Dodaj do ulubionych

Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci

10.08.18, 12:38
wątek uzupełniający do wątku joli-kotki o dialogu -
coś, co zapewne zszokuje 90% e-matek głęboko przeświadczonych, że wyborca PiS to agresywny fanatyk, ciemniak i kołtun (najczęstsze wasze opinie). Przyjemnej lektury!

"Z badań w Miastku jednoznacznie wynika, że powody sukcesów Prawa i Sprawiedliwości nie są ekonomiczne. To nie jest partia populistyczna w tradycyjnym rozumieniu tego słowa, nie gromadzi ludzi rozczarowanych poziomem własnego życia. Mieszkańcy Miastka popierający Kaczyńskiego w większości nie narzekają na materialną sferę egzystencji. Mało tego, patrzą w przyszłość z optymizmem, a w przeszłość - bez żalu. Widzą zmiany, jakie w ostatnich 27 latach zaszły w ich najbliższym otoczeniu. I potrafią je docenić"

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,22850721,tajemnica-sukcesu-pis-wysmiewaliscie-grazyny-i-januszow-no.html?pelna=tak

Obserwuj wątek
    • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 12:41
      Odgrzewane kotlety. Wątki na ten temat były dobrze ponad pół roku temu.

Rozumiem, że usiłujesz się jakoś dowartościować?
      • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 12:50
        Serio? smile A ja myślę, że gdybyś mówiła prawdę, to na e-mamie nie byłoby tyle "ciemniaków" "kołtunów" i innych pogardliwych określeń, które tutaj czytam każdego dnia wink
        • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 12:58
          Tzn. w jakiej konkretnie kwestii mówię nieprawdę?

A jak ci ematka nie pasuje, nie musisz tutaj się pojawiać (no chyba że musisz...).
          • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:06
            mdro napisała:

> Tzn. w jakiej konkretnie kwestii mówię nieprawdę?

W takiej, że ten artykuł był tutaj już omawiany smile Szczerze w to wątpię - śmiałek zostałby skazany na ostracyzm antypisowskich e-matek przez okres co najmniej dwóch lat big_grin
            • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:11
              To sobie wątp. Chciałam nawet poszukać, ale nie warto - jesteś typowym trollem, nie należy marnować na ciebie czasu.
              • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:26
                Świetny tekst smile Muszę go zapamiętać -
                będę to pisał zawsze, kiedy tak jak ty zostanę przyłapany na tzw. "oszczędnym gospodarowaniu prawdą" lub skończą mi się argumenty wink
                • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:31
                  Po raz kolejny zarzucasz mi kłamstwo, tak? Odszczekasz i przeprosisz, czy podkulisz ogon i uciekniesz, jak zwykli robić tiszantul czy elka?
                  forum.gazeta.pl/forum/w,567,165256826,165256826,Oblicza_suwerena_dla_ciekawych_i_czytajacych_.html
                  • olena.s Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:38
                    O, podkulił.
                    • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:44
                      Może przerwę obiadową ma?

I drugi link:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,567,165211479,165211479,Portret_suwerena.html
                      • elle-hivernale Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:23
                        Zastanawia się co poszło nie tak
                        https://media.giphy.com/media/nKN7E76a27Uek/giphy.gif
                        • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:28
                          Kolejna, która nie zrozumiała, że omawiamy ARTYKUŁ Gazety Wyborczej? smile
                          • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:29
                            Tzn. KTO omawia? big_grin
                  • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:50
                    Napisałem jasno i wyraźnie: ARTYKUŁ. smile
                    To nie jest artykuł Gazety Wyborczej - podałaś wątek z linkiem do trudnoprzyswajalnych badań (w pdf-ie) na stronie KrytPola, w które nikomu z was nie chciało się wnikać i prawdopodobnie dlatego wypowiedziało się tylko 8 osób smile
                    • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:52
                      Odnośnie drugiego linku: to też nie jest artykuł GW i wszystko w temacie eot.
                      • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:14
                        Hmm, czy ja gdzieś pisałam o artykule? Wiesz już, na kogo wyszedłeś?
                        • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:24
                          Ale ja pisałem o artykule - jasno i wyraźnie.

forum.gazeta.pl/forum/w,567,166484833,166484833,Jacy_sa_wyborcy_PiS_To_wcale_nie_frustraci.html?pelna=tak&t=1533903314#p166485394

Pozwolisz, że przez grzeczność nie napiszę na kogo wyszłaś i na tym definitywnie zakończę temat eot.
                          • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:28
                            Nieważne, co napisałeś potem. W odpowiedzi na "Wątki na ten temat były dobrze ponad pół roku temu" zarzuciłeś mi kłamstwo "A ja myślę, że gdybyś mówiła prawdę". Zaprzeczysz?

I możesz sobie eotowac do woli big_grin. Nie przeprosiłeś.
                        • olena.s Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:32
                          Wyszedł na zajadłego dupka bez honoru.
                          Żeby uzupełnić ten obraz, dorzucę linki, MIMO pełnej świadomości, że nasz miły rozmóca zacznie się zaraz czepiać, że każdy artykuł powinien być inny, krótszy, dluższy, wydrukowany na innej stronie etc. Uwaga Start: Jeden
                          oraz polemiki/rozwinięcia itp Dwa trzy
                          cztery
                          [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,23013647,lubnauer-klasa-srednia-w-miastku-zostala-zdradzona.html] pięć
                  • 1elka26 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 16:02
                    mdro napisała:

> Po raz kolejny zarzucasz mi kłamstwo, tak? Odszczekasz i przeprosisz, czy podku
                    > lisz ogon i uciekniesz, jak zwykli robić tiszantul czy elka?

Bredzisz, zwłaszcza, że notorycznie poslugujesz się insynuacjami. Jakimi? Proszę bardzo - notorycznie uzywasz określenia - "rosyjski troll" na jakiej podstawie? notorycznie zwracasz się do mnie uzywając rodzaju męskiego. Na zwróconą uwagę - raczyłaś stwierdzić, że gdzieś tam kiedyś tak napisałam - oczywiście nie ma nawet cienia dowodu.

I zapamiętaj - nigdzie nie uciekam, ani nie uchylam się do odpowiedzi na żadne pytanie. Niestety, wbrew insynuacjom, nikt mi nie płaci za siedzenie na forum i odpowiadanie na wszelkie możliwe bzdury.
            • tiszantul Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:13
              Indeed, widziałeś, co się działo na ematce w 2015-16? Teraz to jest spokój i ledwie jakieś sparingi dla rozrywki smile
              • elle-hivernale Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:15
                I ty bidulku myślisz, że to dlatego, że wszyscy zmienili zdanie?
                • mdro Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:33
                  Chyba tak nie myśli, bo jego wątek o popierających PiS nie cieszył się specjalnym powodzeniem - tylko józek się zdeklarował. Aż chyba musiał biedak lecieć do moderacji i prosić o usunięcie, żeby mocodawcy przypadkiem nie zobaczyli efektów jego pracy na ematce big_grin
                  • elle-hivernale Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:16
                    Lawl
                • saszanasza Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 11:35
                  elle-hivernale napisała:

> I ty bidulku myślisz, że to dlatego, że wszyscy zmienili zdanie?

Hehe, chyba tak myśli.
              • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:57
                Nie widziałem, ale jestem w stanie sobie to wyobrazić smile
                • tiszantul Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:34
                  Z początku nowocześni mieli nadzieję, że da się podważyć demokratyczny wybór społeczeństwa. Szczególnie entuzjazm dla KOD-u był szalony, ematki deklarowały, że idą całą wielopokoleniową rodziną, z przyjaciółmi oraz gronem kolegów z pracy. Za najlżejszą krytykę Kijowskiego było się od razu zadziobanym, ematki wiele razy wyrażały przekonanie, że razem z Kijowskim walczą o wolność i piszą dzieje powszechne. Były też naganiaczki na KOD, oprócz animowania entuzjazmu zajmowały się polowaniem na pisowskie trolle.
                  Później były relacje z protestów KOD, jaka to cudowna, wesoła wspólna zabawa uśmiechniętych ludzi. Groteska narastała z dnia na dzień. To były czasy. Nie tęsknicie? Bo ja tak.
                  • bistian Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:53
                    tiszantul napisała:

> Szczególnie entuzjazm dla KOD-u był szalony, ematki deklarowały, ż
                    > e idą całą wielopokoleniową rodziną, z przyjaciółmi oraz gronem kolegów z pracy
                    > . Za najlżejszą krytykę Kijowskiego było się od razu zadziobanym

Nudny jesteś, jak paczka gwoździ. Może założysz Muzeum Ruchów Społecznych? Będziesz się w tym spełniał. Przygotuj już pokoik dla PiS. wink

Poproszę o bilet dożywotni, jako pomysłodawca. Zaręczam, że będę systematycznie przychodził oglądać rozrastającą się kolekcję.
    • anilka Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 12:45
      Agresywny fanatyk ? Weź się nie ośmieszaj big_grin Fanatyczny to może Jarosław jest i jeszcze kilku.
      A reszta to cwaniacy, karierowicze, co za trochę korzyści i stołki i zrobią wszystko.
      Nie są rozczarowani poziomem życia? Pewnie nie, ale dodatkowe profity miło przytulić.
      A jeśli jeszcze dołożymy zawiść i kilka innych niskich pobudek to mamy modelowego wyborcę.
      • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:15
        anilka napisała:

> Agresywny fanatyk ? Weź się nie ośmieszaj big_grin Fanatyczny to może Jarosław jest i jeszcze kilku.

Teraz to ty weź się nie ośmieszaj smile Nie dalej jak wczoraj rozemocjonowana anorektycznazdzira do mnie przecież pisała "wszyscy bardzo jednolicie i nieskomplikowanie poparliście hejterów i hejterów do kwadratu". Tak że rozumiesz - wszystkie pisiory to wstrętne hejtery i szlus, politycy czy wyborcy absolutnie bez różnicy wink

> A reszta to cwaniacy, karierowicze, co za trochę korzyści i stołki i zrobią wszystko. (...) A jeśli jeszcze dołożymy zawiść i kilka innych niskich pobudek to mamy modelowego wyborcę.

Ano tak, czyli pisowiec to może nie agresywny fanatyk, ale za to cwaniak, karierowicz i zawistnik plus kilka innych wad (całkowicie nieznanych elektoratowi antyPiS!) - jasna sprawa big_grin
        • tanebo2.0 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:33

> Ano tak, czyli pisowiec to może nie agresywny fanatyk, ale za to cwaniak, karie
          > rowicz i zawistnik plus kilka innych wad (całkowicie nieznanych elektoratowi an
          > tyPiS!) - jasna sprawa big_grin
          Jak to powiedział Sokrates: demokracja to rządy sępów nad osłami...
      • bistian Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:32
        anilka napisała:

> A reszta to cwaniacy, karierowicze, co za trochę korzyści i stołki i zrobią wsz
        > ystko.
        > Nie są rozczarowani poziomem życia? Pewnie nie, ale dodatkowe profity miło przy
        > tulić.

Ja mam problem ze zwolennikami PiS, jakoś występuje u nich nadreprezentacja osób chytrych. Albo jest zaburzony i wtedy fanatyk, albo chytry cwaniak. Mówię o facetach. Za każdym razem myślę, że mi pikawa siądzie albo komuś coś zrobię. Pozwolisz raz pójść 20 minut wcześniej, następnym razem próbuje godzinę. Pozwolisz godzinę, bo ma ważną sprawę, następnym razem próbuje dwie, chociaż nie ma powodu. Oczy wokół siebie i wszystko lustruje, trzeba stale pilnować, aż trafia. Odwrócisz się, robisz coś innego, siedzi z telefonem. Popatrzysz, postoisz, udaje zaangażowanego. Nieważne, jaka stawka, przy wysokich i bardzo wysokich jest to samo. Takich tylko na własną działalność i robić konkretne odbiory prac. Inaczej się nie da.
      • kaka-llina Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 03:49
        anilka napisała:

> Agresywny fanatyk ? Weź się nie ośmieszaj big_grin Fanatyczny to może Jarosław jest i
        > jeszcze kilku.
        > A reszta to cwaniacy, karierowicze, co za trochę korzyści i stołki i zrobią wsz
        > ystko.
        > Nie są rozczarowani poziomem życia? Pewnie nie, ale dodatkowe profity miło przy
        > tulić.
        > A jeśli jeszcze dołożymy zawiść i kilka innych niskich pobudek to mamy modelowe
        > go wyborcę.
        Piękne podsumowanie....
        Ale IMO więcej tam frustratów (nie wiem, myślisz, że pół na pół z cwaniaczkami?)
    • a.va Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 12:53
      Stare. Ale się odniosę - niespecjalnie znajduje moje uznanie analiza, z której wynika, że polskie społeczeństwo składa się tylko z trzech klas: elity, robotnicy i patologia. Pomiędzy elitami i robotnikami jest jeszcze jedna klasa - pracownicy korpo, urzędnicy niższego szczebla, przedszkolanki, nauczycielki, pracownicy wydawnictw, aktorzy prowincjonalnych teatrów, bibliotekarki itd. Z kredytami i średnimi pensjami, z poczuciem, że do pierwszego nie brakuje, ale na wakacje trzeba odłożyć, nie słuchają Martyniuka, nie uczestniczą w marszach w obronie sądów, chcą spokojnie żyć. Głosują raz na SLD, raz na PO, to znów na Niezależną i wiecznie się rozczarowują kolejnymi rządami, które, gdy tylko ucichną wiece wyborcze, znów mają ich w nosie.
      • anilka Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:04
        Amen.
      • owmordke Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 15:00
        Tzn. klasa srednia?
        • indeed4 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:07
          Tak, zapomniana i ignorowana przez wszystkie poprzednie rządy klasa średnia - a.va nie wymieniła średnich i małych przedsiębiorców, tymczasem spora część z nich również głosuje na PiS.
          Co ciekawe, identyczny proces głębokich zmian na scenie politycznej zachodzi w USA - ta sama wkurzona klasa średnia poparła D. Trumpa, a furia liberalnych elit, które nagle straciły rząd dusz (i grunt pod nogami) jest jeszcze większa niż u nas. Oglądaliście starcia między zwolennikami i przeciwnikami Trumpa w Portsmouth? Gdybym nie wiedział, powiedziałbym, że to nasz stary dobry KOD w kolejnej akcji smile
          • tanebo2.0 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:21
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,143907,4601001.html www.salon24.pl/u/mercator/735652,metysowienie-ameryki-czyli-kto-glosowal-na-trumpa-a-kto-na-clinton no nie do końca...
          • owmordke Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 23:47
            Nie masz racji. Pewnie ze sa jacys przedsiebiorcy popierajacy PiS, ale jednak statystki sa takie ze PiS (i Trumpa) popieraja biedniejsi, slabiej wyksztalcenie i z malych miast.
            • lodomeria Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 00:47
              A kasa (choćby na kampanie wyborcze) im po prostu z nieba spada?

To, o czym piszesz, to inne zjawisko socjologiczne. Biedota nie głosuje na równych sobie czy na takich, którzy mają dla nich racjonalne projekty społeczne. Oni głosują na swoje marzenia.
            • al_sahra Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 17:28
              owmordke napisała:

> statystki sa takie ze PiS (i Trumpa) popieraja biedniejsi, slabiej wyksztalcenie
              > i z malych miast.

Jeżeli chodzi o Trumpa, to niezupełnie. Głosowali na niego słabiej wykształceni, ale niekoniecznie biedniejsi. Poza tym dużą rolę odegrał rasizm (czkawka po Obamie),co nie ma prostego przełożenia na sytuację w Polsce. Trudno porównywać.
              • olena.s Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 18:30
                Niekoniecznie
                Słuchałam faceta, zawiadujacego jakimś think-tankiem, w kazdym razie miał zespół i badał, to wygra wybory (chodziło o pierwszą kadencję Obamy). I ktoś tam zawędrował do jakiegoś południowego, niebogatego, chrześcijańskiego miejsca. Wysłanicy łazili po domach i pytal, na kogo oddadzą swój głos. Odbyła sie scenka następująca
                Pani domu otwiera drzwi.
                - Dzień dobry, badamy preferencje wyborcze, czy może nam Pani powiedziec, na kogo będzie głosować?
                - Nie, u nas w domu takie deczje podejmje mąż.
                - O. A moze go Pani zapytać?
                - Kochaaaanie!!! Jacyś ludzie pytają na kogo będziemy głosować!
                - Powiedz im, ze zagłosujemy na czarnucha. (Tell them, we'll vote for the nigger).

Jak relacjonowal ten ekspert, w tym momencie uznał, że nie ma siły, Obama wygra wyboory.
                Wracajac: sadzę, że Obama naraził się bardziej innymi cechami niż barwą skory.
    • janja11 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:06
      Aby ocenić wyborców PiS, trzeba się koniecznie zastanowić jaką alternatywę mają wyborcy PiS.
      Polska scena polityczna jest jak polska extraklasa w piłce nożnej. A jaka jest polska extraklasa to pokazała wczoraj Legia Warszawa, mistrz Polski, który wczoraj przegrał z drużyną amatorów z... LUKSEMBURGA.
      I to U SIEBIE.
      No i z takiej ekstraligigii politycznej muszą wybierać polscy wyborcy.
      Nie rozumiem dlaczego liderem i twarzą opozycji jest niejaki Grzegorz Schetyna, który być może ma jakieś zalety, ale wygląda jak cwany akwizytor, który wciska staruszkom magiczne garnki za jedyne okazyjne zylion złotych.
      Myślę, że wielu wyborców PiS to ludzie, którzy mówią , cytując klasyka " nie chcem, ale muszem".
      • tiszantul Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:10
        > Nie rozumiem dlaczego liderem i twarzą opozycji jest niejaki Grzegorz Schetyna,

> Myślę, że wielu wyborców PiS to ludzie, którzy mówią , cytując klasyka " nie ch
        > cem, ale muszem".

Bardzo interesująca teza: Schetyna jest tak straszny, że ludzie muszą głosować na pis. Co tu poradzić. Może jako lider lepiej by się prezentowała prof. Gronkiewicz-Waltz, do niedawna wiceprzewodnicząca? Niech PO wybierze Gronkiewicz na lidera, a ludzie od razu zaczną głosować.
        • janja11 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:17
          A myślisz, że osoba lidera nie jest istotna. Niejaki Ryszard Petru pogrążył swoją partię jedną wyprawą do kurortu w towarzystwie koleżanki.
          • iwoniaw Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:32
            A myślisz, że osoba lidera nie jest istotna

Jest, ale twoje wywody (nt. wyglądu Schetyny) są bez sensu w tym kontekście. Wystarczy spojrzeć na to, jak wyglądają liderzy PiS, żeby pojąć, iż nie o to chodzi.
            • janja11 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 14:05
              PiS ma wiele więcej wyczucia chwili i sprytu w doborze swoich twarzy.
              O wiele szybciej reaguję na nastroje i sympatie społeczne. Dużo mniej jest Krystyny , Antonii to już tylko w epizodach.
              Sam prezes też się nie narzuca medialnie. Występują te niewątpliwe gwiazdy, tylko w określonym czasie i miejscu, aby ucieszyć wiernych wielbicieli, którzy są też równocześnie wiernym elektoratem partii.
              Na pierwszą linie wypycha się taką swojską Beatę, która wygląda jak sąsiadka z prowincji. A jak się znudziła Beata i nagrabiła sobie, to dla odmiany pseudo-światowego Mateusza.
              Opozycja nie potrafi tak ucieszyć suwerena.
    • strasznymruk Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 13:59
      indeed4 napisał:
      To wcale nie frustraci

Jak to nie?
      frustracja «stan przykrego napięcia emocjonalnego wywołany niemożnością zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia jakiegoś celu»
      sjp.pwn.pl/szukaj/frustrat.html
      Głównym frustratem pisu jest sam prezes.
      Ciągle nie może osiągnąć swojego celu, czyli powrotu do peerelu.
      • 1elka26 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 16:24
        Pomyłka w adresie. Frustratów szukaj wśród tzw. "obronców demokracji". Przecież zaciekłe kopanie w barierki i ustawiczne wrzeszczenie "będziesz siedzieć? jest wyrazem "przykrego napięcia emocjonalnego wywołanego niemożnością... osiągnięcia jakiegoś celu".
        Przeciez doskonale wiecie, że demokratycznymi metodami nie odzyskacie władzy i nie już nie będzie tak jak było.

Prezes nie ma żadnych powodów do frustracji. Próba stworzenia PRL-bis odchodzi w niebyt - teraz przed nami lata sprzatania tej stajni Augiasza pozostawionej przez leiwcę postkomunistyczną na spółkę z lewicą solidarnościową.

Tylko co z sobą zrobią czołowi przedstawiciele tzw. "obrońców demokracji"??

https://images89.fotosik.pl/15/3334a559f013d934med.jpg
        • pani-noc Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:11
          > Prezes nie ma żadnych powodów do frustracji.

Już jest na takim odlocie? Chodziły plotki, że zdarza mu się rozmawiać z bratem. Już całkowicie rozminął się z rzeczywistością?
        • bistian Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:43
          Tak Zwana napisał(a):

> Prezes nie ma żadnych powodów do frustracji. Próba stworzenia PRL-bis odchodzi
          > w niebyt - teraz przed nami lata sprzatania tej stajni Augiasza pozostawionej p
          > rzez leiwcę postkomunistyczną na spółkę z lewicą solidarnościową.

PRL bis właśnie powstaje, jest budowane przez PiS.
          Szczęśliwie, dzięki PO i SLD, jesteśmy w NATO i w Unii, można bezpiecznie wyjechać i nie widzieć tego dziadostwa w kraju. Jakoś zwolennikom PiS też się bardzo Unia podoba, bo bardzo wielu siedzi za granicą i psioczy na jakieś swoje wyobrażenia i wydumane krzywdy.
          Mam kilka fajnych miejscówek zagranicznych na stałe. Wystarczy, że pojawi się realna groźba zamknięcia granic, to zostaniecie sami i będziecie żebrać o powrót, żeby ktoś na was pracował, bo jesteście zwykłymi pasożytami.
        • strasznymruk Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 20:39
          1elka26 napisał(a):
          > Przeciez doskonale wiecie, że demokratycznymi metodami nie odzyskacie władzy

Ja jestem jeden.

• butch_cassidy Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:15
          1elka26 napisał(a):

> Przeciez doskonale wiecie, że demokratycznymi metodami nie odzyskacie władzy i
          > nie już nie będzie tak jak było.

PiS już jest tak bezczelny, że dał przykaz swoim PISarczykom, by w tym jednym względzie pisać prawdę - która nota bene jest oczywista od dawna...
          • 1elka26 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 12:17
            Aż tak bardzo jesteś oderwana od rzeczywistości, żeby nie widzieć,, że tzw. "obroncy demokracji" nie mają praktycznie żadnego poparcia społecznego?
            Jeżeli jedynym programem wyborczym "totalnej opozycji" jest kopanie w barierki, wrzeszczenie "będziesz siedzieć" i opowiesci o panującej w Polsce dyktaturze oraz strasznym reżimie pisowskim - to przecież żaden stąpający twardo po ziemi wyborca nie zagłosuje na takich oszołomów.
            I to jest prawda oczywista od dawna dla wszystkich - poza, rzecz oczywista, tzw. "obrońcami demokracji".
            • olena.s Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 13:04
              Kochanie. Demokracja ma to do siebie, że ułatwia wymianę władzy. Jakie by nie było aktualne poparcie dla partii X - masz jak w banku, że spadnie. I że wladza wymknie sie z rąk partii X. No, chyba że "> Przeciez doskonale wiecie, że demokratycznymi metodami nie odzyskacie władzy i
              > nie już nie będzie tak jak było.
              • bistian Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 13:09
                olena.s napisała:

> Kochanie. Demokracja ma to do siebie, że ułatwia wymianę władzy.

Niedemokratycznie najprościej byłoby z Morawieckim. Wsadzi się go ciupy bez dowodów, nie powinien się oburzać, bo przecież w słynnym wywiadzie sam mówił, że prawo nie jest najważniejsze, liczy się przede wszystkim cel. Więc nie powinien mieć pretensji o to, że ktoś pomyślał tak samo. wink
    • joa66 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 15:21
      Tak bardzo pragniesz potwierdzenia że nie jestes frustratem?
    • livia.kalina Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 16:58
      To chyba logiczne i oczywiste dla każdego, że na Pawłowicz, Piotrowicza i Tarczyńskiego głosują wysmakowani erudyci, dla których gruntowne wykształcenie, wysoka kultura osobista i patriotyczna przeszłość to podstawa.
    • aerra Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 17:58
      Ale ty czytałeś ten artykuł?
      Bo chyba nawet jeśli to bez zrozumienia. To nie jest artykuł pochwalny, ale najwyraźniej dla ciebie takie niuanse są nieczytelne.
    • taniarada Wyborca PIS 10.08.18, 18:20
      Piękny, mądry nie bogaty.I do tego z wyobraźnią ?Amen.
      • livia.kalina Re: Wyborca PIS 11.08.18, 12:19
        Piękny jak Pawłowicz, mądry jak Suski i nie bogaty jak Morawiecki. Nie TW jak Przyłebski, nie ubek jak Bartosik i nie prokurator z PZPR jak Piotrowicz.
        • olena.s Re: Wyborca PIS 11.08.18, 13:01
          I skromny jak poseł Jenot. Niezbędny dodatek, uważam.
    • mid.week Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 10.08.18, 18:48
      Może i nie jest to kołtun i ciemniak, ale skutki jego decyzji są opłakane.
    • taki-sobie-nick ... przynajmniej ci z Miastka 10.08.18, 20:26
      bo o pozostałych brak danych.
    • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 01:03
      Ja byłem wyborcą PiS. Nie wybrałem PiS dla socjalu, ale konserwatywnych, niepodległościowych wartości. Ja nie chcę żadnych mieszkań+, bo mam swoje własne. Chcę rozliczenia złodziei z III RP, końca dzikiej prywatyzacji i reprywatyzacji, ustawionych przetargów, a także zniwelowania sytuacji że skarb państwa odkupuje coś od prywatnego podmiotu po zawyżonej cenie. Chcę też należnego hołdu dla naszych bohaterów oraz utrzymania kompromisu w sprawie aborcji oraz utrzymania status quo w sprawie braku legalizacji małżeństw homoseksualnych.
      • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 01:07
        No i wiadomo, nie chcę relokacji.
      • tanebo2.0 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 01:18
        Czyli nie da się z wami żyć w jednym kraju. Wyjście jest jedno - wojna domowa
      • marynica Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 03:33
        Czcji sobie kogo chcesz, ale mnie nie zmuszaj do tego. Mam w rodzinie "wykletego" i nie jestem z tego dumna. Bała się go cała okolica i nazywała "złodziejem kur i prosiakow". Ja podziwiam bardziej tych, którzy odgruzowywali Warszawę, za kawałek chleba na dzień.
        • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:08
          Wyklętych najbardziej bali się różni kolaboranci z wywiadem sowieckim.
          • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:14
            Poza tym, wtedy grasowały różne bandy, niemające wiele wspólnego z prawdziwą partyzantką niepodległościową.
            • tanebo2.0 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:34
              Jasne. Moja babcia której wyklęci zabrali krowę i świniaka kolaborowała z wywiadem sowieckim...
              • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:37
                Były różne bandy grasujące, niemające nic wspólnego z partyzantką.
      • bistian Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 07:45
        wheels.of.fire napisał:

> Chcę rozliczenia złodziei z III RP

Tak wybiórczo? Mnie osobiście interesuje rozliczenie wszystkich złodziei. III RP, IV RP, V RP... aż do obecnej XII RP. I nie interesuje mnie, w jaki sposób powstała kradzież. Czyli, jestem bardziej radykalny od Ciebie! smile

> utrzymania kompromisu w sprawie aborcji oraz utrzymania sta
        > tus quo w sprawie braku legalizacji małżeństw homoseksualnych.

Trzeba być nieźle zakłamanym, żeby nazywać obecną sytuację kompromisem. A małżeństwa homoseksualne istnieją obecnie w Polsce, mają dzieci i je razem wychowują, ale gdy się tego nie legalizuje, można udawać, że tego nie ma i trochę mniej się bać. wink
        • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:13
          Mają dzieci, jeśli je sobie spłodziły, ale przynajmniej nie mogą się starać o adopcję.
          To, że są takie związki, to nie powód by je legalizować i w ten sposób doprowadzać do rozbisurmanienia moralnego. Podobnie z aborcją na życzenie. Jak jakaś panienka chce, to niech jedzie sobie na Słowację. Nie moja sprawa. Żenić przecież z taką się nie będę. Jednak ręki do legalnej aborcji na życzenie w Polsce nie będę przykładał, tym bardziej za moje pieniądze!
          A III RP nadal trwa i chciałbym, by Janusz Lewandowski poszedł pierdzieć do puchy.
          • tanebo2.0 Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:35
            Podobnie jest z podatkiem solidarnościowym. Nie ma powodu żeby suweren nie płacił...
            • wheels.of.fire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:40
              Ja mam nadzieję, że zwyjktmt obywatelom PiS nic nie dowali.
              Najbardziej się boję wzrostu WIBORu.
              • sumire Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 11:42
                PiS ma w nosie zwykłych obywateli. Jak im się kasa skończy - a sądząc po ostatnich informacjach, kończy się - nie będą mieli skrupułów, żeby sięgnąć do twojej kieszeni. Właściwie już sięgają, gdybyś nie zauważył.
              • olena.s Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 12:58
                Józiu. (Westchnienie). Dowali. A po pierwsze dowali nam koniec światowej hossy - który zbliza się wielkimi krokami - i ogólne przetasowanie potęgi. Hossa może jeszcze ciut pociągnąć, ale wczorajszy dramat turecki moim zdaniem wskazuje, że prawdopodobieństwo kolejnego roku wzrostów staje się nikłe.
                I mamy w tym Polskę. Która sporo eksportuje, której rzad uprawia rozdawnictwo na kredyt, zapowiada repolonizację (co oznacza koniecznosc kupna firm za pieniądze lub rabunek i awanturę) i obniża wiek emerytalny. Której brakuje rąk do pracy, której obwatele mają nadal nikle oszczędności, sporo kredytów zaciąniętych przy relatywnie niskich stopach.
                Naprawdę sądzisz, ze może się to skończyć dobrze?
    • jola-kotka Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 04:42
      Ja nie uwazam ze agresywny fanatyk . Uwazam ze Jaroslawowi Kaczynskiemu bylo bardzo latwo zmylic wyborce. Cofnijmy sie w czasie. Leszek Kaczynski bedac prezydentem mial raczej wizerunek cieplego czlowieka za nim stala rownie ciepla kobieta. Katastrofa Smolenska zjednoczyla Polakow . Pamietam, ze gdy wtedy jeszcze nie maz obudzil mnie, zeby mi powiedziec co sie stalo to byla chyba sobota okolo 11 rano. Godzine pozniej jechalismy ze Szczecina do Warszawy , wieczorem bylismy pod Palacem Prezydenckim, pamietam te tlumy. To bylo tak wstrzasajace ze ja sama bedac wtedy w nienajlepszym stanie chcialam tam byc. Katastrofa zblizyla ludzi do Lecha Kaczynskiego jeszcze bardziej. Ludzie poczuli sentyment. Na tym Jaroslaw Kaczynski
      skorzystal, zdobyl zaufanie bo spoleczenstwo widzialo w nim Lecha. Platforma sie opatrzyla, popelniala bledy. Liczono ze bedzie lepiej, latwiej dzieki Kaczynskiemu. Tak wygral wybory. Mala frekfencja tez mu pomogla. Solidarnosc minela bo my laczymy sie tylko w obliczach tragedii. A Kaczynski pokazal prawdziwe oblicze i po co bylo mu potrzebne zdobycie wladzy. Wtedy Polacy podzielili sie jeszcze bardziej. Uwazam ze nastroje sa bardzo zaciekle po kazdej ze stron. Ludzie sa sfrustrowani. Tak nie rozumiem tych co nadal popieraja Kaczynskiego ale nie o tym mowa. Uwazam, ze Kaczynski oszukal ludzi zerujac na wizerunku brata. Ilu zrozumialo to zobaczymy.
      • jola-kotka Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 04:45
        Ile zrozumialo to, to zobaczymy*
    • butch_cassidy Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 09:46
      I to jest tym bardziej przerażające.
      Byłabym w stanie zrozumiem frustrację ekonomiczną.
      Ale to "powstawanie z kolan"!?
      Czemuż ktokolwiek w wolnej Polsce miał się czuć na kolanach? Cóż to są za ludzie ci nowi patrioci, którym wadziła Polska wolna i szanowana na świecie? Do czego potrzebowali Żołnierzy Wyklętych i czemu ich rzekomemu patriotyzmowi nie wystarczali polscy lotnicy w bitwie o Anglię, czy Polacy walczący pod Tobrukiem, Monte Cassino...?
      Kto to w ogóle jest? Czyimi są spadkobiercami? Bo przecież nie wylądowali nagle w Polsce z kosmosu uncertain
      • tiszantul Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 11:58
        > Cóż to są za ludzi
        > e ci nowi patrioci, którym wadziła Polska wolna i szanowana na świecie?

Polakom wadziły rządy PO oraz bezczelne opowieści o "wolnej Polsce szanowanej w świecie". Mam nadzieję, że opozycja będzie korzystać z tego rodzaju fraz w kampanii. Jak wcześniej nikt ich nie kupował, tak teraz ludzie będą już z daleka przechodzić na drugą stronę ulicy.

Drugie przegrane parlamentarne, a opozycja dalej nie ma pojęcia "cóż to za ludzie". Przegrywacie i nawet nie wiecie z kim. Jak mielibyście wygrywać, skoro nie macie pojęcia, "cóż to za ludzie" żyją w Polsce. Tego rodzaju wypowiedzi tylko sprawiają satysfakcję pisowcom.
      • kochamruskieileniwe Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 12:05
        Powstawanie z kolan to także chęć o przywrócenia godności, o czym pisał L. Stomma w linkowanym przez Olenę w innym wątku, artykułu z interii....

W sumie te dwie analizy są bardzo uzupełniające się. Dziwi mnie tylko to, że ukazują się dopiero teraz. Jakoś wskazuje to, na oderwanie "elit" od rzeczywistości..
        • kochamruskieileniwe Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 12:06
          No i zoacz samą emamę.... Te wszystkie teksty o Januszach i Grażynach....
    • lilicziczi Re: Jacy są wyborcy PiS? To wcale nie frustraci 11.08.18, 22:32
      Znam takich, którzy głosowali na PiS, bo uznali, że PO jest zbyt długo przy władzy. Ja na wybory nie chodzę, gdyż nie wierzę w czyste intencje żadnej partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka