joa66 10.06.18, 14:17 Mam prośbę o polecenie kawiarni we Wrocławiu spełniającej następujące warunki: -dobra kawa (espresso bez kwaskowego posmaku) -kawa serwowana w ładnej porcelanie -ładne wnętrze i widok za oknem -najlepiej w okolicach Starego Miasta Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: Wrocław - kawiarnie 10.06.18, 19:30 Nie ma odzewu, więc zawężę pytanie Czy w restauracji La Scala faktycznie podają kawę w filiżankach takich jak pokazują na swojej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wrocław - kawiarnie 10.06.18, 21:17 Nie ma odzewu, bo we Wroclawiu nie ma dobrej kawy. Zwlaszcza z rana. Bo otwieraja o 9-10. Najlepsza moim zdaniem jest w Grycanie, bo przynajmniej z ekspresu i zawsze taka sama. Takze teges... Ale ja nie jestem ostatnio na biezaco. Na facebooku sa jakies grupy szukaja ce dobrej kawy we Wrocku. Poczytaj, moze cos sie ostatnio otworzylo... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Wrocław - kawiarnie 10.06.18, 21:30 Dzięki. Będę krótko , prawdopodobnie będę zmęczona i chcę sobie zrobić jakąś wielką przyjemność i dostać "wszystko". Nie zależy mi na samych porankach, raczej porach lunchowych, ewentualnie wieczorem (mogę kawę pic wieczorem , nie przeszkadza mi w spaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
pwlk Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 15:14 Szczerze polecam Cafe Borówka. W mojej opinii to jedna z najlepszych kawiarni we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 15:27 Bardzo ją lubiłam póki była w rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 22:44 A Etno Cafe tuz obok? Tylko trzeba sprawdzic kwestię porcelany. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 15:30 Najlepszą kawę ma Casa de la Musica, ale nie mają fikuśnych filiżanek, tylko nieoficjalne kubańskie klimaty wakacyjne. La Scala mi podpadła, więc nie polecam. Może Bernard, który kawiarnią nie jest, ale na moją wiedzę trzyma poziom kulinarny, a jeśli zarezerwujesz stolik przy oknie nie piętrze, to widok jest ekstra. Klimat i dobra kawa za to w K2 albo w Macondo, ale rozumiem, że raczej pytasz o elegancję, a nie o klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 16:08 Herbaciarnia Targowa przy ul. Piaskowej. Wejście przez halę albo od strony Bulwaru Dunikowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Wrocław - kawiarnie 26.08.20, 16:22 Gniazdo, chłop chwalil po krotkim pobycie Odpowiedz Link Zgłoś