25.04.18, 21:54
Zbliża się długi weekend majowy, zwany w tym roku tygodniem majowym a nawet wielkim tygodniem majowym wink Macie jakieś plany - praca, działka, góry, morze, odludzie?

Mnie pracodawca uszczęśliwił całym wolnym tygodniem i szukam inspiracji, bo na razie jestem bezplanowa. Najchętniej zostałabym w mieście, licząc na puste ulice i święty spokój, ale urlopy niewyjazdowe mijają mi dwa razy szybciej niż wyjazdowe, więc zastanawiam się jeszcze nad organizacją majówki last minute.
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Majówka 25.04.18, 21:55
      Pracujemysmile jak zwykle, to dla nas nic nowego.
    • mamablue Re: Majówka 25.04.18, 22:03
      Wszyscy mają plany. Cała Polska wyląduje w górach albo nad morzem big_grin
      • folivora Re: Majówka 25.04.18, 22:07
        Dziś w radio usłyszałam, że w tej chwili noclegi na majówkę w górach dla rodziny 2+2 to koszt 6000 zł big_grin
        • pyza-wedrowniczka Re: Majówka 26.04.18, 14:39
          Zależy czego się oczekuje od majówki. Ja wynajęłam pokój 3 osobowy 100zł/doba. Więc jak doliczę wyżywienie drugie tyle + dojazdy i wstępy, to liczę, że 5-dniowy wyjazd w Polskę wyniesie mnie 1500 zł maksymalnie.
      • lellapolella Re: Majówka 25.04.18, 22:36
        Właśnie. Świadomość tego skłania mnie do pozostania w domu i ogrodziesmile
      • frey.a86 Re: Majówka 26.04.18, 11:02
        Serio? W czasach, kiedy latanie po całej Europie kosztuje grosze "cała Polska" ląduje w górach i nad morzem? big_grin
    • muchy_w_nosie Re: Majówka 25.04.18, 22:05
      Ja tam przyjmuję zakłady dotyczace pogody. Od lat majówki są okropne na dolnymśląsku, jak zwylke pogoda przed jest przedstawiana łagodnie a jak tylko się zaczyna weekend to jest wiatr, deszcz i 12 st.
      Jak będzie ładnie to może pojedziemy w błędne skały może srebrna góra. W pn i śr pracuję.
    • leanne_paul_piper Re: Majówka 25.04.18, 22:12
      Pracuję i 3 maja spodziewam się mieć zero problemów z parkowaniem pod biurem.
      I dobra wiadomość jest taka, że za 3 maja dostanę 2 dni wolnego.
    • feliz_madre Re: Majówka 25.04.18, 22:16
      Jedziemy zwiedzać Europę.
      • beverlyja90210 Re: Majówka 25.04.18, 22:20
        A my w tym roku zostajemy w domu,będziemy bawić się w turystów we Wrocławiusmile nie będziemy pchać się do zoo itp. ale mamy zaplanowane wycieczki rowerowe,spanie do 12,oglądanie filmów z popcornem,czytanie książek itp. Mieliśmy pojechać nad morze ale jak sobie pomyśle o podróży korkach i tych tłumach robi mi się niedobrze i na serio się cieszę ze nie jedziemy nigdzie
    • heca7 Re: Majówka 25.04.18, 22:17
      Legnica, Wrocław, Bolesławiec- w poniedziałek zwiedzamy fabrykę i muzeum ceramiki wink
      • 89mumin Re: Majówka 25.04.18, 22:20
        No proszę, Dolny Śląsk po raz drugi. Sama rozważałam ten kierunek, bo z ankiety w pracy wyszło mi, że większość ludzi będzie szukać ciszy i spokoju w Bieszczadach wink
        • heca7 Re: Majówka 25.04.18, 22:48
          Od dawna za nami chodził ten region smile
    • jeziorowa Re: Majówka 25.04.18, 22:26
      Planowaliśmy Danię, ale w ostatniej chwili zmieniliśmy zamiary. Będziemy zwiedzać Wielkopolskę i na 3 dni wyskoczymy do Berlina.
      • nenia1 Re: Majówka 26.04.18, 18:28
        jeziorowa napisała:

> Planowaliśmy Danię, ale w ostatniej chwili zmieniliśmy zamiary.

Byłam kiedyś w Danii na majówce właśnie, na wyspie Mon, przepiękne białe klify zatopione w turkusowym morzu, Bałtyk, a jak nie Bałtyk, polecam na majówkę, w sam raz czasu żeby zwiedzić piękną wyspę.
    • little_fish Re: Majówka 25.04.18, 22:38
      Rozpoczynamy sezon kempingowy. Spotkanie / impreza że znajomymi nad jeziorem. Byle nie padało 😮
    • thea19 Re: Majówka 25.04.18, 22:43
      bede pracowac i mam zaplanowanego grilla z dalszymi sasiadami bo sie wieki nie widzielismy
    • kornelia_sowa Re: Majówka 25.04.18, 23:03
      Plan niby jest , ale z racji iz młodsza pociecha to przedszkolak, nie nastawiam sie ze wypali na 100%.
      Polanica -Zdroj i okolice. Pogoda ma byc fatalna wiec najwyzej przepadnie mi 200 zl zaliczki i zrezygnujemy w ostatniej chwili
    • ewcia1980 Re: Majówka 25.04.18, 23:10
      2 maja pracujemy - w sensie siedzimy bezsensownie w szkole bo uczniowie mają wolne a 4 zaczynają się matury więc w tym roku NIE MAM weekendu majowego.

a jakie plany?
      właściwie brak
      dzieci chcą pojechać do aquaparku i do parku trampolin więc może wreszcie będę miała na to czas.
      • memphis90 Re: Majówka 26.04.18, 07:01
        Cóż, jak większość pracujących osób, które na te dni najwyżej muszą wziąć urlop- jeśli dostaną... Więc ja również NIE MAM weekendu majowego, w dni wolne planuję wybrać się z dzieciakami na wycieczkę rowerową nad jezioro, o ile pogoda dopisze.
        • 89mumin Re: Majówka 26.04.18, 08:32
          memphis90 napisała:

> Cóż, jak większość pracujących osób, które na te dni najwyżej muszą wziąć urlop
          > - jeśli dostaną...

U mnie odwrotny problem, w pracy można zostać tylko za pozwoleniem. W ostatnich latach w mojej branży rozpętało się szaleństwo przedłużonych weekendów i innych przerw od pracy. Firmy się zamykają, pracowników wysyłają na urlopy i chcesz czy nie - musisz odpoczywać wink
          • memphis90 Re: Majówka 26.04.18, 09:02
            Oj, mi to nie grozi 😁
    • alicia033 Re: Majówka 25.04.18, 23:29
      na szczęście mieszkam w normalnym kraju, w którym 30.04-04.05 to dni normalnej pracy.
      • chyba.ze Re: Majówka 25.04.18, 23:39
        alicia033 napisała:

> na szczęście mieszkam w normalnym kraju, w którym 30.04-04.05 to dni normalnej
        > pracy.
        >
        Serio cieszy Cię perspektywa siedzenia w pracy zamiast spędzenia go z rodziną/przyjaciółmi/samą sobą?
        Musisz być bardzo samotna albo zdziwaczała wink
        • bergamotka77 Re: Majówka 26.04.18, 01:04
          Zazdrość widzę zazdrość! Ja połowę weekendu majowego spędzę nad morzem a Sopocie a połowę w domu pracując gdzieniegdzie zdalnie wink
      • nickbezznaczenia Re: Majówka 26.04.18, 05:51
        I cóż w zasadzie chciałaś powiedzieć?
      • mid.week Re: Majówka 26.04.18, 06:54
        Cieszymy się twoim szczęściem. Miłej pracy!
        • zlababa35 Re: Majówka 26.04.18, 08:26
          Umarłam, to był jeden z najbardziej ekscentrycznych wpisów ostatnio wink.
          Drugie miejsce przyznaję ostatniemu tekstowi najmy/leyre big_grin.
          • mid.week Re: Majówka 26.04.18, 18:06
            któremu?
      • aguar Re: Majówka 28.04.18, 08:20
        "na szczęście mieszkam w normalnym kraju, w którym 30.04-04.05 to dni normalnej pracy."
        Fajnie, zazdroszczę smile
    • slonko1335 Re: Majówka 26.04.18, 07:12
      30 dzieciaki mają szkołę a my skrócony czas pracysmile we wtorek ruszamy w góry Izerskie. Pogodą nie muszę się stresować na szczęście bo w hotelu tyle atrakcji, że ciężko je przez te kilka dni ogarnąć wszystkie, więc nawet wychodzić nie musimy...
      • beverlyja90210 Re: Majówka 26.04.18, 08:08
        Słonko do jakiego hotelu jedziecie?
        • slonko1335 Re: Majówka 26.04.18, 08:45
          Centrum Babylon-Liberec-bylismy na ferie na chwilę-dzieciaki zwariowały i była taka rozpacz że trzeba wracać, ze po raz pierwszy zdecydowaliśmy się na wyjazd w to samo miejsce w którym już byliśmy bo nie daliśmy rady ogarnąć wszystkiego w ciągu 4 dni...
          • beverlyja90210 Re: Majówka 26.04.18, 18:46
            Dzieki uwielbiam Liberec ale nie znałam tego hotelu
            • slonko1335 Re: Majówka 27.04.18, 07:43
              jakbyś chciała się kiedyś zatrzymać to korzystną cenowo ofertę mają w TUI
              • neptunka Re: Majówka 27.04.18, 14:58
                Słonko - z TUI pewnie bierzecie pokój rodzinny FZX1 - co dostajecie: ile łóżek, w jakiej konfiguracji? To jeden duży pokój czy dwa połączone? Za parking płacicie osobno? Do której godziny trzeba opuścić hotel?
                • slonko1335 Re: Majówka 27.04.18, 21:27
                  Tak to dwa pokoje oddzielone przesuwanymi drzwiami. Łózko małżeńskie a naprawdę złączone dwa łózka w jedno i dwa pojedyncze rozdzielone w drugim pokoju. W jednym i drugim pokoju szafy, szafki nocne, biurko i telewizor oraz regulacja klimy. Za parking osobno, ok 25 zeta na nasze wychodzi za dobę. Pokój trzeba opuścić do 11 z tego co pamiętam, dostępny od 14(nie wiem czy to nie zależy od sezonu) ale można zostać na parkingu i w kompleksie do końca dnia, znaczy do zamknięcia obiektów rozrywkowych, zostawiają opaski na które goście hotelowi wszędzie wchodzą i można je zwrócić w dowolnym miejscu przed samym wyjazdem. Wtedy byliśmy w ferie, Czesi ani Niemcy nie mieli wolnego no i wiadomo tylko cześć naszych województw, wiec nie było dzikich tłumów a wręcz przeciwnie luzik pełen na basenie czy w iq landi, zobaczymy jak będzie teraz....
    • zuleyka.z.talgaru Re: Majówka 26.04.18, 07:16
      Działka. Ognisko, jezioro, badminton, prace ogrodowe smile chill w lesie.
    • nenia1 Re: Majówka 26.04.18, 07:42
      Przedłużam sobie majówkę o tydzień i jadę nad Morze Północne w okolicach Brugii.
    • 1matka-polka Re: Majówka 26.04.18, 08:17
      Zostajemy w domu. Nie bierzemy urlopu na te dni pomiedzy. Liczymy na puste miasto i swiety spokoj.
    • zlababa35 Re: Majówka 26.04.18, 08:24
      W domu, dziecko pojechało na zieloną szkołę (relatywnie drogą, w ciekawym miejscu) i jeszcze nie wróciło - nie mam więc już kaski na wyjazdy. Może na 1 dzień, bez noclegu podskoczymy zobaczyć, jak tam nad Bałtykiem. Idziemy za to zaraz po weekendzie do kina na "Avengers: Infinity War" i już obydwie się cieszymy smile. Młoda pewnie będzie odsypiać...
    • marianna1960 Re: Majówka 26.04.18, 08:32
      Najgorszy okres na wyjazd najlepiej zostać w domu wszędzie będą tłumy
      • aguar Re: Majówka 28.04.18, 08:20
        Myślę, że sens może mieć wyjazd poza Polskę.
    • zazou1980 Re: Majówka 26.04.18, 08:41
      Sobota - chrzciny corki
      Niedziela - muzeum powstania warszawskiego
      Poniedzialek - muzeum kolejnictwa, ognisko w lesie kabackim albo bielanskim (na wyznaczonych polanach)
      Wtorek - plaza w Nieporecie
      Sroda - basen, ten na dzielni albo na Inflanckiej
      Czwartek - Warszawa spacer po Srodmiesciu, moze Łazienki
      Piatek - Niedziela - Podlasie - gril, wedkowanie i plazowanie w okolicach Narwi.
      Zastanawiam sie jeszcze, czy tego Podlasia ne zamienic na Krynice Morska...
      • butch_cassidy Re: Majówka 26.04.18, 09:00
        Zostajemy w domu. Gości będziemy mieć. Trzykrotnie. Poza tym improwizacja.
    • maadzik3 Re: Majówka 26.04.18, 09:18
      Wyjeżdżamy w Durmitor. nie mogę się doczekać
      • malowanka06 Re: Majówka 26.04.18, 19:11
        ale super!
    • chocolate-cakes Re: Majówka 26.04.18, 09:34
      Zostaję we własnym domu i ogrodzie i bardzo się cieszę ☺. W tym roku pierwszy raz od chyba 10 lat mam tydzień wolnego. Zwykle 2-3 dni miałam.
    • sumire Re: Majówka 26.04.18, 11:08
      Właśnie dostałam SMS, że przyszła moja paczka zamówionych książek. To jest mój plan smile
      • chocolate-cakes Re: Majówka 26.04.18, 14:43
        A ja wypożyczyłam kilka książek z biblioteki i też się cieszę, że poczytam smile
        Na pewno będzie też kino i pewnie jakaś jednodniowa wycieczka.
    • morgen_stern Re: Majówka 26.04.18, 11:19
      Mam dyżur w pracy, odbiję sobie w inne dni maja smile poza tym krótkie wycieczki na moto w wolne dni.
    • tol8 Re: Majówka 26.04.18, 12:06
      W tym roku wyjątkowo w domu. Zapowiedzieli się panowie do rwmonty, w niedzielę zaczynają. Mąż będzie normalnie pracować, a my zbijać bąki. Kasę z majówki postanowiliśmy w tym roku dołożyć do wakacji, bo brakowało na ponowny wyjazd za granicę.
      • k1234561 Re: Majówka 26.04.18, 12:31
        A my w domu.30.04. mam wolne ale już 2.05. idę normalnie do pracy.Zatem pociachany ten tydzień ale jakieś wolne dni wyrwę.Córa z koleżankami do domku letniskowego na 2 dni potem jedzie nad morze z ukochaną babcią.No chociaż ona skorzysta z dobrodziejstwa majówki.Aczkolwiek jak pomyślę o tych dzikich tłumach nad morzem, to się cieszę,że mam w domu piękny duży taras,ogród i naprawdę jak pogoda dopisze to już mi nic do pełni szczęśliwego lenistwa nie brakuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka