Dodaj do ulubionych

Ojej, jak mi przykro :D

27.06.18, 10:06
www.wiadomoscihandlowe.pl/artykuly/popierala-zakaz-handlu-w-niedziele-teraz-dostala-m,48005/1

Biedna pani, myślała, że to innym będzie źle, ale okazało się, że i jej jest źle, więc zakaz handlu już niedobry tongue_out obawiam się jednakowoż, że pani niewiele zrozumie z całej sytuacji.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:08
      Dwa wspaniałe cytaty:

"Czacharowska zakaz handlu w niedziele odczuła już na swojej skórze podwójnie. Pierwszy raz, gdy jej sklepy były zamknięte. Drugi raz... gdy otworzyła dwa sklepy w jedną z zakazanych niedziel, wystawiając na kasie pracowników. - Zrobiłam to z przekąsem, żeby udowodnić coś Żabkom - wyjaśnia. Takie działanie nie mogło się skończyć inaczej niż kontrolą inspektora pracy. - Dostałam dwa mandaty, każdy po 1 tys. zł, i przyjęłam je - podkreśla"

Z PRZEKĄSEM

i drugi:
      "Zdaniem właścicielki delikatesów U Czacharowskiej, żaden polski rząd po 1989 roku nie potrafił skutecznie wspierać polskiego handlu. Dziś na ratowanie małego polskiego detalu jest - w opinii pani Elżbiety - już za późno. - Poprzednia władza sprzedała 75 proc. handlu w hurcie Eurocash i 80 proc. Biedronkom i innym marketom, przez co rugają nas, polskich kupców, z rynku. Zachodnie sieci wyprowadzają podatki poza granice naszego kraju - żali się Czacharowska"

No tak, wiadomo, że winne peło big_grin trzymajcie mnie ludzie.
      • pani-noc Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:14
        Już jej nie cytuj, bo jestem o krok od stwierdzenia, że zakaz handlu to dobra ustawa, bo eliminuje z branży idiotów.
        • sniyg Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:35
          No skoro prowadzi latami 3 sklepy, otrzymała nagrodę, zatrudnienia ludzi to można założyć z małą nutą prawdopodobieństwa że zna się na problemach polskiego handlu trochę lepiej niż ematka na etacie. No ale straszny błąd, obraziła PO, ojej, symtrystka jedna, bo przecież powszechne wiadomo że mały polski biznes kwitnie przez polityków, a nie mimo ich.
          • morgen_stern Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:37
            Ale wiesz, że nie chodzi tu w ogóle o to, że "obraziła PO", nie? smile
            • alpepe Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:42
              nowy pistroll nam się objawił, skocz po sól i chleb, ja przyniosę wódkę, trzeba powitać należycie gościa.
            • sniyg Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:42
              Myśli tak jak większość ludzi, czyli o sobie. I ma częściowo rację, bo faktycznie PIS wycierało sobie gębę pomocą dla małego polskiego przedsiębiorcy, a wyszło jak zawsze.
              • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:45

zasada jest prosta - myśl PRZED a nie po.
                Pani myslenie PRZED się wyłączyło, to ma, co ma.
              • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:54
                >faktycznie PIS wycierało sobie gębę pomocą dla małego polskiego przedsiębiorcy, a wyszło jak zawsze.

A może zamiast słuchać haseł, ktorymi politycy "wycierają sobie gęby" należy przglądac się pomysłom i wyciągac samodzielnie wnioski, co z tych projektów wyjdzie? skoro pani tak doskonale zna się na handlu, to dziwne, że nie przewidziała tego, co ematki na etacie. Bo tutaj jakoś większość nie miała problemu ze zrozumieniem konsekwencji ograniczenia handlu.
                • triss_merigold6 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:00
                  Pani uprawiała wishful thinking.
                  • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:13
                    Zabawne, że pani kreuje się na przedstawicielkę drobnego polskiego handlu, a w miasteczku takim jak Ostroda same niedziele dały jej milionowa stratę. Jakie wobec tego ma obroty? i jak śmie atakować właścicieli Żabek, skoro oni są tak małą placówką, że dają radę rodzinnie swoj sklep prowadzić, a pani ma prawdziwy koncern?
                    • iwoniaw Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:24
                      To też jest piękne:

Czacharowska zwraca uwagę, że posiadając trzy sklepy - choćby nawet chciała - nie mogłaby stanąć w zakazane niedziele za ladą we wszystkich. Gdy jej placówki stoją zamknięte, konkurencyjne sklepy w Ostródzie przyjmują klientów.

- to pani umknęło, że jest wielką kapitalistką posiadającą mini-sieć, która wycina biednych przedsiębiorców z pojedynczym kioskiem i że ustawa od początku miała uderzać w takich jak ona?

Denerwujący jest fakt otwarcia wszystkich Żabek od początku obowiązywania ustawy.

big_grin big_grin big_grin

Tak się właśnie kończy pisanie ustaw pod konkretne osoby, a nie pod konkretne problemy. Ciekawe, czy i kiedy niektórzy to zrozumieją.

Ja mam tutaj prawdziwą placówkę pocztową! Od kilkunastu lat listonosz zostawia u mnie paczki, a mieszkający w pobliżu klienci odbierają je w sklepie, kiedy znajdą na to czas. I robię to za darmo! - słyszymy od Czacharowskiej.

Ciekawe, czy adresaci wypełnili na poczcie odpowiednie druki o przekierowaniu przesyłek, czy p. Cz. chce, aby mandat dostał też nieszczęsny listonosz?

przez co rugają nas, polskich kupców, z rynku

CO robią?! big_grin

Byłam zwolenniczką zakazu handlu w niedziele, ale forma, w jakiej został wprowadzony, jest nie do zaakceptowania dla polskich handlowców - podkreśla Czacharowska.

No to już wiemy, jaka forma jest do zaakceptowania - pracownik marketu na kasie w niedzielę to odbieranie mu życia rodzinnego i wyzysk, pracownik w tę samą niedzielę w trzech marketach pani Cz., to "forma do zaakceptowania dla polskich handlowców" big_grin
                      • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:38
                        >No to już wiemy, jaka forma jest do zaakceptowania - pracownik marketu na kasie w niedzielę to odbieranie mu życia rodzinnego i wyzysk, pracownik w tę samą niedzielę w trzech marketach pani Cz., to "forma do zaakceptowania dla polskich handlowców" big_grin

Tak, pani rozkosznie wystawia się na pośmiewisko big_grin
                        Przecież od początku widać było, że to nie o pracownikow niedzielnych chodzi w tej ustawie. Sami pracownicy zresztą nie byli masowo zachwyceni pomysłem.
                      • memphis90 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 16:06
                        "przez co rugają nas, polskich kupców, z rynku
                        CO robią?!"
                        Miało być z "CH" w środku, ale trzeba było złagodzić wymowę...
                      • monstroteratum.furiosum Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 18:36
                        iwoniaw napisała:

> CO robią?! big_grin

sjp.pwn.pl/sjp/rugowac;2574511.html
                        • blablanie Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 18:46
                          Ale to nie ta odmiana...rugają pochodzi od rugać...a od rugować byłoby chyba rugując??
                        • tanebo2.0 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 19:00
                          Ale Pani użyła tej formy sjp.pwn.pl/szukaj/ruga%C4%87.html co oznacza... besztać. polski język trudna język
                        • iwoniaw Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 19:10
                          "Rugać" i "rugować" to dwa różne czasowniki, misiu-pysiu big_grin Test na prawdziwych Polaków operujących polską mową oblany big_grin
                          • monstroteratum.furiosum Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 20:45
                            Moj mozg zrobil "override" 😜 i przeczytalam "rugowac" bo tak do sensu zdania pasowalo, "ruganie" zobaczylam przy trzecim podejsciu. A do konkursow nie staje, malo ambitna jestem.
              • agab51 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:17
                sniyg napisał:

> Myśli tak jak większość ludzi, czyli o sobie.

Alez nie, ona myślała o innych! Chciała ograniczenia handlu dla biedronki i in. i dopiero ich kosztem chciała poprawić sobie ( bo wolne niedziele, bo handel miał przenieść się do sklepików).
                A tu zonk!
                • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:08

słaba patriotka z pani, nie umie docenić inicjatywy.
                  Wszak chodziło o to, żeby ci bezpożnicy wcale nie robili zakupów w niedziele, tylko chodzili na spacery z dziećmi, skoro do kościoła nie chcą. Żadne zakupy ! dzień święty święcić.
          • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:38

taka dobra kobieta, a nie może znaleźć z rodziny 2 osób do pomocy w niedzielę.
            Oj jak przykro big_grin
          • pani-noc Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:20
            Powiedz mi kto na złość Żabce otwiera sklep w niedzielę by oberwać karę od inspektora? Odpowiedź: idiota.

Kto twierdzi, że polrzednia władza jest winna sprzedaży sieci Eurocash i Biedronka w 2002 roku? Odpowiedź: idiota.

A teraz drogi trolliku sama we własnym serduszku kim jest osoba zaciecie broniaca idiotki i jeszcze tłumacząca tę obronę "bo PO". Bardziej zbłaźnić się nie dało, co?
          • maslova Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:49
            > No skoro prowadzi latami 3 sklepy, otrzymała nagrodę, zatrudnienia ludzi

Skoro prowadzi latami 3 sklepy, nagrodę otrzymała w 2016 roku, zatrudnia ludzi, to mozna załozyć z dużą nutą prawdopodobieństwa, że najlepiej funkcjonowała właśnie za rządów PO, rugowanie polskich sprzedawców jakimś cudem ją ominęło, natomiast problem zaczął się, gdy zaczęła wstawać z kolan.
            • claudel6 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:04
              czyli klasyczne: wstała z kolan i walnęła głową o stół.
            • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:05
              10/10 big_grin
          • woman_in_love no najwyraźniej sie nie zna, skoro się nie dowiedz 27.06.18, 11:53
            -iała, że w innych krajach, też tak było, że "obroty sklepów spadają od czwartku do soboty, a markety intensyfikują sprzedaż". Przecież na Węgrzech też tak było.
            • dyzurny_troll_forum_2 Re: no najwyraźniej sie nie zna, skoro się nie do 27.06.18, 17:43
              woman_in_love napisała:

> -iała, że w innych krajach, też tak było, że "obroty sklepów spadają od czwartk
              > u do soboty, a markety intensyfikują sprzedaż". Przecież na Węgrzech też tak by
              > ło.

Wszyscy socjaliści czy tam komuniści uparcie zakładają, że człowiek wydający swoje ciężko zarobione pieniądze to idiota. I jak się mu zamknie sklep w niedziele, to on sobie zapłaci w tygodniu dwa razy drożej.

Przykro mi, drodzy bolszewicy, nawet jak zamknięcie markety 5 dni w tygodniu to olbrzymia większość konsumentów będzie kupowała w pozostałe dwa dni nadal w wielkich marketach.
          • asia_i_p Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 15:46
            Jednak niewiele lepiej, skoro tych prawidłowości nie przewidziała, tylko odkryła po fakcie.
          • issa-a Re: Ojej, jak mi przykro :D 28.06.18, 00:44
            >No ale straszny błąd, obraziła PO, ojej,

PO??? a przepraszam, co ma do tego PO???
            kiedyś sama kupowalam w malych osiedlowych sklepach. Dopoki nie zauważylam, ze "male osiedlowe sklepy" sprzedaja ten sam badziew co "markety', tyle że za cenę kilka razy większa. Czyli, szynka np. biała w markecie jest poniżej 30 zł/kg a w malym osiedlowym sklepie powyżej 40 zł/kg. Itd, cały czas podobnie.
            Teraz nie kupuje w "małych osiedlowych sklepach", wole pojechac do marketu i, przepraszam, w doopie mam niedziele handlowe. Moge zrobic zakupy w poniedziałek. A jeszcze lepiej we wtorek bo w poniedziałek sprzedają pozostałości z weekendu.
      • kolibeer2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:27
        rugają czy rugują?
        • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:33

rugują - od "rugować" czyli wypierać.
          • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:33

oki, doczytałam, baba powiedziała "rugają" big_grin
            • memphis90 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 16:09
              Wyrugali ich od tyłu i to bez lubrykantu...
      • hosta_73 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:31
        "Rugają" polskich kupców i "z przekąsem" otwarła sklep w niedzielę 😁 😎 Fajne
      • kosheen4 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:13
        > co rugają nas, polskich kupców, z rynku. Zachodnie sieci wyprow
        > adzają podatki poza granice naszego kraju - żali się Czacharowska"

Test Soczewica Koło Miele Młyn niezdany, szanowna pani polska kupiec. Rugać to sobie możesz babo ewentualnie swoich pracowników, a to o czym mówisz to rugowanie/rugować/rugują
        I tak, o.
      • bleuet Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 21:40
        Tej pani się chyba pomylił czasownik 'rugać' z 'rugować'...
    • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:15
      W komentarzach juz została nazwana "chytrą babą z Ostrody" big_grin
      Bidula, tak się cieszyła, że supermarkety zamkną, że już nie miała czasu pomysleć o własnym biznesie big_grin
      • solejrolia Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:18
        A, no to z Ostródy.
        Przepraszam mieszkancow Radomia.
      • dyzurny_troll_forum_2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:45
        lady-z-gaga napisała:

> W komentarzach juz została nazwana "chytrą babą z Ostrody" big_grin
        > Bidula, tak się cieszyła, że supermarkety zamkną, że już nie miała czasu pomysl
        > eć o własnym biznesie big_grin

To takie polskie. Nie ważne, że mi krowa zdechła, ważne, że sąsiadowi dwie.

A tu się okazało, że sąsiadowi jedna, a mnie trzy. I nagle tragedia.
    • solejrolia Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:17
      Wcale mi jej nie żal . Chytra baba z Radomia !

To jest logiczne, ze jak jest mniej dni handlowania to utargi/obroty będą mniejsze!
      No ale jak sie okazuje w zyciu, popieranie pisu zwalnia z logicznego myslenia.
      big_grin
      • lady-z-gaga Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:23
        >No ale jak sie okazuje w zyciu, popieranie pisu zwalnia z logicznego myslenia.

Powiedziałabym, że jest na odwrot: brak zdolności myślenia skutkuje popieraniem PiSu.
    • jowita771 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:28
      Na gazecie tez jest o tym artykuł. Ktoś skomentował: najlepiej zamknąć wszystkie sklepy oprócz tych trzech Czacharowskiej. big_grin
    • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:29

"- A jakie to placówki pocztowe? Ja mam tutaj prawdziwą placówkę pocztową! Od kilkunastu lat listonosz zostawia u mnie paczki, a mieszkający w pobliżu klienci odbierają je w sklepie, kiedy znajdą na to czas. I robię to za darmo! -"

no i wkopała listonosza big_grin

zła, zła ustawa ! Bo zakazując handlu w niedzielę dużym marketom jednocześnie powinna NAKAZAĆ robienie zakupów w malych sklepach.
      • nowaczek1 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:50
        Ciekawe, czy we wpisie do działalności ma świadczenie usług pocztowych, bo jak nie, to robi to nielegalnie. W dodatku za darmo, co skarbówka uwielbia.
        • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:59

i jeszcze RODO zaczęło działać big_grin
          Oj, posypią się mandaty albo i sprawy w sądzie.
    • triss_merigold6 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 10:39
      Januszowa biznesu w pełnej krasie.
      • demodee "z przekąsem" 27.06.18, 11:04
        > Zrobiłam to z przekąsem, żeby udowodnić coś Żabkom

Pani poszła w dobrym kierunku, ale nie dotarła do celu.

Powinna zrobić sklep "z przekąskami" i gorącymi napojami, nazwać go "Czachorowska Cafe" i wtedy mogłaby coś Żabkom udowadniać...
        • maslova Re: "z przekąsem" 27.06.18, 11:52
          big_grinbig_grinbig_grin
      • bergamotka77 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 21:22
        triss_merigold6 napisała:

> Januszowa biznesu w pełnej krasie.

😅
    • alicia033 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:03
      zabolało "suwerena"?
      To dobrze!.
    • chicarica Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:10
      Klasyczny prawacki brak mózgu i zerowy poziom empatii. Zrozumie jak bardzo szkodliwe jest to co popiera dopiero wtedy, kiedy konsekwencje pierdykną ją w łeb, a nawet wtedy niekoniecznie, bo swój własny przypadek będzie uważać za wyjątkowy.
      Zresztą pewnie to jakaś grażyna biznesu, przynajmniej pracownicy odetchną.
      • agab51 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:19
        Odetchną. Zwlaszcza ci, ktorych będzie musiala zwolnić.
        • pani-noc Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:22
          Mamy rekordowo niskie bezrobocie. Szybko znajdą pracę w jakiejś Biedronce. Tylko Grażyna pozostanie z długami.
        • vasaria Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:24
          będą oddychać razem z tymi zwolnionymi w innych sklepach. a co ? jej pracownicy oddychać nie mogą tongue_out ?
        • triss_merigold6 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:29
          Na luzie znajdą inną pracę, bezrobocie jest rekordowo niskie.
          • agab51 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:50
            No i wlasnie o to chodzi, odetchną, a że znajdą inną pracę, to nie mam najmniejszych wątpliwości.
    • eliszka25 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:18
      ojej, pani obudzila sie z reka w nocniku? tak to jest, gdy umysl zacmiewa myslenie przede wszystkim o tym, jak by tu zrobic, zeby sasiadowi bylo gorzej.

ciekawa jestem swoja droga, czy po tych wyznaniach ktos jej sie nie dobierze do tylka np. za nielegalne uslugi pocztowe. zdziwilaby sie jeszcze bardziej big_grin
    • vasaria Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 11:22
      cudne ! bardzo się cieszę, że pani się już nie cieszy tongue_out. każdy nieucieszony pisior to wielka radość dla mnie.
      • dyzurny_troll_forum_2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:52
        vasaria napisał(a):

> każdy nieucieszony pisior to wielka radość dla mnie.

1000/10
    • woman_in_love każdy suweren musi być srogo ukarany za swe wybory 27.06.18, 11:49
      big_grin.
      • z_lasu Re: każdy suweren musi być srogo ukarany za swe w 27.06.18, 12:03
        A i tak najczęściej nie zrozumie gdzie popełnił błąd i będzie uparcie twierdził, że "pisializm tak, wypaczenia nie".
    • piernicola Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:12
      Ja tam zawsze popierałam zakaz handlu w niedzielę. Nie tylko dlatego, że PIS w ten sposób niechętnie spłacił długi wyborcze wobec "S". Po prostu to jest OK, że w niedzielę za ladą stoi Janusz i Grażyna z własnej woli.
      • iwoniaw Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 12:30
        No widzisz, ty popierałaś że w niedzielę za ladą stoi Janusz i Grażyna z własnej woli, a pani Cz. nie. Ona uważa, że konkurencji powinno się zabronić otwierania sklepów w niedzielę, a ona powinna móc stawiać za ladą pracowników najemnych big_grin
        • woman_in_love Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 13:00
          No nie nie. Wyraźnie mówi, że problem to też "obroty sklepów spadają od czwartku do soboty, a markety intensyfikują sprzedaż". Czyli ma 2 problemy:
          1) otwarta konkurencja pokroju Żabek,
          2) a mimo otwartej konkurencji ludzie przenieśli i tak swoje zakupy na czwartek-sobotę, tyle że do marketów.
          3) Wiec nawet jak zamknie konkurencję, to nadal pozostanie problem z punktu 2.
          4) Ja myślę, że ona po prostu chce przywrócenia handlu w niedzielę big_grin.
          • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 13:04

a ja myślę, że chciałaby zamknięcia wszystkich dużych marketów od poniedzialku do niedzieli big_grin
          • iwoniaw Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 13:24
            Nie, po prostu wszyscy powinni mieć zakaz otwierania sklepów od czwartku do niedzieli włącznie, a rozporządzenie ministra powinno zrobić wyjątek dla trzech sklepów, które są własnością tej pani big_grin
            • cosmetic.wipes Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:32
              Wszyscy oprócz pani Grażyny biznesu powinni mieć w ogole zakaz handlu. W każdy dzień tygodnia.
          • bywalec.hoteli Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 16:08
            woman_in_love napisała:

> No nie nie. Wyraźnie mówi, że problem to też "obroty sklepów spadają od czwartk
            > u do soboty, a markety intensyfikują sprzedaż". Czyli ma 2 problemy:
            > 1) otwarta konkurencja pokroju Żabek,
            > 2) a mimo otwartej konkurencji ludzie przenieśli i tak swoje zakupy na czwartek
            > -sobotę, tyle że do marketów.
            > 3) Wiec nawet jak zamknie konkurencję, to nadal pozostanie problem z punktu 2.
            > 4) Ja myślę, że ona po prostu chce przywrócenia handlu w niedzielę big_grin.
            Globalnie - myślę, że trzeba by zrobić jakąś analizę jaki wpływ na handel polski będzie miała ta zmiana. Ale to przed napisaniem ustawy.
            • memphis90 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 16:12
              Ale po co? Się napisze, się zobaczy.
            • cosmetic.wipes Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:33
              Trochę za późno na analizy PRZED big_grin
      • vasaria Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 13:09
        ja tam zawsze byłam przeciw zakazowi handlu w niedzielę. nie tylko dlatego, że uważam pisiorów za (pip ! pip !). po prostu to jest ok, że w niedzielę mogę zrobić zakupy.
        • 45rtg Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 14:57
          vasaria napisał(a):

> ja tam zawsze byłam przeciw zakazowi handlu w niedzielę. nie tylko dlatego, że
          > uważam pisiorów za (pip ! pip !). po prostu to jest ok, że w niedzielę mogę zro
          > bić zakupy.

Ja tam zawsze byłem za zakazem handlu w niedzielę, mimo że uważam pisiorów za (pip ! pip !). Po prostu to jest OK, że ułatwia mi się unikanie zakupów w niedzielę.
          • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 15:22

> ułatwia mi się unikanie zakupów w niedzielę.

a wystarczyłoby zamknąć się w łazience i przeczekac do poniedzialku big_grin

• 45rtg Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:03
              iwles napisała:

> > ułatwia mi się unikanie zakupów w niedzielę.
              > a wystarczyłoby zamknąć się w łazience i przeczekac do poniedzialku big_grin

Łazienka jest w domu potrzebna innym.
              • cosmetic.wipes Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:34
                To możesz całą niedzielę leżeć krzyżem w kościele.
              • iwles Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:45
                Oj tam, moga isc do pobliskiej galerii do wc.
              • szarsz Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 18:26
                Polecam:

https://...images/gzWTaH
          • dyzurny_troll_forum_2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:56
            45rtg napisał:

> Po prostu to jest OK, że ułatwia mi się unikanie zakupów w niedzielę.

Jesteś bezwolną amebą, której ktoś musi pomóc w nie robieniu czegoś? Wolni ludzie jak nie chcą robić zakupów w niedzielę to po prostu nie idą do sklepu w niedzielę.

Podpowiem Ci, podobnie to działa na przykład z infolinią. Nie chcesz, żeby ktoś pracował w niedzielę na infolinii to w niedzielę nie dzwonisz. Spróbuj, może Tobie też się uda...
    • la_mujer75 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 13:58
      Och, jak miło czytać wieści, że "suweren" dostaje po dudzie!
      Jakie to miłe smile
    • natalia.nat Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 14:46
      Ano właśnie. Wyszło szydło w worka.
      Przecież było wiadomo, że ta ustawa nie będzie wspierać małych polskich sklepów. Po prostu ludzie więcej kupią w piątek i sobotę w hipermarkecie i w ogóle małego polskiego sklepu nie odwiedzą w niedzielę, zwłaszcza, że ceny tam są dużo większe. Komu by się to opłacało? W zasadzie ustawa nie jest dla nikogo korzystna. Taki śmierdzący bubel władzy dla potrzeb pokazania kto tu rządzi.
      • maj18-98 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 16:43
        Właśnie się szykuję na niedzielne zakupy! Dzięki za link, poczytałam z przyjemnością. A komentarz Memphis sprawił, ze muszę herbatki sobie zrobić, zakrztusiłam się.
      • dyzurny_troll_forum_2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 17:59
        natalia.nat napisała:

> W zasadzie ustawa nie jest dla nikogo korzystn
        > a. Taki śmierdzący bubel władzy dla potrzeb pokazania kto tu rządzi.

Korzystna jest dla wielkich marketów. Zwiększają sprzedaż przy zmniejszeniu kosztów.
    • frey.a86 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 18:39
      Od początku wiadomo było, że tak się skończy. Przed wprowadzeniem tej debilnej ustawy robiłam czasami zakupy w małych sklepach. Teraz nie robię wcale. Jeżeli ktoś na mnie więcej zarabia, to jest to Tesco, w którym zaczęłam robić duże zakupy przez internet. Bieżącą spożywkę kupuję w piątki w Kauflandzie i tak planuję zakupy, żeby starczyło do poniedziałku. Wcześniej moje zakupy były spontaniczne - jak mi coś było potrzebne to szłam i kupowałam w obrębie osiedla. Teraz nauczyłam się planować. Na pewno nie będę chodzić do jakiś delikatesów u Grażyny, gdzie połowy potrzebnych mi rzeczy i tak nie będzie, a ceny ma wyższe niż Kaufland. Czego się ta baba spodziewała?
    • variolen2 Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 19:09
      dobrze tak chciwemu babsku
    • tt-tka Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 19:33
      Och, pani nie pomyslala... i nadal nie mysli smile
      Jak bardzo mi jej wcale nie szkoda.
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Ojej, jak mi przykro :D 27.06.18, 22:21
      Pani Elżbiecie zalecamy zastanowienie się nad pozycją "żabki" na podstawie poniższego obrazka.

Może ogarnie, a może i nie....

https://pbs.twimg.com/media/Dgrq8YwWkAAFF0P.jpg
    • strikemaster Re: Ojej, jak mi przykro :D 28.06.18, 01:16
      "Czacharowska zwraca uwagę, że posiadając trzy sklepy - choćby nawet chciała - nie mogłaby stanąć w zakazane niedziele za ladą we wszystkich."

Nikt by tego nie przewidział.

"Gdy jej placówki stoją zamknięte, konkurencyjne sklepy w Ostródzie przyjmują klientów. - Denerwujący jest fakt otwarcia wszystkich Żabek od początku obowiązywania ustawy. Im wolno, a my co, z innej gliny ulepieni?"

Dlaczego nie założyła sobie placówki pocztowej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka