carbon_steel Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:23 Zamówienie na system odwodnienia miało pójść do firmy Wavin Polska. Niestety wyszło do firmy Wagin Polska.... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:25 Ja kiedys w dokumencie woisałam zamiast "doustnie" - "dosutnie". Pani do ktorej dokument trafił była zdziwiona ze jest taka droga narażenia Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:26 Uśmiałam się, a tego mi było potrzeba Może nie dosłownie literówka, bo efekt zamiany dokonanej przez słownik w komórce, ale mąż nie zauważył i wysłał. Na pytanie trenera : "Czy syn będzie na sobotnim meczu?", mąż odpisał: "Nie. Baran* jest chory". Trener dyplomatycznie odpisał :"Dzieci chorują, to nie ich wina. Na pewno syn niecelowo się rozchorował" *Syn ma imię, którego słownik nie znał. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Zabawne literówki 19.04.18, 00:10 No tylko Brajan mi pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: Zabawne literówki 20.04.18, 08:24 😂😂😂 Poryczałam się, łzy mi lecą ciurkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:41 Pamiętam kiedyś taki wątek, lata temu. Forumka zapytała w co się ubrać do sadu. Dostała sporo odpowiedzi- że ogrodniczki, kalosze, te sprawy. Dopiero po jakimś czasie okazało się, że chodziło o ubiór do sądu 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Zabawne literówki 18.04.18, 23:21 Znajomy pisał kiedyś ze swoją żoną na gg. W odpowiedzi na wyrażony przez nią pogląd, spytał niezbyt zgrabnie: "po czym tak sądzisz", tyle, że nie używał polskich liter... Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Zabawne literówki 18.04.18, 23:29 Dawno temu, chciałam zameldować mężowi, który byl w delegacji, że powiesiłam nową firankę. Pisałam na starym telefonie z włączonym T9, i zamiast " juz wisi nowa firaneczka" wyszło: "juz wisi nowa diskodajka". Chłop miał juz po robocie, bo nie mógł zadzwonić a skupić się, już tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
0ldjoanna Re: Zabawne literówki 19.04.18, 00:06 Kiedyś wysyłałam list motywacyjny zaadresowany imiennie do pana o nazwisku Szaraniec. Trzy pierwsze litery jakoś pozamieniały kolejność i wyszło bardzo brzydko 😂. Na szczęście zauważyłam przed wysłaniem, ale pracy i tak nie dostałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:26 W naszej rodzinie krąży taka historyjka (autentyk): w klinice pracował doktor o nazwisku Kotas. Mój wujek wiedząc, że doktor jest przewrażliwiony na tym punkcie, ostrzega swojego pacjenta "tylko proszę dobrze zapamiętać nazwisko doktora...". No to pacjent pyta się w rejestracji tejże klinki "Czy dzisiaj przyjmuje doktor CHOJ???" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zabawne literówki 19.04.18, 20:18 pitupitt napisał(a): > W naszej rodzinie krąży taka historyjka (autentyk): w klinice pracował doktor o > nazwisku Kotas. Mój wujek wiedząc, że doktor jest przewrażliwiony na tym punkc > ie, ostrzega swojego pacjenta "tylko proszę dobrze zapamiętać nazwisko doktora. > ..". No to pacjent pyta się w rejestracji tejże klinki "Czy dzisiaj przyjmuje d > oktor CHOJ???" ;D > Zlituj się, opowiadano to w mojej rodzinie jeszcze jak byłam dzieciakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
89mumin Re: Zabawne literówki 19.04.18, 01:02 Zady i walety - używam do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 11:32 Ja też 😊. To chyba z Chmielewskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:02 Z Chmielewskiej, tez uzywam, oraz "ani mnie to zieje, ani grzębi" Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 19:13 chatgris01 napisał(a): > Z Chmielewskiej, tez uzywam, oraz "ani mnie to zieje, ani grzębi" Ja mawiam od zawsze - ani mnie to ziębi, ani chłodzi, dopiero po jakimś czasie mąż zwrócił mi uwagę, że to chyba nie tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Zabawne literówki 19.04.18, 19:32 Najlepszy tekst Chmielewskiej to szał ciał i uprzęży 😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 20:07 A tego to używam odkąd pamiętam.... I jeszcze tajemnicza twarz czyli dupa w lufciku...😀 Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 09:05 Z urzędu "zaświadczenie o odchodach" (zamiast dochodach) Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:21 Kiedyś pisałam na whatsappie do kumpeli coś w stylu "za taką kwotę to raczej nie zachlejemy się jak świnie", ale mój wspaniały słownik zamienił "zachlać" na "zachęcić". Od tamtej pory gdy poleci hasło "zachęcimy się???", to wiemy o co chodzi ;D Odpowiedz Link Zgłoś