Dodaj do ulubionych

Kto ogląda Wimbledon?

02.07.18, 15:56
Piłki nie lubię i cała otoczka i histeria mnie wkurza. Za to co roku na dwa tygodnie sie lekko "wyłączam " i oglądam tenis... (generalnie nie oglądam sportu, Wimbledon to wyjątek smile tenisem interesuje sie tylko raz do roku, bo inne szlemy mnie nie obchodzą, musi być Wimbledon , trawa i wszyscy na biało wink) Ktos tak ma?
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:04
      Może "tak" nie mam, ale Wimbledon oglądam (kątem oka, bo w ogólności to pracuję wink). Ale mundial ma większego kibica, więc ustępuję pilota.
    • snakelilith Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:18
      Ja jestem wielką fanką tenisa (zwłaszcza męskiego) i oglądam wszystkie szlemy oprócz.... Wimbledonu. winkZ tego prozaicznego powodu, że nie ma go na Eurosport. Wolę też chyba twardą nawierzchnią do trawy i mączki, lubię bardzo szybkie piłki.
      • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:25
        snakelilith napisała:

> Ja jestem wielką fanką tenisa (zwłaszcza męskiego) i oglądam wszystkie szlemy o
        > prócz.... Wimbledonu. winkZ tego prozaicznego powodu, że nie ma go na Eurosport
        > . Wolę też chyba twardą nawierzchnią do trawy i mączki, lubię bardzo szybkie pi
        > łki.
        >
        big_grin czyli zupełnie odwrotnie niż ja. Ja mieszkam w UK, wiec mam z 15 ekranów na bbc i mogę oglądać do woli (na żywo albo powtórki). Dla mnie musi być trawa i białe kostiumy inaczej mi "za kolorowo" i mnie to wkurza wink
        • jolinka102 Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:43
          Ja mam dokladnie tak jak przedmowczyni. Uwielbiam tenis ale Wimbledon i wszystkie inne trawiaste turnieje pomijam. Generalnie tenis na trawie jest strasznie nudny jezeli sie go porowna z tenisem na innych nawierzchniach.
          • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:57
            Czyli wychodzi, ze jestem dziwna.. wink Bardzo bym chciała dojechać kiedyś i na żywo zobaczyć ale jakoś nie mam szczęścia w loterii. Próbowałam oglądać inne szlemy ale jakoś mi nie podchodzi (pamiętam mój śp tata oglądał Wimbledon i chyba po nim mi sie tak zrobiło).
    • nickbezznaczenia Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 16:26
      Oglądam, ale nie mam tak jak ty,ponieważ tenis oglądam tak często jak się da. smile
      • kolibeer2 Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 17:50
        siostro smile
      • asia-loi Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 18:10
        nickbezznaczenia napisał(a):

> Oglądam, ale nie mam tak jak ty,ponieważ tenis oglądam tak często jak się da. :
        > )

Ja też oglądam tenis często. Ze szlemów nie lubię RG. W ogóle nie bardzo lubię oglądać na mączce, źle widzę piłkę. Wimbledon dla mnie jest ok i kibicuję Agnieszce. Bardzo bym chciała żeby wreszcie wygrała chociaż jednego szlema.
        • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 18:14
          Kibicuję ale w tym roku zdecydowanie na to nie liczę... Raz doszła do finału ale akurat trafiło na robocopa Serenę i z nią nie miała szans... (właśnie Serena gra teraz BTW i jak na pierwszy mecz to tak świetnie jej nie idzie)
          • mdro Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 22:13
            Do drugiej rundy przeszła, choć z trudnościami wink.
        • nickbezznaczenia Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 07:57
          A ja się wczoraj na Radwańską wkurzyłam.suspicious
    • muchy_w_nosie Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 18:29
      Ja Marsjanina, wczoraj Avatara, przedwczoraj Niepamięć ... w dudzie mam oglądanie sportu ... bardziej interesuje mnie co u dzieci z jaskini.
    • onnomatopeja Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 18:51
      Mój mąż ogląda, od zawsze, ma jeszcze stare kasety magnetowidowe z nagranymi turniejami, które pieczołowicie przechowuje "dla potomności", chociaż nie ma już na czym ich odtworzyć....sam kiedyś trenował.
      • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 19:56
        fajnie.....
    • qs.ibidem Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 20:19
      Mój ulubiony turniej, teraz mam mniej czasu na oglądanie, ale bardzo dokładnie pamiętam emocje sprzed ponad 20 lat (wtedy w TVP!) co roku, wszystkie mecze. Akurat jak sesja była...
      • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 20:22
        qs.ibidem napisała:

> Mój ulubiony turniej, teraz mam mniej czasu na oglądanie, ale bardzo dokładnie
        > pamiętam emocje sprzed ponad 20 lat (wtedy w TVP!) co roku, wszystkie mecze. Ak
        > urat jak sesja była...
        Tak sesja!!!! Ja wpadałam do ojca pomiędzy egzaminami (mieszkał blisko uniwersytetu) i właśnie gdzieś przegryzając kanapkę i przeglądając notatki Wimbledon był w tle smile
    • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 02.07.18, 22:14
      Obejrzałam Radwańska do końca (nerwowo było) i już idę spać...
    • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 01:07
      Wimbledon lubię chyba najmniej ze wszystkich szlemów, i trawę w ogóle tak umiarkowanie, ale pewnie będę patrzeć. Natomiast może Cię zainteresuje, jeśli jeszcze nie słyszałaś, że wczoraj miała miejsce premiera filmu dokumentalnego Strokes of genius - na temat finałowego meczu z 2009r. pomiędzy R. Federerem a R. Nadalem, który uważany jest dość powszechnie za najlepszy mecz w historii tenisa. Cały mecz na youtubie jest, gdybyś miała chęć.
      W tym roku zaś, podobnie jak w poprzednim, powiedziałabym, że emocje związane z Wimbledonem analogicznie niewielkie jak przy RG - można się jedynie zakładać, czy Rogero wygra Wimbledon równie lekkim twistem jak Rafa French, czy nie wink
      • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 01:08
        2008, 8, osiem <facepalm>
        • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 07:39
          Pamiętam ten mecz smile
          • bovirag Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 08:04
            Nie tylko oglądam w tv, Ale, mając szczęście mieszkania w Londynie, zarywam jedno popołudnie i jadę na Wimbledon! Znajomi, którzy mogą wziąć dzień wolny, jadą przed 7 rano, ustawiają się do kolejki po bilety, ja potem dojezdzam. W zeszłym roku dostaliśmy bilety na kort centralny! Bajka!
            • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 08:05
              Wow zazdroszczę! Ja próbowałam tylko przez loterię... Nie mieszkam daleko od Londynu ale wycieczka jednak jest...
              • bovirag Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 08:07
                I nie gwarancji, że ten bilet uda się kupić. Dwa razy już odstawili nas z kwitkiem. Ogladalismy wtedy mecze na telefonach siedząc na trawie poza kortami wink
                • bovirag Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 08:08
                  Na telebimach nie telefonach!!!!
                • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 08:21
                  No własnie dlatego nie ryzykowałam, chociaż na trawie też bym obejrzała
                  • mikk25 Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 10:09
                    Dzisiaj Hurkacz, rozsądny, utalentowany chłopak. Z Cilicem w Paryżu bardzo dobrze grał i szanse z Tomicem ma duże. Może będzie w przyszłości komu kibicować jak Agnieszki zabraknie.
                    • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 10:12
                      No własnie też na niego czekam bo jeszcze nie widziałam jak gra...
                      • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 03.07.18, 14:15
                        Nie da rady biedy, ale fajnie gra
    • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 07.07.18, 20:19
      O matko, ale Zverev narobił obory... Mam wrażenie, że ten młodzieniec trochę osiadł na laurach, nim je osiągnął...
      • nickbezznaczenia Re: Kto ogląda Wimbledon? 07.07.18, 20:22
        To prawda.
    • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 11.07.18, 23:57
      No i jest niespodzianka. No to jak drogie panie, czas zacząć obstawiać - kto bierze tytuł? Serce mówi Rafa, ale rozum podpowiada, że chyba jednak Nole. Raczej półfinał w dolnej drabince będzie przedwczesnym finałem.
      • kolibeer2 Re: Kto ogląda Wimbledon? 12.07.18, 09:02
        ci mówię: idź za głosem serca smile
        Rogera mi szkoda, liczyłam na finał Rafa - Roger
        wczorajszy mecz Rafa - Juan był baaardzo fajny, aż sobie dzisiaj obejrzę powtórkę bez nerwów
        • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 12.07.18, 11:40
          Haha smile Mecz był piękny, z resztą oni ostatnimi czasy zazwyczaj dają ładne widowisko. Też liczyłam nieco na 2008 - przeżyjmy to jeszcze raz, byłoby fajnie. Z drugiej strony komentatorzy zamęczyliby nas porównaniami big_grin
          Widziałam trochę Nole, i nie ma żartów - rusza się praktycznie jak dawniej, serwuje świetnie - bój to podejrzewam będzie wielki. Drugi półfinał, szczerze mówiąc, nie porusza mnie specjalnie, ma szanse być dość nudny.
          U pań nie wiem czy bardziej życzę szczęścia Angie, czy Serenie.
    • kaka-llina Re: Kto ogląda Wimbledon? 14.07.18, 15:52
      Brawo Iga!!!!!!
      • arwena_11 Re: Kto ogląda Wimbledon? 14.07.18, 16:09
        Żeby tylko poszła dalej, a nie skończyła tylko na tym.
        • martishia7 Re: Kto ogląda Wimbledon? 17.07.18, 23:54
          To może się potoczyć bardzo różnie, z wielu przyczyn. Spojrzałam na zwyciężczynie juniorskiego Wimbledonu z ostatnich 20 lat. "Dorosły" turniej wielkoszlemowy wygrały dwie. Jak spojrzysz na inne juniorskie szlemy, to jest jeszcze gorzej - AO - jedna, French - jedna, USO - też dwie, ale jedna z nich to Azarenka, która wygrała też juniorskie AO, więc liczymy ją tutaj dwa razy.
      • nickbezznaczenia Re: Kto ogląda Wimbledon? 14.07.18, 16:36
        Miła wiadomość smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka