Dodaj do ulubionych

Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe

02.07.18, 08:00
Oglądam sobie blogi wnętrzarskie oraz tzw.lajfstajlowe i widzę.... same babeczki ok 30, z radosnymi ślicznymi dziećmi, które roześmiane pozują do zdjęć, przystojnymi mężami i oczywiście dużymi, pięknie urządzonymi mieszkaniami. Pacze, pacze... najpierw w zachwycie. Przy kolejnym blogu orientuję się, że to w kółko to samo. Te same panie ok 30, podobne dzieci i nieomal identyczne mieszkania. Życie tych pań - wnoszę z treści blogów - polega na przestawianiu mebli i robieniu temu zdjęć z odpowiednim filtrem. Oraz chadzaniu na kawę w styropianowym kubku z radosnym dzieckiem u boku. I tyle.
Uderzyła mnie pustka takich stron, choć w końcu nie wszystko musi mieć filozoficzną wymowę. Oglądacie takie blogi? Znacie jakieś niewpasowane w szablon, o którym piszę? Jakieś niestandardowe?
Obserwuj wątek
    • black_magic_women Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 09:57
      Ja zaglądam na Pinterest. Tam wyszukuję konkretne "problemy", np. łóżko piętrowe dla dzieci, mała łazienka itp.Mam zdjęcia,bez tego całego sztafażu pie...festylowego. Podglądam też Wnętrza mieszkań i żałuję, że tak mało się tam dzieje, bo nawet stare wątki są kopalnią pomysłów.
      • black_magic_women Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 09:59
        black_magic_women napisała:

pie...fest
        > ylowego.

Czy "pierd" jest takim brzydkim przedrostkiem? Pierdoła, pierdu pierdu, toż nie pierdo...ny itp.
      • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:16
        Stare czasy, kiedy wnętrza mieszkań naprawdę żyły, no nie? wink Pamiętam, jak jedna z naszych emam pokoje dzieciom urządzała, sasza chyba..
    • edelstein Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:17
      Nie ogladam, bo w wiekszosci to co jest tam pokazane jest absolutnie niepraktyczne.Np 3szafki na krzyz w pokoju dziecka.Ciekawe gdzie sa jego ciuchy i zabawki, albo kuchnia gdzie wszystko jest pochowane,kto k.. rano wstaje i wyciaga toster?
      • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:16
        no właśnie, mam podobne odczucia. mam wrażenie, ze moje dziecko ma pierdyliard rzeczy, a i tak po przeczytaniu watku o sprzedaży zabawek za 5 tys juz wiem, że moze być znacznie gorzej. w każdym razie ten pierdyliard gdzieś trzeba trzymać.
        • black_magic_women Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:25
          claudel6 napisała:

> no właśnie, mam podobne odczucia. mam wrażenie, ze moje dziecko ma pierdyliard
          > rzeczy, a i tak po przeczytaniu watku o sprzedaży zabawek za 5 tys juz wiem, że
          > moze być znacznie gorzej.

Jestem w trakcie przeprowadzki. Z niecałych 40 metrów do 75. Byłam pewna, że my poza książkami, kilkoma wyszperanymi przeze mnie krzesłami, stołem i obrazami nie mamy prawie nic. Zabawek mało, agd ciągle u mamy w piwnicy, trochę ubrań... Kiedy jednak to wszystko złożyć do kupy okazuje się, że ta większa kawalerka z jedną szafą wnękową i pawlaczem była studnią bez dna. Mamy ogrom rzeczy!!! Jak to możliwe ja się pytam wink
          • thea19 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:41
            mialam dokladnie tak samo, tyle, ze z mieszkania przeprowadzalismy sie do domu. czesc rzeczy do tej pory jest w worach i kartonach. to sie wszystko rozciagnelo, spuchlo i powiekszylo.
          • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:49
            Przeprowadzałam się kilkukrotnie, zawsze do większego mieszkania. Zawsze przy pakowaniu wywalalam masę rzeczy. I ZAWSZE w nowym lokum pozostałymi rzeczami ściśle wypełniałam dostępną powierzchnię. Nie wiem, jak to się dzieje, prawdopodobnie rzeczy pączkują w trakcie transportu wink
      • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:24
        Piateczka! big_grin
        • edelstein Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:48
          Najbardziej podobaja mi sie pokoje dla mlodziana kochajacego pile nozna.Nie uwzgledniaja ani ksiazek,ani miejsca na medale i puchary,ani jakiegos kosza na brudne pilki i zajechane rekawice(stanowcze nie dla pilek po calym domu).
          • memphis90 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:26
            No ale jest łóżko w kształcie bramki!!!
      • cosmetic.wipes Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:27
        edelstein napisała:

> kto k.. rano wstaje i wyciaga tost
        > er?
        >

Ja big_grin
        • solejrolia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 21:21
          JA!
      • banksia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:13
        "kuchnia gdzie wszystko jest pochowane,kto k.. rano wstaje i wyciaga toster?"

🤣🤣🤣🤣
        • banksia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:15
          Moze ci sami, co na stosiku książek na szafce nocnej stawiają kaktusa?
    • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:21
      gorąco polecam piatypokoj.pl a także instastories autorki! najlepsze wnętrzarskie miejsce w sieci.

co do lajfstajlu to się nie wypowiem, kompletnie mnie to nie jara, oglądam jednego jedynego bloga zerowastowego (ograniczam.sie) w celu brania dobrego przykładu i tyle.
      • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:38
        Z ciekawości weszłam i już wiem, że to chyba nie dla mnie - zaraz na wejściu zobaczyłam to zdjęcie:

https://1.bp.blogspot.com/-KWGl6_R8wHE/Wf-WB9GX1NI/AAAAAAAAOj8/8ch6gCgcLtgo4ovl8sa8038ECClqCrAygCLcBGAs/s1600/biblioteczka_01-min.jpg

Moje dziecko ma ponad 200 książek (wiem, bo jakiś czas temu je policzyłamwink). Jakbym je miała poustawiać na takiej biblioteczce, to nie wiem, ile tych biblioteczek musiałabym mieć i jak dużą powierzchnię by zajęły...smile
        • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:43
          W sumie to sądząc po liczbie książek, które autorka rekomenduje poniżej tego postu - ta biblioteczka nie może być jedynym miejscem, w którym te książki trzymają.
          • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:56
            oj tam, to ma być wyłącznie inspiracja, nie chodzi o kopiowanie 1:1. swoją drogą, pokazałaś akurat modny gadżet, który mnie osobiście najbardziej irytuje, ponieważ sprowadza rolę książek do elementu lansu. ale i tak polecam poszperać na blogu głębiej - warto.

ps. moja córa też taki mól książkowy, pewnie chętnie by się przyjrzała waszej biblioteczce smile
            • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:22
              Mnie też ten gadżet irytuje, ale to pewnie dlatego, że dla mnie meble powinny być przede wszystkim praktyczne. No i nie widziałam chyba zgrabnego sposobu na upchnięcie dwustu książek w małym pokoju dziecięcym - bo dwadzieścia książek to jasne, że można malowniczo poustawiać.
              • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:50
                Na kallaxie 2x4 ja mam. Bardzo ladnie wyglada na lezaco
                • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 12:04
                  Też mam kallaxa, też na leżącosmile Co nie zmienia faktu, że takie Mapy Mizielińskich to już średnio wchodzą. A z drugiej strony jest cała seria "Franklinów" , które mają format 1/4 Map.
                  • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 12:06
                    Mapy mam na wierzchu ulozone. Fakt bez byloby ladniej.
              • zabka141 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 21:21
                Moja corka ma bibliteczke, regal na ksiazki i wlasnie jeszcze takie listwy. Te listwy z wyeksponowanymi ksiazkami to jest element wystroju. Tak jak obrazy na scianie.
        • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:05
          LOL
          kompletnie nierealne i niepratyczne rozwiązanie. dom to nie witryna sklepu. jak się serio kupuje ksiązki, to w pokoju potrzebny jest regularny regał na te książki, a taka póleczka wprowadza tylko estetyczny balagan.
          • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:08
            Ale nie LOLuj!
            Robimy remont pokoju corki. Wiesz ile sie naszukalam mebli które by w zestawie proponowaly zwyczajny, uczciwy regal na więcej niz piec ksiazek?...
            Za to w kazdym zestawie jest propozycja miejsca na telewizor. W zestawach mebli dla DZIECI.
            To jest smutne. Bardzo.
            • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:23
              Oooo, serio z tym telewizorem?
              • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:26
                Tak. Tzn mozliwe ze to chodzi o monitor do plejstejszyn, ale tak czy siak - miejsca na ksiazki brak, za to elektronika od malego...
            • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:31
              dziennik, no ja już np. wiem, że będę musiała zrobić regał na wymiar. i teraz weź znajdź stolarza. który będzie np. zainteresowany w ogóle robotą. napisałam do 6 czy 7 firm, które się reklamuja na gumtree i olx (świeże ogłoszenia). i co? i psińco. nikt. q..a nie odpowiada.
              moze ktoś doradzi stolarza w Warszawie na proste bardzo zlecenie (wiec tez niedużo kasy)?
              • black_magic_women Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:40
                claudel6 napisała:

>
                > moze ktoś doradzi stolarza w Warszawie na proste bardzo zlecenie (wiec tez nied
                > użo kasy)?

Może poszukaj na Fb? Na marketplace i w grupach? Ja tak znalazłam pana od transportu, gdzie inne firmy jęczały, że im się nie kalkuluje odpalać samochodu.
                • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 12:38
                  ale ten marketplace wyglada jak platforma sprzedaży...szuka sie tam też usług?
                  • black_magic_women Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 17:08
                    claudel6 napisała:

> ale ten marketplace wyglada jak platforma sprzedaży...szuka sie tam też usług?

Odkryłam to tydzień temu smile Mam nadzieję, że dobrze się wklei, pierwszy lepszy stolarz z Warszawy www.facebook.com/marketplace/item/1868078003216471
              • araceli Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:47
                claudel6 napisała:
                > dziennik, no ja już np. wiem, że będę musiała zrobić regał na wymiar. i teraz w
                > eź znajdź stolarza. który będzie np. zainteresowany w ogóle robotą. napisałam d
                > o 6 czy 7 firm, które się reklamuja na gumtree i olx (świeże ogłoszenia). i co?
                > i psińco. nikt. q..a nie odpowiada.
                > moze ktoś doradzi stolarza w Warszawie na proste bardzo zlecenie (wiec tez nied
                > użo kasy)?

A regał ma być drewniany czy z płyty meblowej? Bo jak z płyty to przy odrobinie zdolności manualnych da się samodzielnie - w hurtowniach docinają płyty na wymiar, oklejają, wycinają otwory na fronty. Trzeba tylko dobrze zaplanować.
              • black-cat Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:20
                Tadeusz Krawiec. Niestety nie mogę znaleźć telefonu. Robił dla mnie i znajomych meble na wymiar. Jak masz pomysł na meble - zrobi Ci wszystko co chcesz. Jak pomysłu nie masz może być gorzej, bo jego pomysły niekoniecznie trafią w Twój gustsmile
            • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 13:51
              dziennik-niecodziennik napisała:

> Robimy remont pokoju corki. Wiesz ile sie naszukalam mebli które by w zestawie
              > proponowaly zwyczajny, uczciwy regal na więcej niz piec ksiazek?...

A musza byc gotowe zestawy mebli? Nie mozna po prostu kupić mebli, jakich sie potrzebuje? W IKEA jest sporo regałów na książki.

> Za to w kazdym zestawie jest propozycja miejsca na telewizor. W zestawach mebli
              > dla DZIECI.

Naprawdę, urzazając pokój dziecka nie trzeba kupowac "zestawu" wink
              • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 14:18
                No nie trzeba, ale sam fakt, że niektórzy w ten sposób postrzegają potrzeby dzieci jeśli chodzi o meble - jest nieco niepokojący.
              • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 16:13
                Nie znosze IKEI. Nic tam nie kupie co by mi sie podobalo.
                Zestaw niekoniecznie w sensie "komplet", tylko zestawienie.
                • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 16:49

> Nie znosze IKEI. Nic tam nie kupie co by mi sie podobalo.

A co lubisz i kupujesz w zbliżonej cenie, jakości i designie?
                  • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 17:00
                    Nic bo generalnie nie szukam takiego designu.
                    • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 17:27

> Nic bo generalnie nie szukam takiego designu.

Ale jakiego, bo w IKEA są meble w różnych stylach?
                  • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 17:19
                    niennte napisała:

>
                    > A co lubisz i kupujesz w zbliżonej cenie, jakości i designie?

też jestem ciekawa.

• ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:04
                    Moze lubi stare menle i kupuje uzywki po komisach? Szafy w stylu art deco w ikei nie znajdziesz
                    • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:25
                      ichi51e napisała:

> Moze lubi stare menle i kupuje uzywki po komisach? Szafy w stylu art deco w ike
                      > i nie znajdziesz
                      >
                      Może, ale art deco w postaci kompletów mebli do pokoi dziecięcych raczej też nie sprzedają. Więc wątpię, by chodziło o antyki. Nie wiem, dlaczego tak ciężko napisać, o jakie meble chodzi.
                      • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:36
                        No ale co Ci mam napisac?
                        Styl - uwielbiam shabby chic, lubie odpowiednie polaczenia prowansalskiego z boho. Lubie kolory, miekkosc, meble nietypowe w ksztalcie. Nie lubie "sterylnych", uporzadkowanych wnetrz.
                        Lubie tez styl loft, ale to nie u mnie w domu.
                        Nie podam Ci firmy meblarskiej ktora kupuje, bo nie kupuje po firmach. Mam w rodzinie osobe ktora zajmowała sie sciaganiem mebli z Anglii, Danii itd i na niej polegam - wie gdzie szukac, ma swoje kontakty, mowie czego potrzebuje i ona mi wyszukuje cos takiego.
                        • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:39
                          Nooo, to ma sens smile
                        • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:48
                          Rozumiem - a dla dziecka nie mogli ci czegos fajnego zaproponować? Przecież regał na książki chyba nie musi być z typowo "dziecięcej" kolekcji?
                          • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:23
                            Nie rozumiem.
                            Kto nie mogl zaproponowac - ta osoba od ktorej zawsze kupuje? - Zaproponowala, jak zwykle kupuje od niej.
                            Czy chodzi Ci o to zeby kupic meble ze standardowego sklepu a od tej osoby regal? - da sie tak, oczywiscie, ale tak nie chcialam, z roznych powodów.
                            • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:01

> Nie rozumiem.
                              > Kto nie mogl zaproponowac - ta osoba od ktorej zawsze kupuje? - Zaproponowala,
                              > jak zwykle kupuje od niej.

Tak, to miałam na myśli.

> Czy chodzi Ci o to zeby kupic meble ze standardowego sklepu a od tej osoby rega
                              > l? - da sie tak, oczywiscie, ale tak nie chcialam, z roznych powodów.

Jesli inne meble ze standardowego sklepu pasuja, a tylko regału brak, to tak, rozwazyłabym taka opcję, przeciez pokój nie musi być umeblowany kompletem z jednej kolekcji.
                              • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:09
                                No ale inne mi tez nie pasowaly smile
                    • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:26
                      Mniej wiecej smile Zrodlo zaopatrzenia mam inne smile
                      • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:30

> Mniej wiecej smile Zrodlo zaopatrzenia mam inne smile
                        >

I tam własnie mają te komplety mebli dziecięcych z meblem na TV, ale bez regałów na ksiązki? LOL
                        • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:40
                          ???
                          A czy ja napisalam ze takie kupilam?
                          Szukalam czegos zeby kupic od reki i zeby sie zgadzalo z zachciankami dziecka. Nawet sie tu pytalam o lozko pietrowe smile przejrzalam wiele stron internetowych przeroznych firm i zauwazylam wlasnie te braki w regalach.
                          Ostatecznie kupilam cos calkiem innego, ale corce sie podoba smile tzn na zdjeciach, bo na zywo to jeszcze musimy poczekac 😂
                          • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:45

> ???
                            > A czy ja napisalam ze takie kupilam?

Nie pisałaś, że kupiłaś, ale skoro szukałaś, to pewnie tam, gdzie zazwyczaj kupujesz. Przecież nie szukałaś w IKEA, bo nie lubisz tego sklepu. Ja np. nie przepadam za BRW, więc szukając mebli nie zaglądam nawet do nich.
                            • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:47
                              Hehe
                              Wpisalam w google "meble biale dla dzieci" i sprawdzalam kolejne propozycje big_grin Nawet nie policze ile takich stron przejrzalam big_grin
                              • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:50

> Hehe
                                > Wpisalam w google "meble biale dla dzieci" i sprawdzalam kolejne propozycje big_grin
                                > Nawet nie policze ile takich stron przejrzalam big_grin
                                >

No to nie wiem, może mamy inne wyszukiwarki, bo mnie na hasło "meble białe dla dzieci" wyświetlają się takie: www.google.pl/search?q=meble+bia%C5%82e+dla+dzieci&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjP7ojF74DcAhUQMuwKHYILCgUQ7AkI1AI&biw=1366&bih=635
                                Faktycznie nie na każdym zdjęciu jest mebel na ksiązki, ale też i nie rzucają mi się w oczy meble RTV.
                                • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:31
                                  Po pierwsze - mowie o meblach ktorych zakup ewentualnie bralam pod uwage. I tak, w większości tychze byla propozycja szafki rtv, a regal na ksiazki ma dwie-trzy polki.
                                • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:40
                                  Ciekawe ze minsie wyswietlaja same rozowo ksiezniczkowe. Chlopcy spia z rodzicami do 18? Czy pod schodami?
                                  • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:06
                                    ichi51e napisała:

> Ciekawe ze minsie wyswietlaja same rozowo ksiezniczkowe. Chlopcy spia z rodzica
                                    > mi do 18? Czy pod schodami?

Masz na mysli zdjęcia, do których link dałam? Faktycznie, większość zaaranżowana jest dla dziewczynek. Może białe meble dziecięce ludzie kupują głównie dla córek? Albo tak sie wydaje producentom.
                                    Niektóre z tych mebli mają takie formy, ze spokojnie nadają sie dla chłopca, a to, ze producent zaaranżował je z dodatkami, kolorami uznawanymi za dziewczęce, no to juz jego prawo. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, żeby je kupić dla chłopaka.
                                    Wydaje mi się, że chłopcom ludzie częściej kupują meble w odcieniach drewna, ale może dlatego, że zniechęcaja ich takie słodkie aranżacje..
                                    • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:26
                                      ja mam wlasnie biale stuve z ikei. pokoj plciowo chyba obojetny - tyle ze ma dywan w motyw uliczny.
                                      • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:39
                                        ichi51e napisała:

> ja mam wlasnie biale stuve z ikei. pokoj plciowo chyba obojetny - tyle ze ma dy
                                        > wan w motyw uliczny.
                                        >
                                        >
                                        Ale tu Stuva odpada, bo to IKEA.
                    • majenkir Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 22:27
                      ichi51e napisała:
                      > Moze lubi stare menle i kupuje uzywki po komisach?

Przeczytalam po kosmitach big_grinbig_grinbig_grin
                      • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 23:05
                        Ja przeczytalam "moze lubi stare menele", wiec wiesz... smile
        • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:11
          No dokładnie smile
        • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:49
          Ta szafka ma sens przy malym dziecku ktore chcesz zachecic do ksiazek. Stawiasz 4 ksiazki na wysokosci dziecka i nie ma bata dzieciak z ciekawosci ksiazke w koncu wezmie. Potem po tygodniu zmieniasz na inne. Tyle ze to zaklada ze masz jakies magazyny w ktorych trzymasz te reszte do rotowania. To samo z zabawkami. Dla mnie to sa rozwiazania dobre jak masz playroom osobno w ktorym sterujesz dzieckiem jak robotem. Biale sciany 10 zabawek i bedziesz sie bawil tym co ci dam. To dziala u malych u starszych nie przechodzi bo dzieciak ci nudzi ze on kiedys mial takie cos i gdzie to teraz jest i ze on chce to z powrotem.
          • lodomeria Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 08:28
            Taki mebel z powodzeniem można mieć nawet jako dorosły czytający/posiadający książki. Otwierasz sobie na jakimś ulubionym cytacie, stawiasz albumy ze zdjęciami czy obrazami, nawet banalne ilustrowane książki dla dzieci można tam sobie ustawić, żeby cieszyły oko. Nie po to przecież kupuje się ładnie wydane książki, albumy ulubionych malarzy, katalogi z wystaw czy co tam jeszcze, żeby pozamykane na półkach trzymać.
      • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:51
        ja przeczytałam wpis pani na insta:

"Przekonałam się w życiu do wielu rzeczy: do buraków, science-fiction, iPhone'ów, kobiet-ginekologów, kożucha na mleku, kaszy i Krakowa.

Im jestem starsza, tym bardziej się otwieram. Próbuję. Ryzykuję. A może bardziej mi wszystko jedno, HGW.

Może kiedyś w ogóle zjem brukselkę. 🤢Może komedię romantyczną obejrzę. 😱 Ale wiem jedno: nigdy, przenigdy, nie założę cielistych rajstop. Wolałabym na dwie zmiany w fabryce szczoteczek do zębów upychać te włoski do dziurek niż u boku Elona Muska paradować w rajtach koloru "Antilope"."

i przepraszam, ale dziekuję za dalszą twórczość.
        • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:53
          A co jest złego w cielistych rajstopach? Serio pytamsmile
          • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:06
            no właśnie. lepiej pewnie popylać w gołych nogach pół roku. albo w spodniach. bo nie wiem.
          • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:52
            A co w burakach?
        • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:58
          hahaha, no mnie to akurat śmieszy, ale rozumiem, że można nie załapać klimatu big_grin
          • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:08
            przczytałm kilk jej wpisów - mnie ten styl kompletnie nie śmieszy, jest pretensjonalny (z pretensja dojrzałej baby do bycia trzpiotem) i infantylny. a ja jestem osobą, ktora w pierwszych 3 cechach, które powinien mieć partner życiowy wymieni poczucie humoru. ale nie takie.
            • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:32
              Rozumiem cię doskonale. Styl niestrawny, infantylny, niby-prowokujący, bo naprawdę nikogo nie interesuje dlaczego jej zdaniem kobiety-ginekolodzy czy Kraków to coś, do czego trzeba się "przekonywać".
            • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:36
              mam nadzieję, że dopuszczasz myśl, że tzw. "poczucia humoru" są tak różne jak nasze linie papilarne? i to jest piękne. i jednocześnie to raczej nie jest powód do wywyższania się, prawda?
              • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:43
                Kiepskie dowcipy nie są piękne. Jeśli coś nas żenuje to nie oznacza, że czujemy się z tym lepiej, wręcz przeciwnie.
              • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:53
                No ale jak kogos cudze poczucie humoru nie smieszy to naprawde nie musi udawac swiatowca i sie zasmiewac.
                • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 12:16
                  no ale ja do tego nie zachęcam, natomiast zachęcam do zapoznania się z blogiem, na którym są zaprezentowane oryginalne wnętrza oraz z kontem na insta, na którym również są fajne wnętrza, a że rozmowa skręciła w bok...
                  • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 13:06
                    E tam, czy one są oryginalne? Wręcz przeciwnie, wpisują się doskonale w internetową sztampę skandynawską. Na tym tle aranzacje z ikea.pl są wręcz oryginalne.
                    Do tego jest sporo ewidentnego kiczu - np, odblaskowy tryptyk nad biurkiem. Widać też, że autorka ma też jakieś problemy z kolorystyką i to wybiórcze, bo kuchnia poprawna (ta z zielonymi lampami). Salon to jakieś pomieszanie z poplątaniem, jak rozumiem w celu uniknięcia efektu "wszystkiego od kompletu i pod kolor", no ale mimo wszystko musi to się jakoś spinać. To tak jakby założyć czerwoną spódnicę w zieloną kratę i brązową bluzkę w kropki, a na to kolorowy żakiet w kwiatowe wzory. A ta czerwona ściana za fotelem to jak pisk styropianu po szkle.
                    Z tego co się orientuję moda w końcu ma się zmienić i chyba idzie w kierunku stylu amerykańskiego, który przynajmniej jest o wiele bardziej pojemny i praktyczniejszy niż polsko - skandynawski.
                    • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 14:37
                      piepe napisał(a):

> E tam, czy one są oryginalne? Wręcz przeciwnie, wpisują się doskonale w interne
                      > tową sztampę skandynawską. Na tym tle aranzacje z ikea.pl są wręcz oryginalne.

o kurczę. fantazyjny wniosek, doceniam go, chętnie poznam drogę, którą do niego doszłaś.
                    • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 15:22
                      Weźmy tylko pod uwagę, że styl skandynawski jest prosty i rzekłabym, dla prostych ludzi. O wiele łatwiej i taniej urządzić mieszkanie w tym stylu, niż w amerykańskim, który - żeby nie stał się się żałosną imitacją - potrzebuje porządnych, drewnianych mebli, dobrych jakościowo dywanów i eleganckich dodatków.
                      Jak to się mawia, szkłem d... nie wytrzesz.
                      • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:00
                        Trochę racji masz, ale kłóciłabym się. Prawdziwy styl skandynawski wymaga sporej dyscypliny, którą uzyskuje się "bazą", a to najwięcej kosztuje. Polska wersja tego stylu praktycznie nie przewiduje w ogóle białych ścian, braku zasłon/rolet czy bielonej/czarnej czy drewnianej, a nie panelowej podłogi, nie mówiąc o zabytkowej stolarce czy braku kartongipsów. A i tak to jakoś "działa", lepiej lub gorzej. Moim zdaniem gorzej, bo ten styl oprócz odpowiedniej bazy narzuca pewien minimalizm, który w małych mieszkaniach ciężko uzyskać. Jest to styl moim zdaniem trudny, wymagający wyczucia w stosowaniu kontrolowanej nonszalancji. Do tego niepraktyczny o ile nie ma się osobnych pokoi na garderobę/rozmaite schowki.
                        Już naprawdę prędzej ten amerykański, któremu nie szkodzi zagracenie, poza tym rządzi się prostą zasadą symetrii, do ogarnięcia dla przeciętnego Kowalskiego.
                    • taje Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 21:28
                      piepe napisał(a):

> E tam, czy one są oryginalne? Wręcz przeciwnie, wpisują się doskonale w interne
                      > tową sztampę skandynawską. Na tym tle aranzacje z ikea.pl są wręcz oryginalne.
                      > Do tego jest sporo ewidentnego kiczu -

Nie do końca się zgadzam, że to sztampa akurat skandynawska (moim zdaniem melanż sztampy skandynawskiej i europejskiej interpretacji stylu amerykańskiego) ale zgadzam się, że kicz. Przy czym nie zawsze kicz jest zły. Tu akurat widzę nieco zbyt dosłowną fascynację obecnymi trendami, kolorystyka zbyt agresywna i wnętrza niespójne (salon plus kuchnia plus łazienka). Ikea nie zawsze się dogaduje ze stylem boho czy glamour. Ale na plus niektóre rozwiązania przestrzenne - jeśli mała łazienka to faktycznie tylko 3,5 m kw to naprawdę chylę czoła. Podoba mi się też różowa wyspa i wystawka książek u dziecka, nawet jeśli niepraktyczna. Ogólnie na plus, nawet jeśli styl blogu skręca w kierunku Joanna Chmielewska w świecie wnętrz.
                      • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 22:27
                        Nowa kuchnia jest akurat bardzo dobra i z lekkim pazurem - podobają mi się różowe fronty i zdaje się marmurowy blat. Niemniej jeśli jest prawdziwy, to powodzenia w czyszczeniuwink Łazienka sporo traci przez wystawę pralki - głębokość prysznica sugeruje, że byłoby miejsce na zasłonięcie tego drzwiami. Brakuje też jakiejś ozdobnej płytki czy innego motywu na jednej ze ścian. Nawet z takiego maleństwa można zrobić coś więcej niż ergonomicznie urządzoną pralnię.
              • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:54
                no przecież napisalam "nie takie". czyli dopuszczam, ze poczucia humoru są rózne, doświadczylam tego nie raz. np. jest cała linia komedii amerykanskich oparta na żartach fizjologiczno-fekalnych, które do mnie jakos nie trafiają. no ale ktoś się z nich śmieje.
      • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:12
        Znam, widziałam. Wnętrza ogólnie fajne, bo boho, a nie wszechobecne skandynawskie, ale i tak nuuuudaaaa i puuustkaaaaaaaa
      • edelstein Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:52
        serio? ona pokazuje nawet pralke i suszarke pasujace do siebie i jezscze pod kolor lazienki😎na serio pralke dobiera sie do plytek?😎
    • crises Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:33
      Mnie dobija, że wszyscy mają teraz identyczne wnętrza na tych blogach. Znaczy, są generalnie 2 style:

- szarobiały skandynawski, czyli szare kanapy, białe meble, jasne drewno i do tego obowiązkowo czarno-białe dodatki
      - stylizacja na lata 70, czyli mocne kolory, graficzne motywy i miedziane/mosiężne ozdóbki

Skandynawski ma jeszcze podgrupę botaniczną, czyli jak walniemy dużego kwiatka i plakat z monsterą, to jest styl botaniczny.
      • marianna1960 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 10:48
        Ja ooglądam głownie wnętrza na
        www.houzz.com/
        www.desiretoinspire.net/
        • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:13
          O, zapomniałam o tej drugiej stronie, rzeczywiście. Kiedyś ją ktoś polecał na wnętrzach mieszkań.
      • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:01
        tak. ja ostatnio kupuje wszystkie magazyny wnętrzarskie, bo szukam rozwiązań do małego pokoju dla starszego dziecka (musimy wkrótce zrobić redekorację, bo dziecko wyrosło już z mebli, zabawek i co za tym idzie pewnych rozwiązań). no i w jednym magazynie prezentują 5 mieszkań - i 4 z nich są identyczne - identyczny styl, identyczne kolory, totalna NUUUDA.
        w dodatku zdarzają sie takie perełki - prezentacja 140 m apartamentu męskiego singla, którego bio brzmi, jak z tych profili prześmiewczych z fejsa o pracownikach korporacji - pan 30+, sportowo aktywny - bieganie, rower, pływanie, squash i oczywiscie maraton, apartament na Wilanowie, do którego - Wilanowa - pan "ma słabość" (jezu, kto ma slabość do Wilanowa, chyba tylko słoiki). no po prostu wiadomo, że większość ludzi w magazynach wnętrzarskich za 5 zł szuka inspiracji, jak urządzic 140 m dla jednej osoby na Wilanowie.
        • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:13
          O jak ja Cie rozumiem...
          Ja tez tak probuje zawsze i w koncu robie po swojemu. Staje na środku, zamykam oczy i mysle co mi sie podoba i jak bym chciala.
          I w nosie mam blogi smile
      • skat_0 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 17:23
        Jest jeszcze duński 😁 ostatnio obserwuje miedzy innymi te znalezione na insta
        herregaardsdroemmen.dk/ fryzjerka i stolarz remontuja duzy dom
        # interiørmagasinet
        www.mortilmernee.dk/
        Z sentymentu zagladam na wnetrza mieszkan i bloga reemigrantki z Danii myfullhouse - u niej mozna poznac wiecej skandynawskich marek oprocz Ikei
    • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:12
      natchnęłyście mnie z tymi blogami. tak, jak pisalam kupuję magazyny wnętrzarskie, ale to trochę bez sensu, bo tam jest ciagle to samo, na jedno kopyto. muszę poszukać blogów wnętrzaskich w necie i zrobic sobie kanal z feedami.
      • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:14
        Na blogach też ciągle to samo. A blogerki również w pismach drukowanych na domiar złego.
        • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:33
          zabilaś taki piękny pomysł w zarodku big_grin
      • araceli Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:45
        claudel6 napisała:
        > natchnęłyście mnie z tymi blogami. tak, jak pisalam kupuję magazyny wnętrzarsk
        > ie, ale to trochę bez sensu, bo tam jest ciagle to samo, na jedno kopyto. muszę
        > poszukać blogów wnętrzaskich w necie i zrobic sobie kanal z feedami.

A sprawdzałaś gazetowe forum 'Wnętrza mieszkań'? Specyficzne dość ale sporo fajnych inspiracji można znaleźć smile
        • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:29
          no właśnie już któryś raz pada ta nazwa. to moze sprawdzę.
    • ykke Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:39
      Mylisz się . Kawa jest zawsze na tarasie. I zawsze świeże kwiaty w wazonie. Oglądam, sprawia mi to przyjemność, ale fakt-wszystkie identyczne. Wszystkie. Ujęcia z góry na owy kubek z kawą, mnóstwo szarości i pudrowego różu.
      • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:47
        Nie kochana, nie do końca się zgodzę wink A dłoń z kubkiem kawy na tle idealnej kuchni, hę? Albo na tle kanapy/balkonu?
      • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:19
        I malowniczy stosik książek na stoliku kawowym, a na tym stosiku - doniczka z jakimś sukulentem. Zawsze sie zastanawiam - czy ci ludzie nie maja półek na książki? Bo rozumiem jedna, dwie na stoliku - ale np. 6? I kto stawia doniczkę na książkach, jak to sie podlewa, żeby nie było ryzyka zalania wszystkiego pod spodem? smile
        • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:44
          U nas leza takie stosy po 6 smile zwlaszcza rano bo wieczorem przez kilka przechodzimy... ja: poczytam ci Muminki dziecko: nie ja bede o wulkanach czytal... no dobra skonczylem to teraz o Titanicu... teraz czytaj mi o Paskudzie... no dobra mozesz teraz Muminki...
          • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:53
            Nie no, takie stosy to u nas też leżą, jak córka wieczorem ma te książki wszystkie posprzątać, to najczęściej podjeżdża wózkiem (takim na klockismile). Ale nie leżą na tyle długo, żeby na nich coś ustawić, no i nie w takich malowniczych stosikach (każda kolejna książka mniejsza od poprzedniej, a wszystkie okładki dobrane kolorystycznie). No i to są książki dziecięce, to się rządzi własnymi prawamiwink)
            • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:07
              No u mnie normalne tez tak lezaly, tyle ze fakt, nie uporzadkowane rozmiarem. A i stalo czasem cos na nich, ale raczej rzeczy spontaniczne w stylu kubek po kawie wink
              • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:48
                Podziwiam, seriowink
        • zasiedziala Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 23:22
          Przecież wszelkie stoliki stanowią właśnie idealne półki na książki. U mnie tak to wygląda dzień po sprzątaniu, stos książek, na tym komputer, a na tym kubek. Kiedyś spróbowałam zamienić kolejność i na kubku położyć komputer, niestety w kubku była łyżeczka, co nie skończyło się zbyt dobrze dla komputera... Trzymam się więc ustalonej kolejności.

Ja znów nie 'ogarniam' wnętrz, w których nic nie leży na wierzchu. Na przykład stoi sobie fotel w sypialni, a na nim żadnego ciucha nie ma. No nie wiem jak tak można żyć wink
          • zla.m Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 08:48
            Siostro!
    • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:43
      Nie kazdy musi byc matka Teresa albo Edisonem. Wiekszosc ludzi ma nudne puste zycie.
      • mamablue Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 11:49
        Mam wdrukowane, że życiowa działalność człowieka powinna być pożyteczna dla innych. Niepotrzebnie to piszę, zaraz mnie tu zakrzyczą wink
    • vinca Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 15:12
      To jest nic. Ja swojego czasu prenumerowałam Dobre Wnętrze. Jezusie. Myślałam, że znajdę tam jakieś inspiracje, że coś uda się podejrzeć, a gdzie tam... schody zawieszone w powietrzu, oczywiscie bez barierek. Praktycznie brak mebli do przechowywania. W holu/wiatrołapach zero ubrań. Białe dywany... o gigantycznych metrazach nie wspomne. Jestem na etapie urzadzania pokoju dla dziecka, szukam w internetach pomysłów i oczywiście tak: same łozeczka-domki, namioty tipi, jakies przygnębiające tapety w ponure chmurki z deszczem...
      • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 15:33
        vinca napisała:
        Myślałam, że znajdę tam jakieś inspiracje...

No właśnie "inspiracje". Polegają na tym, że bierze się jeden, dwa, trzy ciekawe elementy, a nie próbuje kopiować całość.

Praktycznie brak mebli do przechowywania. W holu/wiatrołapach zero ubrań.

Prosta sprawa - meble do przechowywania (w prawdziwych mieszkaniach, nie w projektach kiepskich architektów) SĄ w całkiem sporej ilości, tylko dobrze pochowane. Np. szafa na całą ścianę w kolorze tejże ściany. Podobnie duża szafa w pokoju dziecięcym, gdzie ląduje cały pierdzielnik, a eksponuje się parę ładnych gadżetów.
        Zdjęcia do magazynu mają być ładne i coś pokazywać - właśnie drobiazgi, detale - szafy nie są fotogeniczne. No i do zdjęcia robi się porządek, a nie fotografuje wiatrołap z płaszczami i kurtkami ze wszystkich pór roku i takichże butów.
        • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:42
          Praktyczne szafy mogą być fotogeniczne.
          https://egprojekt.pl/wp-content/uploads/2016/06/Skandynawski_Zoliborz_Projektowanie_wnetrz_korytarz_1.jpg
          Dlatego nie trawię tych pseudo aranżacji z pustką, dizajnerską ławeczką, rowerem opartym o białą ścianę i kaloszami. Tak to się ma do reala jak pięść do nosa. W normalnym życiu te detale, choć pewnie piękne, nie mają racji bytu - bo do ekspozycji potrzebna jest pustka i odpowiednia kompozycja. Na tle szafy przesuwnej z IKEA cały czar inspiracji pryska.
          • dziennik-niecodziennik Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:44
            Poza tym szafy sa nieodzownym elementem wnetrz i nie o to chodzi zeby je ukrywac, ale zeby pokazać jak je ograc smile
          • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 18:48
            Oczywiście, że mogą.
            Ale oglądać czyjeś mieszkanie w gazecie, myśleć, że pokazali wszystkie ściany i kąty i na tej podstawie twierdzić, że nie ma tam mebli do przechowywania, to trzeba być naiwnym.
            • edelstein Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:07
              No akurat jest interesujace jak duza szafe zmiescic w malym pokoju.Na co mi ogladac zdjecie poleczki i tipi skoro dalej nie wiem co zrobic z szafa.
            • memphis90 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 20:40
              W Czterech kątach są zawsze rzuty mieszkań, więc wiadomo, czy szafy są na niewidocznej ścianie czy nie...
            • claudel6 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 23:30
              ta jasne. bo jak zaprojektowane, to na pewno przemyślane. jak kupowaliśmy mieszkanie, to oglądaliśmy jedno takie zrobione przez projektanta. na tip-top. wszystko tam było dopracowane. styl glamour, podłoga z żywicy na wysoki błysk. 80 m, 4-pokojowe - w którym - uwaga - była jedna mała szafa. w ogóle na całe mieszkanie. kto kupuje 80 m mieszkanie 4-pokojowe? singiel? no chyba nie, on kupi sobie 2 pokoje na tych 80 m. więc rodzina.
              w jaki sposób rodzina miałaby się zmieścić w tej jednej szafie? to tajemnica projektanta (albo - tki). może tam był przejście do Narnii szafowej. my przykładowo potrzebujemy powierzchni szafowej dokładnie 6 razy większej niż tam była.
      • agata_abbott Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 19:54
        Jeśli chodzi o schody, to mnie zawsze fascynuje jedno: kto poleruje te balustrady ze szkła? Czy do takich schodów to się dostaje w gratisie panią, która to czyści?
      • zabka141 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 21:17
        Mnie w magazynach wnetrzarskich dobijaja ceny mebli czy jakis rozwiazan. Sama czytam gdzies u fryzjera wlasnie te magazyny (niemieckie) i jestem w szoku, bo jest teraz duzo sklepow z fajnymi meblami online w Niemczecch, z nizszymi cenami.
    • tryggia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 15:29
      Oglądam namiętnie. Lubię paść oczy tym co ładne, ale ze świadomością, że "ładność" nie może stać się nową religią. A wtedy nie koncentruję się czy to puste czy pełne większego przekazu. Wchodzę po coś estetycznego i to dostaję.
      A o życiu duchowym lajfstajlowych blogerek się nie wypowiadam, bo to dopiero trzeba być pustym by na podstawie wycinka z czyjejś aktywności wnosić o całości.
    • piernicola Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 15:40
      Oglądam 2 vlogi lajfstajlowe na youtubie. Ale dotyczą nieco innego lajfstajlu. Problemy typu "czy te zasłonki pasują do obić" mnie raczej nie frapują.
      • ricemice Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 12:58
        A jakie jeśli mogę spytać? Potrzebuję czegoś do słuchania w takcie roboty a olfaktoria mnie już denerwuje smile
    • solejrolia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 02.07.18, 22:20
      Jeśli chodzi o lifestyl- nie interesuje mnie to zupełnie.
      A wnętrza- najwięcej przeglądam pintrest, czasem jakieś portale angielskie i amerykańskie.
      Z naszych rodzimych, to rzadko, nie czytam raczej oglądam (język i ta pisanina mnie rozwala), rzeczywiście znaczna większość jest na jedno kopyto.
      Najbardziej nie podobają mi się takie na siłę robione, jak widać, że to całe urządzanie mieszkania jest pod kątem bloga i bo coś fajnie wygląda,
      np obrazeczki/wydruki z drukarki przyklejone na taśmę klejącą- litości kto tak urządza mieszkanie?,no ale do zdjęcia to takie superaste. uncertain
      No i jak jeszcze gdzieś zobaczę meble z palet to chyba puszę pawia uncertain
    • al_sahra Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 06:09
      Podobają mi się wnętrza na tym blogu, np. te

erikabrechtel.com/2013/08/07/minimalist-classic-the-barcelona-chair/
      erikabrechtel.com/2016/01/22/ebony-and-ivory-in-madrid/

https://erikabrechtel.com/wp-content/uploads/2013/08/Barcelona-minimalist-classic-living-room-white-black-wood-1970s-white-table-antique-chairs.jpg

• banksia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:20
        Co to jest, poczekalnia u biskupa?
        • conena Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:40
          prędzej biuro notariusza, no ale ja nie byłam nigdy w poczekalni u biskupa, więc mogę się mylić. natomiast zdjęcie powyżej - wypisz wymaluj biuro jednej z poznańskich notariuszek.
        • al_sahra Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 13:15
          banksia napisała:

> Co to jest, poczekalnia u biskupa?

big_grin

Dla mnie takie zdjęcia mają właśnie wartość jako inspiracja - nie jako przepis, gdzie i jakie ustawić meble, bo tu ja lepiej znam swoje potrzeby. Ale szukam zestawień kolorów, materiałów i faktur, które będą do mnie przemawiały. W nowym domu będę miała dużo białych powierzchni, lubię nowoczesne meble i prostotę, ale nie chcę kompletnie sterylnego, ultra-nowoczesnego wnętrza. I ten wpis (tam jest więcej zdjęć) podsunął mi myśl, żeby w salonie dodać duże lustro/obraz w złoconej ramie.

Inne zdjęcie w tym samym wpisie zainspirowało mnie, żeby do białej kuchni dodać stary stół i zastanawiam się nad takim (to jest firma, która robi meble z drewna z odzysku)
          sonsofsawdust.com/wp-content/uploads/2015/05/reclaimed-wood-farm-table-farmhouse-broad-street-athens-georgia-1.jpg
      • ichi51e Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:45
        Ale to jakas sekta? Po co te puchary? Zeby nie to biale wnetrze pomyslalabym ze ofiare beda skladac
        • niennte Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:53
          Raczej komunii udzielać big_grin
        • banksia Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:57
          Scjentologia i masoneria! Na białym ofiara dobrze sie prezentuje
      • piepe Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 12:04
        Ech, takie aranżacje mają zerową wartość inspiracyjną. Możemy się z nich co najwyżej dowiedzieć, że w zabytkowej kamienicy wszystko w sumie może wyglądać nieźle. Raczej nie przyda się to przeciętnemu wyrobnikowi z bloku czy nawet domku jednorodzinnego.
        Nieodmiennie wkurza mnie też absurdalność zastosowanych do zdjęć dodatków. Wszystko można wcisnąć byleby zgadzało się kolorystycznie czy stylistycznie - dziada z babą pewnie też.
      • edelstein Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 15:53
        Mialam taki stolik stol jak zwal tak zwal, pieknie sie rysowal i pieknie farba odpryskiwala.Widze te rysy po tych pucharach
      • kurt.wallander Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 16:44
        Połowę tego wnętrza robi widok zza okien, drugą - same okna. Żeby skały srały w bloku nie osiągnie się takiego efektu, nawet, gdy ktoś skopiuje toćka w toćkę wszystkie elementy wnętrza wink
        • al_sahra Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 18:23
          kurt.wallander napisała:

> Połowę tego wnętrza robi widok zza okien, drugą - same okna. Żeby skały srały w
          > bloku nie osiągnie się takiego efektu, nawet, gdy ktoś skopiuje toćka w toćkę
          > wszystkie elementy wnętrza wink

Już pisałam wyżej - nie chodzi o skopiowanie, tylko zainspirowanie się niektórymi elementami, np. kontrast starego drewna z bielą albo połączenie modernistycznych mebli i antyków.

Ja nie próbuję osiągnąć takiego efektu w bloku (zgadzam się, że to raczej niemożliwe), tylko przenieść niektóre elementy tego efektu do nowoczesnego domu jednorodzinnego. Moim zdaniem może się udać, mimo braku takich pięknych okien.

Nota bene, bardzo podobne okna są w niektórych kamienicach w Warszawie (Wilcza, Poznańska).
    • ina_nova Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 11:58
      >>przystojnymi mężami

Też przeglądam takie blogi, i bez jaj z tą przystojnością....
      • blimsien Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 13:13
        moze babeczki umieja uzywac filtrow z instagrama, poza tym teraz kazdy telefon ma filtr upiekszajacy w aparacie.
        zawsze znajdzie sie stado pelikanow ktore wezmie tę przelukrowaną rzeczywistosc jak prawdę objawioną.
      • 1maja1 Re: Blogi wnętrzarskie i lajfstajlowe 03.07.18, 17:18
        No wlasnie prosze o chociaz jeden link do tego przystojnego meza😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka