Dodaj do ulubionych

Filtry słoneczne - skóra głowy

18.07.18, 08:22
Moja czupryna jest jak jest, włosy przerzedziły się od tarczycy, tragedii nie ma (łysa nie jestem), ale i burzy włosów również. Za chwilę urlop, notorycznie chadzam bez czapki czy kapelusza, zdarzyło się, że opaliła mi się boleśnie skóra na głowie w miejscach przedziałka. Czy możecie coś polecić z dużym filtrem do ochrony włosów, a przede wszystkim skóry głowy, po czym nie będę wyglądać jak strąkmen? Na skórę używam normalnie mleczko 50 z vichy, bo to u mnie bardzo dobrze działa, ale nie użyję przecież tego na głowę. Czy jednak muszę przeprosić się z czapką i przyklepem poczapkowym?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Filtry słoneczne - skóra głowy 18.07.18, 08:26
      Kapelusz/czapka najlepsze. Filtr UV ochroni moze przedzialek, ale pozostaje kwestia udaru słonecznego...
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Filtry słoneczne - skóra głowy 18.07.18, 09:08
      Nakrycie głowy. Niczym bym sobie po włosach nie maziała, wystarczy że same z siebie mi się włosy przetłuszczają uncertain
    • snakelilith Re: Filtry słoneczne - skóra głowy 18.07.18, 11:21
      Podobo spraye w takim wypadku dobrze się sprawdzają. Na przykład La Roche Posay Anthelios XL SPF 50 Mgiełka do twarzy. Zapobiega błyszczeniu twarzy, więc nie powinna tłuścić też włosów. Na francuskiej stronie zresztą podają w opisie, że nadaje się na owłosioną skórę, a na niemieckiej, że na łysinę.
      • joanna05 Re: Filtry słoneczne - skóra głowy 18.07.18, 11:39
        Są normalnie w sprzedaży filtry do włosów. Delikatne, w spreju. Szukaj w sklepach fryzjerskich, bo one z tzw. profesjonalnych linii. Albo u fryzjera. Ja mam od lat l'orealową, bardzo lubię, ładnie pachnie przy okazji. Ale one typowo do włosów, zwłaszcza farbowanych, uwrażliwionych, nie na skórę. Ja bym psikała takim sprejem, ale jednak czapka też. Staram się nosić w krajach południowych, głównie z uwagi na obawę przed udarem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka