Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn

• lidek0 Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 23.05.18, 06:22
      Dziękujemy reklamie pigułek anty sad
    • hanusinamama Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 14:36
      Uważam ze skoro w tym wieku mozna uprawiać sex to powinno sie miec zagwaratowane metody antykoncepcyjne. Wolałabym abby mi moja córka powiedziała ze chce...ale jakby nie chciała powiedziec, to zeby mogła sobie to spokojnie załatwić...
    • ichi51e Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 15:27
      A wizja 15letniej ciezarnej cie nie przeraza? Przeciez jak ktos wspolzyje i nie chce dziecka to antykoncepcja jest oczywista. Im skuteczniejsza tym lepsza. Ale jak ktos chce udawac ze jego dziecko nie uprawia seksu to oczywiscie moze dawac kase na gumki
    • gladys_g Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 16:37
      Co jako rodzic myślę o tym, że szesnastolatki ośmielają się chcieć uprawiać seks to jedno.
      Ale jako kobieta uważam, że rodzice nie muszą wiedzieć o antykoncepcji swoich córek. Tzn oczywiście fajnie jak rodzice i dzieci mają taką super relację, że o tym rozmawiają, jak dziecko czuje się na tyle komfortowo żeby informować ich o potrzebie antykoncepcji itd. Ale w sytuacjach w których dzieci tego komfortu nie mają - powinny mieć absolutnie prawo do samodzielnego korzystania z antykoncepcji, bez potrzeby informowania rodziców - bo to nie ich sprawa.

• umi Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 18:07
      Kto wyciągnął tego trupa z szafy? Nie zauwazylam daty i nabralam sie uncertain
      • turzyca Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 20.08.19, 08:44
        >Kto wyciągnął tego trupa z szafy?

Spamer od diafragmy. Ta diafragma caya to wyjątkowy szajs, jeśli potrzebują takiej reklamy.

Tym niemniej trzeba mu oddać zasługę, znalazł tę jedyną korzyść jaką można mieć z Józka.
    • mara_nocna123 Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 18:24
      Może patrzę na to trochę inaczej niż reszta tutaj zgromadzonych, bo nie jestem emamą, a esiostrą (która niestety musiała przejąć obowiązki również i matki - stąd też moja obecność tu), przez co mogę na to spojrzeć ze strony zarówno osoby do niedawna niepełnoletniej, jak i osoby mającej młodszą dziewczynę pod opieką.

Uważam, że porada ginekologa powinna być możliwa bez konieczności zgody, a tym bardziej udziału rodzica. Jeśli natomiast chodzi o antykoncepcję, której ot, tak nie da się kupić w sklepie powinny być dostępne od 15 lat, czyli od wieku, w którym można już legalnie uprawiać seks. Co do tego, czy rodzic powinien być informowany o czymś takim według mnie zależy od rodzaju antykoncepcji - hormony nie są na tyle groźne, by było to konieczne, ale już przy założonej spirali powikłania są bardzo niebezpieczne. Nie uważam jednak, by musiał wyrażać na to zgodę, bo jemu nic do tego z kim sypia jego dziecko.
    • katja.katja Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 19.08.19, 20:52
      Szklanka wody.
      Dla zgwałconych - pigułka "po".
      • kalina_lin Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 20.08.19, 10:43
        Szklanka wody nie zabezpiecza przed ciążą, ktoś cię musiał oszukać
        • katja.katja Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 20.08.19, 11:05
          Zabezpiecza w 100%, jak napijesz się tylko szklankę wody w ciążę nie zajdziesz, nie ma siły.
          • kalina_lin Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 20.08.19, 11:15
            Tak, można zaklinać rzeczywistość, że młode dziewczyny/kobiety zapanują nad popędem i zamiast iść do łóżka ze swoim chłopakiem wypiją z nim szklankę wody.
            Tę twoją wodę chętnie wypiją po seksie, ale to przed niczym nie zabezpiecza.
            • katja.katja Re: Antykoncepcja dla mlodych dziewczyn 20.08.19, 11:30
              Młode dziewczyny nie mają najczęściej silnego popędu, ten wzmaga się dopiero na stare lata, zatem mogą zapanować nad popędem, problemem są ich chłopcy, którzy je namawiają do tego podłego czynu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka