Dodaj do ulubionych

kolejne dno

09.07.18, 22:23
krakow.wyborcza.pl/krakow/7,44425,23653769,nfz-wprowadza-zmiany-w-kwalifikacji-do-operacji-zacmy-czeskie.html#BoxLokKrakLinkImg
Rozwiązanie z gatunku "jak zabronimy np. niepełnosprawnym wychodzić z domu, to problem zniknie, bo nie będzie niepełnosprawnych widać".
A to, że kwalifikacją do operacji ma być co najmniej 60% ubytku wzroku to dno do kwadratu.
Myślałam, że po księciu ministrze nie może być w tym resorcie gorzej, ale jego następca niestety schodzi jeszcze niżej.
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: kolejne dno 09.07.18, 23:12
      Oj tam... Jest 500+ jest 300+ tłuszcza zagłosuje...
      • rosapulchra-0 Re: kolejne dno 10.07.18, 06:23
        Jaki ty jesteś nudny z tym 500+.. Nie masz czegoś innego na podorędziu? Zazdrościsz innym, że mają dzieci i dostają na nie zasiłek?
        • tanebo2.0 Re: kolejne dno 10.07.18, 07:08
          Prawda boli? Nie zazdroszczę. Nienawidzę!!!
          • piepe Re: kolejne dno 10.07.18, 07:19
            Zobaczymy co PO wymyśli na wybory, założę się, że 1000+ i to dla każdego. Już na wyborczej jakiś lewak kilka dni temu smęcił o dochodzie gwarantowanym jako cudownym pomyśle. Badają teren.
            Mamy po prostu "cudowny" system - teraz partie jedyne co będą robić to prześcigać się w rozdawniczych obietnicach. A rozdawac będą za pożyczone.
    • bistian Re: kolejne dno 09.07.18, 23:28
      Nie ma się czemu dziwić. Były Kasy Chorych, radziły sobie różnie, jedne lepiej, drugie gorzej i były różnice między regionami. Przyszedł PiS, skasował Kasy, ale problem pozostał. Teraz powinno być co najmniej 2 x więcej pieniędzy na NFZ, niż jest obecnie. NFZ robi sztuczne kolejki, żeby nie było, że dostępu do leczenia nie ma, na to pacjenci kombinują z leczeniem za granicą, za co NFZ musi oddawać pieniądze, więc wydaje więcej, niż planował. To teraz ograniczył operacje zaćmy, żeby zaoszczędzić, pewno część osób zapłaci ze swoich pieniędzy i nie trzeba będzie wydawać tyle pieniędzy. Taki wyścig zbrojeń. smile
      Można by było się jakoś odwoływać do sądów, ale sądy są już prywatne, pisowskie, więc znowu jest sytuacja anegdotyczna: nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka