Dodaj do ulubionych

Poszukuję walizki - pomocy

11.07.18, 15:13
Chciałabym kupić dużą walizkę z poliwęglanu (polikarbonu) na dwóch kółkach. Jednak nigdzie takich nie ma. Są poliwęglanowe dwukółkowe, ale tylko małe. Orientujecie się gdzie można kupić taką dużą walizkę?
Obserwuj wątek
    • bigzaganiacz Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 15:37
      W debenhams
      • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:36
        Nie ma.
        • bigzaganiacz Re: Poszukuję walizki - pomocy 12.07.18, 22:22
          www.debenhams.com/home/luggage
          Chyba masz cos z oczami , ja widze 254 pozycje
          • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 12:41
            Chyba masz coś z głową, bo czytać nie potrafisz. Nie pytam gdzie kupić jakąkolwiek walizkę, a o konkretnych parametrach.
          • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 15:55
            niestety ale to ty masz cos z oczami... pokaz mi choc jedna walizke spelniajaca pozadane kryteria.
    • aga.doris Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 16:02
      W TK Maxx jest duży wybór walizek różnej wielkości.
      • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:37
        Poszperam w wolnej chwili. Dzięki.
    • malowanka06 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 17:05
      puccini polecam
      chociaż teraz coraz częściej są 4 kółkowe
      • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:13
        Wszystkie czterokółkowe uncertain
    • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 17:51
      tez jakis czas temu szukalam z dwoma kolkami i to jeszcze z takimi mocno schowanymi ale ostatecznie sie przekonalam do 4 kolek i jest ok. Czemu chcesz koniecznie na dwoch? Ja chcialam bo mialam wczesniej taka walizke z dwoma schowanymi kolkami i byla rewelacyjna, bo mimo uplywu lat i wielu lotow koleczka sie nie popsuly ani nie dalo rady ich urwac i jechala bardzo stabilnie po nierownosciach. Te z czterema maja wystajace kolka i wygladaja jakby je mozna bylo latwo urwac, ale na szczescie sie trzymaja.
      • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:48
        Właśnie takiej ze schowanymi szukam. I wlasnie po to, by trudno było je urwać. Miałam kiedyś materiałową na dwóch kółkach i dobrze się trzymała, ale pękł w niej suwak. Potem miałam zwykła ABSową na czterech i jakoś się trzymała, ale sprytnym panom na lotnisku udało się za jednym razem utrzasnąć kółko i pęknąć wink walizkę za jednym razem. Moim marzeniem więc jest dwukołowa walizka z poliwęglanu na zatrzaski, ale takie rzeczy to tylko w snach. Nawet na suwak mogłaby być, ale nie ma takich.
        • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:55
          obawiam sie, ze nie znajdziesz, mnie sie nie udalo, ale musze powiedziec, ze przez kilkanascie lotow nikt nie zalatwil jeszcze tych wystajacych 4 koleczek. Peknieta walizke owszem odebralam raz ale reklamowalam i dostalam nowa i to nie byle jaka.
          A czy zatrzaski sa lepsze? Nie wiem, ja bym sie bala, ze zatrzask pusci latwiej niz suwak.
          • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:11
            Nie wiem czy są lepsze, bo nie miałam takiej. Czytałam tylko, że są pewniejsze. Poza tym w walizce są trzy zatrzaski, jeżeli jeden sie popsuje to pozostałe pewnie utrzymają walizkę zamkniętą, a jeżeli puści suwak to juź niewiele można zrobić.
            • chatgris01 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:30
              Ja zawsze dodatkowo obwiazywalam i obwiazuje walizke, niezaleznie czy zamykana na zatrzaski, czy na suwak, takim specjalnym parcianym paskiem z zatrzaskiem, mocno scisnietym. Dodatkowo ulatwia on szybkie rozpoznanie z daleka swojej walizki na tasmociagu czy w bagazniku autokaru.
              • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:43
                wiem, tez mam, ale mimo tego suwag uznaje za pewniejszy niz zatrzask.
        • daisy Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 18:21
          Mam takie walizki z samsonite. Pancerne, na dwóch kółkach, zamykane na trzy zatrzaski. Kupione niemal 20 lat temu...
          • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 20:44
            i waza pewnie sporo...
            taka wada tych starych walizek niestety.
            • daisy Re: Poszukuję walizki - pomocy 14.07.18, 22:16
              Nie da się ukryć. Ale jeśli nie leci się samolotem, to nie jest takie ważne.
              • mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:19
                jak sie nie leci samolotem, to kazda niepancerna walizka bedzie sluzyc dlugo wink
        • ardiss1 Re: Poszukuję walizki - pomocy 10.03.19, 12:20
          Stara walizkę samsonite miałam na zatrzaski. Chciałam nowa żeby wygodniej ja prowadzić i okazało się ze odpowiednio lekka jest na suwak. Kupiłam. Polecam. Obleciala ze mną juz z 10 wycieczek.
    • jematkajakichmalo Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 19:21
      Cos takiego? Tylko nie wiem czy jest wystarczajaco duza:

www.markenkoffer.de/Hersteller/Samsonite/Samsonite-Aeris-Upright-2-Rollen-Trolley-78-cm-schwarz.html
      • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 19:53
        Aż za duża smile ale nadal nie to. Ta jest z polipropylenu, a szukam z poliwęglanu. Ale i tak dzięki.
    • mum2004 Re: Poszukuję walizki - pomocy 14.07.18, 22:50
      Ja kocham moje american tourister. Ale ani na dwóch kółkach ani na zatrzaski smile
    • arwena_11 Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:26
      Ale dlaczego na dwóch kółkach? 4 są zdecydowanie lepsze.

Nie wiem gdzie mieszkasz - ale kupowałam walizki ( tylko fakt na 4 kółkach - ale pewnie były na 2 też, tylko się nie interesowałam ) na chińskim bazarze w Warszawie na Bakalarskiej.
      Służą już 5 rok. Niczym się nie różnią od firmowych poza ceną ( średnio 1/3 ceny firmówek ). Mnie poradziła koleżanka, która musiała na szybko dokupić jedną walizkę a nie miała czasu szukać firmówek. Inne miała firmówki po kilkaset zł. I po roku używania uznała, że one się niczym nie różnią. Jakość mają identyczną.

Więc jak jesteś z Warszawy - to poleciłabym ci wycieczkę właśnie na Bakalarską. Są tam dwa czy trzy stoiska z walizkami. Do wyboru do koloru

A w necie też znajdziesz, pierwsza lepsza strona

apeks.pl/product-pol-2321-Roncato-Flexi-duza-walizka-2-kolka.html

• silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:32
        Szukałam i nie znalazłam na pierwszej lepszej stronie. Ta jest z polipropylenu, nie poliwęglanu.
    • silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:34
      Ale ja szukam z poliwęglanu, nie ABS.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka