Dodaj do ulubionych

dorosła na huśtawce

• truscaveczka Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 16:06
      Zależy jaka huśtawka, ja ja się huśtam na oponie, to mam trening mięśni brzucha wink
    • wuj_truj Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 21:01
      Alez to niewinne pytanie wywołało awanturę. Przecież autorka nie oceniala zachowania bujajacej się pani, nie pytała o legalnosc tego zachowania (a gros odpowiedzi tego dotyczyło), kierowała nią prawdopodobnie ciekawość poznawcza, która i mnie pchnela do przeczytania tego wątku ☺ Przeciez to nie jest typowe zachowanie, owszem, mamy często towarzyszac dzieciom przysiadaja na huśtawce, bujną się parę razy i wsio, ja też tak robię, ale żeby z taką regularnoscia, tak długo, do podbitek? Naturalna jest ciekawosc badawcza i pytanie "dlaczego" ? Moim zdaniem owa pani traktuje to albo jako formę fitnessu, albo faktycznie stymulacji sensorycznej? Należałoby przeprowadzić dokładniejsze badanie, może nawet obserwacje uczestniczaca - tj. Dosiasc się na sasiednia hustawke, zagadać?
      • szeptucha.z.malucha Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 21:06
        Nietypowe, kiedyś dpotkałam nauczycielkę tak się zachowującą. Okazało się to początkiem psychozy. Ale przyczyn może być wiele.
        • 18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 09:51
          No oczywiście że zaburzenia albo psychoza, nikt normalny - dorosły nie chodzi się bujać, ewentualnie można siąść z małym dzieckiem na kolanach jak nie ma zabudowanej huśtawki a tak...znam 1000 sposobów na zapewnienie sobie przyjemnosci i nie jest to zajmowanie huśtawek.
          • memphis90 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 18:21
            To ta jest 1001...
    • 3-mamuska Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 21:04
      Kobieta moze ma zaburzenia integracji sensorycznej i moze to jest jej potrzebne uspokaja relaksuje.
    • livia.kalina Re: dorosła na huśtawce 22.05.18, 22:49
      Nie, nie bulwersuje mnie to. Widać do czegoś jej to potrzebne- odstresowanie, przyjemność, zaburzenia integracji sensorycznej, przywołanie wspomnień z dzieciństwa.... Natomiast nie podoba mi sie długotrwałe blokowanie huśtawki, gdy jest kolejka. To wyraz braku kultury i wrażliwości. Swoje dzieci tego uczyłam od mniej więcej roczku.
    • 7katipo Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:28
      A gdyby to był facet? Na tej huśtawce? Zgodnym chórem <no może poza Jolką tongue_out > byśmy orzekły, że pedofil i kazały autorce zgłosić, gdzie trzeba, piorunem, zanim jakieś dziecko skrzywdzi. I jeszcze zebrałaby cięgi, że się goopio na forum pyta, zamiast do dzielnicowego lecieć, bo może już skrzywdził... wink
      • morgen_stern Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:52
        To samo pytanie zadałam i nie doczekałam się odpowiedzi.
    • 18lipcowa3 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 08:36
      Może wypuścili z psychiatryka
    • kkalipso Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 12:50
      Jak jest bardzo mało dzieci na placu zabaw i wolne huśtawki to bujam się trochę z córą.
      • sanrio Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 15:03
        słowo klucz - trochę
        • 7katipo Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 18:03
          I z córką wink
    • monstroteratum.furiosum Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 17:25
      Moze pani jest z Estoni i teskni za kiikingiem smile youtu.be/xJkjyq_or70
      • beverlyja90210 Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 18:24
        Mieszkasz we Wrocławiu? Ja tez swego czasu taka widziałam,chora psychicznie.
    • danaide Re: dorosła na huśtawce 23.05.18, 23:24
      Spytaj jej, powiesz, że zabiłaś ćwieka ematkom i musisz je jakoś pogodzić

Jakiś czas temu byłam w Londynie, krótko, jeszcze się rozchorowałam w międzyczasie, jednak uderzyło mnie na ile huśtawek dla dorosłych się napatoczyłam. A to świecące huśtawki na Bond Street z okazji Festiwalu Światła, a to huśtawki w Tate Modern.

Natomiast w Polsce dorosły, który się huśta musi być obligatoryjnie psycholem, pedofilem albo fanem Chodakowskiej. Ale żeby tak dla przyjemności? Niepodobna.
      • sanrio Re: dorosła na huśtawce 24.05.18, 14:04
        Przeciez nie chodzi o sam fakt bujania się przez dorosłego - wiele z nas napisało, że również lubi się huśtać i czyni to czasami na placach PRZY OKAZJI POBYTU Z DZIECMI. chodziło o długość tych bujanek głównie i to, ze ta dziewczyna korzysta z huśtawki również wtedy gdy na placu jest kilkanascioro dzieci chętnych do tej aktywnosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka