Dodaj do ulubionych

Pandora-do doświadczonych;)

14.06.18, 21:36
Jestem "zielona" w tym temacie więc proszę Was o wsparcie. Dostałam w prezencie granatową bransoletkę-skórkę i chcę dokupić charmsy. Jak skomponować dodatki, tak żeby wszystko ze sobą grało? Charmsy muszą jakoś do siebie pasować czy zwyczajnie kupuje się co komu wpadnie w oko? Może są jakieś strony z inspiracjami? Dodatkowym problemem jest to, że nie noszę srebra. Z kolei złoto w Pandorze, to kosmos cenowy więc odpada. Czy Pandora ze srebrnymi dodatkami dobrze wygląda do złotej biżuterii (zegarek, pierścionek itp)?
Obserwuj wątek
    • ingaki Re: Pandora-do doświadczonych;) 14.06.18, 21:44
      Zazwyczaj się zbiera alebo takie które się podobają albo coś znaczące dla Ciebie taki osobisty miks. Ja noszę pierścionki niektóre zlote nie ktore srebrne, i chyba to dobrze wygląda.
    • miriam_73 Re: Pandora-do doświadczonych;) 14.06.18, 22:24
      W tej chwili są dwie fajne linie nie do końca srebrne, tzn Pandora Rose oraz Pandora Shine, ta pierwsza przypomina różowe złoto, druga jest (chyba) pozłacana. Są ciut droższe niż standardowa kolekcja srebrna, ale są fajne. Mnie się bardzo podoba rose, mam bransoletkę gdzie mam pomieszane srebro z rose, i noszę pierścionki rose i srebro razem, moim zdaniem wygląda ładnie. Poza tym jest dużo kolorowych charmsów, więc można się pobawić kolorami. Generalnie ja mam jedną zasadę - jak coś mi się podoba to staram się zanabyć, lub dostać w ramach jakiegoś prezentu np. na urodziny. Wejdź na fanpage Pandory na Facebboku, jest dużo fotek od dziewczyn, które umieszczają swoje bransoletki, może znajdziesz pomysły dla siebie.
    • pitupitt Re: Pandora-do doświadczonych;) 15.06.18, 23:38
      Co do mieszania złota ze srebrem - zależy co kto lubi. Ja akurat jestem ortodoksem w tym temacie i nie znoszę łączenia tych dwóch metali, mimo że wiem, że tak się teraz nosi. Jak komuś pasuje, to ok. A charmsy kupujesz wg uznania, tak jak dziewczyny napisały. Jeżeli masz skórzaną bransoletkę, to warto kupić tak dwa-trzy charmsy-klipsy z silikonowym środkiem. Zapobiegną one zsuwaniu się pozostałych charmsów w jedno miejsce i powstawaniu takiego smętnego zwisu. Dzięki tym klipsom pozostałe koraliki będą jako tako równo rozmieszczone na bransoletce. Zwróć też uwagę, że niektóre charmsy mają gwintowanie, nie wiem czy będą wtedy pasowały do twojej bransoletki. Zresztą w salonie powinni ci pomóc w razie wątpliwości.
    • misoune Re: Pandora-do doświadczonych;) 16.06.18, 07:44
      Pamiętaj tylko, że na skórzane branso Pandory nie zakłada się charmsów do pełna, a najwyżej 5-7. Zbyt obciążona może się zerwać.
      Ja łączę wszystkie metale i kolory jeśli chodzi o biżuterię.
      Np w biżuterii Nominatin noszę kolor srebra, złota zółtego i różowego na jednych bransoletkach.
      W Pandorze akurat noszę tylko srebro, z przyczyn następujących: prawdziwe złoto w Pandorze ma chore ceny, zaś te dwie linie pozłacane na żółto i różowo, po prostu się wycierają, to szajs.
      • misoune Re: Pandora-do doświadczonych;) 16.06.18, 09:28
        A i masz teraz wyprzedaż .
    • edor67 Re: Pandora-do doświadczonych;) 16.06.18, 16:43
      Kolekcje shine i rose się wycierają, niestety w tym względzie Pandora schodzi na psy 🙁 Ja najbardziej lubię charmsy two tone, srebrne z elementami złota. Też niestety firma wycofuje się z typowo złotych elementów powlekając srebro złotą farbą (shine). Kupujesz to, co Ci się podoba. Teraz jest wyprzedaż i charmsy w dobrych cenach.
      • kika155 Re: Pandora-do doświadczonych;) 16.06.18, 22:36
        Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Chyba faktycznie najlepsze będą charmsy srebrne z dodatkiem złota. Dorwę coś na wyprzedażywink
    • 18lipcowa3 Re: Pandora-do doświadczonych;) 16.06.18, 22:57
      ja zbieram charmsy ktore coś znaczą- tj znak rodziny, znak córki ,literki z imion dzieci, znak zodiaku, serduszka od mojej mamy, coś co lubię tj symbol perfum, plus te ichne kropelki w roznych kolorach zeby ozywic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka