20.05.06, 21:37
Czy kozystacie z aukcji na e-bay? Jestescie zadowolone czy nacielyscie sie?
I drugie pytanko czy ktoras lopatologicznie moze wyjasnic jak nalezy
przeprowadzic rejestracje,zeby mozna bylo kupowac na aukcjach? (przyznaje,ze
nigdy nie kozystalam z Allgro,wiec odniesienie na nic mi sie nie przyda).
Dzieki serdeczne!!!
Obserwuj wątek
    • izabelski Re: e-bay 20.05.06, 22:07
      kupujemy, oprocz jednego opoznienia pozostalych prawie setka - bez problemu
      ale mamy Paypal
      • yadrall Re: e-bay 20.05.06, 22:39
        Dzieki,ale znowu jestem glupia i oczywiscie nie wiem co to jes Paypal...
        Prosze, wytlumaczcie mi lopatoloiczie o co w tym chodzi i jak najlepiej
        kozystac z tych aukcji. Dzieki.
        • izabelski Re: e-bay 20.05.06, 23:13
          paypal to system platniczy, ktory jest na internecie
          oni przekazuja w imieniu platnika pieniadze z karty/konta bankowego na wskazane
          konto docelowe
          to jest ogolnie respektowany oraz powszechnie uzywany system
    • leggetta Re: e-bay 20.05.06, 22:44
      ja sie podlacze pod prosbe i tez prosze o wskazowki jak to wyglada od poczatku.
    • darma13 Re: e-bay 21.05.06, 00:42
      U gory na ich stronie jest podane register, klikasz na to i podajesz dane,
      ktore od ciebie prosza, imie, nazwisko, adres.Wymyslasz sobie login i haslo.
      Potem warto sobie zalozyc konto Paypal (rejestracja tez ze strony ebaya), gdyz
      najlepiej w ten sposob placic za wylicytowane przedmioty.A potem tylko czychac
      na okazje i kupowac...:)
      • izabelski Re: e-bay 21.05.06, 00:45
        mozna kliknac - watch this item
        i wtedy na liscie po zalogowaniu pojawia sie tenze
        • yadrall Re: e-bay 21.05.06, 13:57
          Dzieki. Zalogowanie pszlo bez wiekszego problemu,ale upelnie nie wiem co dale z
          ta forma platnosci-Pay Pal. Zupelnie nie rozumiem. Musze sie gdzies dodatkowo
          zalogowac czy to samo wchodzi gdy juz biore udzial w aukcji? Wiem,ze jestem
          tepa,ale chcialabym kupowac na aukcjach, dlatego pytam. Dzieki.
          • izabelski Re: e-bay 21.05.06, 18:06
            jak juz kupisz, to jedna z opcjii bedzie - pay wit hpaypal
            wtedy ci system karze sie zapisac
          • hanula PayPal 21.05.06, 23:35
            PayPal to system zupełnie odrębny od eBay i rejestracja też jest zupełnie odrębna. PayPal to system płatności działający za pośrednictwem poczty elektronicznej. Zakładasz sobie konto na PayPalu i na to konto możesz otrzymywać pieniądze; jeśli zarejestrujesz w PayPalu swoją kartę kredytową (albo po prostu masz już na PayPalowym koncie otrzymane od kogoś fundusze), to możesz za jego pośrednictwem płacić za różne usługi i towary, między innymi te wylicytowane bądź kupione na eBay.

Słowo ostrzeżenia: uważaj na podejrzane emaile. Zdarzają się fałszywki, emaile wyglądające na pochodzące z PayPala, zachęcające cię do kliknięcia na podany w emailu link i podanie swoich danych "w celu weryfikacji" lub coś w tym rodzaju. Najłatwiej je rozpoznać po tym, że zaczynają się na przykład od "Dear PayPal member". Prawdziwe emaile od PayPala zawsze zawierają twoje imię i nazwisko.
    • darma13 Re: e-bay 21.05.06, 15:41
      Jak wchodzisz na strone ebaya to po prawej stronie na dole masz logo PAYPAL i
      how to use paypal, wchodzisz tam i masz linka Open a free paypal account,
      wchodzisz i sie rejestrujesz, podajesz bodajze login z ebaya, adres email i
      wymyslasz haslo. Pozdrawiam.
    • fatemeh Re: e-bay & paypal 28.05.06, 23:36
      Odgrzebalam ten watek zeby podzielic sie doswiadczeniami z reklamacja w
      paypalu...
      Poczatek historii umiescialam we wczesniejszym 'ebayowym' watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=38848612&a=38848612
      Otoz wlasciwie za namowa liley postanowilam zlozyc reklamacje. Poprzez bodajze
      'dispute console' zostalam przekoerowana na strone paypala poniewaz placilam
      karta za ich posrednictwem. Zastrzezenia mialam dwa: po pierwsze plyta CD
      okazala sie chamska CDR-ka, a po drugie zamiast 'first class recorded' list
      otrzymalam first classem. To ostatnie to detal, ale chodzilo o zasade.
      Przez 2 tygodnie probowalam zalogowac blad poprzez strone www paypala, zgodnie
      z ich wskazowkami. Caly czas wyskakiwal mi 'error 3005'. Nie moglam sie z nimi
      skontaktowac telefonicznie poniewaz mily zenski glos z automatu prosil o numer
      referencyjny skargi ktorego nie moglam podac poniewaz nie moglam skargi
      zalogowac. Koniec koncow wypelnilam formularz elektroniczny w sekcji 'contact
      us' i dostalam odpowiedz z numerem sprawy. Po jakichs 2-3 tygodniach odpisali
      mi, ze sprawe zalatwili pozytywnie i zwroca mi kwote transakcji na karte...
      Trwalo to tak dlugo, ze wlasciwie sie nie ucieszylam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka