Dodaj do ulubionych

Palenie na balkonie

15.08.18, 21:02
Nie. To nie będzie 18 wątek jak to palący somsiat Janusz i jego Halyna zasmaradzają mieszkanie emamy paląc na balkonie.
Mi się nasuwa takie spostrzeżenie, że tyle ematek wąskich specjalistek z 12K na ręke ale innych które realizują tysiące zleceń wpadających ma meila mieszka w blokach jak jakaś patologia.
No jak się tyle zarabia to chyba można kupić kawał gleby i zbudować dom.
Obserwuj wątek
    • asmarabis Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:08
      Mi palił sąsiad w hotelu
      Mam sobie hotel zbudować ?
      • krejzimama Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:11
        Nie, szpital psychiatryczny.
      • clara.veritas Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:28
        asmarabis napisała:

> Mi palił sąsiad w hotelu

Zapomniałaś tylko się przelogować i tak jakoś menelsko to wyszło, nie? big_grin
        forum.gazeta.pl/forum/w,567,166429462,166429462,Pokoj_z_balkonem_w_hotelu_raj_na_ziemi_ale_.html#p166430774
    • szarsz Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:08
      smile nie można. Na osiedlach domków sąsiedzi smrodzą grilami od marca do listopada. Działka, która by jakoś tam od tego zabezpieczala, musi mieć ze 3000 m2. Przemnoz to sobie przez tysiąc, bo tyle trzeba zapłacić za m2 w moim mieście.
      • krejzimama Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:10
        Tu jest mowa o dymieniu papierosami z balkonu.
        • szarsz Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:58
          Przenosić się z bloku ze względu na smród papierosów i w zamian wdychac smród grila - kiepski biznes.
    • strasznymruk Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:11
      krejzimama napisał:
      > No jak się tyle zarabia to chyba można kupić kawał gleby i zbudować dom.

Nie każdyb chce mieć dom.
      Trzeba strzyc trawnik , odśnieżać chodnik koło domu, a to się rynna urwie i trzeba naprawić a to coś.

• wheels.of.fire Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:14
      Apartamenty w blokach mogą być niejednokrotnie droższe niż wolnostojący dom.
      • krejzimama Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:15
        Apartament w bloku to oksymoron.
        • moadek Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 21:32
          Niesamowite krejzi w wątku o tragedii w Darłówku piszesz ze kto się tym przejmuje ma chyba za dużo czasu i nie ma własnych problemów a ty biedulko to dopiero życie ci dokopało bo spakować się musisz a palenie na balkonie cie rusza albo defilada ?????
    • heca7 Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 22:01
      Jest nas około 38 milionów (albo trochę mniej). Jeśli każda rodzina by się miała wyprowadzić na co najmniej 600m działkę to zabudowalibysmy cały kraj. A dojazd do pracy byłby niemożliwy.
      • krejzimama Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 22:10
        Nie piszę o 38 milionach tylko o emamach zarabiających 10 - 12 K na reke miesiecznie, a mieszkających w jakichś klitkach.
    • yuka12 Re: Palenie na balkonie 15.08.18, 22:31
      A moze emama ma i domek i mieszkanie i pomieszkuje to w jednym to w drugim (np. podczas wakacji)? Ja np. bardzo lubie swoje mieszkanie w bloku, lubie cale osiedle, ale nie bardzo lubie smrod papierosow z obu mieszkan (a w zasadzie balkonow) na dole. Zwlaszcza ze w Polsce jest teraz dosyc cieplo i siedzenie czy spanie przy szczelnie zamknietych drzwiach balkonowych jest srednim pomyslem.
      Natomiast posiadanie domku tez nie zawsze rozwiazuje problem, bo w poblizu naszego plotu sasiedzi z tylu urzadzili sobie palarnie, za to z przodu na parkingu przed domami lubia podymkowac sasiedzi z obu bokow. Na szczescie owo dymkowanie jest tylko od czasu do czasu, bardziej przeszkadza tylna palarnia, bo doslownie i w przenosni zatruwa przebywanie w ogrodzie.
      Na koniec dodam, ze smrod dymu wiekszosci papierosow powoduje u mnie silne ataki kaszlu i dusznosci, wiec nie tylko o estetyke czy doznania wechowe mi chodzi.
      Pomoglam ?😃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka