Dodaj do ulubionych

Zabawne literówki

• carbon_steel Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:23
      Zamówienie na system odwodnienia miało pójść do firmy Wavin Polska. Niestety wyszło do firmy Wagin Polska.... sad
    • hanusinamama Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:25
      Ja kiedys w dokumencie woisałam zamiast "doustnie" - "dosutnie". Pani do ktorej dokument trafił była zdziwiona ze jest taka droga narażenia smile
      • hanusinamama Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:40
        napisałam a nie woisałam...
        • pitupitt Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:29
          "narażenia"??? boskie.
    • la_mujer75 Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:26
      Uśmiałam się, a tego mi było potrzeba smile
      Może nie dosłownie literówka, bo efekt zamiany dokonanej przez słownik w komórce, ale mąż nie zauważył i wysłał.
      Na pytanie trenera : "Czy syn będzie na sobotnim meczu?", mąż odpisał: "Nie. Baran* jest chory". Trener dyplomatycznie odpisał :"Dzieci chorują, to nie ich wina. Na pewno syn niecelowo się rozchorował"

*Syn ma imię, którego słownik nie znał.
      • hosta_73 Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:50
        😁dobre! A trener - dyplomata
      • dziennik-niecodziennik Re: Zabawne literówki 19.04.18, 00:10
        No tylko Brajan mi pasuje...
      • same-old_mona Re: Zabawne literówki 19.04.18, 11:51
        😂😂😂 trener dobry chłop 👍👍
      • z_lasu Re: Zabawne literówki 20.04.18, 08:24
        😂😂😂 Poryczałam się, łzy mi lecą ciurkiem...
    • tojamarusia Re: Zabawne literówki 18.04.18, 22:41
      Pamiętam kiedyś taki wątek, lata temu. Forumka zapytała w co się ubrać do sadu.
      Dostała sporo odpowiedzi- że ogrodniczki, kalosze, te sprawy. Dopiero po jakimś czasie okazało się, że chodziło o ubiór do sądu 😁
      • no_easy_way_out Re: Zabawne literówki 18.04.18, 23:30
        lol wink
    • mallard Re: Zabawne literówki 18.04.18, 23:21
      Znajomy pisał kiedyś ze swoją żoną na gg. W odpowiedzi na wyrażony przez nią pogląd, spytał niezbyt zgrabnie: "po czym tak sądzisz", tyle, że nie używał polskich liter... big_grin
    • hosta_73 Re: Zabawne literówki 18.04.18, 23:29
      Dawno temu, chciałam zameldować mężowi, który byl w delegacji, że powiesiłam nową firankę. Pisałam na starym telefonie z włączonym T9, i zamiast " juz wisi nowa firaneczka" wyszło: "juz wisi nowa diskodajka". Chłop miał juz po robocie, bo nie mógł zadzwonić a skupić się, już tym bardziej.
    • 0ldjoanna Re: Zabawne literówki 19.04.18, 00:06
      Kiedyś wysyłałam list motywacyjny zaadresowany imiennie do pana o nazwisku Szaraniec. Trzy pierwsze litery jakoś pozamieniały kolejność i wyszło bardzo brzydko 😂. Na szczęście zauważyłam przed wysłaniem, ale pracy i tak nie dostałam.
      • pitupitt Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:26
        W naszej rodzinie krąży taka historyjka (autentyk): w klinice pracował doktor o nazwisku Kotas. Mój wujek wiedząc, że doktor jest przewrażliwiony na tym punkcie, ostrzega swojego pacjenta "tylko proszę dobrze zapamiętać nazwisko doktora...". No to pacjent pyta się w rejestracji tejże klinki "Czy dzisiaj przyjmuje doktor CHOJ???" ;D
        • morgen_stern Re: Zabawne literówki 19.04.18, 20:18
          pitupitt napisał(a):

> W naszej rodzinie krąży taka historyjka (autentyk): w klinice pracował doktor o
          > nazwisku Kotas. Mój wujek wiedząc, że doktor jest przewrażliwiony na tym punkc
          > ie, ostrzega swojego pacjenta "tylko proszę dobrze zapamiętać nazwisko doktora.
          > ..". No to pacjent pyta się w rejestracji tejże klinki "Czy dzisiaj przyjmuje d
          > oktor CHOJ???" ;D
          >

Zlituj się, opowiadano to w mojej rodzinie jeszcze jak byłam dzieciakiem...
    • 89mumin Re: Zabawne literówki 19.04.18, 01:02
      Zady i walety - używam do tej pory.
      • hosta_73 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 11:32
        Ja też 😊. To chyba z Chmielewskiej?
        • chatgris01 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:02
          Z Chmielewskiej, tez uzywam, oraz "ani mnie to zieje, ani grzębi" big_grin
          • aqua48 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 19:13
            chatgris01 napisał(a):

> Z Chmielewskiej, tez uzywam, oraz "ani mnie to zieje, ani grzębi" big_grin

Ja mawiam od zawsze - ani mnie to ziębi, ani chłodzi, dopiero po jakimś czasie mąż zwrócił mi uwagę, że to chyba nie tak.. smile
          • tojamarusia Re: Zabawne literówki 19.04.18, 19:32
            Najlepszy tekst Chmielewskiej to szał ciał i uprzęży 😂😂
            • mamolka1 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 20:07
              A tego to używam odkąd pamiętam.... I jeszcze tajemnicza twarz czyli dupa w lufciku...😀
    • jkl13 Re: Zabawne literówki 19.04.18, 09:05
      Z urzędu "zaświadczenie o odchodach" (zamiast dochodach)
    • pitupitt Re: Zabawne literówki 19.04.18, 13:21
      Kiedyś pisałam na whatsappie do kumpeli coś w stylu "za taką kwotę to raczej nie zachlejemy się jak świnie", ale mój wspaniały słownik zamienił "zachlać" na "zachęcić". Od tamtej pory gdy poleci hasło "zachęcimy się???", to wiemy o co chodzi ;D
    • loganberry Re: Zabawne literówki 20.04.18, 07:47
      "Nagrody i wypróżnienia"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka