Dodaj do ulubionych

Stopy po ciąży

10.09.18, 16:04
Macie większe stopy po ciaży? Moje sa dokładnie takie jak przed moimi dwoma, ale koleżanki maja rozne doświadczenia, niektóre musiały nawet wymienić niemal wszystkie buty.
A jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:11
      Koniecznie ze zdjęciami "przed" i "po" wink

Nie zmienił mi się rozmiar.
    • z_lasu Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:22
      Dokładnie o rozmiar większe. Tak, musiałam wymienić wszystkie buty. A pod koniec ciąży chodziłam w sportowych butach męża.
      • sofia_87 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:33
        Ja tez pod koniec obu ciąż chodziłam w dużo większych butach, chociaż nie meza, ma za duza stope. Ale zalamalabym się jakbym musiala wszystkie buty wymienić, mam spora kolekcje smile
        • 35wcieniu Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:44
          Koleżance zmienił się rozmiar na o jeden większy niż przed ciążą. Wymieniła wszystkie buty. A teraz zaszła w kolejną i już ją nosi na myśl że znowu... big_grin
          • jak_matrioszka Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:50
            Ja bym 43-44 nosiła, gdyby mi tak miały rosnąć big_grin
            • 35wcieniu Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:52
              Bywa i tak, mam sąsiadkę z rozmiarem 43 ale nie wnikałam czy to po ciążach big_grin
              • jak_matrioszka Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 18:00
                Wyobraziłam sobie półki w obuwniczym oznaczone zamiast numerem buta, to ilościa dzieci/ciaż big_grin
    • thea19 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:33
      Sa wieksze i szersze, sandalkow czy szpilek sprzed ciaz nie zaloze, znaczy zaloze ale nie da sie chodzic. Prawa dodatkowo byla 2 razy skrecona i kostka nie wrocila do dawnego obwodu.
    • bergamotka77 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:39
      Ponad nr większa stopa po ciazach dwóch sad
    • sfornarina Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:46
      Numer większa po drugiej ciaży. Za chiny nie potrafię tego ogarnać, ale stopy mam faktycznie dłuższe - szersze raczej niesmile
      • sofia_87 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:57
        Czyli po pierwszej Ci nie urosły?
        Ja się boje co będzie po trzeciej
        • princy-mincy Re: Stopy po ciąży 11.09.18, 09:22
          Moja kuzynka ma trojkę dzieci i nie urosla jej stopa po zadnej ciazy.
          Mnie urosla po drugiej, jak pisalam nizej.
          Jednej mojej kolezance urosla stopa tylko po pierwszej ciazy, po drugiej nie. Innej urosla po obu ciazach (ale ona akurat zadowolona, bo nosila 35 a teraz ma prawie 37).
    • jak_matrioszka Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:48
      Ani wszerz, ani wzdłuż. Zdjecia przed nie mam, ćwierć wieku temu aż takiej mody na robienie zdjeć własnym stopom nie było, nie w takim zakresie jak dziś wink Zdjecie po już wisi smile
    • mikams75 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:55
      rozmiar wieksze
    • jolie Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 16:58
      Stopy mają taki sam rozmiar. Nic się nie zmieniło po 3 ciążach.
    • ruscello Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 17:35
      Niecały rozmiar większe, więc mam problem z dobraniem butów, bo wychodzi 38.5. Na szczęście są trochę szersze, więc przynajmniej buty się już mniej zsuwają wink
    • muchy_w_nosie Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 17:44
      Mam takie same, ale i w ciąży chodzilam we wszystkich moich butach, chociaż czasami wybierałam bardziej człapate, bo w niektore dni mialam stopy opuchnięte. W szkole rodzenia poznalam dziewczyne ktora miala stopy jak balony, dobrze, że bylo cieplo bo chodzila,w takich sandałach na rzepy ledwo dopiętych.
      Moje stopy do takiej normy z przed ciąży wrócił gdzieś dopiero po pół roku, tylko nie wiem na czym polegała zmiana bo i wielkosć i szerokość wydawaly mi się bez zmian, później musiałam buty, które nosilam w ciąży i chwile po, powywalać, bo mi człapały.
    • skat_0 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 18:17
      Niestety i dłuższe i szersze, szpilki i inne poszły do wymiany, zostala mi tylko kolekcja conversow
    • bye-bye Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 18:39
      u mnie większe o rozmiar😑
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 18:54
      Nie. Mam takie same jak wcześniej. W ogóle się zdziwiłam, jak mi w ciąży spuchły. Jakoś umknął mi ten szczegół, że w ciaży stopy "rosną". Na szczęście miałam takie buty, że wystarczyło nie zapinać zamka i było ok. Bo trochę by mnie to bolało, gdybym musiała kupić zimowe buty na te 3 miesiące +/-.
    • ivaz Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 19:29
      To ja chyba jestem ewenementem, przed ciążą nosiłam buty w rozm.36 teraz buty kupuję w rozm. 35, sama nie wiem czy mi noga zmalała czy rozmiary urosły. Co do ciuchów to na bank wiem, że wraz z rosnącym społeczeństwem rozmiary rosną. Ja nie zmieniam wagi ani gabarytów od 20 lat, kiedyś moim rozmiarem było 36 teraz 34 a nawet 32.
    • kropka_kom Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 20:39
      Dopiero po drugiej ciaży mi sie powiększyły . Bylam w szoku. Musiałam.oddac trochę par butów. Teraz po 1.5 roku są chyba już trochę mniejsze. Tzn. Bliższe mojemu właściwemu rozmiarowi.
      • nightdream Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 22:45
        Mnie tez dopiero po drugiej ciąży stopy zrobiły się większe. W pierwszej, po pierwszej i w drugiej ciąży nosiłam te same buty i było ok. Kilka tygodni po drugim porodzie zaczęłam wymieniać buty - wszystkie musiałem oddać sad
        Nosze teraz 41 sad
    • princy-mincy Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 20:49
      W pierwszej i po pierwszej nie, w drugiej też nie, więc myślałam że mnie to ominęło.
      Wielce się zdziwiłam, gdy okazało się, że stopa urosła mi o cały rozmiar w ciągu kilku miesięcy już po drugiej ciąży. Tak, musiałam wymienić wszystkie buty (właśnie po starych zorientowałam się że zrobiły się za małe) a także i rolki, łyżwy oraz buty narciarskie.
      • karme-lowa Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 20:56
        Niestety, po ciąży mam numer większe. Na dodatek bardzo "wypchnęło" mi halluksy😤.
    • ankanka3 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 21:03
      Tak, urosły o jeden rozmiar, ale dopiero w drugiej ciąży. Nie wiem w sumie dlaczego, bo nigdy nie mialam problemów z obrzękami czy puchnącymi w ciąży stopami. A najlepiej, że zorientowałam się dość późno (prawie 2 lata po ciąży) i zaczęłam w końcu kupować buty o rozmiar większe. Wcześniej mi przez myśl nie przeszło, czemu mnie tak buty cisną tongue_out
    • 1matka-polka Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 21:05
      Mnie stopy urosly o jeden rozmiar. To relaksyna rozluznia połaczenia między kośćmi, zeby ułatwic porod, i te polaczenia potem juz nie wracaja do poprzedniego rozmiaru.
      • joanna05 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 21:20
        Tak, jak większości poprzedniczek - o jeden rozmiar więcej po drugiej ciąży, wszystkie buty do kosza i zakup nowych. No niestety, uroki macierzyństwa....
    • yadrall Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 22:17
      Po kazdej z dwoch ciaz stopa urosla mi o rozmiar. Przed dziecmi mialam 37,a teraz 39. Buty wymienilam,ale ze mam zaledwie kilka par to nie bylo problemu.
    • kota_marcowa Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 23:02
      Stopa się nie tyle powiększa, co rozluźniają się stawy i więzadła i stąd większy rozmiar. U niektórych to wraca do normy, u niektórych nie.
      Mi po pierwszej ciąży rozmiar się nie zmienił, ciekawa jestem co będzie po drugiej. Wolałabym nie musieć wymieniać całego obuwia wink
      • niu13 Re: Stopy po ciąży 10.09.18, 23:33
        Po 1 ciąży bez zmian, po 2 rozmiar, a nawet 1,5 rozm większe. Pod koniec drugiej ciąży mieściłam się tylko w gumowe proste japonki, także z powodu opuchlizny. W ten sposób ewoluowałam z małego 39 do 41 w porywach
      • sofia_87 Re: Stopy po ciąży 11.09.18, 09:15
        U mnie po drugiej pozostaly takie same; to tak na pocieszenie smile
    • aandzia43 Re: Stopy po ciąży 11.09.18, 01:24
      Zostały takie same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka