alfa36 03.07.18, 23:29 Jaki zakupić, żeby nie miał w składzie niepotrzebnych/ szkodliwych substancji? Ktoś z Was wie, interesował się tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princesswhitewolf Re: Krem z filtem 03.07.18, 23:50 unikaj tych w skladzie z Cocomide DEA albo Cocamidopropyl Betaine , a najlepiej prosty mineralny z Titanium Dioxide tylko ja uzywam tego www.amazon.co.uk/Thinkbaby-Sunscreen-Baby-SPF-50/dp/B004CDQ73K a ten mialam poprzednio www.amazon.co.uk/gp/product/B004KY7JJM/ref=s9_acsd_hps_bw_c_x_1_w Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Krem z filtem 04.07.18, 08:52 Tu masz przegląd: www.srokao.pl/2015/06/fitry-przeciwsoneczne-drogeryjne.html www.srokao.pl/2016/06/filtry-przeciwsoneczne-z-apteki.html Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:02 Dzięki. Przy czym omówione są filtry 50, a sama myślałam, żeby do nich dodać 30 (choćby w kontekście witaminy D). Przyjrzę, mam nadzieję, ze mają podobny skład (mam na myśli lidlowskie i rosmanoswkie, najłatwiejsze w dostępie). Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Krem z filtem 04.07.18, 09:38 Podepnę się ze swoim pytaniem. Czy znacie dobre podkłady kryjące z filtrem 50, poza Avene, Pharmaceris i Biodermą? Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Krem z filtem 04.07.18, 09:45 Ogolnie dobre i tanie sa te z rossmanna i lidla.sroka tez o nich pisała,ja bardzo lubie ich dziecięce w psiku. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Krem z filtem 04.07.18, 09:53 joa66 napisała: > Podepnę się ze swoim pytaniem. Czy znacie dobre podkłady kryjące z filtrem 50, > poza Avene, Pharmaceris i Biodermą? THE BIGGEST LIE MAKEUP COMPANIES SAY! Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:03 No tak. A producenci dobrych filtrów mówią, że nie dają gwarancji na skuteczność jeżeli na ich filtr zostanie nałożony inny kosmetyk np podkład. Chyba kapelusz sobie kupię ! Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Krem z filtem 04.07.18, 11:05 Jest krem tonujący Ziaja z filtrem 50 do cery normalnej i naczynkowej, kolor naturalny, bardzo ładny. Ale niestety jak dla mnie bardzo tłusty. Też szukam tego typu kremu tonującego a najlepiej podkładu. Miałam kilka próbek droższych produktów i nic mi nie pasuje. Ziaja kupiłam ale rzadko używam. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:10 Ja używam kremu tonujacego Laboratorium SVR czy jakiś tak, ecran 50+ czy coś takiego... Jest bardzo kryjący i ma filtr mineralny. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:30 Dziéki. Poczytałam - troche mnie zniechęca aplikacja czegos co jest też podkładem co 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Krem z filtem 04.07.18, 18:31 Hm, nie czytałam ulotki Krem nakładam rano, jest ciężki i gliniasty (w nakładaniu, na twarzy go nie czuję), po całym dniu na basenie wciąż mam go na twarzy. Mimo że na pewno nie używam zalecanych 2 łyżeczek, tylko smaruje normalnie. Twarz mam po wakacjach białą jak mlynarz, nawet jeśli reszta ciała jest lekko opalona. Serio, polecam bardzo. Już z 10 lat używam go przez wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:49 Polecam krem koloryzujący Clinique Even Better z filtrem 50 SPF. U mnie sprawdza się super, w przeciwieństwie do innych filtrów nie zapycha. Próbowałam używać innych (również z Clinique), ale zawsze po jakimś czasie masakrowały mi twarz. Dobrze wyrównuje koloryt, na niego możesz nałożyć podkład albo BB z niższym filtrem. Ja zazwyczaj też używam Clinique, ostatnio próbowałam Smashboxa SPF 35, ale okazał się porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Krem z filtem 04.07.18, 11:00 na niego możesz nałożyć podkład albo BB z niższym filtrem To jest właśnie to co mnie troche niepokoi. Podobno mieszanie filtrów z innymi kosmetykami zdecydowanie zmniejsza ich działanie. A szukam sposobu na zekonomizowanie procesu - potrzebuję dobrego filtra. W zasadzie potrzebuję też dobrego podkładu (mniej straszę ). Dodatkowe działanie typu nawilżanie, ujedrnianie mile widziane , ale mniej istotne niż dwa czynniki powyżej. 2 w 1 byłoby super zwłaszcza w podróży. No i nie jestem w stanie poprawiac jakiegokolwiek ukremowania co 2 godziny, bez przesady. Wymóg "raz dziennie" w zasadzie spełnia Sunsimed. Niestety nie istnieje w wersji z podkąłdem/kryjący/lekko koloryzujący - a to byłby ideał. I boję się, że jezeli na Sunsimed nałożę podkład, zniweluje jego działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate-cakes Re: Krem z filtem 04.07.18, 11:07 Dokładnie czegoś takiego szukam od wiosny. Nie znalazłam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Krem z filtem 04.07.18, 11:28 Też nie słyszałam o istnieniu takiego cuda Ten krem Even Better polecam bardzo - tak jak pisałam, filtr jest wysoki, twarz nabiera zdrowego koloru i wygląda bardziej jednolicie. Próbowałam też używać samego kremu CC Clinique z filtrem 35 - lepsze krycie, ale z kolei wysuszał mi lekko skórę (choć jest z serii super hiper nawilżającej). Odpowiedz Link Zgłoś
piernicola Re: Krem z filtem 04.07.18, 10:31 Ja się tym interesuję, odkąd mój syn dostał masakrycznej wysypki po drogim aptecznym hipoalergicznym dziecięcym kremie z filtrem mineralnym firmy La Roche Posay. Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: Krem z filtem 04.07.18, 12:26 Tu masz wszystko jasno wytłumaczone . annemarie.pl/filtry-mineralne-chemiczne-kosmetyk/ Odpowiedz Link Zgłoś