mgla_jedwabna Re: Golenie nóg 04.07.18, 21:59 Najpierw robić peeling, potem golić, potem intensywnie nawilżać Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Golenie nóg 04.07.18, 22:46 Od lat odrasta mi wszystko w różnych proporcjach, ale ja jadę po taniości - wosk w domu, depilator na tył ud, golenie bikini i pach, bo mam swoje granice bólu i dlatego, że raz dostałam straszliwego zapalenia meszków w tych okolicach od depilatora. Dematolog rozłożyła ręce. Wykurowałam się wodą utlenioną. Do dziś zazwyczaj po goleniu i czasem po depilacji depilatorem używam dalej wody utlenionej. Przed depilacją woskiem nie myję skóry, rozmiękczona odchodzi mi z włosami. Przed depilacją depilatorem - na odwrót. Po depilacji depilatorem nie smaruję się niczym poza, ewentualnie, wodą utlenioną. Po depilacji woskiem smaruję się olejem jadalnym, najczęściej oliwą, którą spożywam aktualnie; w zamierzchłych czasach gdy był tu jeszcze M&S smarowałam się przeterminowanym olejkiem z orzecha włoskiego, bo jakoś nigdy nie zdołałam dojeść. Włoski raczej nie wrastają, czasem można się w wannie umyć - gąbką typu luffa czy bawełnianym ręczniczkiem. Masaż podobno też pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Golenie nóg 05.07.18, 13:33 U mnie po depilacji pojawia sie zawsze problem z wrastaniem wloskow, ktore po depilacji staja sie po prostu slabiutkie, same klopoty przez to mialam, a wyciaganie tych wrastajacych pozostawalo blizny. Golenie rozwiazalo problem, niestety wlosy wyrastaja grubsze i twardsze niz normalnie, ale przynajmniej sa dosc silne zeby przebic sie przez skore. Odpowiedz Link Zgłoś