Dodaj do ulubionych

Chudnięcie

• jola-kotka Re: Chudnięcie 23.06.18, 01:17
      W kwestii wyjasnienia,hipohondria to zaburzenie polegajace na wyszukiwaniu objawow i chorob u siebie nie u innych i autorka raczej nie wykazuje cech hipohondrii. Tutaj bardziej mozna zauwazyc przeniesiony zespol Munchhausena czyli wyszukiwanie chorob objawow choroby u wlasnego dziecka rozne akcje robia wtedy matki od wlasnie czegos takiego jak tu widzimy po drastyczne metody udowodnienia ze dziecko jest chore. Nie ja jestem taka madra ten watek mnie przerazil pokazalam go lekarzowi psychiatrii i jednoznacznie okreslil ze matka jest osoba powaznie zaburzona wymagajaca pilnej pomocy psychiatrycznej o czym swiadczy fakt, ze pojawiajace sie tutaj logiczne argumenty odrzuca nie odnoszac sie praktycznie do nich nawet atakowana. Niestety zdaniem lekarza corka tez natychmiast powinna trafic pod opieke specjalisty. Wiem glupio zrobilam pokazujac watek, przepraszam ale ja wiem co bedzie dalej jesli autorka nie zacznie sie leczyc. Corka bedzie chora osoba i nutella mowie ci to nie jest przyszlosc ktorej matka chce dla dziecka , pisze to nie z chmur a z autopsji w rezultacie jesli corka bedzie miala przynajmniej tyle szcunku co ja do swojej matki z racji tylko tego ze jestes jej matka nie stracisz jej na zawsze, ale jesli nie to mozesz nie ogladac jej jak tylko bedzie miala szanse sie od ciebie uwolnic. Tylko wtedy juz bedzie bardzo chora osoba , nie tylko psychicznie ale i fizycznie bo niestety te choroby wyniszczaja tez fizycznie. W najlepszym wypadku bedziecie sie obie tulac wspolnie po terapiach w celu ratowania waszej relacji , moze da sie ja poprawic ale nie naprawic. Dlatego blagam idz do lekarza. Kobieto bardzo duzo chorych na anoreksje umiera bo to jest smiertelna choroba nie kazdy z niej wychodzi . Serio chcesz zamknac wieko trumny
      wlasnej corki. Przemyl to.
      • nutella_fan Re: Chudnięcie 23.06.18, 05:11
        Jolo, sorry, przenosisz nanie swoje zaburzenia wagowe. A o psychiatrze diagnozujacym na podstawie wątku na forum... big_grin Bo ktoś na argumenty nie odlowiada, nieźłe....
        • jola-kotka Re: Chudnięcie 23.06.18, 16:12
          Psychiatra przeczytal watek tak sie wypowiedzial chyba wiadomo ze to przypuszczenia a ty nie udawaj glupiej mowiac ze ja tu przenosze swoje zaburzenia tylko idz do lekarza sie leczyc bo bedziesz miala wlasne dziecko na sumieniu. Cale forum ma zburzenia wagowe cokolwiek to wedlug ciebie znaczy. Nie ma wiec nie niezle tylko tragicznie i uwazam ze nawet z tego watku to diagnoza mojego psychiatry jest trafna a ty nie chcesz zauwazyv co robisz. Ja na twoim miejscu bym sie nie smiala bo niedlugo ten smiech zamienisz w krokodyle lzy, wspomnisz moje slowa ale juz bedzie za pozno.
        • rosapulchra-0 Re: Chudnięcie 23.06.18, 17:36
          Jola niczego nie przenosi. Spójrz obiektywnie na swoje wpisy, to raz. Dwa, całkiem sporo osób w tym wątku poradziło ci, żebyś się udała do psychiatry, bo ewidentnie masz problem, który przenosisz na swoje dzieci. Histerie, płacze, wymyślanie śmiertelnych chorób dziecku, które jest zdrowe i nic mu nie jest, a jedynie waga spadła o 200 gramów w ciągu doby - to są naprawdę poważne objawy jakiegoś psychicznego schorzenia. I bez złośliwości czy nabijania się - tobie potrzebny jest specjalista.
    • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:14
      Minął prawie miesiąc. Na zlecenie lekarki z Luxmed i porobilam corce badania krwi (morfologia, żelazo, crp, wit d, glukoza) plus zrobiłam usg brzucha. Wszystkie wyniki są ok, żadnych odchyleń. Waga delikatnie do góry po miesiącu. Zrobiłam też badanie moczu, ale nie z porannego, tylko w ciągu dnia (spała jak do pracy wychodziłam). Nie ma ketonów. Czy mam zostawić i nie szukać już dziury w całym czy badać poranny mocz dopóki nie będzie w nim ketonów? Bo sama już nie wiem i proszę o obiektywne rady. Lekarka skomentowała że wszystkie wyniki w normie.
      • jolinka102 Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:27
        Chyba lekarka wyraznie dala Ci do zrozumienia, ze twoja corka jest zdrowa. Ty i tak nie zostawisz tego tak jak jest tylko dalej bedziesz terroryzowac biedne dziecko.
        • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:33
          Zostawię tylko nie mam ochoty czegoś przeoczyć żeby później sobie nie wyrzucać, dlatego chciałam jeszcze raz opinii na mądrym forum posłuchać. W sprawie tych ketonów.
          • pade Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:36
            Skupiasz się na ketonach, bo tak jest najłatwiej. W sumie się nie dziwię. Dziecko "zachorowało", dostanie leki, będzie ok. Zamiast: co się w naszym systemie rodzinnym dzieje, co się ze mną dzieje, że każę się ważyć dziecku codziennie? Jakie są relacje w rodzinie? Może powinien się temu przyjrzeć ktoś z zewnątrz?
            Jedna z Twoich córek daje Ci wyraźny sygnał, że coś jest nie tak. A Ty ten sygnał zagłuszasz ketonami.
            • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:38
              Dziecko ani nie zachorowało ani nie dostanie leków smile
              • pade Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:42
                Dlatego jest cudzysłów.
            • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:42
              Aha, a córki nie ważę już codziennie, robiłam to przez kilka dni, żeby upewnić się , co z jej wagą, sytuacja ustabilizowała się i wagę wyciągnę może za miesiac. Tu zbaczasz z tematu na którym się nie znasz i próbujesz mnie wciągnąć w tematy psychoterapeutyczne, ale teraz ja potrzebuję porady medycznej. Czy badać mocz poranny i obserwować te ketony czy już nie?
              • aguar Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:00
                Absolutnie nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • hosta_73 Re: Chudnięcie 15.07.18, 17:16
                nie
          • cosmetic.wipes Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:56
            nutella_fan napisała:

> W sprawie tych
            > ketonów.

W sprawie tych ketonów, których nie ma? To może jeszcze zajmij się rozkminianiem leukocytozy, której nie ma i glukozurii, której też nie ma.

Idź do psychiatry.
            • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:05
              Przecież mówię że na czczo nie badałam teraz, a tylko na czczo miała 2 razy, ludzie czytajcie ze zrozumieniem!!! Nie ma w moczu w srodku dnia, po napojeniu i jedzeniu. Więc pytam czy mam robić mocz na czczo jeszcze raz, prościej nie wiem jak się spytać
              • aguar Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:06
                Nie badaj jej więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:08
                  Tak zamierzam zrobić finalnie. Dziękuję za porady.
      • bazia8 Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:29
        Wagę schowaj do piwnicy, wyciągnij po świętach smile daj spokój dziecku, dziecko da ci dwa wink
      • pade Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:33
        Dostałaś już obiektywne rady. I dostaniesz kolejne: idź sama ze sobą do specjalisty. Twoja troska o wagę/zdrowie córki jest fałszywa. Coś maskuje. A co, to się dowiesz jak zdobędziesz się na odrobinę samokrytyki. To było doskonale widać w innych Twoich wątkach o córkach. Wszyscy są winni, tylko nie Ty. Zero refleksji. ZERO.
        Po Twoich odpowiedziach w tym wątku wnioskuję, że na mój komentarz albo nie odpowiesz, albo zaprzeczysz.
        • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:36
          Ależ odpowiem skoro nalegasz. Teraz mnie nie interesuje psychoanaliza mojej troski o zdrowie córki, tylko pytam konkretnie o ketony w moczu na czczo, bo to wzbudziło mój niepokój. Inne zagadnienianie na razie nie interesują/nie zamierzam ich konsultować na forum.
          • pade Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:41
            A powinny Cię interesować, bo zdrowie ciała jest związane ze zdrowiem psyche.
            Poczytaj sobie o astmie u dzieci nadopiekuńczych matek.
            • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:44
              Ja mogę o tym czytać ale najpierw muszę wyjaśnić sytuację z ketonami. Bo jakbyś doczytała, nie jest to lajtowe zagadnienie i duża ilość ketonów prowadzi do niebezpiecznych powikłań (śpiączka), dlatego to jest priorytetowe.
              • karme-lowa Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:47
                Ale lekarka już Ci powiedziała. Masz zdrowe dziecko.
                • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 11:52
                  Tak. A druga, która kiedys przez pierwsze 5.lat zycia córek była naszym pediatrą, jak zadzwoniłam i opowoedzialam o co chodzi to odpowiedziala tak. Że ketony w moczu na czczo zdarzają się, ale żeby za jakiś czas powtórzyć. I pokazać wyniki jak będę u endokrynologa z córką. Więc do konca nie wiem, jak to jest niby norma, po co mam powtarzać te badanie ciągle?
                  • aguar Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:05
                    Nie powtarzaj, to w ogóle nie ma znaczenia.
                    • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:08
                      Ok, thx. Że tak zapytam, znasz się na zagadnieniu? smile
                      • aguar Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:15
                        Tak, ketony czasem pojawiają się w moczu przy lekkim zakwaszeniu organizmu, lekkim odwodnieniu, po wysiłku, przy gorączce. Ale samo w sobie pojawienie się ich w moczu nie upoważnia do rozpoznania żadnej choroby u osoby bez objawów i z innymi dobrymi wynikami.
                        • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:22
                          Dziękuję bardzo i pozdrawiam smile
                  • taki-sobie-nick Re: Chudnięcie 18.07.18, 20:33
                    nutella_fan napisała:

> Tak. A druga, która kiedys przez pierwsze 5.lat zycia córek była naszym pediatr
                    > ą, jak zadzwoniłam i opowoedzialam o co chodzi to odpowiedziala tak. Że ketony
                    > w moczu na czczo zdarzają się, ale żeby za jakiś czas powtórzyć. I pokazać wyni
                    > ki jak będę u endokrynologa z córką.

Widać ona z tych, co lubią badać każdy drobiazg. Idź dziewczyno do psychologa...
              • dziennik-niecodziennik Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:48
                Ale u corki sa ketony sladowe. A sladowe ketony występują też np w stanie glodu. Wystarczy ze ciut za wczesnie zjadla kolacje i juz.
                Przestan histeryzowac.
                • nutella_fan Re: Chudnięcie 15.07.18, 12:55
                  No i ok, tak zamierzam zrobić.
                  • taki-sobie-nick Re: Chudnięcie 18.07.18, 20:33
                    nutella_fan napisała:

> No i ok, tak zamierzam zrobić.

Jeszcze pójdziesz do psychologa, i to NIEZALEŻNIE od tego, czy w dniu wizyty będziesz histeryzować czy nie.
                • e-ness Re: Chudnięcie 18.07.18, 13:04
                  W stanie głodu powiadasz, nutella nie tylko ryczy ale już włosy z głowy drze.
                  • e-ness Re: Chudnięcie 18.07.18, 13:08
                    Czytając ten wątek a raczej wypowiedzi założycielki aż w środku mnie skręca, jak rodzic niszczy swoje dziecko w imię jego dobra i troski o nie🙁
                    Na ro powinn być paragrafy! I powinni się je egzekwować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka