 21:38
        princesswhitewolf napisała:

> a to akurat zly pomysl. Na twarzy nie masz celulitu a naciaganie skory twarzy j
        > ej nie sluzy tak jak i masaze.

Akurat dobry masaż twarzy służy, jak najbardziej.. nie ma na niej cellulitu, ale zmarszczki i inne niepożądane zjawiska - worki i obrzęki się pojawiają.
        • srubokretka Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 22:56
          jezeli laski walcuja sobie twarz kolczatka, to szczotka nawet druciana nie zaszkodzi pfff
        • princesswhitewolf Re: Bardzo dziękuję 29.03.18, 23:58
          masaz: naciaganie skory. Na twarzy lepiej nie miec jej za duzo
          • aqua48 Re: Bardzo dziękuję 30.03.18, 09:47
            princesswhitewolf napisała:

> masaz: naciaganie skory.

Dobry, poprawny masaż nie naciąga skóry, tylko ją ujędrnia i likwiduje obrzęki. Nie tylko na twarzy smilesmile
    • sineado Re: Bardzo dziękuję 30.03.18, 00:06
      Dziwna sprawa. Ja po przeczytaniu poprzednich wątków też kupiłam szczotkę. Drugi tydzień jadę na niej. Rano i wieczorem. Od 1,5 mc nie jem słodyczy, pije wodę. I mój cellulit ma się cudownie. Wręcz kwitnąco.
    • memphis90 Re: Bardzo dziękuję 30.03.18, 09:06
      Okazało się, że też mam szczotkę z Rossmanna, więc zaczęłam jej używać na sucho. Przy okazji poczytałam o masowaniu w necie i - matko ile tam pierdół znalazłam! Ludzie chyba potrzebują mistycyzmu i szamaństwa, bo znalazłam już info, że to musi być koniecznie najpierw prawa strona (noga, potem ręka), potem lewa strona, jakaś tam ściśle określona kolejność na środek, inaczej nie zadziała 😂 W praktyce -gwałtownej fali energii nie czuję, skóra wypeelingowana i gładsza, cellulit chyba taki sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka