a może raczej dip do frytek. Macie jakiś fajny i sprawdzony ? Wiem, że to niby banał, ale jeśli o mnie chodzi, to chyba dość rzadko jem frytki z mrożonek, oblane po prostu ketchupem. Dotychczas robiłam sobie sos z jogurtu naturalnego z dodatkiem łyżeczki albo 2 łyżeczek majonezu, ale tez mi się już trochę znudził - ilez mozna jedno i to samo, ten sam słodki smak. Tzatziki też już mi obrzydło, tzn. obrzydło w zestawie tylko z frytkami.
I co wg Was, jaki sos/dip najlepiej by pasował do frytek ze słodkich ziemniaków? Bo nic mi nie przychodzi do głowy...
Sosy niby są tak łatwe do zrobienia, a mi jakoś niespecjalnie wychodzą, tzn. rzadko mi smakują te zrobione samodzielnie, nie wiem dlaczego.
Nie pogardzę też dobrym sosem pomidorowym do pizzy, gdyby któraś z Was miała przepis na zbyciu

Tutaj to już w ogóle kiepsko mi idzie. Nie wiem jak oni robią w pizzeriach te dobre sosy (ot, dylematy) - lubię te gęste, zawiesiste...
Nie musicie mi pisać, że nie ma nic prostszego - chyba nie mam wyczucia w tym temacie, to co mi przeszkadza w sosach domowej roboty to zwykle odczucie, że te moje są jakby zbyt sztuczne (w pizzerii jakoś dziwnym trafem tego nie wyczuwam).