silencia.furiosa 11.07.18, 15:13 Chciałabym kupić dużą walizkę z poliwęglanu (polikarbonu) na dwóch kółkach. Jednak nigdzie takich nie ma. Są poliwęglanowe dwukółkowe, ale tylko małe. Orientujecie się gdzie można kupić taką dużą walizkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigzaganiacz Re: Poszukuję walizki - pomocy 12.07.18, 22:22 www.debenhams.com/home/luggage Chyba masz cos z oczami , ja widze 254 pozycje Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 12:41 Chyba masz coś z głową, bo czytać nie potrafisz. Nie pytam gdzie kupić jakąkolwiek walizkę, a o konkretnych parametrach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 15:55 niestety ale to ty masz cos z oczami... pokaz mi choc jedna walizke spelniajaca pozadane kryteria. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.doris Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 16:02 W TK Maxx jest duży wybór walizek różnej wielkości. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:37 Poszperam w wolnej chwili. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 17:05 puccini polecam chociaż teraz coraz częściej są 4 kółkowe Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:13 Wszystkie czterokółkowe Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 17:51 tez jakis czas temu szukalam z dwoma kolkami i to jeszcze z takimi mocno schowanymi ale ostatecznie sie przekonalam do 4 kolek i jest ok. Czemu chcesz koniecznie na dwoch? Ja chcialam bo mialam wczesniej taka walizke z dwoma schowanymi kolkami i byla rewelacyjna, bo mimo uplywu lat i wielu lotow koleczka sie nie popsuly ani nie dalo rady ich urwac i jechala bardzo stabilnie po nierownosciach. Te z czterema maja wystajace kolka i wygladaja jakby je mozna bylo latwo urwac, ale na szczescie sie trzymaja. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:48 Właśnie takiej ze schowanymi szukam. I wlasnie po to, by trudno było je urwać. Miałam kiedyś materiałową na dwóch kółkach i dobrze się trzymała, ale pękł w niej suwak. Potem miałam zwykła ABSową na czterech i jakoś się trzymała, ale sprytnym panom na lotnisku udało się za jednym razem utrzasnąć kółko i pęknąć walizkę za jednym razem. Moim marzeniem więc jest dwukołowa walizka z poliwęglanu na zatrzaski, ale takie rzeczy to tylko w snach. Nawet na suwak mogłaby być, ale nie ma takich. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 18:55 obawiam sie, ze nie znajdziesz, mnie sie nie udalo, ale musze powiedziec, ze przez kilkanascie lotow nikt nie zalatwil jeszcze tych wystajacych 4 koleczek. Peknieta walizke owszem odebralam raz ale reklamowalam i dostalam nowa i to nie byle jaka. A czy zatrzaski sa lepsze? Nie wiem, ja bym sie bala, ze zatrzask pusci latwiej niz suwak. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:11 Nie wiem czy są lepsze, bo nie miałam takiej. Czytałam tylko, że są pewniejsze. Poza tym w walizce są trzy zatrzaski, jeżeli jeden sie popsuje to pozostałe pewnie utrzymają walizkę zamkniętą, a jeżeli puści suwak to juź niewiele można zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:30 Ja zawsze dodatkowo obwiazywalam i obwiazuje walizke, niezaleznie czy zamykana na zatrzaski, czy na suwak, takim specjalnym parcianym paskiem z zatrzaskiem, mocno scisnietym. Dodatkowo ulatwia on szybkie rozpoznanie z daleka swojej walizki na tasmociagu czy w bagazniku autokaru. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 11.07.18, 19:43 wiem, tez mam, ale mimo tego suwag uznaje za pewniejszy niz zatrzask. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 18:21 Mam takie walizki z samsonite. Pancerne, na dwóch kółkach, zamykane na trzy zatrzaski. Kupione niemal 20 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 20:44 i waza pewnie sporo... taka wada tych starych walizek niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Poszukuję walizki - pomocy 14.07.18, 22:16 Nie da się ukryć. Ale jeśli nie leci się samolotem, to nie jest takie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:19 jak sie nie leci samolotem, to kazda niepancerna walizka bedzie sluzyc dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Poszukuję walizki - pomocy 10.03.19, 12:20 Stara walizkę samsonite miałam na zatrzaski. Chciałam nowa żeby wygodniej ja prowadzić i okazało się ze odpowiednio lekka jest na suwak. Kupiłam. Polecam. Obleciala ze mną juz z 10 wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 19:21 Cos takiego? Tylko nie wiem czy jest wystarczajaco duza: www.markenkoffer.de/Hersteller/Samsonite/Samsonite-Aeris-Upright-2-Rollen-Trolley-78-cm-schwarz.html Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 13.07.18, 19:53 Aż za duża ale nadal nie to. Ta jest z polipropylenu, a szukam z poliwęglanu. Ale i tak dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Poszukuję walizki - pomocy 14.07.18, 22:50 Ja kocham moje american tourister. Ale ani na dwóch kółkach ani na zatrzaski Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:26 Ale dlaczego na dwóch kółkach? 4 są zdecydowanie lepsze. Nie wiem gdzie mieszkasz - ale kupowałam walizki ( tylko fakt na 4 kółkach - ale pewnie były na 2 też, tylko się nie interesowałam ) na chińskim bazarze w Warszawie na Bakalarskiej. Służą już 5 rok. Niczym się nie różnią od firmowych poza ceną ( średnio 1/3 ceny firmówek ). Mnie poradziła koleżanka, która musiała na szybko dokupić jedną walizkę a nie miała czasu szukać firmówek. Inne miała firmówki po kilkaset zł. I po roku używania uznała, że one się niczym nie różnią. Jakość mają identyczną. Więc jak jesteś z Warszawy - to poleciłabym ci wycieczkę właśnie na Bakalarską. Są tam dwa czy trzy stoiska z walizkami. Do wyboru do koloru A w necie też znajdziesz, pierwsza lepsza strona apeks.pl/product-pol-2321-Roncato-Flexi-duza-walizka-2-kolka.html Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:32 Szukałam i nie znalazłam na pierwszej lepszej stronie. Ta jest z polipropylenu, nie poliwęglanu. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia.furiosa Re: Poszukuję walizki - pomocy 22.08.18, 09:34 Ale ja szukam z poliwęglanu, nie ABS. Odpowiedz Link Zgłoś