Dodaj do ulubionych

Zmiana pracy

06.08.18, 07:06
Od ponad 20 lat pracuję w urzędzie państwowym, jestem wypalona i mam jej dość. Chciałabym zmienić pracę ale zdaję sobie sprawę, że w moim wieku będzie trudno. Poza tym nie chciałabym już zaczynać wszystkiego od początku w jakimś innym urzędzie. Chciałabym otworzyć własną działalność ale kompletnie nie mam pomysłu. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • ras.szamra Re: Zmiana pracy 06.08.18, 09:45
      Nie obraz się za obcesowosc, ale skąd mamy wiedzieć co umiesz i lubisz robić, za co inni by ci płacili albo czego u Ciebie w mieście brakuje, by mogło biznesowo wypalić?
      Ja rozumiem, że 20 lat w urzędzie nieco zwalnia z myslenia (sorry, zazwyczaj tak jest), ale tu już musisz sama wziąć się w garść i trochę pomyśleć
      • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 12:43
        Wiem, masz rację, sama nie wiem co chciałabym robić. Praca w urzędzie dość solidnie zryła mi mózg ale muszę coś zrobić ze swoim życiem. Nie potrafię sama się ogarnąć. Czuję się jak ostatnia niemota.
        • mae224 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:16
          Słyszałaś o doradztwie zawodowym? Może się wybierz. Nie ma możliwości rozwoju w ramach urzędu? Zmiany specjalizacji? Działu? Awansu? Szkoleń? Są też inne urzędy, skoro brak Ci pomysłu.
          • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:32
            Nie pomyślałam o doradztwie zawodowym, dziękismilew tym urzędzie nie ma ścieżki awansu,
        • sanrio Re: Zmiana pracy 06.08.18, 14:58
          nie przelogowałaś się czy coś? wink
    • dziennik-niecodziennik Re: Zmiana pracy 06.08.18, 09:49
      "Chciałabym otworzyć własną działalność ale kompletnie nie mam pomysłu. "

pomysł jest podstawą własnej działalnosci.
      pomysl co mozesz zaoferowac ludziom takiego zeby chcieli to nabyc.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Zmiana pracy 06.08.18, 09:58
      Doczekaj w tym urzędzie emerytury. Skoro nie masz pomysłu na biznes to jak chcesz go otworzyć.
      • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 12:45
        No właśnie nie mam siły być służącą.Do emerytury tam nie dotrwam.
        • mae224 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:18
          A masz kogoś, kto (w razie niepowodzenia działaności) zapewni Ci byt? Działalność to loteria i brak bezpiecznego stałego dochodu.
    • pani-noc Re: Zmiana pracy 06.08.18, 10:02
      To zmień pracę na inną, niekoniecznie w urzędzie. Po co ci ta działalność jeśli nie masz na nią pomyslu? Żeby na stare lata tonąc w dlugach?
      • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 12:45
        No tak ale w urzędzie zaczynam od początku
        • bergamotka77 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 12:57
          Po co piszesz z dwóch nickow? Nastepna.
          • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:02
            Z prostej przyczyny.W pracy założyłam wątek z komórki a że pamięć już nie ta zapomniałam hasła, więc dałam nowy login. Po przyjściu do domu odpowiedziałam ze stacjonarnego a tam mam hasło zapamiętane. Proste, zero ukrytych zamiarów, za głupia na to jestem.
          • anilka Re: Zmiana pracy 06.08.18, 14:18
            Bergamotka - patrz wątek " co zabrać do rodziny w Kanadzie " big_grin
        • esperantza Re: Zmiana pracy 06.08.18, 21:00
          Ale dlaczego od początku. Czegokolwiek nie robiłaś przez te 20 lat to jesteś w tym mistrzem, możesz celować trochę wyżej lub przejść do biznesu. Na pewno będzie inaczej. A że na początku trzeba się wdrożyć to normalne.
    • mae224 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:13
      Ale mamy Ci wymyślić biznes, zrobić biznesplan, założyć działalność i ją poprowadzić? Wiesz o tym, że gdybyśmy miały świetne pomysły z gwarantowanym dochodem nie zdradzałybysmy ich publicznie? Jakie masz wykształcenie? Co umiesz? Co Cię interesuje? Mieszkasz w dużym mieście? Masz auto? Masz środki do zainwestowania? Działalność to szerokie pojęcie: można robić wszystko: od sprzątania po doradzanie prezesom spółek.
    • bigzaganiacz Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:53
      . Chciałabym otworzyć własną działalność ale kompletnie nie mam pomysłu. Pomożecie?

Studio produkcji gier komputerowych
      Konsultant bezpieczenstwa sieci
      Moze firma produkujaca samochody elektryczne

To tak na szybko a mozliwosci sa tysiace
      • szarsz Re: Zmiana pracy 06.08.18, 13:57
        smile
    • janja11 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 14:07
      20 lat pracy to jesteś jakieś 40+. Ludzie zmieniają w tym wieku pracę.
      A co Ci konkretnie w tej robocie przeszkadza? Może wystarczy dłuższy urlop, wizyta w SPA?
      Masz jakieś hobby? Zajęcia, które Cię pasjonują?
      Prawda jest taka, że zwykle wydaje nam się, że u sąsiada trawa bardziej zielona.
      img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201402/1392478417_ps6knk_600.jpg
    • wispar1 Re: Zmiana pracy 06.08.18, 16:27
      Ty miałaś na solidną terapię iść a nie snuć planów pt "jak opłacić zus nie mając dochodów".
      • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 17:11
        Wiem, głupia jestem i tyle.Jestem wypalona a dotychczasowa praca dodatkowo mnie dołuje.Ale na terapię jutro idę😃
        • mildenhurst Re: Zmiana pracy 06.08.18, 17:35
          Czym się w tym urzędzie zajmujesz? Jesteś radcą prawnym, księgową czy Panią z okienka przujmujacą podania?
          • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 18:10
            Właściwie mojej pracy nie widać bo wszystko co robię to jest na rachunek innych i to mnie najbardziej dołuje i mam dość.
            • mildenhurst Re: Zmiana pracy 06.08.18, 18:14
              Inaczej zapytam. Czy Twoje umiejętności nabyte na etacie mogą być przydatne poza urzędem vide radca, sprzątaczka czy też jest to przysłowiowe przekładnie papierów.
              • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 18:20
                Żeby być radcą muszę zdać egzamin , dwa lata temu próbowałam, nie zdałam.
                • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 18:20
                  Nie powiem, że to mnie nie zdołowało bardziej.
                  • esperantza Re: Zmiana pracy 06.08.18, 21:03
                    A coś zrobiłaś przez te dwa lata aby to zmienić i ponownie podejść do egzaminu? Jeśli nie to może warto się na tym skupić.
                    • kochamjesien Re: Zmiana pracy 06.08.18, 21:19
                      Chciałam podejść jeszcze raz ale 1,5 roku temu nagle zachorowała moja Mama i wszystko się zmieniło.Teraz nie mam siły już na naukę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka