Dodaj do ulubionych

Pies sam w domu

03.05.25, 23:13
W sąsiednim bloku drugą dobę wyje pies. Pierwsze piętro, okna w mieszkaniu są otwarte.

Dwa razy była straż miejska, dwa razy policja.
Przyjeżdżają i odjeżdżają. Nie wiem, co ustalają, jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że ktoś z sąsiadów daje mu jeść i wyprowadza, a w pozostałym czasie pies siedzi sam, bo właściciel wybył na majówkę 🙄

I tak się zastanawiam - czy faktycznie w takiej sytuacji służby nie mogą nic zrobić? Przecież ten pies się męczy, wyje i szczeka 😥 można go tak zostawić i uznać, że wszystko ok??

Obserwuj wątek
    • wicehrabia_julian Re: Pies sam w domu 04.05.25, 07:38
      przede wszystkim właściciela należałoby obłożyć drakońską grzywną, niestety dla niektórych język mamony to jedyne esperanto
    • slonko1335 Re: Pies sam w domu 04.05.25, 08:17
      U mnie w mieście służby od kilku dni bujają się z kotem który wychodzi na parapet przez uchylone okno a potem na tym parapecie przeraźliwie miauczy i po jakimś czasie wraca do mieszkania. Ostatecznie po kilku dniach zaklejono okno żeby kot nie mógł wyjść na ten parapet i zawisnąć w oknie. Nie ma podstaw żeby wejść do mieszkania i kota zabrać bo przez okno widać wodę i jedzenie, tu orwnie ta sama sytuacja.
    • abria Re: Pies sam w domu 04.05.25, 12:34
      Przecież ten pies się męczy, wyje i szczeka 😥 można go tak zostawić i uznać, że wszystko ok??

Pies jest tu nieistotny. O wiele ważniejszy jest tu dobrostan sasiadów, którzy muszą to znosić i maja zmarnowany długi weekend.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka