Dodaj do ulubionych

Wakacje - Polska

05.06.18, 22:12
Uda nam się wygospodarować dodatkowy tydzień wolnego w wakacje.
Znacie jakieś ciekawe miejsca gdzie warto pojechać odpocząć?
Chcemy zabrać dwie nastolatki - nie mam ochoty na kolejne egzotyczne podróże. Marzy mi się spokój, wieś, domek ze zwierzętami (owce, kozy, itp.). W okolicy powinno być coś warte odwiedzenia.
Będę wdzięczna za namiary na konkretną kwaterę. Lokalizacja nie ma znaczenia - tylko nie nad polskim morzem.
Obserwuj wątek
    • morekac Re: Wakacje - Polska 05.06.18, 23:24
      ale dlaczego chcesz nastolatki uszczęśliwić owcami i kozami? To nie przedszkolaki...
      Może kajaki? Albo jakieś góry?
    • princesswhitewolf Re: Wakacje - Polska 05.06.18, 23:27
      A musi byc w Polsce? Jesli nie to polecam wsie polnocnej Francji czy Kornwalie
      • jeziorowa Re: Wakacje - Polska 05.06.18, 23:31
        Princess, nie wiem czym kieruje się wątkodajka, ale w moim przypadku owszem, tydzień w którymś z ciekawych regionów w Polsce podczas wakacji musi być.
      • karme-lowa Re: Wakacje - Polska 05.06.18, 23:52
        princesswhitewolf napisała:

> A musi byc w Polsce? Jesli nie to polecam wsie polnocnej Francji czy Kornwalie
        Napisała wyraźnie, że chce w Polsce.
        Możesz rozwinąć, co złego jest w PL, ze od razu wskazujesz Francję?
      • alaveda Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 07:28
        A może Bahamy albo Alaska?

Bo rmatka wyciąga drobne na waciki i jedzie big_grin
      • triss_merigold6 Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 07:32
        Kobieta napisała, że prosi o nadmiar w Polsce. Czego znowu nie zrozumiałaś?
    • jeziorowa Re: Wakacje - Polska 05.06.18, 23:29
      Mój faworyt na tegoroczne wakacje w Polsce (jeżeli uda mi się wygospodarować ten dodatkowy tydzień) to góry Świętokrzyskie. Dzieciaki mam trochę młodsze od twoich, ale i nastolatki będą miały mnóstwo atrakcji (i to różnorodnych).
    • sacea Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 02:16
      niedługo na klika dni do Mrągowa jedziemy
      Ciechocinek, Mikołajki mile wspominam
    • sacea Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 02:21
      teraz doczytałam, że domek na wsi, kiedyś przejazdem szukalismy noclegu i padło na Wąwolnicę (u bogusi chyba, nie pamiętam, bo dawno), bardzo mi się podobało, mimo, że po śniadaniu dalej ruszylismy
    • al_sahra Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 02:29
      Dolina Biebrzy
    • wkurzo-namama Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 07:36
      Kaszuby - sporo tam agroturystyki, jest pięknie, zwiedzać też jest co.
      • butch_cassidy Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 07:54
        Tak, Kaszuby piękne.
        Może też Jura? Ze wspinaczką coś pokombinować?
        • jeziorowa Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 08:07
          Tak, Jura jest cudna i chyba jednak ciekawsza dla nastolatków niż Kaszuby.
    • mamma_2012 Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 07:52
      Jak z nastolatkami to stawiałabym na coś nad wodą, jakieś jezioro lub pensjonat z basenem, a zamiast kóz może koniewink
      A może spływ Krutynią i coś w okolicy sobie znaleźć do mieszkania?
      • bramstenga Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 08:04
        Krutynia w czasie wakacji jest jak autostrada, spływ za spływem. Proponuję Gorce, Kaszuby, Suwalszczyznę/Podlasie, Góry Świętokrzyskie, Roztocze. Kwater najlepiej szukać na stronach internetowych urzędów gmin (większość ma sekcję poświęconą turystyce) - zazwyczaj trochę tego trzeba przejrzeć, ale warto.
    • eliszka25 Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 08:02
      a moze bory tucholskie? co roku spedzamy w nich przynajmniej tydzien. jest duzo przyrody, wody i w ogole relaks. namiarow na domek z kozami i owcami wprawdzie nie mam, bo my jezdzimy do prywatnego domu, ale polecic moge np. ten pensjonat:

www.przystanektlen.pl z dwoch stron otoczony lasem, z pozostalych dwoch woda - jezioro i rzeka. na miejscu wypozyczalnia kajakow, rowerow wodnych, dobre jedzenie i piwo z wlasnego, malego browaru.

inne mozliwosci noclegu w poblizu masz np. tu:
      www.nocowanie.pl/noclegi/tlen/
      • eliszka25 Re: Wakacje - Polska 06.06.18, 08:05
        acha, zapomnialam dodac, ze do zwiedzania tez sie cos znajdzie. w poblizu jest np. swietnie zachowany zamek w swieciu, nastolatki moze zainteresowac park linowy czy jazda konna, jest to tez calkiem niezla baza wypadowa do zwiedzania mniejszych i wiekszych ciekawostek w okolicy i na kaszubach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka