01.10.18, 08:08
Same się załatwiacie w sprawie pazurków czy chodzicie "na paznokcie" do salonu?
Najczęściej robię sama, ale męczy mnie, że tak szybko rosną i tracą kształt, i muszę 2x tydzień z pilnikiem latać, piłować, zmywać, malować. I to wcale nie sprawa lakierów, bo te spokojnie dni pracy by przetrzymały, tylko tempa rośnięcia paznokci. O ile w niedzielę to nie problem, bo mam czas, o tyle w środę masakra. Jakbym chciała w salonie, to wyszłoby naprawdę drogo.
A jak u was? I co robicie sobie na rękach?
Obserwuj wątek
    • strasznymruk Re: Manicure 01.10.18, 08:27
      mamablue napisała:
      > A jak u was?

Ja sam obgryzam.
    • sineado Re: Manicure 01.10.18, 08:33
      Okazjonalnie u kosmetyczki a na codzień sama. Nie stać mnie żeby co tydzień robić manicure. A te wszystke na dłuższy czas nie podobają mi się.
    • same-old_mona Re: Manicure 01.10.18, 08:33
      Robię sama. Ale nie maluję, tylko polerka. Raz na jakiś czas maznę bezbarwną odżywką. Nie zajmuje mi to jakoś wiele czasu.
    • werdipurke Re: Manicure 01.10.18, 08:34
      od lat robie hybryde. w salonie. co 3 tygodnie.
      • mamablue Re: Manicure 01.10.18, 09:18
        Ale piłować musisz częściej, przecież po 3 tygodniach to musi wyglądać ..hm.. dziko wink
        • werdipurke Re: Manicure 01.10.18, 13:09
          nie, nic sama nie robie. chyba ze sie złamie ale to rzadko.
          przeciez gdybym je pilowala 2 razy w tygodniu to by sie hybryda podpowietrzała i odpadałaby
    • lauren6 Re: Manicure 01.10.18, 09:04
      Jak mam czas to chodzę regularnie, max co 2 tygodnie, na hybrydę. Jak nie mam czasu to robię sama w domu. Ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu, więc ograniczam się do nadania kształtu paznokciom i pomalowania ich szybkoschnącą odżywką.
    • 3-mamuska Re: Manicure 01.10.18, 09:29
      Nie wiem co ci po 3 dniach w tych paznokciach nie pasuje.
      Ja tobie raz w tygodniu kupiłam hybrydę jednofazową bez bazy topu i pimera, skórki polowanie malowanie i na tydzień z głowy. Co piątek robię.
      Raz na tydzień to tak optymalnie. Na wakacjach 10’dni się trzymały i nie robiłam nic przy nich.
      • mamablue Re: Manicure 01.10.18, 09:44
        Rosną dziko, tracą kształt. Ładne są bezpośrednio po zrobieniu.
        • snakelilith Re: Manicure 01.10.18, 11:45
          Ja też dziwię, że ktoś tydzień, dwa przy paznokciach nic robić nie musi. Ja muszę mniej więcej co 5 dni skracać, piłować i korygować do odpowiedniego kształtu. Nie wydaje mi się, że moje paznokcie szybko rosną, to jest całkiem normlane tempo. Ale ja lubię paznokcie krótkie, gładkie, różowe i błyszczące, poleruję je sama, lakierów nie uznaję, hybrydę uważam za gwałt na ciele. Tylko zużycie pilników mam ogromne. Używam papierowych, bo nie trafiłam na metalowy, czy szklany, który by mi służył i wystarczająco gładko piłował (ktokolwiek wie, zna, czy widział....), a te papierowe szybko się wycierają.
          • jak_matrioszka Re: Manicure 01.10.18, 13:00
            Nie dziw sie, wszystko zależy od indywidualnego tempa wzrostu. Ja przerobiłam dwie skrajności: kiedyś miałam tak, że na drugi dzień po pomalowaniu widać było odrost jak u mojej mamy czy siostry po tygodniu, a na trzeci dzień odrost był ogromny, a czubki postrzepione na 7+ palcach (lakier hybrydowy z baza i topcoat). Teraz odrost zaczyna być widoczny po dwóch tygodniach, i gdyby nie przypadkowy eksperyment z malowaniem kolorem, to bym nie zauważyła zmiany. Normalnie sama obcinam i opiłowuje paznokcie, nie zwracajac uwagi jak czesto to robie.
      • beverlyja90210 Re: Manicure 01.10.18, 14:07
        Co to jest hybryda jednorazowa?
        • jak_matrioszka Re: Manicure 01.10.18, 14:13
          Twój wymysł.
        • joanna05 Re: Manicure 01.10.18, 16:20
          Jednofazowa - tak było wyżej wink Czyli kładziesz tylko 1 preparat (z kolorem), bez baz i topów.
    • frey.a86 Re: Manicure 01.10.18, 09:37
      Ja robię sama, bo szybko mi rosną i po tygodniu widać już odrost. Nie wyobrażam sobie chodzenia do kosmetyczki raz na 3 tygodnie, widuję kobiety z takimi paznokciami i wyglądają okropnie, na kilometr widać, że robione parę tygodni wcześniej. Ponieważ nie mam czasu i szkoda mi kasy na cotygodniowe wizyty w salonie kładę sobie albo sama hybrydę albo maluję odżywką. Teraz raczej odżywką, bo znudził mi się kolor na paznokciach.
    • jola-kotka Re: Manicure 01.10.18, 12:35
      Od kiedy mam swoje dlugie paznokcie chodze do salonu raz w tygodniu ale ja nie robie hybryd tylko zwykle lakiery.
      • mae224 Re: Manicure 01.10.18, 13:04
        I jaki to koszt tej cotygodniowej wizyty?
        • jola-kotka Re: Manicure 01.10.18, 14:14
          45
    • boo-boo Re: Manicure 01.10.18, 13:15
      Sama w domu bo potrafię i nie mam czasu na latanie po salonach. Kasa też zaoszczędzona.
    • al_sahra Re: Manicure 01.10.18, 13:53
      Zwykle raz na tydzień u manikiurzystki - sama nie potrafię. Tylko bezbarwny lakier albo delikatny french (tzw. American). Na specjalne okazje (np. wyjazd) lakier hybrydowy, żeby nie musieć w docelowym miejscu szukać salonu.
      Kilka razy w roku robię kilkutygodniową przerwę od jakiegokolwiek lakieru.
    • chatgris01 Re: Manicure 01.10.18, 14:05
      Mam naturalnie biale koncowki (jak we french manicure) i slabo zarastajace skorki, wiec tylko raz w tygodniu skracam, a ze dwa razy w roku chodze do salonu. Lakierow nie uzywam i nigdy nie uzywalam.
      • beverlyja90210 Re: Manicure 01.10.18, 14:09
        Co1,5 tygodnia Pani robi mi hybrydy w życiu z tego nie zrezygnuje smile godzinka dla mnie bez dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka