Dodaj do ulubionych

Zamówienie na amazon

26.07.18, 09:56
Nigdy nic nie kupowałam tam. Chciałam coś zamówić co jest niedostępne w Pl. Czy warto tam zamawiać? Długo idzie przesyłka?
Obserwuj wątek
    • ailia Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 09:58
      Czy warto?
      Skoro potrzebujesz, a w Pl nie ma - to warto.
      Informacje o dostawie masz przy zamówieniu. Możesz sobie sprawdzić.
      I jeszcze zwróć uwagę na to, że nie zawsze na Amazonie kupujesz od Amazona.
      • patir23 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 09:59
        www.amazon.com/gp/aw/d/B07B5KJQ4Y/ref=zg_bs_16320381_31?ie=UTF8&psc=1&refRID=DP3NDBPE857HCWSJF3AN
        Potrzebuję to zamowic
        • araceli Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:02
          Przecież wyraźnie masz tam napisane "This item does not ship to Poland".
          • patir23 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:03
            Próbowałam zamówić na iherb niestety nie mogę przejść płatności paypal. Pomimo ze mam środki na koncie.
        • dyzurny_troll_forum Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:03
          patir23 napisała:

> Potrzebuję to zamowic

Tego to nawet do UK nie wysyłają (This item does not ship to United Kingdom. Please check other sellers who may ship internationally.) A Ty byś chciała do kraju 3 świata?
          • astrum-on-line Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 13:04
            Do Niemiec tego też nie wysyłają. Może w ogóle Europa jest wyłączona. Albo wysyłają tylko do Stanów.
        • joa66 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:06
          To zależy skąd zamawiasz. Ja często robię zakupy na amazon uk i czekam około tygodnia (zresztą informacja o terminie jest podawana przed zakupem) . Niestety nawet na amazon uk sa też produkty transportowane z Chin, czego nie zauwazyłam i czekalam 1-2 miesiące. Ty chyba chcesz kupic na amerykanskim - tam kupowałam raz - książkę - czekałam około miesiąca. Nie wiem czy to standard. Ogólnie - jeżeli odpowiada ci produkt i jego cena -warto. Nie warto tylko ryzykować zamówien na ostatnią chwilę kiedy jeden dzien robi Ci różnicę.
        • ailia Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:10
          To nie jest nawet wysyłane przez Amazona, tylko przez pośrednika. To raz.
          A dwa - jaki sens kupowania w USA extra virgin oliwy z oliwek, skoro możesz sobie kupić z Francji, Włoch czy Grecji z takimi certyfikatami jakości, organiczne i nie wiadomo jakie, że Amerykanom oko by zbielało.
          • dyzurny_troll_forum Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 10:16
            ailia napisała:

> A dwa - jaki sens kupowania w USA extra virgin oliwy z oliwek, skoro możesz sob
            > ie kupić z Francji, Włoch czy Grecji z takimi certyfikatami jakości, organiczne
            > i nie wiadomo jakie, że Amerykanom oko by zbielało.

A może jej smakuje tylko jak jest podlane kalifornijską oliwą, tą oliwą?
          • bergamotka77 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 12:19
            Dokładnie. W Europie mamy świetną oliwę po wuj ja ściągać ze Stanów? 😆
    • chatgris01 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 12:29
      Zamow sobie z francuskiego: www.amazon.fr/s/ref=nb_sb_ss_i_3_13?__mk_fr_FR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=huile+d+olive+bio&sprefix=HUILE+D+OLIVE%2Caps%2C186&crid=YF50XVE1T6GI

Poszukaj tylko oferty z wysylka do Polski. Zamawiam nieraz na adres w Polsce (z niemieckiego tez), wysylaja kurierem, przesylka dociera po paru dniach (jesli wysyla sam amazon).
      • joa66 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 12:31
        Ale autorka chyba chce kalifornijską.
      • aerra Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 14:59
        Ba, lepiej - ja zamawiam z niemieckiego amazona, a wysyłają z Poznania albo Wrocławia wink
        • dyzurny_troll_forum Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 15:02
          aerra napisał(a):

> Ba, lepiej - ja zamawiam z niemieckiego amazona, a wysyłają z Poznania albo Wro
          > cławia wink

Tak to jest ciekawe dlaczego nie odpalili jeszcze polskiej strony, może jednak ryneczek za płytki.
        • chatgris01 Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 15:11
          Mnie wlasnie ostatnio wyslali z Wroclawia smile
          Walizke zamowiona z niemieckiego (na polski adres).
    • melmire Re: Zamówienie na amazon 26.07.18, 15:07
      Jak ci bardzo bardzo zalezy to mozesz za dodatkowa oplata wyslac naadres myUS a oni przesla ci to do Polski smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka